Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dimVsk
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από dimVsk »

giorikas έγραψε:Στην ιστοσελίδα της στρατολογίας έχει βγει καινούργια ενότητα «πληροφορίες σχετικά με την απαλλαγή μου». Δες σε μερικές ημέρες εκεί αν λέει κάτι.
Ευχαριστω πολυ φιλε μου

Μπηκα και τωρα κοιταξα κ δεν εμφανιζει ακομα κατι

φοβαμαι μη με εβαλε ο αλλος στο ματι και μου κανει μλκια και δε παρω την απαλλαγη

giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giorikas »

Δεν νομίζω, αλλά ας μιλήσουν και οι πιο έμπειροι.

Κανείς να πέρασε επιτροπή 424; Περνάω αύριο και θα ενημερώσω σχετικά.

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Η επιτροπή στο 401 τι ώρες δέχεται;
dimVsk
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από dimVsk »

BigSoldier έγραψε:Η επιτροπή στο 401 τι ώρες δέχεται;
Κοιτα φιλαρακι πηγαινε πρωι,8 να εισαι εκει και δεν εχει πολυ κοσμο, θα ξεμπερδεψεις γρηγορα.

Sifu J

Δημοσίευση από Sifu J »

@DimVsk θεωρω οτι ειναι το κλασσικο ψαρωμα που αναλογως σε ποιον θα πεσεις κανουν. Δλδ μεχρι και Μαρτη που εγραφαν κατι παιδια παιρνανε απαλλαγη και 2 μηνες μετα παιρνουν 3 χρονια αναβολη. Αστειοτητες. Αρχικα δεν προβλεπεται καν απο το νομο αυτο, μεχρι 2 χρονια αναβολη και μετα ή μπαινες ή απαλλαγη. Ηρεμησε και απλα κοιτα τα email σου και το site της στρατολογιας μεχρι και 1 μηνα απο τωρα για να δεις την σχετικη ενημερωση. Αν υπηρχε τετοια αλλαγη, ο γιατρος μου, στρατιωτικος ψυχιατρος- και του 401- θα το ειχε αναφερει. Νομιζω ξεκαθαρα ψαρωμα και κακο κιολας
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

αβελ έγραψε:Γεια σας. Περασα σημερα απο επιτροπη για απαλλαγη στο 401. Δεν ειχα κλεισει rendez vous αλλα πηγα πουρνο πουρνο κατα τις 8. Ενας γιατρος απαρτιζε την επιτροπη ο οποιος απλως αντεγραψε τα χαρτια που ειχε μπροστα του. Δεν μου εκανε ουτε ερωτηση. Η διαδικασια κρατησε συνολικα 50 λεπτα. Οποιος εχει θεματα να μην φοβαται ειναι ολοι ευγενικοι. ΣΟΣ ΜΗΝ σκασετε εκει με μαλλακι φτιαγμενο, καφεδακι, φινα ρουχα βραδινης εξοδου μεσα στν καλη χαρα...

Για αναβολή ή για απαλλαγή πήγαινες φίλε; Είχε κόσμο πριν από σένα;

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

aURk έγραψε:Καλησπέρα παιδιαΠέρασα σημερα το πρωι επιτροπη για απαλλαγή μετά απο 2χρόνια αναβολή που είχα, στο 401 και έχω πολλες απορίες.

Καταρχας πήγα απο κοντά γιατί δεν σήκωναν τηλέφωνα.

Μπαίνω μέσα στην επιτροπή ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ η επιτροπη, του δίνω το χαρτί από το ψυχίατρό μου, το βλέπει, και λέει θα πάρεις 3 χρόνια αναβολή, τι αναβολή του λέω ήρθα για απαλλαγή, όχι λέει άλλαξε η νομοθεσία και δεν παίρνεις πια απαλλαγή, θα έρχεσαι εδώ κάθε 3 χρόνια να βλέπουμε αν άλλαξε η κατάστασή σου, μέχρι τα 45 σου.

Επίσης μου είπε ότι αν έχω δίπλωμα οδήγησης θα μου το αφαιρέσουν για 1 χρόνο, αλλά δεν του είπα ότι έχω.

Το θέμα είναι, αυτά που μου είπε ισχύουν; Πρώτη φορά ακούω για αναβολες κάθε 3 χρόνια μέχρι τα 45 (είμαι 28).

Μήπως έλεγε μλκιες;

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν άλλαξε η νομοθεσία ή απλά με δούλευε;

Επίσης, δε μου έδωσε κανένα χαρτί, ούτε μου είπε οτι θα έρθει κάποιο εμαιλ. Δεν είπε τίποτα, απλά ότι πήρα 3 χρόνια αναβολή και θα έρχομαι μέχρι τα 45 χωρις κανένα έγγραφο! Έμπλεξα με μλκα;

Please όποιος γνωρίζει κάτι ας Με ενημερωσει

Τα ιδια ελεγε και σε εμενα οταν πηγα. Μην αγχωνεσαι... Είναι καθαρά ψαρωτικό... Δεν αλλαξε κανενας νομος... Ουτε καταργήθηκαν οι απαλλαγές ούτε τίποτα... Αν ηταν έτσι το ΦΕΚ για την Σωματικη Ικανοτητα θα εγραφε 3χρονη αναβολη εως τα 45... Ο νόμος για τις αναβολες-απαλλαγες υπάρχει απο το 2005 και ειναι ο ιδιος μεχρι τωρα... Αν ειχε αλλαξει θα ειχαν ανακοινωσει κατι, θα ειχαν πει και εδω κατι... Άμα και όταν αλλάξει μέχρι να γίνει αυτό προς το παρόν ισχύει ο νόμος απο το 2005... Κανονικά ο νόμος λέει οτι μπορουν αν θελουν αυτεπαγγελτα να καλεσουν για επανεξεταση εως τα 45, αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι κάθε 3 χρόνια θα σε καλούν να βλεπουν αν εχει αλλαξει η κατασταση σου... Επίσης για το δίπλωμα δεν ισχύει αυτο που σου ειπε σε καμια περιπτωση... Το τι σωματικη ικανοτητα εχεις στον στρατο ειναι προσωπικο δεδομενο δεν μπορει το υπουργειο μεταφορων να το δει, εχει δικια του αρμοδια ειδικη επιτροπη υγειας για θεματα υγειας... Εχω δει κωφο να οδηγαει κανονικα (που κωφους τους δινουν Ι/5) ... Οποτε μην εχεις κανενα αγχος... Και ο χρηστης dimVsk που ειχε το ιδιο θεμα ισχυει το ιδιο... Μην ψαρωνετε... Ενα παιδι εγραφε εδω, Οτι γνωστος του πηρε απαλλαγη απο το 2012-2013, και ακομα τον καλουν για επανεξεταση... Οποτε χαλαρωστε... Το ιδιο αγχος ειχα και εγω οταν βγηκα απο αυτον με αυτα που μου ειπε αλλα τελικα το εψαξα και δεν ισχυουν οσα ειπε... Αν ειχαν καταργηθει οι απαλλαγες θα το ξεραμε ηδη και θα εβαζε καποιος εδω τον νομο...

αβελ

Δημοσίευση από αβελ »

2-3 ατομα πριν απο εμενα. Για απαλλαγη πηγα. Κι εμενα μου ειπαν οτι σε 3 χρονια θα με ξαναφωναξουν αλλα δεν εδωσα βαση. Φευγοντας μου Το ξαναπε προφανως για να με ψαρωσει...

Grteo
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Grteo »

Γιατί κάνουν τέτοιες βλακείες ψαρωματα Σε μερικά άτομα όντως μπορεί να τους δημιουργησει θέμα

Μ***κιες...

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Επίσης για το δίπλωμα οδήγησης ισχύει αυτό... Οτι σας ειπαν στην επιτροπη για το διπλωμα οδηγησης δεν ισχυει...

Εικόνα

giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giorikas »

Καλησπέρα, μόλις γύρισα από 424 και επιτροπή.Απαλλαγή μέσα 5 δευτερόλεπτα κυριολεκτικά.

Έχω την εντύπωση πως με αρκετούς, ειδικά όσοι πηγαίναν πουκάμισο-ζελέ-καφέ τους συζητούσαν 2-3 λεπτά.

Ειλικρινά όσοι πηγαίνετε για απαλλαγή-αναβολή, μη πηγαίνετε με εμφάνιση για μπουζούκια. Άντε καλή λευτεριά!

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Grteo έγραψε:Γιατί κάνουν τέτοιες βλακείες ψαρωματα Σε μερικά άτομα όντως μπορεί να τους δημιουργησει θέμα

Μ***κιες...

Γιατι φιλε η ζωη τους ειναι μεσα στο κομπλεξ.

Μακαρι να παθουν τα παιδια τους καποιο ψυχικο νοσημα και να τα χλευαζουν και να τα ειρωνευονται

ΜΟΝΟ αυτο λεω για τους ***** που υπαρχουν

makis_nomotagis

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

giorikas έγραψε:Καλησπέρα, μόλις γύρισα από 424 και επιτροπή.Απαλλαγή μέσα 5 δευτερόλεπτα κυριολεκτικά.

Έχω την εντύπωση πως με αρκετούς, ειδικά όσοι πηγαίναν πουκάμισο-ζελέ-καφέ τους συζητούσαν 2-3 λεπτά.

Ειλικρινά όσοι πηγαίνετε για απαλλαγή-αναβολή, μη πηγαίνετε με εμφάνιση για μπουζούκια. Άντε καλή λευτεριά!

Μπράβο φίλε που ξεμπέρδεψες. Μακάρι να έχουμε και εμείς ίδια τύχη. Θυμάσαι η γνωμάτευση σου τι παράγραφο του ΦΕΚ είχε; Επίσης, για να λες απαλλαγή, είχες 2 χρόνια αναβολή δηλαδή; Επίσης, πόσα άτομα είχε ουρά και πόσα άτομα είχε η επιτροπή; Σου ανακοίνωσαν ότι παίρνεις απαλλαγή ή σου είπαν ότι θα αναρτηθεί ηλεκτρονικά η απόφαση; Σόρρυ για τις τόσες ερωτήσεις.

Ασαρκος
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Ασαρκος »

Καλησπερα σε ολους, τελικα μετα απο 2 χρονια αναβολης και ταλαιπωριας 4/6 πηρα τιν απαλλαγη κανονικα παρουσιαστικα θηβα, παλι καλα που η επιτροπη ηταν εκει,8 μπηκα με το πρωτο γκρουπ και 12:30 ειχα τελειωσει. Πηρα τηλεφωνο μετα τις 6 οπως μας ειπαν κανονικα απαλλαγη. Τωρα για να παρω την ταυτοτητα πρεπει να στηλω κουριερ μου ειπαν και να τους δωσο την προσωρινη ταυτοτητα που σου δινει ο στρατος. Γνωριζει κανεις αν περα απο την ταυτοτητα θα δωσουν στον κουριερ καποιο αλλο χαρτη που να λεει οτι εχω απαλλαχτει; Κατι σαν απολυτηριο
Άβαταρ μέλους
nemnikolo
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nemnikolo »

Για χαρτί απαλλαγής μπορείς να ενημερωθείς απο την στρατολογική υπηρεσία με ένα τηλεφώνημα λογικά!
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες