Επιστροφή σην Ελλάδα και θητεία

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
troon
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 19, 2017 2:01 pm
Επικοινωνία:

Επιστροφή σην Ελλάδα και θητεία

Δημοσίευση από troon »

Την καλησπερα μου στο φορουμ

Ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου εδω κ 18 χρονια. Με χαρτια κ επ αοριστο αναβολη ως μονιμος κατοικος απο προξενειο κ στρατο.

Σκεφτομαι να κατεβω Ελλαδα με την γυναικα μου μιας κ μου προσφερθηκε μια πολυ καλη δουλεια. Θα πρεπει οποωσδηποτε να κανω θητεια; Κ πως ο στρατος μπορει να με βρει. Περα απο ολα τα αρθρα κ κατεβατα σε ρεαλιστικη κατασταση τι πεζει; Δηλαδη εαν δεν δηλωσω οτι γυρισα κ κοψω το μονιμος κατοκος. Πως με βρισκουν ουσιαστικα κ ποσο περιθωριο εχω;

ειμαι 41 χρονον

ατεκνος αλλα με παιδι στο δρομο μαλλον του χρονου

Με βρετανικη υπηκοοτητα

χαρτια ικα, σικα, μικα δεν εχω τιποτα ελλαδα κ φορους ποτε αλλα θα ανοιξω λογικα με την νεα δουλεια

Μπορει καποιος να βοηθησει;

Ευχαριστω πολυ

Άβαταρ μέλους
Akira
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Τρί Οκτ 24, 2017 4:12 pm
Επικοινωνία:

Επιστροφή σην Ελλάδα και θητεία

Δημοσίευση από Akira »

Καλησπέρα φίλε.

Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις τηλέφωνο σε κάποια στρατολογική υπηρεσία και να ρωτήσεις,

αλλά μην τους δώσεις στοιχεία και αρχίζουν και σε ψάχνουν για να σου φορτώσουν το 6χίλιαρο Εικόνα

Τα παρακάτω είναι το τί φαίνεται ρεαλιστικό για εμένα.

Από εδώ: http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/katoikoi-eksoterikou.asp

Όσοι χαρακτηρίζονται μόνιμοι κάτοικοι, μπορούν να ζητήσουν αναβολή κατάταξης, που παραμένει ισχυρή για όσο χρόνο διατηρείται η ιδιότητα αυτή, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι δεν την διακόψουν οι ίδιοι ενωρίτερα, όταν αποφασίσουν να στρατευθούν. Εκτός της αναβολής, τους παρέχεται και το ευεργέτημα της εξάμηνης μειωμένης θητείας, που δίδεται μετά την κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού έχουν και το αποκλειστικό πλεονέκτημα να επιλέξουν την τμηματική εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, εφόσον τους εξυπηρετεί καλύτερα, υπό την προϋπόθεση ότι το τμήμα που ζητούν να υπηρετήσουν κάθε φορά δεν είναι μικρότερο των δύο μηνών, αλλά και το υπόλοιπο των υποχρεώσεών τους να μην είναι μικρότερο των δύο μηνών επίσης. Η σχετική αίτηση κατατίθεται στο Στρατολογικό τους Γραφείο τουλάχιστον τριάντα ημέρες πριν από την πρώτη ημέρα κατάταξης της σειράς (ΕΣΣΟ) που επιθυμούν να καταταγούν.

Τελείς υπό καθεστώς μόνιμης αναβολής, και έχεις και τα χαρτιά μόνιμου κατοίκου εξωτερικού. Το ότι θα ανοίξεις ΙΚΑ, ΜΙΚΑ, ΣΙΚΑ εδώ δεν σημαίνει ότι παράτησες και την κατοικία σου έξω. Ίσως μόνο αν σε ρουφιανέψει κάποιος να μπει ο Στρατός στη διαδικασία να σου ζητήσει να αποδείξεις εκ νέου ότι έχει μόνιμη διαμονή στο εξωτερικό, πραγματικά δεν βλέπω άλλο τρόπο πέρα από το να πας εσύ ο ίδιος να το δηλώσεις.

Από εκεί και πέρα, η θητεία είναι 6μηνη, και εφόσον είσαι άνω των 35 μπορείς να κανεις 30-40 μέρες και να εξαγοράσεις την υπόλοιπη, αν το ποσό δεν είναι κάτι τρομερό για σένα.(Αλλά γιατί να δώσεις λεφτά σε αυτό το κράτος;)

Γνώμη μου είναι να μην κάνεις τίποτα. Είσαι 41 ετών. Άν ποτέ βρουν ότι δεν δικαιούσαι την αναβολή που έχεις (σχεδόν απίθανο κατ'εμέ), θα κηρυχθείς απλά ανυπότακτος εσωτερικού. Τότε θα μπορείς να επιλέξεις αν θα κάνεις την 6μηνη θητεία σου τμηματικά ή όχι, αν θα κάνεις 30-40 μέρες και θα εξαγοράσεις την υπόλοιπη, ή αν θα περιμένεις λίγα χρονάκια ακόμα να κλείσεις τα 45 και να απαλλαγείς και από θητεία και από πρόστιμα κλπ.

Άβαταρ μέλους
troon
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 19, 2017 2:01 pm
Επικοινωνία:

Επιστροφή σην Ελλάδα και θητεία

Δημοσίευση από troon »

Σε ευχαριστω να σε καλα για την βοηθεια!

Ασε περνω στρατολογικες εδω κ 2 μερες κ δεν το σηκωνει κανεις Εικόνα Ελλαδαρα

Ναι κ γω ετσι το σκεφτομαι κ να μην αναφερω κ τιποτα στον εργοδοτη κ τα μπλεξω εαν δεν με ρωτησει βεβαια κ ο ιδιος. Απλα δεν ειμαι σιγουρος εαν ο στρατος διασταυρωνει στοιχεια με το κρατος μεσο δικτυων-δεδομενων κ υπολογιστων.

Απο το νομο ειναι 30-40 μερες; Διοτη κατι διαβαζα οτι τις ριχνουν στις 20. Υπαρχει καποιο αρθρο με τελευταιο νομο;

Άβαταρ μέλους
Akira
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Τρί Οκτ 24, 2017 4:12 pm
Επικοινωνία:

Επιστροφή σην Ελλάδα και θητεία

Δημοσίευση από Akira »

troon έγραψε:Απλα δεν ειμαι σιγουρος εαν ο στρατος διασταυρωνει στοιχεια με το κρατος μεσο δικτυων-δεδομενων κ υπολογιστων.
ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ

Εντάξει, μπορεί και να είναι έτσι, οπότε ίσως κακώς το γελάω, αλλά εδώ είναι ακόμα με σημειώματα και αλληλογραφία, θα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Σε κάθε περίπτωση, δεν χάνεις κάτι να περιμένεις κατά τη γνώμη μου. Αν πότε σου ζητήσουν να αποδείξεις εκ νέου την ιδιότητα μόνιμου κάτοικου εξωτερικού, επειδή αν θυμάμαι καλά προκτύπτει από το να είσαι 6 μήνες το χρόνο έξω, δείξε ό, τι χαρτιά έχεις και, αν στραβώσουν, συμφώνησε ότι πλέον ίσως να μην την έχεις, αλλά αυτό ήταν κάτι που ήταν στις προτεραιότητές σου να το δεις με την στρατολογική υπηρεσία, και με τη δουλειά, με το παιδί, κλπ, δεν ευκαίρεσες. Θεωρώ πως απλά θα σε βάλουν στην επομένη ΕΣΣΟ.

troon έγραψε:

Απο το νομο ειναι 30-40 μερες; Διοτη κατι διαβαζα οτι τις ριχνουν στις 20. Υπαρχει καποιο αρθρο με τελευταιο νομο;

Είναι 20 νομίζω τελικά. Αλλά δεν έχω το άρθρο.

Εσένα δεν σε αφορά το παρακάτω, αλλά για όσους μπουν από σπόντα στο νήμα και τους αφορά, η θητεία 20 ημερών και εξαγορά της υπόλοιπης θα ίσχυει για όσους είναι 33 ετών εφεξής (από 35 που ήταν) : http://www.skai.gr/news/politics/article/356746/exagora-stratiotikis-thiteias-apo-ta-33-proaniggeile-o-d-vitsas/

Pyro

Επιστροφή σην Ελλάδα και θητεία

Δημοσίευση από Pyro »

Γεια χαρά ... τελικά πως πάει ; Σε έχουν ενοχλήσει από τότε ; Είμαι σε παρομοια κατάσταση...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης