Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Ασαρκος
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Ασαρκος »

Εκανα την αιτηση για εκδοση του πιστοποιητικου και εγραφε αυτα που μου ειχε στειλει και ενα αλλο παλικαρι πιο πισω + οτι στο τελος εγραφε και αυτο. Από τη στρατολογική του μερίδα προκύπτει ότι: Δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν υπέχει σήμερα καμία στρατιωτική υποχρέωση, επειδή έχει απαλλαχθεί από την υποχρέωση στράτευσης. Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται ύστερα από σχετική αίτηση για κάθε νόμιμη χρήση
Lbk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Lbk »

Καλησπέρα παιδιά. Πήρα αναβολή πριν 1 χρόνο για ψυχολογικούς λόγους. Παρόλα αυτά έχω σοβαρό παθολογικό πρόβλημα το οποίο βάση του ΦΕΚ περνώ ι5. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν τώρα που εχω πάρει αναβολή για ψυχολογικούς λόγους μπορώ τελικά να απαλαχθω για παθολογικούς λόγους του προβλήματος που έχω.
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Lbk έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Πήρα αναβολή πριν 1 χρόνο για ψυχολογικούς λόγους. Παρόλα αυτά έχω σοβαρό παθολογικό πρόβλημα το οποίο βάση του ΦΕΚ περνώ ι5. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν τώρα που εχω πάρει αναβολή για ψυχολογικούς λόγους μπορώ τελικά να απαλαχθω για παθολογικούς λόγους του προβλήματος που έχω.

Καλησπέρα, θα πάρεις άλλο 1 έτος που δικαιούσαι εκτός αν η πάθηση δίνει απ ευθείας απαλλαγή. Αλλιώς θα πάρεις 1 έτος και μετά απαλλαγή.

Batman

Δημοσίευση από Batman »

Έβγαλα και εγώ πλήρες πιστοποιητικό και μου γράφει και μένα πιθανολογείται ίαση της πάθησης μέχρι Ιούνιο 2022, είχα πέσει και εγώ στον τραμπούκο που μ έλεγε θα σε ξανά καλέσουμε σε 2 χρόνια, τι να πω ελπίζω να μην ισχύει τίποτα τέτοιο και να μην ξανά ασχοληθούν.

Ermolaos

Δημοσίευση από Ermolaos »

Μόλις έφυγα από 401. Έφτασα 8 παρά χωρίς ραντεβού, μέσα ήταν άλλα 3-4 άτομα. μπαίνω σχεδόν αμέσως και βλέπω τον τύπο που έχει αναφερθεί εδώ με βάση ένα σάιτ που είχε το προφίλ του στο Facebook. Ψάρωσα, λέω θα αρχίσει τα τρελά του τώρα. Του δίνω τα χαρτιά και μου λεει "Την ταυτότητά σας" (πληθυντικός) . Κοιτάει λίγο τα χαρτιά, κάνει τα δικά του στον υπολογιστή και σε 30 δευτερόλεπτα μου λέει να μπείτε στο σαιτ της στρατολογίας σε ένα μήνα.

Δεν απάντησα και μου λέει "εντάξει;". Αλλά με πολύ ήρεμο ύφος, καθόλου επιθετικά. Οπότε δεν ξέρω τι παίζει.

Lbk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Lbk »

Δημήτρη σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Να σημειώσω πως η αναβολή που πήρα πέρυσι είναι για 2 χρόνια, οποτε η επόμενη φορά που θα περνούσα την επιτροπή θα έπαιρνα και το ψυχολογικό. Γι'αυτό είμαι λίγο μπερδεμένος, εφόσον. Είμαι τερματισμενος από αναβολές τι θα γίνει σε περίπτωση που θέλω να πάω για παθιλογικο. Θα πρέπει να ξανά πάρω αναβολή για το παθολογικό θέμα ; Η δεν γίνεται να πάρεις άλλη αναβολή και θα πάρω το παθολογικό?
mboxre
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από mboxre »

Τα είχα γράψει κι εγώ για τον συγκεκριμένο.

mboxre έγραψε:

Μόλις επέστρεψα από επιτροπή απαλλαγών.

Η "επιτροπή" ήταν ένα άτομο. Πήγα κατά τις 9.30, ήμασταν περίπου 10 άτομα στην αναμονή (χωρίς να μετράω συνοδούς). Κάποιοι έβγαιναν στο 2λεπτο, κάποιοι άλλοι μετά από 10 λεπτά. Άνηκα στο δεύτερο γκρουπ...

Με το που μπήκα αφού έδωσα χαρτιά, ταυτότητα μου λέει "άσε το χαρτί του γιατρού πες μου τι έχεις". Εξηγώ συνοπτικά και μετά οι υπόλοιπες ερωτήσεις ήταν πότε συμβουλεύτηκα γιατρό για πρώτη φορά, για πόσο καιρό, πόσο συχνά, τι φάρμακα παίρνω, πώς τα παίρνω, ποιος είναι ο γιατρός μου. Τα πάντα με λίγα λόγια. Ήξερα ότι υπάρχει περίπτωση να πέσω σε τέτοια περίπτωση οπότε δεν πανικοβλήθηκα.

Μετά μου είπε ότι δε με βλέπει να έχω κάτι σοβαρό κλπ. Δεν ήθελε να μου πει τι χαρτί θα μου έρθει απ' την επιτροπή αλλά αφού ρώτησα 2-3 φορές μου είπε "απαλλαγή θα σου έρθει αλλά θα σε καλούμε κάθε χρόνο ή κάθε 2 χρόνια μέχρι τα 42, είναι υποχρέωσή σου να έρχεσαι". Το αποδίδω σε απόπειρα ψαρέματος και αναμένω να δω με τα μάτια μου το χαρτί απαλλαγής.

Απ' όσο έχω διαβάσει στο φόρουμ εδώ δεν είναι ασυνήθιστο να πέσει κάποιος σε τέτοια περίπτωση, οπότε δεν έχω αγχωθεί (πολύ!). Θα ενημερώσω με την τελική κρίση.

mboxre έγραψε:Mπήκα και είδα το χαρτί στις αιτήσεις (για οποιον ενδιαφέρεται: https://www.stratologia.gr/el/ekdosi_pistopoihtikoy χρειάζεται αυθεντικοποίηση με TAXISnet) ! Τέλος και για μένα η αγωνία.

Αλλά να ρωτήσω κάτι, το χαρτί γράφει:

Ακατάλληλος για στράτευση (Ι/5), επειδή πάσχει από [... ] (πιθανολογείται ίαση της πάθησης μέχρι 03 Φεβ 2022)

Το συζητήσαμε και λίγο πιο πάνω για το ψάρωμα αλλά τώρα το γράφει και το χαρτί. Ανησυχώ λίγο, μήπως είχε δίκιο αυτός που μου τα έλεγε για το θα σε ξανακαλέσουμε σε 2 χρόνια τελικά;

Φαινόταν ότι ήθελε να ψαρώσει, αλλά μου είχε κακοφανεί πολύ που το έγραφε αυτό. Τώρα που έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες, πιστεύω ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα ξαναπάω σε 2 χρόνια. Μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο πάντως, νομίζω πως η φόρμα του χαρτιού αυτού επιτρέπει κάποιο σχόλιο απ' αυτόν που την εκδίδει, και ο συγκεκριμένος απλά επέλεξε να γράψει αυτό ώστε να πεις «λες να είχε δίκιο; » και να σε τρώει η αγωνία. Εκδικητικό καθαρά δηλαδή.

Νομίζω πως όλο το σκηνικό ήταν στημένο για ψάρωμα. Όταν μπήκα μέσα, ήταν αυτός και ένας άλλος στο δίπλα δωμάτιο στα τηλέφωνα. Και όταν κάθισα, του λέει αυτού στα τηλέφωνα και καλά «να σου πω μετά γι' αυτόν που είχε έρθει για Ι-5 σήμερα το πρωί και τελικά έγινε Ι-4» και μετά άρχισε να μου μιλάει. Νομίζω ο σκοπός είναι να φύγουμε από 'κει και να διαδώσουμε πόσο δύσκολο είναι να πάρεις απαλλαγή κλπ για να κόψει όσους το κάνουν χωρίς να έχουν πρόβλημα, και μια αναφορά σε πιθανότητα ίασης δίνει στο ψάρωμά του παραπάνω αξιοπιστία, μαζί με τα θεατρικά του την ώρα της «εξέτασης».

lazer
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από lazer »

Φαινόταν ότι ήθελε να ψαρώσει, αλλά μου είχε κακοφανεί πολύ που το έγραφε αυτό. Τώρα που έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες, πιστεύω ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα ξαναπάω σε 2 χρόνια. Μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο πάντως, νομίζω πως η φόρμα του χαρτιού αυτού επιτρέπει κάποιο σχόλιο απ' αυτόν που την εκδίδει, και ο συγκεκριμένος απλά επέλεξε να γράψει αυτό ώστε να πεις «λες να είχε δίκιο; » και να σε τρώει η αγωνία. Εκδικητικό καθαρά δηλαδή.

Νομίζω πως όλο το σκηνικό ήταν στημένο για ψάρωμα. Όταν μπήκα μέσα, ήταν αυτός και ένας άλλος στο δίπλα δωμάτιο στα τηλέφωνα. Και όταν κάθισα, του λέει αυτού στα τηλέφωνα και καλά «να σου πω μετά γι' αυτόν που είχε έρθει για Ι-5 σήμερα το πρωί και τελικά έγινε Ι-4» και μετά άρχισε να μου μιλάει. Νομίζω ο σκοπός είναι να φύγουμε από 'κει και να διαδώσουμε πόσο δύσκολο είναι να πάρεις απαλλαγή κλπ για να κόψει όσους το κάνουν χωρίς να έχουν πρόβλημα, και μια αναφορά σε πιθανότητα ίασης δίνει στο ψάρωμά του παραπάνω αξιοπιστία, μαζί με τα θεατρικά του την ώρα της «εξέτασης».

Aπο ότι φαίνεται όμως φίλε, τη δουλειά του την έκανε. Δηλαδή να σε τρώει η αγωνία κάθε χρόνο κλπ κλπ. Δεν τον βλέπω καλά... Τον βλέπω να κάνει ΚΑΚΟ ΓΗ (Υ) ΡΟ

mboxre
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από mboxre »

lazer έγραψε:Aπο ότι φαίνεται όμως φίλε, τη δουλειά του την έκανε. Δηλαδή να σε τρώει η αγωνία κάθε χρόνο κλπ κλπ. Δεν τον βλέπω καλά... Τον βλέπω να κάνει ΚΑΚΟ ΓΗ (Υ) ΡΟ

Ναι, την έκανε τη δουλειά του θα μπορούσες να πεις. Αλλά όπως έγραψα, στη χειρότερη των περιπτώσεων θα πάω να με «εξετάσουν» ξανά σε 2 χρόνια. Σιγά το πράμα. Που κι αυτό δεν προβλέπεται πολύ εύκολα απ' τη νομοθεσία.

Το τελευταίο δεν το κατάλαβα!

lazer
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από lazer »

mboxre έγραψε:
lazer έγραψε:Aπο ότι φαίνεται όμως φίλε, τη δουλειά του την έκανε. Δηλαδή να σε τρώει η αγωνία κάθε χρόνο κλπ κλπ. Δεν τον βλέπω καλά... Τον βλέπω να κάνει ΚΑΚΟ ΓΗ (Υ) ΡΟ

Ναι, την έκανε τη δουλειά του θα μπορούσες να πεις. Αλλά όπως έγραψα, στη χειρότερη των περιπτώσεων θα πάω να με «εξετάσουν» ξανά σε 2 χρόνια. Σιγά το πράμα. Που κι αυτό δεν προβλέπεται πολύ εύκολα απ' τη νομοθεσία.

Το τελευταίο δεν το κατάλαβα!

Το τελευταίο είναι λογοπαίγνιο για το επώνυμο του

naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από naglorious »

Με έχει φάει το άγχος με αυτόν τον γιατρό. Δευτέρα θα πάω για την τελευταία 6μηνη αναβολή. Φοβάμαι μην με πιάσει κάποια κρίση πανικού εκείνη την ώρα αν πέσω πάνω σε αυτόν
Agairoxos

Δημοσίευση από Agairoxos »

Καλημέρα παιδιά. Πέρασα στις 10 από την επιτροπή στο 401. Ο κος (δεν ήταν ο γνωστός ταλιμπάν) ήταν αρκετά τυπικός-αυστηρός ωστόσο δεν με κούρασε πολύ με ρώτησε απλά τι έχω και ότι με βγάζει ι5 με πιθανότητα ίασης το 2022+. Αφού πιάσαμε τη κουβέντα μου ανέφερε ότι το τελευταίο χρόνο έχει ενεργοποηθεί ένα παραθυράκι του νόμου, που μπορεί η επιτροπή τα μη ιάσιμα να τα ξανά κρίνει σε ένα α χρονικό διάστημα, όλα αυτά με αποφάσεις των ανώτερων. Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα γίνει κάτι, ωστόσο αν έχετε κάποια άλλη πληροφόρηση καλό θα είναι να την γνωρίζουμε.
lazer
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από lazer »

Εμενα πάντως μου ειχε πει απαλλαγη ο "γνωστός άγνωστος" και θα σε δούμε σε 3 χρόνια. Σημερα που εκανα την αιτηση και η στρατολογία μου, είναι εκτος Αθηνών, η οποία ανήκω. Μετα απο αιτηση εκδοσης στο πληρες πιστοποιητικό, δε γράφει κάπου πέρα της πάθησης μου για βελτίωση ίασης. Αυτό μάλλον είναι υποσημείωση δικη του σε στρατολογια Αθηνων για να μας κανει ακόμα χειρότερα.
Ακης

Δημοσίευση από Ακης »

Καλησπέρα παιδιά μπορώ να βγάλω 2 χαρτιά για την απαλλαγή μου ένα πλήρες που θα το έχω εγώ και ένα άμα μου το ζητήσουν από κάπου απλά ότι απαλλάχθηκα Γίνεται αυτό;
mboxre
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από mboxre »

Agairoxos έγραψε:Καλημέρα παιδιά. Πέρασα στις 10 από την επιτροπή στο 401. Ο κος (δεν ήταν ο γνωστός ταλιμπάν) ήταν αρκετά τυπικός-αυστηρός ωστόσο δεν με κούρασε πολύ με ρώτησε απλά τι έχω και ότι με βγάζει ι5 με πιθανότητα ίασης το 2022+. Αφού πιάσαμε τη κουβέντα μου ανέφερε ότι το τελευταίο χρόνο έχει ενεργοποηθεί ένα παραθυράκι του νόμου, που μπορεί η επιτροπή τα μη ιάσιμα να τα ξανά κρίνει σε ένα α χρονικό διάστημα, όλα αυτά με αποφάσεις των ανώτερων. Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα γίνει κάτι, ωστόσο αν έχετε κάποια άλλη πληροφόρηση καλό θα είναι να την γνωρίζουμε.

Αν δεν αλλάξει ρητά η νομοθεσία (όπως έγινε λ. Χ. Στην Κύπρο) πόσες φορές να σου τύχει επανεξέταση;1 και πολύ είναι. Όπως είπα στη χειρότερη θα ξαναπάμε να «εξεταστούμε». Αν αλλάξει η νομοθεσία και προβλέπει επανεξέταση κάθε χ χρόνια μέχρι την τάδε ηλικία αλλάζουν τα πράγματα. Τα υπόλοιπα για παραθυράκια δε μπορούν να ληφθούν υπ' όψη. Αν υπάρχει σε ΦΕΚ το συζητάμε. Μέχρι να μας ξαναενοχλήσουν (αν ποτέ), συνεχίζουμε τη ζωή μας. Τους δικαιώνουμε με το να ψαρώνουμε.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης