Επιτροπή Απαλλαγών
Επιτροπή Απαλλαγών
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Ήθελα να σε ρωτήσω, Είχες διετή αναβολη για λόγους υγειας ή βγήκες με την πρώτη; Δηλαδή δε χρειάζεται να κάνω τη διαδικασία του φρουραρχειου; Θα με καλέσουν κατευθείαν ΓΝΑ Κατευθείαν ΓΝΑ;
Επιτροπή Απαλλαγών
Διετή για λόγους υγείας. Το χαρτί που θα σε καλέσουν θα λέει ΓΝΑ. Σε καλούν μια βδομάδα πριν ξεκινήσει η εσσο.
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα, ήταν να καταταγώ με την ΕΣΣΟ Μαρτίου και πέρασα από Φρουραρχείο Αθηνών. Στις 17/3 μου ήρθε το σημείωμα για να πάω από το 401 και να περάσω από επιτροπή για αναβολή μέχρι τις 10/4. Όταν κατάφερα να επικοινωνήσω με ενημέρωσαν ότι λόγο COVID δεν χρειάζετε φυσική παρουσία για τις αναβολές και να δω στον site το αποτέλεσμα. Μέχρι και σήμερα 24/4 δεν έχει βγεί κάποια απόφαση στο site. Και καθώς είδα σε ένα παιδί πιο πανω, που είχε προθεσμία μέχρι τις 12/4 ότι βγήκε η απόφαση στις 22/4 ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν και άλλοι που είχαν προθεσμία σαν την δικιά μου ή νωρίτερα που δεν έχουν λάβει απάντηση. Υπάρχει περίπτωση να μην δέχτηκαν την αναβολή από το 401;
Επιτροπή Απαλλαγών
Παιδια καλησπερα. Που ακριβως ειναι στη Τριπολη η επιτροπη απαλλαγων. Γνωριζει καποιος ακρινη διευθυνση;
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα φίλε. Εγω πηγα με το google transit και 2 λεπτά πριν φτάσω στην εκτιμώμενη διεύθυνση, Ειδα μια ουρά με άτομα και μου είπαν ότι εκεί πρέπει να περιμένω.
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα,
Με επιφύλαξη καθώς έχουν περάσει χρόνια (ας με διορθώσουν τα παιδιά που πέρασαν πρόσφατα από εκεί αν κάτι έχει αλλάξει), η εν λόγω επιτροπή συνεδριάζει εντός του 411 στρατιωτικού νοσοκομείου, που με τη σειρά του βρίσκεται ακριβώς κολλητά στο γενικό νοσοκομείο της Τρίπολης, στο δυτικό άκρο της πόλης, στους πρόποδες του Μαινάλου. Διευθύνσεις οδών πρόσβασης στις εγκαταστάσεις των δύο νοσοκομείων, βάσει google maps: Θεμιστοκλέους 11 (Α´ είσοδος), Γόρτυνας &Αισώπου (Β´).
Με επιφύλαξη καθώς έχουν περάσει χρόνια (ας με διορθώσουν τα παιδιά που πέρασαν πρόσφατα από εκεί αν κάτι έχει αλλάξει), η εν λόγω επιτροπή συνεδριάζει εντός του 411 στρατιωτικού νοσοκομείου, που με τη σειρά του βρίσκεται ακριβώς κολλητά στο γενικό νοσοκομείο της Τρίπολης, στο δυτικό άκρο της πόλης, στους πρόποδες του Μαινάλου. Διευθύνσεις οδών πρόσβασης στις εγκαταστάσεις των δύο νοσοκομείων, βάσει google maps: Θεμιστοκλέους 11 (Α´ είσοδος), Γόρτυνας &Αισώπου (Β´).
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα σας, αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ να με βοηθήσει, είχα πάρει 2 χρόνια αναβολή λόγο υγείας (αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, αυτοάνοσο νόσημα), γνωρίζετε μήπως τι διαδικασία χρειάζεται να ακολουθήσω για να πάρω η αναβολή η απαλλαγή ; Ευχαριστώ πολύ
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα σας, αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ να με βοηθήσει, είχα πάρει 2 χρόνια αναβολή λόγο υγείας (αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, αυτοάνοσο νόσημα), και παρουσιαζομαι στης 8 Μαίου πάλι ! Γνωρίζετε μήπως τι διαδικασία χρειάζεται να ακολουθήσω για να πάρω η αναβολή η απαλλαγή ; Ευχαριστώ πολύ
Επιτροπή Απαλλαγών
Παιδια Καλησπερα,
Μηπως γνωριζει καπιος ποια ειναι πλεον η διδιδκασια αναβολης για το φρουραρχειο στην Αθηνα για την 2021 Γ ΕΣΣΟ. Απο την στρατολογια μου ειπαν οτι δεν απαιτειται φυσικη παρουσια αλλα απο τι διαβασα για την προηγουμενη ΕΣΣΟ ηταν με ραντεβου. Αν ειναι ετσι γνωριζει καποιος κατι παραπανω.
Εχω ετησια αναβολη για ψυχολογικους λογους απο το στρατοπεδο (Θηβα).
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Μηπως γνωριζει καπιος ποια ειναι πλεον η διδιδκασια αναβολης για το φρουραρχειο στην Αθηνα για την 2021 Γ ΕΣΣΟ. Απο την στρατολογια μου ειπαν οτι δεν απαιτειται φυσικη παρουσια αλλα απο τι διαβασα για την προηγουμενη ΕΣΣΟ ηταν με ραντεβου. Αν ειναι ετσι γνωριζει καποιος κατι παραπανω.
Εχω ετησια αναβολη για ψυχολογικους λογους απο το στρατοπεδο (Θηβα).
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Επιτροπή Απαλλαγών
Παίδες κανένας που πέρασε σήμερα; Καλά ξεμπερδέματα σε όλους εύχομαι!
Επιτροπή Απαλλαγών
Trelos έγραψε:Εσείς που πήγατε χθες Τρίπολη τι σας είπαν; Καμία εμπειρία κάνεις;
Καλησπέρα,
Όλα οκ εχτές. Θεώρω ό, τι όποιος είχε χαρτί δεν αντιμετώπισε κάποιο θέμα. Γνωρίζει κάποιος ποτε περίπου να αναμένουμε την απόφαση;
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα σας παιδιά. Εύχομαι να είστε καλά. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθεί αφού πάρει κάποιος απαλλαγή οριστική. Ισχύει ότι μέχρι τα 45 υπάρχει το ενδεχόμενο να σε καλούν ανά διαστήματα να περάσεις επιτροπή ώστε να επανεξεταστείς για την πάθηση που απαλλάχτηκες; Έχει μήπως κάποιος παρόμοια εμπειρία; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπερα παιδια, είναι κανένας από Β ΕΣΣΟ που δεν του έχει βγει ακόμα η αναβολή;
Επιτροπή Απαλλαγών
gtuftsk έγραψε:Ισχύει ότι μέχρι τα 45 υπάρχει το ενδεχόμενο να σε καλούν ανά διαστήματα να περάσεις επιτροπή ώστε να επανεξεταστείς για την πάθηση που απαλλάχτηκες;
Καλησπέρα,
Επανεξετάσεις προβλέπονται από τη νομοθεσία -- για την ακρίβεια αφήνονται στην ευχέρεια του υπουργού και της διοίκησης -- οπότε τουλάχιστον στα χαρτιά το ενδεχόμενο υπάρχει.
Δεν θεωρώ πάντως ρεαλιστικό το ενδεχόμενο συχνών και συνάμα μαζικών επανεξετάσεων. Τελευταία φορά που έλαβε χώρα μαζική επανεξέταση ήταν επί υπουργείας Βενιζέλου το ...010, με αφορμή τη φημολογία εκείνη την περίοδο πως ορισμένοι celebrities είχαν απαλλαγεί με ψευδείς γνωματεύσεις· τελικά η συντριπτική πλειοψηφία των τότε επανεξετασθέντων διατήρησαν το χαρακτηρισμό τους ως ακατάλληλοι / Ι/5.
Το να καλούνται, απεναντίας, σε καθαρά δειγματολειπτική βάση μεμονωμένα άτομα που απαλλάχθηκαν λόγω "ήπιων" / "πιθανώς ιάσιμων" παθήσεων,1 άντε 2 φορές έκαστος έως ότου κλείσει τα 45, μου φαντάζει πιο πιθανό.
Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως δεν ευσταθούν τα περί επανεξέτασης του καθενός ανά 2-3-5 χρόνια, που έχουν ειπωθεί σε αρκετούς από εμάς από την επιτροπή του 401· ούτε επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού υπάρχει, ούτε το τρέχον μοντέλο των "εξετάσεων" διάρκειας max 5 λεπτών είναι εκ φύσεως ικανό να επιφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες