Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Η επιτροπή απαλλαγών απλά επικυρώνει τη γνωμάτευση του γιατρού; δν μπορεί να αλλάξει τίποτα σωστά;
Steeler

Δημοσίευση από Steeler »

Προδρομε εσύ δεν ήταν να πας για απαλλαγή τι έγινε τελικά συνήθως ναι έτσι κάνουν
Christopher Robin

Δημοσίευση από Christopher Robin »

Prodromoss έγραψε:Η επιτροπή απαλλαγών απλά επικυρώνει τη γνωμάτευση του γιατρού; Δν μπορεί να αλλάξει τίποτα σωστά;

Η επιτροπή έχει τον τελευταίο λόγο. Μπορεί να την αλλάξει, αλλά σπανίως, σχεδόν ποτέ, δεν το κάνει.99% ακολουθεί το σημείωμα που τους δίνει ο γιατρός που βλέπει τον εκάστοτε αιτούντα. Θα πρέπει να είναι κάποιος πάρα πολύ άτυχος για να του αλλάξει η επιτροπή την απόφαση του γιατρού.

Παναγιώτης

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

Παιδιά καλησπέρα! Σκέφτομαι να μπω στρατό τον Ιανουάριο. Υπάρχει δυνατότητα να υπηρετήσω κανονικά μέχρι τον Μάιο, να διακόψω για 2-3 μήνες (εποχικά εργαζόμενος για να βγάλω κάποια χρήματα) και από Σεπτέμβριο να συνεχίσω κανονικά για να ολοκληρώσω το στρατό; Ευχαριστώ πολύ!
LarryJ

Δημοσίευση από LarryJ »

Τρίτη περνάω επιτροπή απαλλαγών για την τελική κρίση/απαλλαγή. Εχω την γνωμάτευση μου και τα ψυχοφάρμακα που παίρνω μαζί μου. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να με διώξουν, έχω τρελαθεί απο την αγωνία δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου την τελευταία εβδομάδα.
Alexis

Δημοσίευση από Alexis »

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος με σιγουριά, μπορεί να μου δώσουν 6 μήνες ΑΝΑΒΟΛΗ; Δεν θέλω 1 χρόνο, γίνεται μεσω Φρουραρχείου, με χαρτι γιατρου να ζητησω 6 μηνες;
drz
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από drz »

Παιδιά, να ρωτήσω κάτι κι εγώ; Πήρα πέρυσι την πρώτη αναβολή (ενός έτους) για ψυχολογικούς λόγους. Ωστόσο, η γιατρός του φρουραρχείου, παρόλο που είχε σημειώσει ΔΑ (διετής αναβολή), είχε γράψει και 341, που (βάσει ΦΕΚ) είναι Ι2-Ι4! Έχει αυτό καμία σημασία για αργότερα; Θα ήταν καλύτερα με κάποιο τρόπο στην δεύτερη αναβολή να γράψει 340 (που είναι Ι5) ; Ή μήπως είναι απλά τυπικό, και αφήνεται στην κρίση της επιτροπής;
Steeler

Δημοσίευση από Steeler »

Ξέρω ότι για κοινωνικούς λόγους σου δίνουν 6 μήνες αλλά και μέσα να μπεις την πρώτη μέρα και το ζητήσεις το ίδιο πράγμα είναι δεν ξέρω μέσω φρουραεχειου τι παίζει εγώ είχα πάει πέρσυ και του είπα δεν μπορώ να μπω γτ είχα χάσει τον πατέρα μου και μου έδωσε 1 χρόνο χωρίς χαρτιά για άγχος και καλά στο φρουραρχείο
anon

Δημοσίευση από anon »

drz έγραψε:Πήρα πέρυσι την πρώτη αναβολή (ενός έτους) για ψυχολογικούς λόγους. Ωστόσο, η γιατρός του φρουραρχείου, παρόλο που είχε σημειώσει ΔΑ (διετής αναβολή), είχε γράψει και 341, που (βάσει ΦΕΚ) είναι Ι2-Ι4! Έχει αυτό καμία σημασία για αργότερα; Θα ήταν καλύτερα με κάποιο τρόπο στην δεύτερη αναβολή να γράψει 340 (που είναι Ι5) ; Ή μήπως είναι απλά τυπικό, και αφήνεται στην κρίση της επιτροπής;

Μέχρι ενός σημείου είναι τυπικό, διότι, βάσει του εδαφίου 2-β του άρθρου 7 του ΠΔ, ο πίνακας νοσημάτων έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, με τις επιτροπές να δύνανται να αποφασίζουν και κατά παρέκκλισή του (απαλλάσσοντας για παράδειγμα κάποιον χαρακτηρισμένο με "ελαφρύ" 341, ή κρίνοντας ικανό κάποιον χαρακτηρισμένο με "τρανταχτό" 334).

Πρακτικά, αν απώτερος στόχος σου είναι η απαλλαγή, ενδέχεται το 341 πράγματι να μη σε καλύψει. Στη θέση σου θα προσπαθούσα οι μετέπειτα γνωματεύσεις του προσωπικού μου ιατρού να έχουν τη μέγιστη δυνατή βαρύτητα, δηλαδή να μην περιορίζονται μονάχα σε διάγνωση, αλλά να παρουσιάζουν και ιστορικό και πρωτίστως να εκφράζουν ευθέως και γνώμη ("πιστοποιώ ότι ο τάδε πάσχει σε βάθος χρόνου από συμπτωματολογία x,y,z,παρακολουθείται, και θεωρώ πως αντενδείκνυται η στράτευσή του"), ώστε, ιδανικά, το 341 πριν την "οριστική" κρίση να έχει τροποποιηθεί σε 340.

Στις υπολειπόμενες έως το κλείσιμο της διετίας αναβολές σου, απεναντίας, το πιθανότερο είναι να μην παρατηρήσεις ουσιαστική διαφορά λόγω 341 (υποθέτοντας πως η στάση των επιτροπών δεν θα "σκληρύνει" λόγω Τουρκίας).

Drz

Δημοσίευση από Drz »

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
anon

Δημοσίευση από anon »

Anon και οποιος αλλος μπορει να βοηθήσει, να ρωτήσω κάτι, εγώ θέλω αναβολή 8 μήνες για να τελειώσω το μεταπτυχιακό μου.Δεν δικαιούμαι κάποια άλλη αναβολή.

Απο τον ψυχολόγο/ψυχίατρο τι να "ζητήσω" ώστε να πάρω σίγουρα την αναβολή;

Δεν θέλω απαλλαγη, μια αναβολή θέλω.

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Παιδιά καλησπέρα σας, αν και μπορεί να έχει τύχει και σε άλλους θέλω απλά να αναφέρω το εξής,πέρασα παρασκευή φρουραρχείο για αναβολή ετήσια όλα οκ,είχα πάει με εκτυπωμένο σημείωμα κατάταξης, ήρθε σήμερα χαρτί στο σπίτι από το αστυνομικό τμήμα που αναγράφει, παρακαλείστε να περάσετε εντός 48ωρων από το αστυνομικό τμήμα για διεκπεραίωση υπόθεσης παραλαβής σημειώματος κατάταξης.

Πήρα τηλέφωνο μου είπαν ότι απλά να περάσω να το παραλάβω έστω τυπικά για να υπάρχει το αποδεικτικό.

Έχει τύχει σε κανέναν το ίδιο?

Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Πρέπει να κλείσω ραντεβού για να πάω στην επιτροπή απαλλαγών;
Σωτηρης

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Καλησπέρα σας πέρασα τη προηγοθμενη εβδομάδα από φρουραρχειο για δεύτερη ετήσια αναβολή λόγω μικτης αχγωδους καταθλιπτικής διαταραχής όπως έγραψε ο στρατιωτικος ψυχίατρος (παράγραφο 340). Ήρθε στο email μου παραπεμπτικό για επιτροπή να περάσω εντός μήνα και σε μια παράγραφο λέει το εξής

Από τη γνωμάτευση φρουραρχειου προκύπτει ότι η πάθηση του προβλέπεται να διαρκέσει πάνω από 4 μήνες και για το λόγο αυτό δε μπορεί να μεταβεί στη μονάδα κατάταξης.

Αυτό έχει κάποια σχέση με την απόφαση της επιτροπής για επικύρωση της αναβολής (με αγχωσαν οι 4 μήνες που αναφέρει) ή αφορά ξεκάθαρα το λόγο που πήγα Φρουραρχειο και όχι στρατόπεδο;

Ευχαριστώ

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Να πω κ εγω την εμπειρια μου για την Β 12μηνη αναβολη για λογους υγειας (ψυχολογικους) μεσω στρατοπεδου.

Περασα την πυλη του στρατοπεδο Θηβας στις 08.00 αρχες της εβδομαδας (Ε ΕΣΣΟ 2020). Η διαδικασια εχει ως εξης:

1. Πρωτο κτηριο, καταγραφη στοιχειων ταυτοτητας και σημειωματος καταξης

2. Χωρισμος σε ομαδες των 10 ατομων για τεστ κοροναιου

3. Δευτερο κτηριο φωτογραφιες που κοστιζουν 3.5 ευρω (αν εχεις δικες σου περνας αυτο το βημα)

4. Τριτο κτηριο καταγραφη στοιχειων, γραμματικων γνωσεων και παλαιων αναβολων.

5. Τεταρτο κτηριο, ψυχιατρος. Απλα αντεγραψε την διαγνωση του προσωπικου μου ψυχιατρου. Καμια απολυτως ερωτηση.

6. Πεμπτο και τελευταιο κτηριο Επιτροπη Απαλλαγων στις 10.45, απλα αντεγραψε την εισηγηση του ψυχιατρου. Καμια απολυτως ερωτηση.

Η συνολικη διασικασια διαρκεσε κατω απο 3 ωρες. Οι αξιωματικοι/γιατροι ειναι πολυ ενταξει κ βοηθητικοι στη διαδικασια. Κανενας τσαμπουκας ή οτιδηποτε αλλο εχει γραφτει στο φορουμ για τους περιεργους του 401. Οσοι δεν εχουνε συνοδο μενουν στο στρατοπεδο μεχρι τις 18.00 που μοιρασανε τις αναβολες/απαλλαγες και τις ταυτοτητες μας. Εισαι ελευθερος να πας ΚΨΜ, κ τριγυρω στο στρατοπεδο. Οσοι εχουν συνοδο φευγουν απο το στρατοπεδο κ επιστρεφουν στις 19.00 την ιδια μερα να παραλαβουν τις αναβολες/απαλλαγες εξω απο την πυλη του στρατοπεδου.

Ολοι πηρανε αναβολες/απαλλαγες, απ οτι ακουσα δεν αρνηθηκαν σε κανεναν. Επισης η διαδικασια ειναι πολυ πιο ευκολη/γρηγορη απο αυτη του Φρουραρχειου και την συστηνω ανεπιφυλακτα για οσους ειναι για αναβολες/απαλλαγες για ψυχολογικους λογους. Η αναβολη/απαλλαγη δινεται εντος της ιδιας ημερας. Ουτε να περιμενεις χαρτια σπιτι, ουτε ραντεβου με επιτροπες ουτε τιποτα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Παρ Σεπ 11, 2020 11:41 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες