Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
DonQuihote

Δημοσίευση από DonQuihote »

TΟ κατάλαβα ότι είναι η παράγραφος του ΦΕΚ... Στην ουσία προτείνει την απαλλαγή μου βάσει αυτής της παραγράφου. Υπάρχει περίπτωση η επιτροπή να το κάνει Ι4 βάσει της παρ.341... ;

Πραγματικά έχω καταλήξει πως πιο εύκολα το παίζεις όταν δεν έχεις κανένα πρόβλημα παρά να έχεις. Εγώ αντιμετωπίζω θέματα 5 χρόνια τώρα. Δεν θέλω (και δεν νιώθω και άνετα) να τα συζητάω με κανέναν, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται δημοσίως με ανοιχτές πόρτες κτλ. Έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Luk

Δημοσίευση από Luk »

Παιδιά καλημέρα και από Μένα.
Περιγράφω τη διαδικασία Για αναβολή - απαλλαγή για το φρουραρχείο Της Ρόδου όπως την έζησα εγώ σήμερα.
Πήγα στο Φρουραρχείο στις 8 το πρωί
Δεν είχε κανένα να περιμένει.
Μπήκα στο φρουραρχείο Όπου παρέδωσα στον στρατολόγο το σημείωμα κατάταξης την γνωμάτευση μου από τον γιατρό μου και την ταυτότητα.
Μου έδωσε και συμπλήρωσα μια αίτηση Για την παραπομπή μου στην επιτροπή απαλλαγών και με έστειλε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ρόδου στα εξωτερικά ιατρεία όπου με εξυπηρέτησαν χωρίς καν να με εξετάσουν και χωρίς καν να με δουν.
Μου συμπλήρωσαν το χαρτί Της γνωμάτευσης τους αντιγράφοντας Ουσιαστικά το χαρτί του ιδιώτη παθολόγου.
Στη συνέχεια γύρισα πίσω στο φρουραρχείο όπου έχοντας τα πρωτότυπα Χαρτιά καθώς και τις φωτοτυπίες τις οποίες κρατούν σε αρχείο για 1 έτος σε περίπτωση που τα χρειαστείς έστειλαν μέσω e-mail Στην στρατολογική υπηρεσία Νοτίου Αιγαίου (Σύρος) τα έγγραφα μου και τώρα περιμένω να περάσω από την επιτροπή απαλλαγών.
1 ωρίτσα υπόθεση γρήγοροι και εξυπηρετικότατοι.
Αυτά προς ενημέρωση όσων είναι να περάσουν από το φρουραρχείο της Ρόδου.

Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Καλημέρα.

Φρουραρχείο Αθηνών σήμερα 28/5

Αρκετός κόσμος αν άκουσα καλά γύρω στα 300 άτομα, αλλά το πράγμα τσουλούσε αρκετά γρήγορα.

Πολύ εξυπηρετικοί στο φρουραρχείο και αρκετά οργανωμένοι. Να έχετε όλοι μαζί σας μάσκες αλλιώς δε μπαίνετε

Απο τις 7 παρά στην ουρά τελείωσα κάπου στις 11.

Απο το γιατρό καμία ερώτηση σε εμένα προσωπικά και νομίζω στους περισσότερους.

Έγραψε την πάθηση μου απο τη γνωμάτευση στο χαρτί με αναφορά Ι5/340

Καλή συνέχεια να έχουμε όλοι μας.
Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Εγώ έχω γνωμάτευση για χρόνιο νόσημα αλλά την έχω σε αντίγραφο επικυρωμένο από την αστυνομία δεν νομίζω να έχω προβλημα έτσι; δ(έχω κάνει ακόμα τη διαδικασία φρουραρχειου)
Jimmys

Δημοσίευση από Jimmys »

Επειδη προσπαθω να θυμηθω τι εκανα περυσι (τα ξημερωματα θα παω για τον 2ο χρονο), μπορεις να μου επιβεβαιωσεις αν η διαδικασια ειναι οπως την εκανα; Μπηκα στον ψυχολογο και στη συνεχεια περιμενα στην ουρα και μπηκα στο απεναντι κτιριο, οπου μας εδωσαν αλλα χαρτια, τα οποια ειχαν σφραγιδες απο δερματολογους-αφροδισιολογους. Στη συνεχεια αν δεν κανω λαθος πηγα στο Ρουφ και κατεθεσα ολα τα χαρτια και μου ειπαν σε καναν μηνα να παω στο 401 για να περασω απο την επιτροπη απαλλαγων.
Ακης

Δημοσίευση από Ακης »

Καλησπερα παιδιά να κάνω μια ερωτησει αύριο θα περάσω και εγώ από φρουραρχείο Αθηνών έχω γνωμάτευση απλά δεν έχω βγάλει μια φωτοτυπία θα μας τα πάρουν στο φρούραρχειο την γνωμάτευση γτ εγώ θέλω μα την δωσο ο ίδιος στην επιτροπή άμα είναι να το χάσουν μετά πιος θα φτεει
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ »

Καλησπέρα.

Υπάρχει μήπως κάποιος που να έχει ψάξει το παρακάτω θέμα. Είτε είναι παλιός με απαλλαγή είτε γνωρίζει τι είναι αυτό. Διότι το πράγμα γίνεται πιο περίπλοκο απο ότι ξέρουμε ως τώρα.

Ευχαριστώ.

https://www.stratologia.gr/el/content/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%86429146206923%CF%83157507-%CE%BF%CE%BA%CF%84-2010-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86-%CF%85%CE%B5%CE%B8%CE%B12010%C2%AB%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD

Vasilhs

Δημοσίευση από Vasilhs »

Ακης έγραψε:Καλησπερα παιδιά να κάνω μια ερωτησει αύριο θα περάσω και εγώ από φρουραρχείο Αθηνών έχω γνωμάτευση απλά δεν έχω βγάλει μια φωτοτυπία θα μας τα πάρουν στο φρούραρχειο την γνωμάτευση γτ εγώ θέλω μα την δωσο ο ίδιος στην επιτροπή άμα είναι να το χάσουν μετά πιος θα φτεει

Ναι στην κρατάνε φέτος. Εγώ τους έδωσα φωτοτυπία που την είχα βγάλει, πάντως τα κρατάνε όλα μαζί τα χαρτιά δεν νομίζω να τα χάσουν μην αγχώνεσαι.

giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giorikas »

Να βγάλεις φωτοτυπία ναι.
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Ρε φίλε Δημήτρη βάζεις ΦΕΚ από το 2010; Ηρέμησε και μην τρομάζεις κόσμο
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:Καλησπέρα.

Υπάρχει μήπως κάποιος που να έχει ψάξει το παρακάτω θέμα. Είτε είναι παλιός με απαλλαγή είτε γνωρίζει τι είναι αυτό. Διότι το πράγμα γίνεται πιο περίπλοκο απο ότι ξέρουμε ως τώρα.

Ευχαριστώ.

https://www.stratologia.gr/el/content/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%86429146206923%CF%83157507-%CE%BF%CE%BA%CF%84-2010-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86-%CF%85%CE%B5%CE%B8%CE%B12010%C2%AB%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD

Λέει ότι μπορείς να ζητήσεις επανεξέταση αν έχεις βγει Ι5 και να υπηρετήσεις. Μέχρι τα 45 οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να ζητήσεις επανεξέταση.

SifuJ

Δημοσίευση από SifuJ »

Αυτο το ΦΕΚ υπαρχει χρονια. Λεει οτι μπορουν να σε ξανακαλεσουν αν το κρινουν αυτοι για επανεξεταση( δεν εχουν καλεσει κανεναν ποτε, εχω ρωτησει σχετικα ατομα με απαλλαγη αλλα και την στρατολογια) και οτι αν αλλαξες γνωμη εχεις την δυνατοτητα να ζητησεις και εσυ ο ιδιος επανεξεταση σε περιπτωση που θες να υπηρετησεις. Ολα αυτα μεχρι τα 45, μετα δεν ισχυει τιποτα. Απαλλαγη σημαινει απαλλαγη, αν σου πουν οτιδηποτε αλλο σε καμια επιτροπη ειναι μονο για ψαρωμα.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Παιδιά καλησπέρα, αν και τις αναβολές τις δίνουν πιο εύκολα, είτε κατά την αναβολή είτε κατά την απαλλαγή, παίζει ρόλο πόσες γνωματευσεις ιστορικού των παθήσεων σου θα έχεις ή και με μια γνωμάτευση είσαι οκ;
giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giorikas »

Και με μια πρόσφατη είσαι οκ.
Manos

Δημοσίευση από Manos »

Σωτήρης έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, μην ψαρωνετε από τις τυχόν ερωτήσεις, είναι εντελώς "θέατρο" η όλη φάση. Ήθελα να ρωτήσω επειδή τους επόμενους μήνες θα κάνω τη διαδικασία μέσω Φρουραρχείου Αθηνών, ο συνοδός είναι απαραίτητος στο Φρουραρχειο ή όχι; θέλω να πω παίζει ρόλο αν πας μόνος σου, μήπως πέφτει στο μάτι ή καμία σχέση; Ευχαριστώ!

Παλιά ήταν πιο καλό στο μάτι. Πλέων αν δεν έχεις κάτι πολύ σοβαρό δεν τον αφήνουν καν να μπει.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες