Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)
Theologos να σε ρωτήσω κάτι,
Απο τον γιατρό χρειάζομαι απλά 1 βεβαίωση;1 χαρτί; Πρεπει να έχω τπτ άλλο ιατρικό μαζι μου π. Χ βιβλιάρειο; ΑΜΚΑ κτλπ;
Απο τον γιατρό χρειάζομαι απλά 1 βεβαίωση;1 χαρτί; Πρεπει να έχω τπτ άλλο ιατρικό μαζι μου π. Χ βιβλιάρειο; ΑΜΚΑ κτλπ;
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 56
Αυτό δεν το ξέρω γιατί και εγώ πρώτη φορά θα πάω φρουραρχείο αν ξέρει κάποιος άλλο παιδί να μας πει
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 127
Alexandros91 έγραψε:Theologos να σε ρωτήσω κάτι,
Κανονικά ο ΑΜΚΑ ειναι προσωπικο δεδομενο δεν ξερω αν επιτρεπεται να στο ζητησουν... Οπως και να χει εχε το μαζι καλου κακου... Αν σου εχει γραψει ο γιατρος σου φαρμακα εχε μαζι σου την συνταγη που σου εχει δωσει για τα φαρμακα, πιστευω καλυτερο ειναι αυτο απο το να δωσεις το αμκα... Εχε και τα κουτια μαζι σου αν θες... Για την επιτροπη εννοω... Για το φρουραρχειο δεν νομιζω να σου ζητησουν ΑΜΚΑ... Το τι θα χρειαστεις απο τον γιατρο να εχεις μαζι ειναι αναλογα τι θα κρινει οτι θα σου πρεπει να σου δωσει αλλα συνηθως ειναι η γνωματευση που λεει το τι εχεις και αν γραφει σχετικα με φαρμακα και την συνταγη... Βιβλιαρειο δεν νομιζω εκτος αν εχει γραμμενα μεσα τα φαρμακα αλλα και παλι ουτε αυτο χρειαζεται αν εχεις μαζι σου την συνταγη απο γιατρο αν σου γραφει φαρμακα...
Θέλω και εγώ να κινήσω τη διαδικασία για απαλλαγή. Έχετε να προτείνετε (μέσω pm) κάποιον ψυχίατρο σε Θεσσαλονίκη ή Λάρισα ;
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
Είχα πάρει πριν μήνες 1 χρόνο αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Πάσχω από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και αγχώδης κατάθλιψη. Ο ιατρός μου είχε γράψει cipralex. Την αναβολή την πήρα στην Θεσσαλονίκη πολύ εύκολα. Μάλιστα, ο ιατρός στην επιτροπή, που ήταν 1, ήταν πολυ ευγενικός και μάλιστα, μου είπε πολυ χαλάρα πράματα τύπου:
1) Tί πιστεύετε ότι θα αλλάξει σε ένα χρόνο;
2) Πάρε 1 χρόνο αναβολή και του χρόνου το ξαναβλέπεις.
τσακ μπαμ! Αν πάω και του χρόνου για δεύτερη αναβολή με την ίδια ασθένεια και εννοείται νέο χαρτί ψυχιάτρου, έχω τις ίδιες πιθανότητες να πάρω και την δεύτερη αναβολη;
Λογικά, για απαλλαγή, θα χρειαστεί να πάω και τρίτη φόρα. Ήθελα να ρωτήσω για απαλλαγή είναι πιο αυστηροί; Σε περίπτωση που δεν πάρω την απαλλαγή στην επιτροπή, τι πίθανότητες έχω να την πάρω στο στρατόπεδο όταν παρουσιαστώ;
Όταν κάποιος ζητάει απαλλαγή μέσω στρατοπέδου, ενώ ήδη έχει περάσει από επιτροπή και τον έκριναν ικανό, μειώνονται οι πιθανότητες να πάρει απαλλαγή στο στρατόπεδο;
τσακ μπαμ! Αν πάω και του χρόνου για δεύτερη αναβολή με την ίδια ασθένεια και εννοείται νέο χαρτί ψυχιάτρου, έχω τις ίδιες πιθανότητες να πάρω και την δεύτερη αναβολη;
Λογικά, για απαλλαγή, θα χρειαστεί να πάω και τρίτη φόρα. Ήθελα να ρωτήσω για απαλλαγή είναι πιο αυστηροί; Σε περίπτωση που δεν πάρω την απαλλαγή στην επιτροπή, τι πίθανότητες έχω να την πάρω στο στρατόπεδο όταν παρουσιαστώ;
Όταν κάποιος ζητάει απαλλαγή μέσω στρατοπέδου, ενώ ήδη έχει περάσει από επιτροπή και τον έκριναν ικανό, μειώνονται οι πιθανότητες να πάρει απαλλαγή στο στρατόπεδο;
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 127
Θα πας παλι με νεο χαρτι ψυχιατρου οπως καλα λες στο ποστ. Το ποσο ευκολα θα την παρεις ειναι στην κριση της επιτροπης. Δεν υπαρχει κανεις να πει με σιγουρια θα την παρεις ευκολα ή δυσκολα. Απλα στην απαλλαγη ειναι λιγο περισσοτερο σχολαστικοι. Αλλα δεν σημαινει οτι σιγουρα δεν θα την παρεις. Εχεις πολλες πιθανοτητες να παρεις απαλλαγη...Kaizoku έγραψε:Είχα πάρει πριν μήνες 1 χρόνο αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Πάσχω από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και αγχώδης κατάθλιψη. Ο ιατρός μου είχε γράψει cipralex. Την αναβολή την πήρα στην Θεσσαλονίκη πολύ εύκολα. Μάλιστα, ο ιατρός στην επιτροπή, που ήταν 1, ήταν πολυ ευγενικός και μάλιστα, μου είπε πολυ χαλάρα πράματα τύπου:
Εφοσον εχεις χαρτι απο ψυχιατρο και συνταγη και λεει η γνωματευση οτι με βαση το ταδε που εχεις δεν ειναι ικανος για στρατευση και σε συνδιασμο με την συνταγη του γιατρου για τα φαρμακα δεν βλεπω καποιον λογο να σου την αρνηθουν γιατι εκει παιζεται η καριερα τους αν σε αφησουν να πας στρατο και γινει καμια βλακια θα την πατησουν χοντρα και δεν το ρισκαρουν.
Αν ομως μια στις χιλιες δεν σου την δωσουν, τοτε μπορεις και παλι οταν παρουσιαστεις στο στρατοπεδο εφοσον εχεις χαρτια απο γιατρο μαζι σου και συνταγη αν σου εχει γραψει φαρμακο κλπ να πεις για απαλλαγη...
Απλα μεσω στρατοπεδου εχεις ενα κλικ παραπανω πιθανοτητες να παρεις απαλλαγη πιστευω επειδη αν εχουν επιτροπη απαλλαγων μεσα στο στρατοπεδο βλεπουν πολυ κοσμο σε μερες παρουσιασης και θελουν να τελειωνουν οποτε δινουν λιγο πιο ευκολα χωρις να σημαινει οτι υπαρχει και παλι 100% σιγουρια...
Απλα ειναι ενα κλικ παραπανω για τον λογω του οτι στην επιτροπη (οχι μεσω στρατοπεδου) βλεπουν λιγοτερο κοσμο καθε μερα οποτε εχουν τον χρονο να ειναι πιο σχολαστικοι σε περιπτωσεις απαλλαγων απο οτι σε στρατοπεδο που μπορει να δουν την μερα απο 50 εως και 100 ατομα οποτε θελουν να τελειωνουν οσο πιο γρηγορα γινεται οποτε γραφουν αναβολη-απαλλαγη πιο ευκολα...
Αλλα και παλι δεν ειναι κατι σιγουρο αυτο γιατι ποτε δεν εισαι σιγουρος σε τετοια θεματα στον στρατο... Εσυ στην επιτροπη που θα πας για αρχη οταν ειναι για απαλλαγη θα εχεις ολα τα χαρτια μαζι σου και πιστευω θα στην δωσουν... Παρε πρωτα την αναβολη την δευτερη και μετα εχεις καιρο να σκεφτεις τι θα γινει στην απαλλαγη...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Οκτ 19, 2020 10:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλησπέρα. Φρουραρχείο θέλει ραντεβού όπως η επιτροπή απαλλαγών λόγω κορωνοιου η πάμε κανονικά;
- antreas606
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 22
Αυτήν την απορία είχα και γω. Απ'ότι είδα στην σελίδα της στρατολογίας, μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά η αίτηση για την αναβολή (στέλνοντας το χαρτί γιατρού με pdf). Μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει?
Παιδια η διαδικασια για αναβολη μεσω φρουραρχειο ειναι να πας 5 μερες πριν την ημερομηνια παρουσιασης στο φρουραρχειο της περιοχης σου.
Εκει θα σε δει ο γιατρος, που συνηθως αμα εχεις χαρτι απο ιδιωτη απλα το αντιγραφει και σε καθοδηγει πως θα κλειστει το ραντεβου με επιτροπη απαλλαγων.
Η επιτροπη μπορει να συσταθει και μετα απο 1 μηνα.
Πλεον ομως δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να παρεις αναβολη μεσω φρουραρχειου, τουλαχιστον για ι5 ψυχολογικο.
Σε εμας 23 ατομα, πηραμε ολοι ακυρο και μας ειπαν να παμε να παρουσιαστουμε.
Φανταζομαι στο στρατοπεδο μπορεις να παρεις την ημερα της παρουσιασης.
Εκει θα σε δει ο γιατρος, που συνηθως αμα εχεις χαρτι απο ιδιωτη απλα το αντιγραφει και σε καθοδηγει πως θα κλειστει το ραντεβου με επιτροπη απαλλαγων.
Η επιτροπη μπορει να συσταθει και μετα απο 1 μηνα.
Πλεον ομως δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να παρεις αναβολη μεσω φρουραρχειου, τουλαχιστον για ι5 ψυχολογικο.
Σε εμας 23 ατομα, πηραμε ολοι ακυρο και μας ειπαν να παμε να παρουσιαστουμε.
Φανταζομαι στο στρατοπεδο μπορεις να παρεις την ημερα της παρουσιασης.
Από ποιον πήρατε άκυρο και για ποιον λόγο;
Απο την επιτροπη απαλλαγων.
Δεν ξερω το λογο, αλλα δεν μας το ανακοινωσαν τοτε.
Απλα μας ειπαν θα σας ερθει χαρτι με την αποφαση σε μια εβδομαδα.
Εκει ηρθε χαρτι καταταξης.
Δεν ξερω το λογο, αλλα δεν μας το ανακοινωσαν τοτε.
Απλα μας ειπαν θα σας ερθει χαρτι με την αποφαση σε μια εβδομαδα.
Εκει ηρθε χαρτι καταταξης.
Έχω μπερδευτεί. Στο προηγούμενο μήνυμα έγραψες για αναβολή, ενώ τώρα έγραψες "επιτροπή ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ". Επίσης,23 ήταν τα άτομα που είδε συνολικά η επιτροπή; Πώς ξέρεις τι χαρτί έλαβε ο καθένας;
Συγνωμη, εννοω απαλλαγη για Ι5.
Ειχα επικοινωνια με τα περισσοτερα παιδια και μου ειπαν και στο ΑΤ σημερα οτι δεν δινουν αναβολες, δεν βλεπεις την κατασταση;
Δεν τα λεω για να προκαλεσω τρομολαγνεια και εγω προσπαθω να βρω μια λυση.
Μου φαινεται πολυ περιεργο και πρωτογνωρο. Φανταζομαι ειναι θεμα τακτικης (μου το επιβεβαιωσε και εμμεσα ο αστυνομικος σημερα).
Ομως συνεχιζω να ελπιζω πως μεσα στο στρτατοπεδο δεν γινεται να μη σου δωσουν.
Ειχα επικοινωνια με τα περισσοτερα παιδια και μου ειπαν και στο ΑΤ σημερα οτι δεν δινουν αναβολες, δεν βλεπεις την κατασταση;
Δεν τα λεω για να προκαλεσω τρομολαγνεια και εγω προσπαθω να βρω μια λυση.
Μου φαινεται πολυ περιεργο και πρωτογνωρο. Φανταζομαι ειναι θεμα τακτικης (μου το επιβεβαιωσε και εμμεσα ο αστυνομικος σημερα).
Ομως συνεχιζω να ελπιζω πως μεσα στο στρτατοπεδο δεν γινεται να μη σου δωσουν.
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 44
Επεσε ακυρο παρολο που ειχατε χαρτι γιατρου ; Θα πατε τοτε στρατοπεδο και θα εισαστε καθετη στην αποψη σας και οτι λεει το χαρτι σας! Καλυτερα να ειναι απο δημοσιο. Και αφηστε να λενε περι καταστασης κλπ Αν δε θελετε δε θα πατε αρκει να επιμενετε σθεναρα.Ειναι θεμα οτι η αθλια κυβερνηση κανει κινησης εντυπωσιασμου με δηθεν μετρα
Δημητρη ευχαριστω για την απαντηση, οπως καταλαβαινεις ειμαι τοσο αγχωμενος που σκεφτομαι να μην παρουσιαστω καθολου.
Δεν ειμαι καλα και δεν με παιρνει με τιποτα να με κρατησουν.
Η απορια μου ειναι:
Παω τη Δευτερα στη Θηβα χωρις πραγματα, μονο με ταυτοτητα και στην πυλη λεω θελω να δω γιατρο κτλ.
Υποχρεουντε να με δει γιατρος; Αν ναι, μετα μπορει να με ξαναστειλει στην επιτροπη;
Ειχαμε χαρτι απο γιατρο και μαλιστα περιγραφη και αγωγη μεσα.
Το καινουριο χαρτι καταταξης λεει: ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ.
Μου φαινεται αδιανοητο να σε κρατησουν μεσα με το ζορι, αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να περιμενω.
Δεν θελω να βγω ανυποτακτος, αλλα δεν ξερω αν μπορω να ρισκαρω το να παω και να με κρατησουν.
Δεν ειμαι καλα και δεν με παιρνει με τιποτα να με κρατησουν.
Η απορια μου ειναι:
Παω τη Δευτερα στη Θηβα χωρις πραγματα, μονο με ταυτοτητα και στην πυλη λεω θελω να δω γιατρο κτλ.
Υποχρεουντε να με δει γιατρος; Αν ναι, μετα μπορει να με ξαναστειλει στην επιτροπη;
Ειχαμε χαρτι απο γιατρο και μαλιστα περιγραφη και αγωγη μεσα.
Το καινουριο χαρτι καταταξης λεει: ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ.
Μου φαινεται αδιανοητο να σε κρατησουν μεσα με το ζορι, αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να περιμενω.
Δεν θελω να βγω ανυποτακτος, αλλα δεν ξερω αν μπορω να ρισκαρω το να παω και να με κρατησουν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες