Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
lazer
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από lazer »

Βρε παιδιά μακάρι να είναι μουφα εννοείται αυτό... Αλλά δώστε εξηγήσεις.
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Παιδιά κλείνετε ραντεβού για την επιτροπή ή πάτε χωρίς; Τι ώρες είναι η επιτροπή;
Batman

Δημοσίευση από Batman »

Πέρασα κ εγώ επιτροπή απαλλαγών σήμερα για την τελική απαλλαγή (χωρίς ραντεβού). Αυτοί που είχαν κλείσει ραντεβού πήγαιναν πρώτοι και μετά εμείς.Αυτός που με εξέτασε στην επιτροπή με τάραξε στις ερωτήσεις του στυλ πες μας τι έχεις πόσο καιρό με τι ασχολείσαι - δουλεύεις - τι θα κάνεις τι φάρμακα παίρνεις κ Άλλα που δε τα θυμάμαι. Στο τέλος μου είπε 2 φορές για να το εμπεδώσω ότι θα σε ξανακαλέσουμε Σε 2 χρόνια.

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Loki έγραψε:@Δημήτρης90Διώρθωσε με αν κάνω λάθος σύμφωνα με αυτο που διαβασα που ανέβασες για τη νομοθεσια περι απαλλαγών.

Αυτο που καταλαβαίνω είναι ότι η διαδικασία κλήσης κάποιου απαλλαγέντα μπορεί να γίνει εκτάκτα ή ανα 5 χρόνια δηλαδή αν εγώ έχω πάρει απαλλαγή το 2020 αν δεν υπάρξει κάποια έκτακτη κλήση θα με φωνάξουν μετά από 5 χρόνια δηλαδη το 2025;

οπως το διαβασες το λεει ο νομος του 2005. Πολυ σπανια συμβαινει ομως. Σου θυμιζω ειχε γινει με τον παπακαλιατη κλπ. Ε κατι τετοιο. Πρεπει να το αποφασισουν υπουργοι και αρχηγος στρατου.

Πιστευω οτι δε πρεπει να αγχωνεσαι και παρε την απαλλαγη σου και μη το σκεφτεσαι δεν εφαρμοζεται και τοσο.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Το αρθρο δεν ισχυει ειναι καθαρα για ψαρωτικους λογους και για τρολλαρισμα... Δεν μπορουν να τα κανουν αυτα επειδη προσκρούουν στην Αρχη Προστασιας Δεδομενων Προσωπικου χαρακτηρα που εχει αναφερθει στο θεμα μεσω πορισματων και ο Συνηγορος που του Πολιτη Επισης, και εχουν βγει νομοι βασης της Αρχης Προστασιας Δεδομενων Προσωπικου Χαρακτηρα, που απαγορευουν την διοχευτευση τετοιων πληροφοριων απο την Στρατολογια σε αλλους φορεις οπως π. Χ. Υπουργειο Μεταφορων, Επικοινωνιων κ αλλων... Οποτε οτι σας λενε στην επιτροπη στην ουσια ειναι παρανομο και δεν μπορει να ισχυει με τιποτα... Επισης για την επενεξαταση, ο νομος οριζει οτι αν και οταν το αποφασιει ο Αρχηγος ΓΕΕΘΑ προτεινει στον Υπουργο να βγαλει διαταγη για επανεξεταση οσων εχουν παρει απαλλαγη... Δεν σημαινει ομως οτι καθε 2-3 χρονια θα συμβαινει αυτο, μπορει να συμβει μια φορα στα 10 χρονια. Μπορει να μην συμβει και καθολου... Αυτα που λενε στην επιτροπη οτι καθε 2-3 χρονια θα ερχεσαι υποχρεωτικα κλπ δεν ειναι πουθενα γραμμενα... Στην επιτροπη αν θελουν μπορουν να γραψουν οτι ειναι ιασιμο ή οχι το Ι5 ή οτι ειναι πιθανον να γινει η ιαση σε 3-4 χρόνια... Αυτό είναι άλλο, αλλά όχι οτι υποχρεωτικά καθε 3 χρονια θα καλουν οσους παιρνουν απαλλαγη για παρουσια...
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Παιδιά καλησπέρα, Στην Θήβα υπάρχει ακόμα επιτροπή απαλλαγών; Η έχουν τελειώσεi;

Loki

Δημοσίευση από Loki »

Επίσης παιδιά αυτό που καταλαβα εγώ είναι οτι μόνο στο ψυχολογικό ι5 λένε τέτοια ψαρωτικά του στυλ θα σε φωναξουν σε 1 2 3 χρονια στο παθολογικό δεν ίσχυει.Εγώ πήγα συην επιτροπή και μου είπαν ι5 απαλλαχτηκες και ρωτάω δεν θα με ξαναφωναξουν;

και μου λεει ι5 απαλλαγη τελειωσες με το στρατο δεν θα σρ ξανακαλεσουν.

Foufoutos13

Δημοσίευση από Foufoutos13 »

Άρα αν γράψουν ότι είναι πιθανή η ίαση σε 3 χρόνια τότε αυτό σημαίνει ότι θα σε καλέσουν σε 3; ή πάλι ισχύει το ίδιο; ότι μπορεί και ποτέ ανάλογα τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι;
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Νικος έγραψε:Παιδιά καλησπέρα,
Στην Θήβα υπάρχει ακόμα επιτροπή απαλλαγών; Η έχουν τελειώσεi;

Δεν ξερω αν ειναι ακομα, το πιθανοτερο ειναι να την εχουν ακομα εκει... Μπορεις να παρεις τηλεφωνο να ρωτησεις αν θες.

Loki έγραψε:Επίσης παιδιά αυτό που καταλαβα εγώ είναι οτι μόνο στο ψυχολογικό ι5 λένε τέτοια ψαρωτικά του στυλ θα σε φωναξουν σε 1 2 3 χρονια στο παθολογικό δεν ίσχυει.

Εγώ πήγα συην επιτροπή και μου είπαν ι5 απαλλαχτηκες και ρωτάω δεν θα με ξαναφωναξουν;

και μου λεει ι5 απαλλαγη τελειωσες με το στρατο δεν θα σρ ξανακαλεσουν.

Ναι στο ψυχολογικο στα λενε να σε κανουν ακομα χειροτερα... Απλα στο παθολογικο αν ειναι καμια ανιατη ασθενεια ή κατι παρομοιο που δεν μπορει να γινει καλα δεν σου λενε κατι... Στο ψυχολογικο το λενε αυτο γιατι σου λεει ο αλλος μπορει να το κανει ψεμματα αρα ας τον ψαρωσουμε κ λιγο... Λαθος βεβαια γτ ο αλλος αν εχει Πραγματικο προβλημα γινεται χειροτερα...

Foufoutos13 έγραψε:Άρα αν γράψουν ότι είναι πιθανή η ίαση σε 3 χρόνια τότε αυτό σημαίνει ότι θα σε καλέσουν σε 3; Ή πάλι ισχύει το ίδιο; Ότι μπορεί και ποτέ ανάλογα τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι;

Αυτο ειναι στην ευχερεια της επιτροπης. Πρεπει να γραψει αν ειναι ιασιμο ή οχι το Ι5, τωρα αν θα γραψει οτι ισως ιαθει σε 3 χρονια ειναι και παλι αναλογα τι θα γραψουν στην αποφαση, αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν εχω ακουσει ποτε καποιον να ξανα καλουν ή να τους γραφουν οτι ισως γινει καλα σε 3 χρονια κλπ... Συνηθως απλα γραφουν απαλλαγη απο στρατευση ακαταλληλος κλπ και τελος... Σπανια να ασχοληθουν περαιτέρω... Πρεπει να κατσεις στην περιπτωση δηλαδη...

IoannisT
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από IoannisT »

Καλησπερα! Απλα για ενημερωση γραφω οτι γι αυτους που ειναι να κλεισουν ραντεβου στο 401 για την επιτροπη να ξερετε οτι σηκωνουν το τηλεφωνο... Αλλα πρεπει να προσπαθησετε ΠΟΛΛΕΣ φορες ασταματητα... Αλλα οταν το σηκωσαν τελικα ηταν πολυ ευγενικοι και με ρωτησαν κιολας ποτε θελω. Ειχα παρει κατα τις 12:30 τηλεφωνο.
lazer
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από lazer »

Καλημέρα σας. Πέρασα σήμερα απο επιτροπή για απαλλαγή. Προσωπικά δε με ρώτησε κάτι έκανε αντιγραφή το χαρτί του γιατρού σε ότι αφορά την πάθηση και μου είπε στο τέλος να μπω στο site της στρατολογίας να κατεβάσω την απαλλαγή, οπου πλέον δεν είναι οριστική και θα με ξαναδούν σε 3 χρόνια. Προσωπικά δεν πιστεύω οτι το είπε ψαρωτικά γιατί ο κύριος δεν με ρώτησε τίποτα απολύτως ούτε ειρωνικός ήταν ούτε τίποτα. Πιστεύω ότι ίσως υπάρχει μια περίπτωση αφού ευσταθεί μεσω του ΦΕΚ, να καλούν όχι δειγματοληπτικά αλλά πιο στοχευμένα. Τώρα απο εκεί και πέρα οψόμεθα. Το πιο βασικό είναι ότι φώναζε ένας εκεί γιατί λέει δεν κλείσαμε ραντεβού και ερχόμαστε έτσι στην επιτροπή. Του ειπε και μια κοπέλα ότι δε σας βρήκαμε στα τηλέφωνο και αυτός έλεγε πάλι τα δικά του. Ρωτούσε κατι ατομα αν ήρθαν χωρίς ραντεβού και όταν είπαν ναι, αυτός έλεγε "τι είναι αυτά τα πράγματα κλπ"
Ακης

Δημοσίευση από Ακης »

Πέρασα και εγώ από 401 πήρα απαλλαγή και μου είπε σε 1 χρόνο θα με ξανακαλέσουν γτ είμαι καλά είπε π κύριος εκι τέλος παντον άμα ειμουν κλ δεν θα πηγενα για απαλλαγή θα καθόμουν να τελιωνο κανονικά την Θητεία μου δεν θα καθόμουν να Αγχώνομαι δύο χρόνια και για να πάρω τις αναβολές μου και στο τέλος την απαλλαγή μου αυτό πρέπει να καταλάβουν. Γτ να το λέει αυτό ότι είμαι μια χαρά και θα με καλέσεις Σε ένα χρόνο δεν μπορώ να καταλάβω
Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Bellos »

lazer έγραψε:Καλημέρα σας. Πέρασα σήμερα απο επιτροπή για απαλλαγή. Προσωπικά δε με ρώτησε κάτι έκανε αντιγραφή το χαρτί του γιατρού σε ότι αφορά την πάθηση και μου είπε στο τέλος να μπω στο site της στρατολογίας να κατεβάσω την απαλλαγή, οπου πλέον δεν είναι οριστική και θα με ξαναδούν σε 3 χρόνια. Προσωπικά δεν πιστεύω οτι το είπε ψαρωτικά γιατί ο κύριος δεν με ρώτησε τίποτα απολύτως ούτε ειρωνικός ήταν ούτε τίποτα. Πιστεύω ότι ίσως υπάρχει μια περίπτωση αφού ευσταθεί μεσω του ΦΕΚ, να καλούν όχι δειγματοληπτικά αλλά πιο στοχευμένα. Τώρα απο εκεί και πέρα οψόμεθα. Το πιο βασικό είναι ότι φώναζε ένας εκεί γιατί λέει δεν κλείσαμε ραντεβού και ερχόμαστε έτσι στην επιτροπή. Του ειπε και μια κοπέλα ότι δε σας βρήκαμε στα τηλέφωνο και αυτός έλεγε πάλι τα δικά του. Ρωτούσε κατι ατομα αν ήρθαν χωρίς ραντεβού και όταν είπαν ναι, αυτός έλεγε "τι είναι αυτά τα πράγματα κλπ"

Πάλι καλά στο δωσαν εύκολα χωρίς πολλά πολλά.

Είπες τελικά αν παίρνεις φάρμακα ή όχι;

Σε ρώτησαν βασικά αν κάνεις κάποια θεραπεία ή δεν τους νοιάζει;

lazer
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από lazer »

@Bellos Δε με. ρωτησαν απολύτως τίποτα. Εκαναν αντιγραφή της παθησης. Αν με ρωταγαν θα έλεγα την αλήθεια ότι δεν παιρνω(με αυτό το σκοπό πήγα)

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

lazer έγραψε:Καλημέρα σας. Πέρασα σήμερα απο επιτροπή για απαλλαγή. Προσωπικά δε με ρώτησε κάτι έκανε αντιγραφή το χαρτί του γιατρού σε ότι αφορά την πάθηση και μου είπε στο τέλος να μπω στο site της στρατολογίας να κατεβάσω την απαλλαγή, οπου πλέον δεν είναι οριστική και θα με ξαναδούν σε 3 χρόνια. Προσωπικά δεν πιστεύω οτι το είπε ψαρωτικά γιατί ο κύριος δεν με ρώτησε τίποτα απολύτως ούτε ειρωνικός ήταν ούτε τίποτα. Πιστεύω ότι ίσως υπάρχει μια περίπτωση αφού ευσταθεί μεσω του ΦΕΚ, να καλούν όχι δειγματοληπτικά αλλά πιο στοχευμένα. Τώρα απο εκεί και πέρα οψόμεθα. Το πιο βασικό είναι ότι φώναζε ένας εκεί γιατί λέει δεν κλείσαμε ραντεβού και ερχόμαστε έτσι στην επιτροπή. Του ειπε και μια κοπέλα ότι δε σας βρήκαμε στα τηλέφωνο και αυτός έλεγε πάλι τα δικά του. Ρωτούσε κατι ατομα αν ήρθαν χωρίς ραντεβού και όταν είπαν ναι, αυτός έλεγε "τι είναι αυτά τα πράγματα κλπ"

Το συζητησαμε και σε προηγουμενες σελιδες, δεν ειναι πουθενα γραμμενο οτι καθε 3 χρονια θα σε καλουν υποχρεωτικα... Νομικά ισχύει οτι έως τα 45 ετη μπορει ο αρχηγος ΓΕΕΘΑ να προτεινει να βγαλει ο υπουργος διαταγη για καλεσμα οσων ή καποιων απο οσους πηραν απαλλαγη... Αυτο ειναι οποτε αποφασισει οποτε κρινει εκεινος... Δεν σημαινει οτι θα γινεται καθε 3 χρονια... Απλα επειδη πολλοι πανε για απαλλαγη για ψυχολογικους λογους, το λενε επιτηδες για να τους ψαρωνουν... Και σε εμενα το ιδιο ειπαν... Και σε ενα αλλο παιδι που πηρε απο το 2012 απαλλαγη ακομα δεν τον εχουν φωναξει... Και στρατολογια που ρωτησα μου ειπαν δεν ισχυει κατι τετοιο δεν εχει βγει ακομα τετοιος νομος για τα 3 χρονια υποχρεωτικα θα σε εξεταζουν δηλαδη...

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες