Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Ασαρκος έγραψε:Κοιτα πιστευω θα Εχει παθολογο για τα κιλα μου δλδ να με ''εξετασει'' που απλα θα με ρωτισει κιλα και τελος, τωρα θα εχει ομως ψυχολογω; Γιατι θα ηθελα να τελειωσω σε μια μερα διοτι εργαζομαι κιολας.

Ναι θα εχει καποιον γιατρο να σε "εξετασει" για τα κιλα σου οπως λες... Ναι εχει ψυχιατρο μεσα στα ιατρεια... Αν ομως εχεις παρει 2 ετησιες αναβολες λογω βαρους, λογικα η απαλλαγη θα βγει λογω βαρους... Για ψυχολογικους λογους πρεπει να εχεις 2 χρονια αναβολης για ψυχολογικους λογους... Δεν νομιζω να γινεται αυτο... Αλλα καλου κακου εχε εσυ χαρτι μαζι σου, και οταν παρουσιαστεις θα πεις εχω ερθει για απαλλαγη, και στους γιατρους οταν περασεις θα σου πουν τι παιζει και αν μπορεις να παρεις απαλλαγη και για ποιον λογο κλπ... Οποτε θα περασεις επιτροπη απαλλαγων εκει στο στρατοπεδο. Απλα θα περιμενεις μεχρι το απογευμα,4-5 εκει περιπου ξεκινανε να τις υπογραφουν και να τις δινουν τις αποφασεις της επιτροπης... Αμα τους πιεσεις κιολας λιγο π. Χ. Εμας μας λεγανε θα παρουμε την απαλλαγη στις 6, και ευτυχως βρηκαμε κατα τυχη εναν ταξιαρχο και μας ειπε θα μπειτε εκει θα πειτε ειπε ο ταξιαρχος να παρετε γρηγορα την αποφαση για να τελειωνετε... Αρα αμα τους πιεσεις κ θα τελειωσει λογικα κ πιο νωρις κατα πασα πιθανοτητα...

Ασαρκος
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Ασαρκος »

xristos1925 έγραψε:
Ασαρκος έγραψε:Κοιτα πιστευω θα Εχει παθολογο για τα κιλα μου δλδ να με ''εξετασει'' που απλα θα με ρωτισει κιλα και τελος, τωρα θα εχει ομως ψυχολογω; Γιατι θα ηθελα να τελειωσω σε μια μερα διοτι εργαζομαι κιολας.

Ναι θα εχει καποιον γιατρο να σε "εξετασει" για τα κιλα σου οπως λες... Ναι εχει ψυχιατρο μεσα στα ιατρεια... Αν ομως εχεις παρει 2 ετησιες αναβολες λογω βαρους, λογικα η απαλλαγη θα βγει λογω βαρους... Για ψυχολογικους λογους πρεπει να εχεις 2 χρονια αναβολης για ψυχολογικους λογους... Δεν νομιζω να γινεται αυτο... Αλλα καλου κακου εχε εσυ χαρτι μαζι σου, και οταν παρουσιαστεις θα πεις εχω ερθει για απαλλαγη, και στους γιατρους οταν περασεις θα σου πουν τι παιζει και αν μπορεις να παρεις απαλλαγη και για ποιον λογο κλπ... Οποτε θα περασεις επιτροπη απαλλαγων εκει στο στρατοπεδο. Απλα θα περιμενεις μεχρι το απογευμα,4-5 εκει περιπου ξεκινανε να τις υπογραφουν και να τις δινουν τις αποφασεις της επιτροπης... Αμα τους πιεσεις κιολας λιγο π. Χ. Εμας μας λεγανε θα παρουμε την απαλλαγη στις 6, και ευτυχως βρηκαμε κατα τυχη εναν ταξιαρχο και μας ειπε θα μπειτε εκει θα πειτε ειπε ο ταξιαρχος να παρετε γρηγορα την αποφαση για να τελειωνετε... Αρα αμα τους πιεσεις κ θα τελειωσει λογικα κ πιο νωρις κατα πασα πιθανοτητα...

Κοιτα το πηρα πριν 1 μηνα πηγα και μιλης με τον ψυχιατρο και γραφει οτι εχω παθολογικη παχυσαρκια και οτι εχει συμβαλει πχ στο να εχω αγοραφοβια και τετοια, πιστευω θα το παρω, και παλι καλα που δεν θα θε στειλουν 4 φορες στο 401 οπως περυσι, ηταν πολυ κουραστικο.
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Ασαρκος έγραψε: Κοιτα το πηρα πριν 1 μηνα πηγα και μιλης με τον ψυχιατρο και γραφει οτι εχω παθολογικη παχυσαρκια και οτι εχει συμβαλει πχ στο να εχω αγοραφοβια και τετοια, πιστευω θα το παρω, και παλι καλα που δεν θα θε στειλουν 4 φορες στο 401 οπως περυσι, ηταν πολυ κουραστικο.

Μαλλον για αυτο το εκαναν, αλλα και λογω της καταστασης με τον ιο να μην πανε πολλα ατομα επιτροπη στο 401... Στην αρχη στην εισοδο θα σας κανουν θερμομετρηση και αμα δεν εχεις μασκα θα σου δωσουν. Καλου κακου εχε δικια σου αν μπορεις... Αλλα ναι μπορει να περιμενεις αλλα σε μια μερα τελειωνεις αν πρεπει να πας Θηβα και δεν γινεται μεσω φρουραρχειου...

Ναι πιστευω κατι θα γινει, οταν σε περασουν απο τους γιατρους εχε μαζι σου ολα τα χαρτια που πρεπει και πες τους τι συμβαινει και πιστευω κατι θα γινει, οταν βλεπουν οτι υπαρχει θεμα με χαρτια το κατανοουν και σε εξυπηρετουν... Οχι και αμα δεν εχεις χαρτι δεν παιρνεις αναβολη. Απλα οσοι δεν ειχαν επαιρναν 6μην αναβολη, οσοι ηταν με χαρτι απο γιατρο επαιρναν ετησια...

Και στην επιτροπη αυτος εκει καλος ηταν δεν ελεγε διαφορα για ψαρωμα κλπ οπως στο 401... Οποτε μην εχεις αγχος, απλα προετοιμασου για ταλαιπωρια και για πολυ περιμενε γιατι θα φας πολυ ωρα εκει...

Grteo
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Grteo »

Καλημέρα παιδιά αναβολή για πολεμικό Ναυτικό από πού περνώ;
Loki

Δημοσίευση από Loki »

@ασαρκοςΦίλε πήγα σήμερα στην επιτροπή απαλλαγών ήταν μια εποπ εκεί που πήρε τα στοιχεία μου και περίμενα τον πρόεδρο της επιτροπής.

Οταν ήρθε ο πρόεδρος με φώναξαν μέσα μου λέει ο πρόεδρος θα το πάρεις το Ι5. απλά περίμενε έξω να μηλήσω με τη διοικήτρια.

μιλάει με τη διοικήτρια και βγαίνει η εποπ που μου πήρε τα στοιχεία και μου λέει θα συνταχθεί η απόφαση αύριο πάρτε τηλ αύριο να σας γνωστοποιηθεί η απόφαση

Της λέω το πήρα το ι5;

Και μου λέει πάρτε αύριο να σας γνωστοποιηθεί η απόφαση

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Ανακοινωση απο την σελιδα της Στρατολογιας:

Πληροφορίες για την Απαλλαγή μουΣας γνωρίζουμε ότι δημιουργήθηκε νέα ηλεκτρονική υπηρεσία με τίτλο "Πληροφορίες για την Απαλλαγή μου". Η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο μενού Υπηρεσίες -> Πληροφορίες για την Απαλλαγή μου. Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο με χρήση κωδικών Taxisnet.

Loki

Δημοσίευση από Loki »

Καλημέρα.Πήρα την απαλλαγή ι5 παθολογικό ιάσιμο.

Υπάρχει περίπτωση να με ξανακαλέσουν;

Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Θα πω και εγώ την εμπειρία μου από σήμερα στο φρουραρχειο Αθηνών.

Θυμόμουν πέρσι πόσο κόσμο είχε όταν είχα πάει κατά τις 6 και πήγα φέτος απτις 4.30.

Όταν έφτασα είχε μόνο 6 άτομα. Μέχρι την ώρα που μπήκαμε, στις 7.15 ζήτημα να είχε 100 άτομα.

Πριν μπούμε μας ενημέρωσαν ότι πρώτα θα μπουν αυτοί που έχουν χαρτάκι από άλλη μέρα καθώς και όσοι είναι ΑΜΕΑ και έκαναν αυτοί μια σειρά.

Αφού μπήκαν αυτοί μας έβαζαν έναν έναν και μας έδιναν νούμερο και μια αίτηση που θα δίναμε στον στρατολογο. Την αίτηση μπορείς να την συμπληρώσεις και αφού έχεις τελειώσει την εξέταση.

Μπήκαμε μέσα σε μια ουρά φώναξε άτομα από 1-10 καθώς και όσοι είναι ΑΜΕΑ και παθολογικο.

Κατά τις 8.20 φώναξε άτομα από 11-20. Εγώ είχα το 15.

Πήγαμε σε ένα μικρό αντισκοινο μας έδωσαν ένα παραπεμπτικο και πίσω στην ουρά για τον γιατρό.

Μέσος όρος αναμονής στην ουρά 5 λεπτά. Αφού με φώναξε ο γιατρός είδε τα χαρτιά, έγραψε την γνωμάτευση και στο ίδιο αντισκοινο μου συμπλήρωσαν κάτι χαρτιά.

Τελειώνοντας από εκεί πήγα σε ένα αντισκοινο που ήταν ένας στρατολογος, βεβαιώθηκε ότι είχα όλα τα χαρτιά και μου είπε ότι την αίτηση καθώς και τα υπόλοιπα χαρτιά θα τα δώσω σε έναν στρατολογο μπροστά στην πύλη.

Τα έδωσα με ενημέρωσε ότι μέσα σε 10 μέρες θα λάβω mail για να πάω επιτροπή απαλλαγών και το mail θα γράφει οδηγίες.

8 45 είχα τελειώσει όλη την διαδικασία.

Κόσμο πολύ δεν είχε και δεχονταν άτομα που παρουσιάζονται μέχρι και τις 12/6

Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Ξέρει κανείς πόσο πρόσφατο πρέπει να είναι το χαρτί του ψυχιάτρου?
Χρηστος

Δημοσίευση από Χρηστος »

Καλησπέρα παιδιά. Διαβήτης τύπου 1 ινσουλινοεξαρτώμενος από τα 18 με βεβαίωση και παρακολούθηση από δημόσιο νοσοκομείο και διάγνωση από ιδιωτικό θεραπευτήριο υπάρχει προγενέστερη εμπειρία;(στο ΠΔ αναφέρεται ως Ι5 - περίπτωση 217). Ευχαριστώ
Νεκτάριος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Νεκτάριος »

Καλησπέρα, αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Τη Δευτέρα λοιπόν είχα πάει στο 401 για γνωμάτευσή, εκεί με έβγαλαν για κρίσεις άσθματος ι4 με αγωγή, να μη κουράζομαι, όχι ασκήσεις, μη παρουσία σε δύσκολα περιβαλλοντικα χώρους και εξέταση ξανά σε 30 μέρες. Επίσης έχω ήδη 2 χρόνια αναβολή λόγω άσθματος.

Σήμερα πήγα στη Θήβα όπου εκεί με έπιασαν κρίσεις, δύσπνοια κτλ και τώρα ξανά πάω αύριο στο 401.

Είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία; Τι ακριβως γίνεται τώρα;

Πραγματικά δεν αντέχω άλλο παιδιά, δε καταλαβαίνω τι γίνεται και γιατί τόση ταλαιπωρία.

Άβαταρ μέλους
Nontas
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Nontas »

Από ότι καταλαβαίνω απλά δεν θέλουν να δίνουν απαλλαγές και βγάζουν Ι4 όσους περισσότερους μπορούν αντί για Ι5. Ξέρω κι άλλα άτομα με παρόμοια εμπειρία και τους έτρεχαν στα νοσοκομεία και απλά τους έλεγαν ότι Ι5 δεν βγαίνουν.
Νεκτάριος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Νεκτάριος »

Nontas έγραψε:Από ότι καταλαβαίνω απλά δεν θέλουν να δίνουν απαλλαγές και βγάζουν Ι4 όσους περισσότερους μπορούν αντί για Ι5. Ξέρω κι άλλα άτομα με παρόμοια εμπειρία και τους έτρεχαν στα νοσοκομεία και απλά τους έλεγαν ότι Ι5 δεν βγαίνουν.

Κοίταξε από την εμπειρία μου τώρα σε όσες μέρες στις διαδικασίες από 1000 άτομα πχ άντε 40-50 να ήταν για παθολογικό.

Από ότι είδα και μίλησα με κόσμο στο ψυχολογικό έδιναν σχεδόν αμέσως απαλλαγές. Στο παθολογικό δε ξέρω γιατί έτσι, εμένα μάλιστα η γιατρός στο 401 επειδή είχα κουραστεί από τις 6 το πρωί είχα και εκεί δύσπνοια ήμουν χάλια, μου είπε ότι και με φορείο να ήμουν πάλι δε μου την έδινε.

Legend

Δημοσίευση από Legend »

@ ΝεκτάριοςΤο ξέρεις φίλε νεκτάριε οτί συμφωνα με τη νομοθεσία αν έχεις βρογχικό άσθμα με συχνές κρίσεις είναι ι5 .

και είναι υποχρεομένοι να σε βγαλουν ι5.

Ψάξτω μην το αφήσεις εκτύπωσε τους το κομμάτι αυτό υπάρχει σαν πάθηση στο πδ 11/2004 και δειξτους το.

Μην αφήσεις κανένα να παίζει με την υγεία σου

giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giorikas »

Λόγω των καταστάσεων Έβρο κτλ, δίνετε καθόλου πιθανότητες να κοπούν απαλλαγές που ο γιατρός έχει δώσει, από την επιτροπή; Ή δεν επηρεάζει;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες