Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)
Για την επιτροπη λες; Η για το φρουραρχειο;
- Christos1192
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 6
Καλησπερα παιδια. Περασα εχθες απο το 401 για 1η αναβολη για ψυχολογικους λογους εχοντας κανει πριν κανα μηνα την διαδικασια μεσω φρουραρχειου. Πηγα σχετικα αργα κατα τις 11μιση περιπου και δεν υπηρχε κανενας αλλος περα απο εμενα και ενα παιδι που μετα απο 1 λεπτο αφου πηγα ειχε ηδη τελειωσει. Επεσα πανω στον γιατρο που ελεγαν ολα τα παιδια οτι ηταν αρκετα αυστηρος και εριστικος. Οταν ειδα οτι ηταν αυτος ηθελα να εξαφανιστω απο προσωπου γης. Ενα θα σας πω, ηταν τοσο ευγενικος και μετρημενος σε οτι μου ειπε, που δεν το πιστευα. Δεν μου εκανε καμια απολυτως ερωτηση και μεσα σε 1 λεπτο το πολυ ειχα τελειωσει. Μου ειπε μονο οτι ελπιζει η φαρμακευτικη αγωγη που κανω με τον γιατρο μου να με κανει καλυτερα και μεχρι την επομενη φορα βλεπουμε. Το τι αλλαξε την συμπεριφορα του δεν μπορω να ξερω. Οι καταγγελιες που δεχτηκε ή ισως στις πρωτες αναβολες δειχνει επιεικεια; Τελος παντων, αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι αμα καποιος παει για 1η ισως και 2η αναβολη με χαρτι ακομα και απο ιδιωτη γιατρο, κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει σχεδον καμια πιθανοτητα να μην την παρει. Τωρα για απαλλαγη δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια, διοτι σε απαλλασει διαπαντος απο την στρατιωτικη σου θητεια και δεν παρατεινει την ολη διαδικασια.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 25
Καλησπέρα, είχες πάει σε ιδιώτη ψυχίατρο;
- Christos1192
- Στρατιώτης
Καλησπερα. Ναι σε ιδιωτη ειχα παει!
Εγώ περνάω σε λιγες μέρες επιτροπή για την τελική κρίση. Εχω γνωμάτευση και αγωγή και απο όλα (εχω χρόνια θέματα). Οικογενειακός μας φίλος χρόνια στην στρατολογία (πλέον συνταξιούχος) μου είπε να μην αγχώνομαι και ότι εφόσον έχω θέμα και γνωμάτευση και αγωγή, θα μου δώσουν εύκολα την απαλλαγή. Στρατιωτικός ψυχίατρος μέσα στο 424 μου είπε επι λέξη "μην αγχώνεσαι ο στρατός δεν είναι για όλους, αφου υπηρέτησες (υπηρέτησα 3 μηνες και δεν την πάλεψα) θα φύγεις. " Εγώ τον πιστεύω. Οπότε μην αγχώνεστε, εύκολα ή δύσκολα η απαλλαγή βγαίνει. Και αν δείτε ότι πάνε να σας γκρινιάξουν, απλά επιμείνετε ότι δεν μπορείτε να υπηρετήσετε για κανένα λόγο. Ο στρατολόγος μου είπε οτι δεν κρατάνε κανέναν με το ζόρι "δεν ειναι φυλακή" είπε συγκεκριμένα, γιατί τους δημιουργούν προβλήματα μέσα στο στρατόπεδο (κοινώς δεν μπορούν να νταντεύουν συνέχεια κάποιον με ψυχολογικά ούτε να τρέμει το φυλλοκάρδι τους μήπως τους πάθει τίποτα και βρουν τον μπελά τους). Οπότε εύκολα ή δύσκολα, αν υπάρχει λόγος βασικά όχι για ψύλλου πήδημα, η απαλλαγή βγαίνει.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 47
Στην επιτροπή κοιτάνε τα χαρτιά σου πάλι η κοίτα τι είχε γράψει ο γιατρός στο 401 μόνο?
Καλησπέρα, πιστεύω έβαλε μυαλό επειδή έπεσαν καταγγελίες ειδικά στον ηλεκτρονικό τύπο.Φρουραρχείο απλά αντέγραψαν τη γνωμάτευση φίλε Χρήστο;
Στο Φρουραρχειο Αθηνών όλα αυτά με τις αναβολές που σε ζορισαν?
- Christos1192
- Στρατιώτης
Προδρομε εαν αναφερεσαι σε εμενα, η επιτροπη ζηταει να της παρουσιασεις οτι χαρτι εχεις που αποδεικνυει οτι αυτη την στιγμη δεν εισαι σε θεση να υπηρετησεις. Αρα αυτο που τους δινεις ειναι η γνωματευση απο τον γιατρο σου ή οτι αλλο εχεις που μπορει να βοηθησει!
Ναι στο φρουραρχειο τι φαση; Απλα σου την αντεγραψαν καιδεν ρωτησαν τπτ; Επειδη παιρναω σε λιγες μερες γιαυτο ρωταω
- Christos1192
- Στρατιώτης
Στο φρουραρχειο αντεγραψαν απλα την γνωματευση. Για να καταλαβετε ποσο χαλαρα ειναι τα πραγματα, δεν περασα καν μεσα στο γραφειο του γιατρου για να με ρωτησει εστω 2 πραγματα. Ημουν εξω και 2 φορες ηρθε ενας φανταρος (ετσι εμοιαζε) και με ρωτησε σε πρωτη φαση ποτε εμφανιστηκε το προβλημα και μετα απο λιγο ξανα ηρθε για να μου πει ποση αναβολη θελω να μου γραψει ο γιατρος. Ολα αυτα που περιγραφω συνεβησαν στο φρουραρχειο Χαλκιδας. Δεν μπορω να ξερω εαν διαφερουν οι καταστασεις σε σχεση με το φρουραρχειο Αθηνας. Πιστευω παντως οτι καθε τετοια περιπτωση αποτυπωνει την χαλαροτητα που δειχνουν οι ανθρωποι που χειριζονται τα θεματα αναβολων. Αρα ειτε φρουραρχειο Χαλκιδας ειτε Αθηνας δεν νομιζω να αντιμετωπισει καποιος προβλημα τουλαχιστον εαν παει για αναβολη!
Καταλαβα... Εαν εχει παει καποιος στης αθηνας να μας πει επισης καλο θα ηταν... Επισης δεν νομιζω οτι αν του φερεις γνωματευση γιατρου οτι θα κατσει να ασχοληθει στο φρουραρχειο απλα να φυγει η ευθυνη απο πανω του θελει για να γραψει κατι που του εχεις ηδη φερει και μη μπει σε μπελαδες ετσι πιστευω
Christos1192 έγραψε:Καλησπερα παιδια. Περασα εχθες απο το 401 για 1η αναβολη για ψυχολογικους λογους εχοντας κανει πριν κανα μηνα την διαδικασια μεσω φρουραρχειου. Πηγα σχετικα αργα κατα τις 11μιση περιπου και δεν υπηρχε κανενας αλλος περα απο εμενα και ενα παιδι που μετα απο 1 λεπτο αφου πηγα ειχε ηδη τελειωσει. Επεσα πανω στον γιατρο που ελεγαν ολα τα παιδια οτι ηταν αρκετα αυστηρος και εριστικος. Οταν ειδα οτι ηταν αυτος ηθελα να εξαφανιστω απο προσωπου γης. Ενα θα σας πω, ηταν τοσο ευγενικος και μετρημενος σε οτι μου ειπε, που δεν το πιστευα. Δεν μου εκανε καμια απολυτως ερωτηση και μεσα σε 1 λεπτο το πολυ ειχα τελειωσει. Μου ειπε μονο οτι ελπιζει η φαρμακευτικη αγωγη που κανω με τον γιατρο μου να με κανει καλυτερα και μεχρι την επομενη φορα βλεπουμε. Το τι αλλαξε την συμπεριφορα του δεν μπορω να ξερω. Οι καταγγελιες που δεχτηκε ή ισως στις πρωτες αναβολες δειχνει επιεικεια; Τελος παντων, αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι αμα καποιος παει για 1η ισως και 2η αναβολη με χαρτι ακομα και απο ιδιωτη γιατρο, κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει σχεδον καμια πιθανοτητα να μην την παρει. Τωρα για απαλλαγη δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια, διοτι σε απαλλασει διαπαντος απο την στρατιωτικη σου θητεια και δεν παρατεινει την ολη διαδικασια.
καλησπέρα. Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες τόσο αναλυτικά την εμπειρία σου.
Χωρίς να γνωρίζω ακριβώς την κατάστασή σου, είχες αυτή την αντιμετώπιση επειδή επρόκειτο για το στάδιο της 1ης αναβολής. Το σημείο που λες πως σου είπε "και βλέπουμε την επόμενη φορά" είναι νομίζω χαρακτηριστικότατο. Μπορείς να πεις πόσο αναβολή σου δόθηκε; Εάν είναι δύο χρόνια δεν ξέρω, πάντως εάν είναι λιγότερο, την επόμενη φορά -εάν θα βρίσκεται ο ίδιος- πιθανότατα θα σου αναφέρει κάτι του στύλ "την επόμενη φορά θα πρέπει να μπεις στο στρατό κτλ κτλ. ". Δε νομίζω πως πρόκειται για σαδιστική συμπεριφορά όσο, όπως έχουν αναφέρει πολλοί εδώ ότι πολλοί παρουσιάζονται εριστικά, χωρίς χαρτιά, με μια γενικόλογη περιγραφή του προβλήματος τους ή τσαμπουκά με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι διαφορετική για τον κάθενα μας.
Είχες κλείσει ραντεβού πριν πας;
- Christos1192
- Στρατιώτης
Καλησπερα Αριστειδη. Πολυ πιθανο να ειναι αυτο που λες. Στην 1η αναβολη να ειναι ελαστικος και οσο προχωραει το πραγμα να αρχιζει να ζοριζει. Δεν μου ειπε ποσο αναβολη μου εδωσε, αλλα μου δηλωσε ξεκαθαρα οτι μου δινει μια αναβολη μεχρι να γινω καλα, αρα μαλλον προκειται για 1 χρονο. Πηγα χωρις ραντεβου διοτι προσπαθουσα κοντα στις 2 εβδομαδες να κλεισω αλλα κανεις δεν σηκωνε το τηλεφωνο.
Christos1192 έγραψε:Καλησπερα Αριστειδη. Πολυ πιθανο να ειναι αυτο που λες. Στην 1η αναβολη να ειναι ελαστικος και οσο προχωραει το πραγμα να αρχιζει να ζοριζει. Δεν μου ειπε ποσο αναβολη μου εδωσε, αλλα μου δηλωσε ξεκαθαρα οτι μου δινει μια αναβολη μεχρι να γινω καλα, αρα μαλλον προκειται για 1 χρονο. Πηγα χωρις ραντεβου διοτι προσπαθουσα κοντα στις 2 εβδομαδες να κλεισω αλλα κανεις δεν σηκωνε το τηλεφωνο.
Ο ιατρός στο φρουραρχείο στο παραπεμπτικό του αναγράφει πόση αναβολή δικαιούσαι γράφει δηλαδή στη γνωμάτευση "πάσχει από τάδε πάθηση (αντιγράφει τη γνωματεύση που φέρεις), χρήζει τόσο δίαστημα αναβολής και δικαιούται άλλο τόσο διάστημα... ". Τόσο σου δίνει και η επιτροπή.
Τέτοια έγγραφα καλό είναι με το που τα πιάνεις στα χέρια να τα βγάζεις και μια φώτο με το κινητό στα γρήγορα για να μην έχεις την αγωνία της αναμονής.
Πολύ καλά έκανες που τους έψαχνες και μετά πήγες χωρίς ραντεβού. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εσύ να παρακολουθείς το πρόβλημά υγείας σου ανα τακτά χρονικά διαστήματα με τις αντίστοιχες γνωματεύσεις.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες