Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
makis_nomotagis

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

Sotiris έγραψε:Kαλησπερα, εγώ πάω για δεύτερη ετήσια αναβολή έχω ήδη μια μετά από διακοπή θητείας, παρακολουθούμαι από ιδιωτικό ψυχίατρο λόγω διπολικής διαταραχής, πιστεύετε θα είναι καλό να ζητήσω βοήθεια από δημόσιο ή στις αναβολές είναι πιο εύκολοι; Και αν ναι στο δημόσιο δίνουν εύκολα γνωματεύσεις όταν τους λες ότι δε θες να πας στρατό λόγω προβλήματος κλπ;

Στις ετήσιες δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα εφόσον έχεις έστω και από ιδιωτικό ψυχίατρο κάποια βεβαίωση. Καλύτερα να προτιμήσεις γνωμάτευση από δημόσιο όταν θα πας για οριστική απαλλαγή (αν πας). Εγώ και στις 2 ετήσιες και στην οριστική απαλλαγή είχα χαρτί από δημόσιο, είπα ότι η κατάσταση μου χειροτερεύει όσο εκκρεμεί το θέμα της στράτευσης (που ήταν και η αλήθεια). Και μου έγραψε την γνωμάτευση εύκολα, μου έγραψε και συνταγή για φάρμακα (που ήδη έπαιρνα αλλά με παραπεμπτικό από ιδιώτη νευρολόγο), και έτσι είχα και συνταγή από δημόσιο νοσοκομείο. Στις αναβολές πάντως είδα πολύ κόσμο να τις παίρνει χωρίς καν χαρτί από πουθενά. Οπότε μην αγχώνεσαι.

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Θέλω να μου πείτε γιατί λέτε ότι θέλουν πρόσφατη γνωμάτευση; εγώ έχω πάρει αναβολή . Απλά Μ κάνει εντύπωση γιατί λέτε ότι θέλουν πρόσφατη δεν το λέει πουθενά στα ΦΕΚ τα ειχα διαβάσει όλα σχεδόν. Ίσως είναι δική τους πατέντα
αβερελ

Δημοσίευση από αβερελ »

Η γνωματευση που θα προσκομισετε πρεπει να ειναι μεχρι 3 μηνων. Επισης ειναι αδιαφορο αν θα ειναι απο ιδιωτικο η δημοσιο ιατρο.
Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Έγω έχω διαβήτη και έχω το χαρτί από το παίδων τότε που μου το βρήκαν και γράφει πάνω ότι είναι αφ' ότου ζωής συν κάποιες εξετάσεις που κάνω κάθε 6μηνιοπερίπου και φαίνεται κ εκεί ασ πούμε. Τι θα μου πούνε όχι δν είσαι διαβητικός έγινες καλά; ?

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Όταν πήρα και τηλ το φρουραρχείο και την στρατολογια Μ είπαν ότι έχεις φέρε δν έχει σημασία δν μου είπαν κάτι συγκεκριμένο
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Steeler »

Ότι έχεις φέρε για αναβολή η απαλλαγή;
Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Ναι ακριβώς αυτό μου είπαν χωρίς να είναι ράδιο αρβύλα και τέτοια πήρα τηλ στο φρουραρχείο και μου είπαν ακριβώς αυτό
Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Τους είπα βέβαια το πρόβλημα τι να σ πω ίσως για αυτό ... Δν ξέρω
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Ναι για αναβολή η απαλλαγή ρωτάω;
Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Στο ΦΕΚ η πάθηση μου είναι ί5 απευθείας κ όσους έχω ρωτήσει π έχουν τη. Ίδια πάθηση το ίδιο απευθείας με την πρώτη ί5 εδώ και χρόνια
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Καταθλιπτική αγχώδεις διαταραχή είναι ι5; μετά από 2 χρόνια αναβολή;
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Steeler έγραψε:Καταθλιπτική αγχώδεις διαταραχή είναι ι5; Μετά από 2 χρόνια αναβολή;

Συμφωνα με ΦΕΚ για την Σωματικη Ικανοτητα δες στον αριθμο 340:
http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/pd%2011_2014.htm

Δ. Α (ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗ) (ΣΙ/5)

Δηλαδη, για την παθηση που λες, μετα απο 2 χρονια αναβολης παιρνεις Ι5 απαλλαγη...

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

xristos1925 έγραψε:Συμφωνα με ΦΕΚ για την Σωματικη Ικανοτητα δες στον αριθμο 340:

Δηλαδη, για την παθηση που λες, μετα απο 2 χρονια αναβολης παιρνεις Ι5 απαλλαγη...

Έγω έχω διαβήτη και έχω το χαρτί από το παίδων τότε που μου το βρήκαν και γράφει πάνω ότι είναι αφ' ότου ζωής συν κάποιες εξετάσεις που κάνω κάθε 6μηνο περίπου και φαίνεται κ εκεί ας πούμε. Τι θα μου πούνε όχι δν είσαι διαβητικός έγινες καλά;

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Prodromoss έγραψε:
xristos1925 έγραψε:Συμφωνα με ΦΕΚ για την Σωματικη Ικανοτητα δες στον αριθμο 340:

Έγω έχω διαβήτη και έχω το χαρτί από το παίδων τότε που μου το βρήκαν και γράφει πάνω ότι είναι αφ' ότου ζωής συν κάποιες εξετάσεις που κάνω κάθε 6μηνο περίπου και φαίνεται κ εκεί ας πούμε. Τι θα μου πούνε όχι δν είσαι διαβητικός έγινες καλά;

Στο ΦΕΚ δες τον αριθμο 216 κ μετα που αναφερεται στον διαβητη... Θα πας οτι χαρτια εχεις, και εξετασεις που λες καθε 6μηνο φερε κ απο αυτο χαρτι αν εχεις... Ολα θα μετρησουν... Στο διαβητη επειδη δεν ειναι κατι που μπορει να θεραπευτει π. Χ. Σε 1-2 χρονια, συμφωνα παντα με το ΦΕΚ μπορει να παρεις και κατευθειαν Ι5 χωρις 2 χρονα αναβολων οπως για ψυχολογικα προβληματα εκτος των περιπτωσεων των αριθμων 219-220 που λεει διετης αναβολη... Εσυ συμβουλεψου το φεκ, δες και τι λενε τα χαρτια σου που εχεις απο γιατρο...

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

xristos1925 έγραψε:Στο ΦΕΚ δες τον αριθμο 216 κ μετα που αναφερεται στον διαβητη... Θα πας οτι χαρτια εχεις, και εξετασεις που λες καθε 6μηνο φερε κ απο αυτο χαρτι αν εχεις... Ολα θα μετρησουν... Στο διαβητη επειδη δεν ειναι κατι που μπορει να θεραπευτει π. Χ. Σε 1-2 χρονια, συμφωνα παντα με το ΦΕΚ μπορει να παρεις και κατευθειαν Ι5 χωρις 2 χρονα αναβολων οπως για ψυχολογικα προβληματα εκτος των περιπτωσεων των αριθμων 219-220 που λεει διετης αναβολη... Εσυ συμβουλεψου το φεκ, δες και τι λενε τα χαρτια σου που εχεις απο γιατρο...
Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση έχω χαρτί που λέει από τ παίδων ότι είμαι ινσουλινοεξαρτώμενος δηλαδή το 216 που λες συν αν φέρω κάποιες εξετάσεις γλυκοζηλιωμενες αν ξέρεις. Αλλά από την στιγμή που έχω αυτό χαρτί δεν είμαι λογικά καλυμμένος;

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης