Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Με τις τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων λέτε να είναι πιο αυστηροί με τις απαλλαγές ή δεν έχει να λέει

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Νομίζω όχι
Καποιος κάποιου

Δημοσίευση από Καποιος κάποιου »

Αν ο στρατός στηρίζονταν στα ι5 για να πολεμήσει, ζήτω που καήκαμε.
makis_nomotagis

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

Καλησπέρα παιδιά, έχω πάρει οριστική απαλλαγή στράτευσης αλλά συνεχίζω τις συνεδρίες με ψυχίατρο ο οποίος είναι και στην επιτροπή απαλλαγών. Πάνω σε κουβέντα που είχαμε για τα όσα γίνονται με την Τουρκία, λέει ότι υπάρχει η διάθεση και η σύσταση (αλλά όχι επιβολή), να γίνουν όλες οι επιτροπές απαλλαγών πιο αυστηρές ενόψει Ε' ΕΣΣΟ. Όταν τον ρώτησα τι εννοεί πιο αυστηρές, μου είπε πως δεν θα δέχονται τίποτα άλλο εκτός από όσα ορίζει ο νόμος. Δηλαδή χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο ψυχιατρικής φύσεως. Σε κάθε διαφορετικό, θα στέλνουν τα παιδιά στο στρατόπεδο με Ι4 ή Ι3, ώστε να πάρουν την απαλλαγή-αναβολή από εκεί εφόσον το θέλουν βέβαια. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο όντως θα τηρηθεί κάτι τέτοιο, πάντως μου είπε πως έχει να δοθεί σύσταση στις επιτροπές απαλλαγών από το 2012. Σας το αναφέρω διότι αν ισχύει, καλύτερα όποιος ενδιαφέρεται να κάνει από τώρα κινήσεις για χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο και να μην το αφήσει τελευταία στιγμή.
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Steeler »

Εγώ είναι να μπω Σεπτέμβρη και έχω χαρτί ψυχιάτρου αλλά ιδιωτικό γτ με τον κωρονοιο ήταν λίγο δύσκολα γενικά τι δλδ δεν θα μου δώσουν απαλλαγή αλλά θα με βγάλουν ι4;
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

makis_nomotagis έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, έχω πάρει οριστική απαλλαγή στράτευσης αλλά συνεχίζω τις συνεδρίες με ψυχίατρο ο οποίος είναι και στην επιτροπή απαλλαγών. Πάνω σε κουβέντα που είχαμε για τα όσα γίνονται με την Τουρκία, λέει ότι υπάρχει η διάθεση και η σύσταση (αλλά όχι επιβολή), να γίνουν όλες οι επιτροπές απαλλαγών πιο αυστηρές ενόψει Ε' ΕΣΣΟ. Όταν τον ρώτησα τι εννοεί πιο αυστηρές, μου είπε πως δεν θα δέχονται τίποτα άλλο εκτός από όσα ορίζει ο νόμος. Δηλαδή χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο ψυχιατρικής φύσεως. Σε κάθε διαφορετικό, θα στέλνουν τα παιδιά στο στρατόπεδο με Ι4 ή Ι3, ώστε να πάρουν την απαλλαγή-αναβολή από εκεί εφόσον το θέλουν βέβαια. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο όντως θα τηρηθεί κάτι τέτοιο, πάντως μου είπε πως έχει να δοθεί σύσταση στις επιτροπές απαλλαγών από το 2012. Σας το αναφέρω διότι αν ισχύει, καλύτερα όποιος ενδιαφέρεται να κάνει από τώρα κινήσεις για χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο και να μην το αφήσει τελευταία στιγμή.

Δεν βλεπω καποια διαφορα, αντι για φρουραρχειο παμε κατευθειαν στο στρατοπεδο κ ζηταμε εκει την αναβολη υγειας. Ισα ισα, ξεμπερδευουμε και γρηγοροτερα.

Ερωτηση: Οι προσωπικες σου συνεδριες που κανεις με τον στρατιωτικο γιατρο της επιτροπης απαλλαγων ειναι υπο ιδιωτικου ή δημοσιου δικαιου;

Sotiris

Δημοσίευση από Sotiris »

Kαλησπερα, εγώ πάω για δεύτερη ετήσια αναβολή έχω ήδη μια μετά από διακοπή θητείας, παρακολουθούμαι από ιδιωτικό ψυχίατρο λόγω διπολικής διαταραχής, πιστεύετε θα είναι καλό να ζητήσω βοήθεια από δημόσιο ή στις αναβολές είναι πιο εύκολοι; και αν ναι στο δημόσιο δίνουν εύκολα γνωματεύσεις όταν τους λες ότι δε θες να πας στρατό λόγω προβλήματος κλπ;
Makis_nomotagis

Δημοσίευση από Makis_nomotagis »

Ιδιωτικού. Με παρέπεμψε ο ψυχολόγος μου σε αυτόν, δεν γνώριζα ότι ήταν σε επιτροπή απαλλαγών. Μόνο ότι είναι στρατιωτικός ήξερα.
naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από naglorious »

makis_nomotagis έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, έχω πάρει οριστική απαλλαγή στράτευσης αλλά συνεχίζω τις συνεδρίες με ψυχίατρο ο οποίος είναι και στην επιτροπή απαλλαγών. Πάνω σε κουβέντα που είχαμε για τα όσα γίνονται με την Τουρκία, λέει ότι υπάρχει η διάθεση και η σύσταση (αλλά όχι επιβολή), να γίνουν όλες οι επιτροπές απαλλαγών πιο αυστηρές ενόψει Ε' ΕΣΣΟ. Όταν τον ρώτησα τι εννοεί πιο αυστηρές, μου είπε πως δεν θα δέχονται τίποτα άλλο εκτός από όσα ορίζει ο νόμος. Δηλαδή χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο ψυχιατρικής φύσεως. Σε κάθε διαφορετικό, θα στέλνουν τα παιδιά στο στρατόπεδο με Ι4 ή Ι3, ώστε να πάρουν την απαλλαγή-αναβολή από εκεί εφόσον το θέλουν βέβαια. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο όντως θα τηρηθεί κάτι τέτοιο, πάντως μου είπε πως έχει να δοθεί σύσταση στις επιτροπές απαλλαγών από το 2012. Σας το αναφέρω διότι αν ισχύει, καλύτερα όποιος ενδιαφέρεται να κάνει από τώρα κινήσεις για χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο και να μην το αφήσει τελευταία στιγμή.

Δεν νομίζω ότι κάποιος νόμος ορίζει ότι το χαρτί από Δημόσιο νοσοκομείο περνάει και από ιδιώτη γιατρό όχι. Ο κόσμος πάει σε ιδιώτη γιατί στο δημόσιο νοσοκομείο γίνεται χαμός και είναι πιο εφικτό να βρεις ραντεβού σε ιδιώτη γιατρό. Δηλαδή αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα παθολογικής ή ψυχιατρικής φύσης και έχει χαρτί από ιδιώτη τον στέλνουν Ι4 παρόλο που το ΦΕΚ ορίζει διαφορετικά; Ας είμαστε λίγο σοβαροί

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Στο φρουραρχείο που πήρα τηλ εγώ δν έχω για ψυχολογικά για παθολογικά είμαι. Μ είπαν δν υπάρχει κάτι. συγκεκριμενο που θέλουν ότι έχεις. Απορώ γιατί λέτε για ψυχολογικά θέλει πρόσφατο χαρτί δν νομίζω οτι τους πολύ νοιάζει
Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Ότι έχεις από χαρτιά *
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

naglorious έγραψε:Δεν νομίζω ότι κάποιος νόμος ορίζει ότι το χαρτί από Δημόσιο νοσοκομείο περνάει και από ιδιώτη γιατρό όχι. Ο κόσμος πάει σε ιδιώτη γιατί στο δημόσιο νοσοκομείο γίνεται χαμός και είναι πιο εφικτό να βρεις ραντεβού σε ιδιώτη γιατρό. Δηλαδή αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα παθολογικής ή ψυχιατρικής φύσης και έχει χαρτί από ιδιώτη τον στέλνουν Ι4 παρόλο που το ΦΕΚ ορίζει διαφορετικά; Ας είμαστε λίγο σοβαροί

ακριβως

Makis_nomotagis έγραψε:Ιδιωτικού. Με παρέπεμψε ο ψυχολόγος μου σε αυτόν, δεν γνώριζα ότι ήταν σε επιτροπή απαλλαγών. Μόνο ότι είναι στρατιωτικός ήξερα.

αρα ακομα και ο ιδιος ο στρατιωτικος ψυχιατρος που ειναι στην επιτροπη απαλλαγων γνωματευσεις ιδιωτικου δικαιου υπογραφει.

Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Steeler »

Μάγκες μην αγχώνεστε ότι χαρτιά έχετε δώστε τα μη τρελενεστε αν δεν θες να πας δεν πας τέλος απλά παίρνεις χαρτί ι5 ούτε μπλεξίματα θέλουν ούτε τπτ δεν κερδίζουν κάτι αυτοί ούτε παραπάνω παίρνουν αν σε περάσουν η όχι δημόσιο είναι γιατί να χάσουν την θέση τους εξαιτίας σου δεν έχουν όρεξη και ειδικά με όσα γίνονται ούτε να κάτσουν να ασχοληθούν με εσένα θέλουν απλά να έχουν ένα χαρτί να φύγει η ευθύνη από πάνω τους τπτ παραπάνω τπτ λιγότερο χαλαρώστε και ότι είναι να γίνει θα γίνει για όλα υπάρχουν λύσεις
makis_nomotagis

Όχι, το χαρτί μου ήταν από δημόσιο νοσοκομείο. Τις συνεδρίες τις κάνω επειδή νιώθω ότι χρειάζεται. Ο στρατιωτικός ψυχίατρος που με βλέπει δεν μου έγραψε καμία βεβαίωση. Δεν την ζήτησα καν διότι ήδη είχα πάρει την απαλλαγή. Τις γνωματεύσεις τις είχα από δημόσιο νοσοκομείο πριν ξεκινήσω συνεδρίες με τον στρατιωτικό. Επίσης απλά σας ανέφερα τι μου ανέφερε, δεν σημαίνει ότι αυτό θα τηρηθεί κιόλας από όλες τις επιτροπές απαλλαγών. Η επιτροπή μένει στο ότι για να κάνεις όλη την διαδικασία σημαίνει ότι δεν θες να πας. Δεν εμβαθύνει στο γιατί. Τώρα αν όντως θα είναι πιο αυστηρή αυτό έχει να κάνει και με τους γιατρούς που αποτελούν την επιτροπή πως είναι σαν χαρακτήρες και όχι τόσο για το αν υπάρχει σύσταση αυστηρότητας.
makis_nomotagis

Δεν νομίζω ότι κάποιος νόμος ορίζει ότι το χαρτί από Δημόσιο νοσοκομείο περνάει και από ιδιώτη γιατρό όχι. Ο κόσμος πάει σε ιδιώτη γιατί στο δημόσιο νοσοκομείο γίνεται χαμός και είναι πιο εφικτό να βρεις ραντεβού σε ιδιώτη γιατρό. Δηλαδή αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα παθολογικής ή ψυχιατρικής φύσης και έχει χαρτί από ιδιώτη τον στέλνουν Ι4 παρόλο που το ΦΕΚ ορίζει διαφορετικά; Ας είμαστε λίγο σοβαροί

Εμένα βάσει ΦΕΚ έπρεπε να με βγάλουν Ι4. Ο γιατρός του φρουραρχείου και του 424 είχαν σημειώσει πάνω στην γνωμάτευση μου παρ.340 που είναι Ι4. Η επιτροπή απαλλαγών βλέποντας τις γνωματεύσεις μου από δημόσιο νοσοκομείο και φαρμ. Αγωγή με έβγαλε Ι5. Ένα παιδί που μιλούσα κατά την αναμονή και κρατήσαμε επαφές μετά για να λέμε τα νέα περί αναβολής κτλ, είχε παρ.341 που είναι Ι5 από φρουραρχείο και χαρτί το οποίο ήταν ψυχολογική εκτίμηση από ιδιώτη ψυχολόγο και δεν το δέχτηκαν για απαλλαγή, του είπαν πως είναι σαν να ήρθες χωρίς χαρτί. Για αναβολή τα δέχονται αυτά από ιδιωτικούς. Τον έβγαλαν Ι4 και μέσα στον Ιούλιο παρουσιάστηκε Κομοτηνή και πήρε μετά από 2 μέρες την απαλλαγή από το στρατόπεδο. Με λίγα λόγια σου λέω ότι είναι καθαρά το που θα πέσεις, εμένα πχ στο φρουραρχείο/424 δεν είδαν καμία βεβαίωση. Με ρώτησε μόνο τι σε απασχολεί και με έκρινε παρ.340 ενώ του είπα ότι είμαι και σε αγωγή. Αν δεν είχα από δημόσιο νοσοκομείο και βεβαίωση και συνταγή, ίσως να με έστελναν και εμένα σαν Ι4. Όλα αυτά τονίζω ότι έγιναν κατά την οριστική απαλλαγή. Στις 2 ετήσιες αναβολές δεν είχαν πρόβλημα σε τίποτα, αλλά και πάλι είχα χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης