Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Bellos έγραψε:Λοιπόν, πήγα σήμερα 401 για απαλλαγή (έχω ήδη 2 χρόνια αναβολής)

Το χαρτί ιδιωτικού ψυχιάτρου έλεγε πως έχω κόψει θεραπεία και έχω υποτροπιασει με κατάθλιψη.

Ο ψυχίατρος φρουραρχειο μου έγραψε πρόταση για I5 κατηγορία 340,

και μου λέει αν σε ρωτήσουν πες ότι παίρνεις φάρμακα.

Εγώ δεν ήθελα να πω ότι παίρνω, δεν έχω ξεκινήσει ακόμα θεραπεία, και δεν ήθελα να μου πουν πήγαινε φέρε άλλο χαρτί που να λέει πως παίρνεις (γιατί το αρχικό λέει πως τα έχω κόψει, αλλά μου συστήνει να τα ξεκινήσω πάλι)

Οπότε έπεσα σε έναν κομπλεξικό άρρωστο τύπο, που άρχισε να μου λέει αφού δεν παίρνεις φάρμακα είσαι μια χαρά, δεν έχεις θέμα, θα μπεις Ι4 Αθήνα, έχουμε και ψυχολόγους εκεί να σε βλέπουν.

Εγώ του λέω θα ξεκινήσω θεραπεία, τα είχα κόψει επειδή είχα θέμα με παρενέργειες. Γενικά δεν είμαι καλά, παίρνω φάρμακα μια δεκαετία, παθαίνω κρίσεις πανικού και κάνω αυτοκτόνικες σκέψεις.

Του λέω αφού είσαι ψυχίατρος γράψε μου δήλωση ότι παίρνεις κάθε ευθύνη αν μπω στρατόπεδο και αυτοκτονήσω εγώ.

Λέει δεν μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη, δική σου επιλογή να το κάνεις αυτό.

Στράτο ποτέ θα πας; Είσαι αναπειρος; Φέρε χαρτί να λέει ότι έχεις βαθμό αναπηρίας.

Μέτα τελειώνει τα χαρτιά τα καταχωρεί. Μου λέει μπες σε ένα μήνα στρατολογια να δεις την απόφαση, τα λέμε σε ένα χρόνο.

Λέω, την έχεις βγάλει την απόφαση, πες τη μου τι να περιμένω ένα μήνα.

Όχι μπες να την δεις σε ένα μήνα.

Ε και εκεί άρχισα να τους βρίζω πρακτικά, ότι παίζουν με την ψυχική υγεία ανθρώπων.

Του λέω εγώ έχω αγχωδη διαταραχή, παθαίνω κρίσεις πανικού και παίρνω xanax μόνος μου. Είσαι ψυχίατρος υποτίθεται, είναι σωστό αυτό που κάνεις?

Τεσπα, μια κομπλεξικη συμπεριφορά είχε. Πέταξε την ταυτότητα μου στον αέρα σαν φρισμπι, αλητεία.

Υπάρχει περίπτωση να έχει βάλει Ι4 αυτός τώρα?

Φαντάστηκα ότι έβαλε Ι5 και απλά έβγαλε τα κόμπλεξ του έτσι, με το να τρομοκρατεί ψυχικά ασθενείς.

Φίλε συνάντησα τον γιατρό σου. Και εγώ από τον ίδιο πέρασα. Αποκλείεται να είναι ψυχίατρος. Τρομερός μπλοφατζής. Δεν ξέρω τι θα κάνει. Και μένα για Ι4 μου είπε δεν δέχτηκε να μου δώσει αναβολή φαντάσου. Εικόνα

Sifu J

Δημοσίευση από Sifu J »

@Big Soldier περασες απο Επιτροπη Απαλλαγων σημερα; Πως ηταν?
Κώστας Τ.

Δημοσίευση από Κώστας Τ. »

Γειά σου φίλε μου. Θα μπορούσες να πεις πόση ώρα σου πήρε όλη η διαδικασία και αν επιτρέπονται οι συνοδοί μέσα στο γιατρό; Εγώ θα πάω την Τετάρτη για απαλλαγή κι όσο νά'ναι είμαι κι εγώ αγχωμένος. Ευχαριστώ πολύ.
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω στον ίδιο πρέπει να έπεσα και εγώ.

Ο συγκεκριμένος κύριος είδε ότι μια αναβολή που είχα πάρει πριν παααααααααρα πολλά χρόνια ήταν εξαιτίας ενός χειρουργείου και όχι ψυχολογικό. Και δεν δέχτηκε ούτε την δική μου γνωμάτευση (απο ψυχίατρο δημοσίου) ούτε το χαρτί του φρουραρχείου για Ι5 παράγραφο 340. Μου είπε μπές σε ένα μήνα να δείς.

Βγήκε λοιπόν η απάντηση μετά απο 2 βδομάδες και με βγάλανε Ι4. Παρουσιάζομαι λοιπόν, με φαρμακευτική αγωγή παρακαλώ.

Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

BigSoldier έγραψε:
Φίλε συνάντησα τον γιατρό σου. Και εγώ από τον ίδιο πέρασα. Αποκλείεται να είναι ψυχίατρος. Τρομερός μπλοφατζής. Δεν ξέρω τι θα κάνει. Και μένα για Ι4 μου είπε δεν δέχτηκε να μου δώσει αναβολή φαντάσου. Εικόνα

Τι εννοείς; Πήγες να πάρεις αναβολή και αρνήθηκε να στην δώσει;

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Asta έγραψε:Μολις επεστρεψα απο 401. Είχα κλεισει ραντεβού. Αρχικά πήρα τηλ. Και μου είπαν να πάρω μετα απο δυο εδομαδες για να έρθει ο φακελος μου. Ξαναπήρα και μου είπαν θα με καλέσουν αυτοί. Τελικά πήρα εγω την ποηγουμενη πεμπτη λέγοντας ότι το παραπεμπτικό είναι απο 28/5 και να μου κλείσουν ραντεβού. Ενα ευγενκό παιδί με έβαλε για σήμερα Δευτέρα στις 10.30.

Πήγα και ήδη κόσμος περίμενε στη ουρά. Αυτοί που είχανε ραντεβού έμπαιναν και οι υπόλοιποι περίμεναν για να κλείσουν ραντεβού ενώ όλοι παραπονιοντουσαν για τη διαδικασία των ραντεβού κλπ, κάτι που σε εμένα δε έγινε (μετά απο 2-3 προσπάθειες το σήκωναν). Ένα παιδί μπορστά μου έχει άρχίσει να αγχώνεται και να είναι στη τσίτα. Του λέω να χαλαρώσει και ότι θα τελιώσει συντομα. Ηρθε η σειρά μας. Μέσα ήταν ένας τύπος που έλεγε σε κάποιους ότι θα τους ξανακαλέσουν σε 3 χρόνια. Ηρθε η σειρά μου.

Του έδωσα το χαρτί, σημείωσε αυτά που έπρεπε και μου λέει. Να ξέρεται ότι αν οδηγείτε σε περιπου ένα χρόνο θα σας πάρουν το δίπλωμα λόγω χρήσης ουσιών. Σοκάρίστηκα, και τον ρωτάω, ούτε δουλεία δε θα μπορώ να βρω έτσι; Θα με βάλετε και φυλακή; Αμα τους κόψω τους μπάφους θα τη γλιτώσω; Μου έιπε ότι είναι πολύ αργά, και ότι ο στρατός δε με θέλει, στιγματίστηκα για πάντα. Τον ευχαρίστησα και έφυγα, αφού να φανταστείτε εμένα δεν είπε τπτ για να με ξαναδούν σε τρία χρόνια.

Ούτε χαρτια απο ψυχίατρο ούτε τπτ, είμαι διαταραγμένος και φαίνεται. Επίσης μου είπε ότι αν γίνει κάποιο έγκλημα, θα είμαι απο τους πρώτους υπόπτους που θα ψάξει η ελλ. Αστυνομία. Μετά τον ρώτησαα άμα πε΄θανω θα τη γλιτώσω θα πάω στο παράδεισο; Και μου λέει όχι στη κόλαση θα πάς, και ξέρεις με τι μοίαζει η κόλαση, με θητεία επί χούντας. Του είπα τότε ότι θα γίνω βουδιστής και θα σωθώ και μετά με κααταχώρησε σαν προδότη κατάσκοπο της κίνας. Με λίγα λόγια καταστράφηκα.

ΥΓ. Πέρα απο τη πλάκα αυτό με το δίπλωμα το είπε (lmao)

Για λιγο τα πιστεψα οταν τα διαβασα ! Χαχα... Παντως αυτο με το διπλωμα ειναι παρανομο... Δεν το ξερει αραγε αυτος; Πρεπει κατι να γινει με αυτον παντως... Απο την στιγμη που λεει παρανομα πραγματα, και σε αλλο παιδι που ενω ειχε χαρτι οτι εχει προβλημα του ειπε οτι αν κανεις τιποτα ή αν παθεις τιποτα ειναι δικη σου ευθυνη... Αυτο σημαινει ανακληση ιατρικης αδειας-διπλωματος και ξηλωμα στην καλυτερη... Στην χειροτερη στρατοδικειο για ψυχικη οδυνη με αυτα που λεει στα παιδια... Ο συγκεκριμμενος ειναι ειδικος παθολογος, δεν εχει ιδεα απο ψυχιατρικη και απλα εγκρινει ή οχι τις προτασεις που κανουν οι γιατροι στον στρατο ή απο το Φρουραχειο...

Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Bellos »

Έχω ήδη στείλει καταγγελίες με το όνομα του σε διάφορες πηγές ενημέρωσης.

Θα ακολουθήσει και μαζική καταγγελία για ψυχική οδύνη στην διοίκηση του στρατού.

Πολύ πιθανόν Ι5 να μου έχει βάλει, αλλά δεν έχει σημασία.

Θα βλάψει αυτός ο "γιατρός" και άλλο κόσμο και πρέπει να φύγει από εκεί άμεσα.

naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από naglorious »

Πάω για την τελευταία αναβολή (6μηνη) και με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα δυστυχώς οι κρίσεις μου έχουν πολλαπλασιαστει. Ειλικρινά φοβάμαι ότι κάποιος άνθρωπος που δεν τον νοιάζει η ψυχική υγεία θα με καταδικάσει αυτό που περνάω τα τελευταία χρόνια να μην μου περάσει ποτέ. Στο φρουραρχειο ήταν όλοι τόσο φιλικοί. Φοβάμαι ρε παιδιά
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Επίσης σύμφωνα με αυτό:
http://www.dpa.gr/APDPXPortlets/htdocs/documentDisplay.jsp?docid=124,104,43,63,208,204,150,210

Για ενα ατυχημα που εγινε ζητησε η Ασφαλιστικη εταιρεια πιστοποιητικο που να λεει για ποιον λογο και για ποια παθηση πηρε καποιος απαλλαγη απο τον στρατο, Αλλα παρενεβη η Αρχη προστασιας Προσωπικων Δεδομενων, και δεν επετρεψε να γινει κατι τετοιο γιατι συμφωνα με τους νομους που ισχυουν ειναι παρανομο κατι τετοιο... Διαβασα πιο πανω ενα παιδι τον εβγαλε Ι4 επειδη πριν καιρο η αναβολη που ειχε παρει ηταν λογω χειρουργειου και δεν δεχτηκε το χαρτι απο Ψυχιατρο απο Δημοσιο... Οταν παρουσιαστει το παιδι, με το χαρτι απο Ψυχιατρο μπορει παλι να ζητησει περασει απο επιτροπη οταν παρουσιασθει λογικα Θηβα... Αν παει Θηβα μπορει να ζητησει παλι επανεξεταση και να παρει εκει απαλλαγη μιας και εχει και εκει επιτροπη απαλλαγων και εκει αυτος ειναι καλυτερος απο αυτον στο 401... Αλλιως μπορει να παει στον Συνηγορο του Πολιτη...

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Νικος έγραψε:Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω στον ίδιο πρέπει να έπεσα και εγώ.

Ο συγκεκριμένος κύριος είδε ότι μια αναβολή που είχα πάρει πριν παααααααααρα πολλά χρόνια ήταν εξαιτίας ενός χειρουργείου και όχι ψυχολογικό. Και δεν δέχτηκε ούτε την δική μου γνωμάτευση (απο ψυχίατρο δημοσίου) ούτε το χαρτί του φρουραρχείου για Ι5 παράγραφο 340. Μου είπε μπές σε ένα μήνα να δείς.

Βγήκε λοιπόν η απάντηση μετά απο 2 βδομάδες και με βγάλανε Ι4. Παρουσιάζομαι λοιπόν, με φαρμακευτική αγωγή παρακαλώ.

Σε στέλνει να υπηρετήσεις με φαρμακευτική αγωγή; Εκεί να καταλάβεις ότι είναι παντελώς άσχετος. Πήγαινες για απαλλαγή ή αναβολή;

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημήτρης έγραψε:
BigSoldier έγραψε:

Ναι ήταν παλιό το χαρτί μου και δεν μπορούσα να το ανανεώσω λόγω της κατάστασης με τον κορωνοιο. Στο φρουραρχείο δεν είχα συναντήσει κανένα πρόβλημα από τον ψυχίατρο.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

BigSoldier έγραψε:
Δημήτρης έγραψε:
BigSoldier έγραψε:
Φίλε συνάντησα τον γιατρό σου. Και εγώ από τον ίδιο πέρασα. Αποκλείεται να είναι ψυχίατρος. Τρομερός μπλοφατζής. Δεν ξέρω τι θα κάνει. Και μένα για Ι4 μου είπε δεν δέχτηκε να μου δώσει αναβολή φαντάσου.Εικόνα

Ναι ήταν παλιό το χαρτί μου και δεν μπορούσα να το ανανεώσω λόγω της κατάστασης με τον κορωνοιο. Στο φρουραρχείο δεν είχα συναντήσει κανένα πρόβλημα από τον ψυχίατρο.

Εκει που θα παρουσιασθεις, θα πεις εχω ερθει για αναβολη... Και θα στην δωσουν... Αν παρουσιασθεις Θηβα που συνηθως στελνουν οσων ειναι απο αναβολη, θα την παρεις ευκολα επειδη βαλανε επιτροπη απαλλαγων...

Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Bellos »

naglorious έγραψε:Πάω για την τελευταία αναβολή (6μηνη) και με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα δυστυχώς οι κρίσεις μου έχουν πολλαπλασιαστει. Ειλικρινά φοβάμαι ότι κάποιος άνθρωπος που δεν τον νοιάζει η ψυχική υγεία θα με καταδικάσει αυτό που περνάω τα τελευταία χρόνια να μην μου περάσει ποτέ. Στο φρουραρχειο ήταν όλοι τόσο φιλικοί. Φοβάμαι ρε παιδιά

Μην φοβάσαι, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.

Γραφειοκρατίκα όργανα είναι.

Εφόσον έχεις γνωμάτευση ότι έχεις ψυχιατρική πάθηση είναι θέμα χρόνου να πάρεις απαλλαγή.

Δεν έχουν άλλη επιλογή (για να σώσουν το δικό τους τομάρι) πάρα να στη δώσουν.

Sifu J

Δημοσίευση από Sifu J »

Δώστε μια περιγραφή του να ξερουμε και εμεις οι υπολοιποι ρε παιδια. Τουλ να ειμαστε προετοιμασμενοι αν πεσουμε σε αυτον, δεν ειναι να παιζουμε με τα προβληματα που πολλοι απο εμας εδω έχουμε...
naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από naglorious »

Bellos έγραψε:
naglorious έγραψε:Πάω για την τελευταία αναβολή (6μηνη) και με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα δυστυχώς οι κρίσεις μου έχουν πολλαπλασιαστει. Ειλικρινά φοβάμαι ότι κάποιος άνθρωπος που δεν τον νοιάζει η ψυχική υγεία θα με καταδικάσει αυτό που περνάω τα τελευταία χρόνια να μην μου περάσει ποτέ. Στο φρουραρχειο ήταν όλοι τόσο φιλικοί. Φοβάμαι ρε παιδιά

Μην φοβάσαι, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.

Γραφειοκρατίκα όργανα είναι.

Εφόσον έχεις γνωμάτευση ότι έχεις ψυχιατρική πάθηση είναι θέμα χρόνου να πάρεις απαλλαγή.

Δεν έχουν άλλη επιλογή (για να σώσουν το δικό τους τομάρι) πάρα να στη δώσουν.

Απλά βλέπω ότι δεν έδωσαν αναβολή και σε ένα άλλο παλικάρι αναβολή και έχω τρομοκρατηθει.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες