Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
VENTO

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από VENTO »

Καλημερα σας,

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης, περασα απο το φρουραρχειο μετα απο 2 χρονια αναβολης για ψυχολογικους λογους, ο γιατρος στο φρουραρχειο εγραψε απαλλαγη, υπαρχει περιπτωση να το αρνηθει η επιτροπη απαλλαγων μετα;

Ευχαριστω

OkToe518

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από OkToe518 »

Σε περιπτωση που περασει καποιος απο επιτροπη απαλλαγων και παρει απαλλαγη Ι5 για ψυχολογικους λογους, ξανακαλειται για επανεξεταση ή οχι; Και αν ξανακαλειται μετα απο ποσα χρονια συνηθως;
Δημήτρης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Σε λίγες ημέρες θα περάσω από επιτροπή 401 για την τελική απόφαση. Παίρνω 4 φάρμακα και το ένα είναι για την αγοραφοβία, υπάρχει περίπτωση να με κόψει κάνας περίεργος;
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Δημήτρης έγραψε:Σε λίγες ημέρες θα περάσω από επιτροπή 401 για την τελική απόφαση. Παίρνω 4 φάρμακα και το ένα είναι για την αγοραφοβία, υπάρχει περίπτωση να με κόψει κάνας περίεργος;

Οχι. Εφοσον η παθηση σου ειναι στο ΦΕΚ για Ι5 κ εχεις χαρτι παρακολουθησης και φαρμακα δε θα σου κανει κανεις τιποτα. Και μια στο τρισεκατομυριο να σε "κοψει" απλα θα παρουσιαστεις και θα παρεις την τελικη απαλλαγη απο την μοναδα καταξης που λεει το χαρτι. Περαστικα και καλος πολιτης

VENTO έγραψε:Καλημερα σας,

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης, περασα απο το φρουραρχειο μετα απο 2 χρονια αναβολης για ψυχολογικους λογους, ο γιατρος στο φρουραρχειο εγραψε απαλλαγη, υπαρχει περιπτωση να το αρνηθει η επιτροπη απαλλαγων μετα;

Ευχαριστω

Διαβασε την αρχη του ποστ αυτου, το ιδιο ισχυει για ολους.

Jevel έγραψε: Η διαδικασία ήταν κάπως περίπλοκη όταν πήρα τις αναβολές και φαντάζομαι τώρα περιπλέκεται περισσότερο με τον κορονοιο. Με άλλα λόγια θα χρειαστεί να είμαι στην Ελλάδα για 1-1μιση μήνα;

Δευτερον, αναρωτιέμαι άν θα είναι εύκολο να πάρω την απαλλαγή. Έχω σταματήσει τη συνταγή

Τα ψυχολογικά μου προβλήματα συνεχιζονται, και έχω συνταγή ψυχιάτρου στη χώρα που βρίσκομαι. Μετράει στην Ελλάδα ή θα μου πουν "εφόσον είσαι στο εξωτερικό είσαι υγιής και θα πας κανονικά στρατό; " Θα ήταν καλύτερα να το αποκρυψω;

Δε μου αρέσει να λέω ψεμματα αλλα το σημαντικό για εμένα είναι να πάρω την απαλλαγή και να μη βρίσκομαι στην Ελλάδα για κάνα δίμηνο. Ιδανικά θα ήθελα να τελειώσω οριστικά φετος.

Τρίτον, η απαλλαγή δίνεται εκείνη τη στιγμή η περιμένω απόφαση; Και πόσο θα περιμένω για την απόφαση;

Τέταρτον, τι συμβαίνει αν με αναγκάσουν να καταταχθω; Λόγω των προβλημάτων μου σε συνδυασμό με τον κορονοιο φοβάμαι να υπηρετήσω ακόμη και με ι4.

Πεμπτον, θα ξαναχρειαστει να περάσω από επιτροπή απαλλαγών στο μέλλον; Ισχύουν αυτά που διαβάζω

Επειδη εκανα κ εγω την διαδικασια απο το εξωτερικο σου προτεινω το εξης

1. Για εμας απο εξωτερικο βολευει η διαδικασια του στρατοπεδου γιατι ξεμπερδευεις γρηγορα κ δεν περιμενεις εβδομαδες και ραντεβου να δεις την επιτροπη. Βλεπεις την Επιτορπη Απαλλαγων (ΕΑ) την ιδια ή την επομενη ημερα. Οποτε με ενα ταξιδι μιας εβδομαδας Ελλαδα τα κανονιζεις ολα. Διαβασε το ποστ/τοπικ εδω για τη διαδικασια απο στρατοπεδο:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/αναβολή-απαλλαγή-κατάταξη-στρατόπεδο_topic20306_post534159.html#534159

Αν εχεις συνοδο βοηθαει, αλλα δεν ειναι αναγκαιο (απλα θα μεινεις για λιγες ωρες στο στρατοπεδο μεχρι να βγει η αποφαση το απογευμα στις 18.00)

2. Χρειαζεσαι χαρτι ψυχιατρου και φαρμακα. Με αυτα διευκολυνεις τη διαδικασια. Κανονισε ξανα με το γιατρο σου να σου γραψει παθηση και ψυχο-φαρμακα τα οποια να εχεις μαζι σου.

3. Επιτοπου σου δινουν χαρτι απολυσης που γραφει "απαλλαγη" και βγαινει και επισημα ονλαιν στη σελιδα της στρατολογιας σε περιπου 2-3 εβδομαδες για την τελικη επιβεβαιωση.

4. Διαβασε το 1.

5. Οχι

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Τρί Ιαν 19, 2021 2:40 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δημήτρης

Επιτροπή Απαλλαγών

Πήγε κάνεις επιτροπή 401 αυτές τις μέρες για απαλλαγή ; Έκλεισα ραντεβού Δευτέρα 10.30
VENTO

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από VENTO »

Καλημερα, τελικα περασες επιτροπη για απαλλαγη; Ελπιζω ολα καλα! Σε ρωτησαν τπτ; Στο τελος σου δινουν καποιο χαρτι; Θα περασω την αλλη βδομαδα.

ς ευχαριστω

Δημήτρης

Επιτροπή Απαλλαγών

VENTO έγραψε:Καλημερα, τελικα περασες επιτροπη για απαλλαγη; Ελπιζω ολα καλα! Σε ρωτησαν τπτ; Στο τελος σου δινουν καποιο χαρτι; Θα περασω την αλλη βδομαδα.

ς ευχαριστω

Σήμερα πέρασα. Είχε 3 άτομα η επιτροπή, δύο άντρες και μια γυναίκα που ο καθένας εξέταζε διαφορετικά ατομα. Στην είσοδο για την επιτροπή ήταν ένας στρατονομος που άφηνε μόνο 3 άτομα στην αίθουσα αναμονής. Αφού με δέχθηκαν μέσα πήρε τα χαρτιά μου και απλά με ρώτησε τι φάρμακα παίρνω. Αντέγραψε ακριβώς την διάγνωση του ιατρού του φρουραρχειου και μου είπε να μπω σε 1μιση μήνα stratologia.gr να κατεβάσω την απαλλαγή μου. Ούτε καψόνια ούτε τίποτα. Παρά πολύ ευγενικός. Και ένα γεγονός που με εξέπληξε ευχάριστα. Πριν μπω εγώ ήταν ένα άλλο παιδί που είχε πάει για απαλλαγή αλλά δεν είχε κάποιο χαρτί από ιατρό. Ενώ περίμενα ότι θα του έλεγαν πως θα παρουσιαστεί άμεσα, του έγραψαν παραπεμπτικο για το 414 ώστε να τον εξετάσει ψυχίατρος. Μπράβο που έχουν βάλει άτομα που λειτουργουν ως ιατροί.

Γιωργος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιωργος »

Δημήτρης έγραψε:Σήμερα πέρασα. Είχε 3 άτομα η επιτροπή, δύο άντρες και μια γυναίκα που ο καθένας εξέταζε διαφορετικά ατομα. Στην είσοδο για την επιτροπή ήταν ένας στρατονομος που άφηνε μόνο 3 άτομα στην αίθουσα αναμονής. Αφού με δέχθηκαν μέσα πήρε τα χαρτιά μου και απλά με ρώτησε τι φάρμακα παίρνω. Αντέγραψε ακριβώς την διάγνωση του ιατρού του φρουραρχειου και μου είπε να μπω σε 1μιση μήνα stratologia.gr να κατεβάσω την απαλλαγή μου.

Ούτε καψόνια ούτε τίποτα. Παρά πολύ ευγενικός. Και ένα γεγονός που με εξέπληξε ευχάριστα. Πριν μπω εγώ ήταν ένα άλλο παιδί που είχε πάει για απαλλαγή αλλά δεν είχε κάποιο χαρτί από ιατρό. Ενώ περίμενα ότι θα του έλεγαν πως θα παρουσιαστεί άμεσα, του έγραψαν παραπεμπτικο για το 414 ώστε να τον εξετάσει ψυχίατρος. Μπράβο που έχουν βάλει άτομα που λειτουργουν ως ιατροί.
Που ακριβως βλεπουμε αν εχουμε παρει απαλλαγη στο stratologia;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Σάβ Ιαν 30, 2021 10:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Antreas313
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Antreas313 »

Καλησπέρα στην ομάδα και συγχαρητήρια για τις απαντήσεις που δίνετε βοηθανε πολύ, θέλω κάποιες απορίες να μου λύσετε αν γίνεται είμαι 28 χρόνων και είχα πάρει αναβολή μέχρι τέλος του 2020 για λόγους σπουδών, μέσα σαύτα τα χρόνια αλλαξαν πολλά στην ζωή μου η δικιά μου γεννάει τον Μάιο όποτε δεν είμαι για στρατό πλέον είναι να παρουσιαστώ τον Μάρτιο και σκοπεύω να ξεκινήσω για ψυχολογικά ι5.1) αν πάω μέσω φρουραχειου επειδή διάβασα ότι αργεί η απόφαση για αναβολή/απαλλαγή υπάρχει περίπτωση να μην μου την δώσουν; Το ρωτάω γιατί εγώ συνήθως καλοκαίρι δουλεύω εκτός Αθηνών και λείπω 2) η καλύτερα να πάω μέσω στρατοπέδου και ξεμπερδευω πιο γρήγορα; Ευχαριστω
Γιώργος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιώργος »

Antreas313 έγραψε:Καλησπέρα στην ομάδα και συγχαρητήρια για τις απαντήσεις που δίνετε βοηθανε πολύ, θέλω κάποιες απορίες να μου λύσετε αν γίνεται είμαι 28 χρόνων και είχα πάρει αναβολή μέχρι τέλος του 2020 για λόγους σπουδών, μέσα σαύτα τα χρόνια αλλαξαν πολλά στην ζωή μου η δικιά μου γεννάει τον Μάιο όποτε δεν είμαι για στρατό πλέον είναι να παρουσιαστώ τον Μάρτιο και σκοπεύω να ξεκινήσω για ψυχολογικά ι5.1) αν πάω μέσω φρουραχειου επειδή διάβασα ότι αργεί η απόφαση για αναβολή/απαλλαγή υπάρχει περίπτωση να μην μου την δώσουν; Το ρωτάω γιατί εγώ συνήθως καλοκαίρι δουλεύω εκτός Αθηνών και λείπω 2) η καλύτερα να πάω μέσω στρατοπέδου και ξεμπερδευω πιο γρήγορα; Ευχαριστω
Επειδή είσαι στο στάδιο των αναβολών, οι οποίες δίνονται σαφώς πιο εύκολα σε σχέση με τις απαλλαγές, θα πρότεινα να κάνεις τη διαδικασία μέσω του Φρουραρχείου. Εφόσον πας σωστά προετοιμασμένος, έχοντας μαζί σου χαρτί ψυχιάτρου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρεις αναβολή. Γενικά, δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις στο στρατόπεδο για αυτή τη διαδικασία, ιδιαιτέρως στην περίπτωση που το στρατόπεδο που καλείσαι να καταταχθείς βρίσκεται στην άλλη άκρη της χώρας.
Άβαταρ μέλους
Antreas313
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Antreas313 »

Κατάλαβα ευχαριστω για την απάντηση ξέρουμε αν το φρουραχειο έχει ψυχολόγο η θα πρέπει να πάω μετά στο 401 στην επιτροπή;
Γιώργος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιώργος »

Για αναβολές πρέπει να πάμε στην επιτροπή απαλλαγών; Γιατί κάποια άτομα είχαν αναφέρει ότι λόγω covid δεν χρειάζεται να πάμε και εξετάζουν αυτοί τον φάκελο και βγάζουν την αναβολή. Αυτό ισχύει ακόμα;
σιγμανι

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από σιγμανι »

Σήμερα έκανα αίτηση για αναβολή (απαράδεκτη διαδικασία, απίστευτο άγχος χωρίς να υπάρχει λόγος και 5 ώρες αναμονής). Η διαδικασία: Στο φρουραρχείο για αίτηση, από εκεί στο 424, από εκεί ξανά φρουραρχείο. Κατέθεσα όλα τα χαρτιά αλλά δεν μου έδωσαν απολύτως τίποτα! Μου είπαν να περιμένω μέιλ με τα τηλέφωνα επιτροπής απαλλαγών. Είναι η πρώτη αναβολή που παίρνω, πρέπει να περάσω από επιτροπή απαλλαγών; Επίσης, είναι περίεργο που δεν μου έδωσαν κάποιο χαρτί;
1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από 1 »

Καλησπέρα στην παρέα ερώτηση αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, χτες έκανα την διαδικασία αναβολής μέσω φρουραρχείου έπειτα πήγα τα χαρτιά στην στρατολογία και μου είπαν να περιμένω σε μερικές ημέρες θα λάβω email για να περάσω επιτροπή, μου έδωσαν μια αίτηση να υπογράψω με όλα μου τα στοιχεία και μου πήραν και την γνωμάτευση του φρουραρχείου μόνο την γνωμάτευση του γιατρού μου έδωσαν πίσω είναι περίεργο που δεν μου έδωσαν άλλο χαρτί; Μην βρεθώ προ εκπλήξεως ευχαριστω
Σωτηρης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Πάντα κρατάνε την πρωτότυπη γνωμάτευση ιατρού, και μεταφέρεται στην επιτροπή
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης