Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
G

Δημοσίευση από G »

Καλησπέρα

Είχα πάρει μέσω της διαδικασίας του φρουράρχειου Αθηνών 1 ετος αναβολή υγειας. Τώρα ομως θα ερθει χαρτι να παρουσιαστώ στο 251ΓΝΑ. Μπορώ να το αποφύγω και να ξαναπάω μεσω του φρουραρχειου;

Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποιος που πήγε Μάρτιο-Απρίλιο (Φρουραρχείο-Επιτροπή) ; Να μας ενημερώσει για την κατάσταση εν μέσω covid. Ευχαριστώ
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

castorsia έγραψε: Πρέπει να τους πιέσουμε, να καταλάβουν ότι είμαστε πολλοί και είχαμε όλη την καλή διάθεση να κατέβουμε ώστε να τακτοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά τώρα είναι απλά αδύνατο.

ειμαστε παρα πολοι. Ξερω ατομα απο αγγλια, γερμανια και σουηδια. Πρεπει να πιεσουμε, δεν γινεται να μας βγαλουν ολους ανυποτακτους τοσο αδοξα!

castorsia έγραψε:Τι να πω, παράνοια. Δε θα αναφέρω καν το γεγονός του τι συνέπειες μπορεί να έχει στη δημόσια υγεία εκατοντάδες απεγνωσμένοι να μπουκάρουν Ελλάδα και στο στράτευμα για να γλυτώσουν το πρόστιμο έπειτα απο 2-3 αντοποκρίσεις σε αεροδρόμια ανά την Ευρώπη.

θα πηγαινα και με 5 ανταποκρισεις αν ειχα εγγυηση οτι οι πτησεις δε θα ακυρωνοντουσαν. Αλλα ακυρωνονται πολλες δεν εχεις εγγυηση οτι θα φτασεις. Και αν φτασεις, αντε βγαλε ακρη με 14μερη υποχρεωτικη καραντινα ή και με καραντινα σε στρατιωτικο νοσοκομειο οπως ακουστηκε πιο πανω...

Ι5 έγραψε:τελικα μιλησες με την πρεσβεια ελπιζω να δεκτει η στρατολογια το αιτημα μας γιατ και εγω εχω προβλημα δεν μπορω να κατεβασω το σημειωμα καταταξης με τους κωδικους που εχω εχουν κλειδοθει και δεν εχω προσβαση δεν ξερω τι να κανω;

πρεπει να καλεσεις την στρατολογια να σε βοηθησει να βρεις σημειωμα καταταξης. Αυτο πρεπει να το επισυναψεις στο ε-μαιλ σου με την αιτηση για κοινωνικους. Προσεχε το αυτο.

Άβαταρ μέλους
Ι5
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Ι5 »

μιλησα με την στρατολογια σημερα και τους ρωτησα πως μπορω να παρω το σημειωμα καταταξης και μου ειπαν μονο απο τους κωδικους ΤΑΧΙΣΝΕΤ δεν υπαρχει αλλος τροπος.

Ch

Δημοσίευση από Ch »

Καλησπέρα,

Γνωρίζει κανείς αν κρατάνε τις γνωματεύσεις που έχουμε πάει, όσοι από εμάς έχουμε πάρει τις διετείς αναβολές για ψυχολογικούς λόγους, τα προηγούμενα έτη; Περιμένω να κάνω την διαδικασία της απαλλαγής φέτος και αναρωτιέμαι αν κρατάνε σε κάποιον φάκελο τις γνωματεύσεις κ σε περνάνε από κόσκινο στην επιτροπή απαλλαγών.

Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Ι5 έγραψε:μιλησα με την στρατολογια σημερα και τους ρωτησα πως μπορω να παρω το σημειωμα καταταξης και μου ειπαν μονο απο τους κωδικους ΤΑΧΙΣΝΕΤ δεν υπαρχει αλλος τροπος.

Λογικά μόνο με κωδικούς. Δεν έχεις κωδικούς; Αν δεν έχεις, το καλύτερο είναι και αύριο ακόμα να κάνεις εξουσιοδότηση σε κάποιον Ελλάδα να σου τους βγάλει γιατί χρειάζεται στην όλη διαδικασία (βέβαια τώρα με τον ιό δε γνωρίζω αν άλλαξε και έγινε 100% ηλεκτρονικά). Αλλά ρίξε και μια ματιά στον οδηγό. https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/272096/odigos-oaed-taxisnet-pos-vgazo-kleidarithmo-kai-kodikoys-ti-kano-ean-tous-xaso

Επίσης, αν κάποιος έχει εμπειρία απο τον Μάρτη-Απρίλη (Φρουραρχείο-Επιτροπή) να μας ενημερώσει για τη φετινή κατάσταση λόγω του covid.

Σωτήρης

Δημοσίευση από Σωτήρης »

Καλησπέρα, αυτό με την επιτροπή που εξετάζει 20 άτομα τη μέρα πώς μπορει να επηρεάσει την αίτηση για κοινωνικούς λόγους ή την διαιδκασια αναβολής-απαλλαγης; αφού εδώ ένα παιδί τις προάλλες μας είχε πει ότι του τηλεφώνησαν και του είπαν να δει στην ιστοσελίδα την αναβολή του συν ότι εν μέσω lockdown εξέταζαν 40 άτομα μάξιμουμ, πώς κατέβηκαν στα 20; Περίεργα πράγματα, τι να πω
Άβαταρ μέλους
Ι5
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Ι5 »

καλο νεο μου το εστειλε η στρατολογια το σημειωμα καταταξης με εμαιλ σημερα

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Εχουμε καποια ενημερωση απο καποιον που του εχει γινει δεκτη η Αναβολη Κοινωνικων Λογων για την Γ ΕΣΣΟ 2020?
giorgos199013
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από giorgos199013 »

Καλησπέρα παιδιά,

Μου έχει έρθει -ηλεκτρονικά- το χαρτί για 1/06 στη Θήβα. Λόγω ψυχολογικου προβλήματος επιθυμώ να πάρω αναβολή μέσω φρουραρχείου. Πέρσι είχα πάει 5 μέρες πριν και όλα καλά. Φέτος, γνωρίζει πως θα γίνει η διαδικασία λόγω του ιού;

Δεν σηκώνουν τα τηλς.

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

giorgos199013 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά,

Μου έχει έρθει -ηλεκτρονικά- το χαρτί για 1/06 στη Θήβα. Λόγω ψυχολογικου προβλήματος επιθυμώ να πάρω αναβολή μέσω φρουραρχείου. Πέρσι είχα πάει 5 μέρες πριν και όλα καλά. Φέτος, γνωρίζει πως θα γίνει η διαδικασία λόγω του ιού;

Δεν σηκώνουν τα τηλς.

Εδώ και μέρες παίρνεις και δεν το σηκώνουν; Μήπως μας στείλουν στο στρατόπεδο;

SifuJ

Δημοσίευση από SifuJ »

Φαντάζομαι η διαδικασία γίνεται κανονικά μέσω Φρουραρχείου όπως γινόταν. Τουλ για οσους είμαστε αρχες του μήνα (δλδ από ήδη αναβολές υγείας) πιστεύω δεν θα υπάρχει θέμα. Η κανονική ΕΣΣΟ μπαίνει μια εβδομάδα μετα από εμάς (2/6 εγώ συγκεκριμένα). Δλδ τεράστιος συνωστισμός δεν νόμιζω να υπάρχει τις 5 εργάσιμες που αντιστοιχούν σε εμάς (δλδ τελευταία εβδομάδα Μαιού). Ίσως υπάρχει μετά καθυστέρηση στο τελευταίο βήμα, αυτό της Επιτροπής Απαλλαγών καθώς όπως αναφέρθηκε αυτές τις μέρες εκεί υπάρχουν όντως καθυστερήσεις. Μπορεί δλδ να πιάσει και Ιούλιος μέχρι να έρθει η ώρα για Επιτροπή όσων παρουσιαζόμαστε κανονικά αρχές Ιουνίου. Αλλοι ανέφεραν ότι γίνεται και αυτόματα η διαδικασία και ενημερώνουν ηλεκτρονικά για την τελική απόφαση της Επιτροπής ώστε να Μειωθεί εκει ο πιθανός συνωστισμός. Φάνταζομαι αυτό θα το ξέρουν στο Ρουφ όταν πάμε να καταθέσουμε τα χαρτιά από το Φρουραρχείο.
Υπομονή σε όλους όσο μπορείτε, τα πρόβληματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας είναι πιο σοβαρά νομίζω, δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε και άλλο την υγεία μας. Οσες φορές πήγα για τις 2 αναβολές μου συνάντησα λογικούς και συνεργάσιμους ανθρώπους στις υπηρεσίες του Στρατού. Αυτό πιστεύω και για τώρα. Και έμενα με έχουν πιάσει ψυχοσωματικά εδω και 2 μήνες λόγω της ΙΨΔ και των κρίσεων πανικών από τις οποίες πάσχω αλλά προσπαθώ να το παλέψω. Το τρέξιμο με ακουστικά βοηθάει πάντως Εικόνα. Ψυχραιμία και εύχομαι να πάνε όλα καλά σε όλους.
Anastasis

Δημοσίευση από Anastasis »

To ενα καλό σε ότι αφορά το συνωστισμό είναι ότι οι ΕΣΣΟ φέτος αυξήθηκαν (σε σχέση με τις 4 που ειχε κανει ο ΣΥΡΙΖΑ). Εδώ πιο πίσω σε κάποια πόστ απο την προηγουμενη ΕΣΣΟ, εν μέσω covid, κάποιος αναφέρθηκε και είπε ότι ειχε λίγο κόσμο. Πέρσι γινόταν ο κακός χαμος. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά. Γιατί και γω με την ΙΨΔ ταλαιπωρούμαι πάρα πολύ και τον τελευταίο καιρό δεν μπορώ να κοιμηθώ.
Σωτηρης

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Το φρουραρχειο θεωρείται ανώτερη αρχή να το πω έτσι οπότε δε μπορεί να σε στείλει στρατόπεδο ούτε να κλείσει, από τη στιγμή που πας μέσα στη προθεσμία κλπ
Proddd

Δημοσίευση από Proddd »

Στο 401 όταν πας από φρουραρχειο συνήθως βλέπουν τις εξετάσεις σ και της βεβαίωσης και γνωματεύσεις η κάνουν όντως και αυτοί εξέταση πχ αιματολογικές κτλπ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης