Prodromoss έγραψε:Και όταν δεν ήταν πρόσφατο τι κάνανε?2ον φαντάζομαι αυτό για το πρόσφατο ισχύει σε περιπτώσεις όπως ψυχολογικα. Εγώ έχω σάκχαρο από μικρός κ έχω χαρτιά από τ παίδων. Τι θα Μ πουν φέρε πρόσφατο; Αφού αυτό είναι για μια ζωή
Θα σου κάνουν εξετάσεις, σε στρατιωτικό νοσοκομείο πχ 401, να το δουν ότι ισχύει.
Σας ευχαριστο για την απαντηση σας. Απλα εγραψα την απορια μου διαβαζοντας καποιους που τους εκαναν μανουρα
Ολη αυτη η κατασταση του αγχους με εχει κανει να κανω βηματα πισω με συχνα επεισοδια εδω και 4 μηνες μεχρι να ερθει η μερα που θα μου πουν οτι τελειωσα.
Γιατι καλος η κακος και στο στρατο υπαρχουν και απειρη κομπλεξικοι
dimitris90 έγραψε:Απλα εγραψα την απορια μου διαβαζοντας καποιους που τους εκαναν μανουρα
Ολη αυτη η κατασταση του αγχους με εχει κανει να κανω βηματα πισω με συχνα επεισοδια εδω και 4 μηνες μεχρι να ερθει η μερα που θα μου πουν οτι τελειωσα.
Γιατι καλος η κακος και στο στρατο υπαρχουν και απειρη κομπλεξικοι
Απο εμπειρια μου με Φρουραρχειο και Επιτροπη Απαλλαγων, μανουρα κανανε μονο σε περιπτωσεις τυπων που κανανε τσαμπουκα, ηταν αναγωγοι, φωναζανε, δεν ειχανε χαρτι γιατρου κτλ.
Πηγαινε ψυχραιμα με τα χαρτια γιατρων που εχεις και πες την σοβαρη παθηση που εχεις και θα παρεις 100% απαλλαγη.
Επικεντωρσου στην αγωγη σου να ξεπερασεις το προβλημα σου κ μην αγχωνεσαι καθολου για το θεμα στρατου.
Α οχι φωνες και τσαμπουκαδες αυτα σιγουρα δεν ειναι λογικα. Αν διαβασεις εδω μερικες δεκαδες σελιδες πισω υπαρχουν παιδια που τους κανανε μανουρα του στυλ οτι λεγανε ψεματα και ενας ειχε και απο δημοσιο κιολλας.
supermario91 έγραψε:Προσφατα βεβαια, λογω της καταστασης με τον ιο, το δευτερο βημα με την επιτροπη παρακαμφθηκε ακουσα, αλλα πρεπει να ρωτησεις τη στρατολογια για 100% σιγουρια.
Kαλησπέρα. Το διάβασες κάπου αυτό φίλε; Τι ακριβώς θες να πεις αλλάζει η διαδικασία Για την επιτροπή;
Κι εγω το ιδιο προβλημα. Μιλησα με την πρεσβεια, που το μονο που μου ειπε ειναι να κανω μια υπευθυνη δηλωση ηλεκτρονικα και να την καταθεσει τριτο ατομο απο ελλαδα (τι γινεται αν δεν εχουμε;). Μιλησα μετα με ρουφ και μου ειπαν για αναβολη για κοινωνικους λογους, αλλα να αποδειξω οτι εχω λογο, και τους ειπα οτι δεν βρισκω πτηση κτλπ... Δεν μου απαντησαν, αλλα αυτο σκεφτομαι να κανω. Ουτως η αλλως δεν εχουμε και πολλες επιλογες.
Ξερεις μηπως εναν παρεις αναβολη για κοινονικους λογους για ποσους μηνες περνεις αναβολη;
Επισης ξερει κανεις εαν παρεις αυτην την αναβολη, επιρεαζει μετα τη διαδικασια για να παρεις ι5;
Σας ευχαριστω
Εκανα ακριβως την ιδια ερωτηση οταν μιλησα με ρουφ. Και η απαντηση ηταν οτι δεν επειρεαζεται η διαδικασια. Οποτε κανουμε αιτηση για αναβολη για κοινωνικους λογους τωρα και μπαινουμε σεπτεμβριο. Οπου μετα συνεχιζουμε την διαδικασια απο εκει που την αφησαμε.
Giotas5 έγραψε:Κι εγω το ιδιο προβλημα. Μιλησα με την πρεσβεια, που το μονο που μου ειπε ειναι να κανω μια υπευθυνη δηλωση ηλεκτρονικα και να την καταθεσει τριτο ατομο απο ελλαδα (τι γινεται αν δεν εχουμε;). Μιλησα μετα με ρουφ και μου ειπαν για αναβολη για κοινωνικους λογους, αλλα να αποδειξω οτι εχω λογο, και τους ειπα οτι δεν βρισκω πτηση κτλπ... Δεν μου απαντησαν, αλλα αυτο σκεφτομαι να κανω. Ουτως η αλλως δεν εχουμε και πολλες επιλογες.
Εγώ που μίλησα με την στρατολογία επέμεναν πως η διαδικασία να αναβολή λόγω κοινωνικών λόγων (υπεύθυνη δήλωση κλπ) θα γίνει εξ' ολοκλήρου ηλεκτρονικά. Στέλνεις email στο στρατολογικό γραφείο που υπάγεσαι. Τσέκαρα στην σελίδα και όντως ισχύει. Μην ταλαιπωρηθείς τσάμπα...
Το τσεκαρα μετα κι εγω αυτο. Ηλεκτρονικα θα την κανω. Ενα αλλο που διαβασα ειναι οτι πρεπει στα δικαιολογητικα να βαλουμε και το σημειωμα καταταξης. Οποτε τα μονο που σκεφτομαι να βαλω ειναι το σημειωμα και την απαντηση της πρεσβειας. Δεν εχω κατι αλλο.
Grteo έγραψε: Στο site της σελίδας με όνομα χρήστη και κωδικό φαίνονται αυτά;
Ποια; Εκει μονο το σημειωμα καταταξης μπορεις να κατεβασεις. Την αιτηση εδω.https://www.stratologia.gr/el/document-templates Κατεβαζεις το εγγραφο "υποδειγμα αιτησης".
Giotas5 έγραψε:Το τσεκαρα μετα κι εγω αυτο. Ηλεκτρονικα θα την κανω. Ενα αλλο που διαβασα ειναι οτι πρεπει στα δικαιολογητικα να βαλουμε και το σημειωμα καταταξης. Οποτε τα μονο που σκεφτομαι να βαλω ειναι το σημειωμα και την απαντηση της πρεσβειας. Δεν εχω κατι αλλο.
Σε ποια διεύθυνση έστειλες μεηλ στην Πρεσβεία φίλε μου;
Giotas5 έγραψε:Το τσεκαρα μετα κι εγω αυτο. Ηλεκτρονικα θα την κανω. Ενα αλλο που διαβασα ειναι οτι πρεπει στα δικαιολογητικα να βαλουμε και το σημειωμα καταταξης. Οποτε τα μονο που σκεφτομαι να βαλω ειναι το σημειωμα και την απαντηση της πρεσβειας. Δεν εχω κατι αλλο.
Ακριβώς αυτό για την αναβολή κοινωνικών λόγων για όσους είναι απο εξωτερικό κ δεν μπορούν να ταξιδέψουν να πάνε στο Φρουραρχείο. Ε-μαιλ στην στρατολογία με επισυναπτόμενα:
1. Αίτηση [αυτό που λέει "υπόδειγμα αίτησης" στη σελίδα της στρατολογίας]
2. Σημείωμα κατάταξης
3. Βεβαίωση κατοικίας απο την τοπική πρεσβεία
Αν κάποιος πάρει απάντηση απο στρατολογία ας το γράψει εδώ να ξέρουμε και οι υπόλοιποι. Θα κάνω την αίτηση σε λίγες μέρες και θα ανανεώσω εδω με το αποτελεσμα. Ελπίζω να μας τη δώσουν την αναβολή και συνεχίζουμε τη διαδικασία του Φρουραρχείου όταν με το καλό επιτρεπούν ξανά οι πτήσεις για Ελλάδα.
Ακριβώς αυτό για την αναβολή κοινωνικών λόγων για όσους είναι απο εξωτερικό κ δεν μπορούν να ταξιδέψουν να πάνε στο Φρουραρχείο. Ε-μαιλ στην στρατολογία με επισυναπτόμενα:
1. Αίτηση [αυτό που λέει "υπόδειγμα αίτησης" στη σελίδα της στρατολογίας]
2. Σημείωμα κατάταξης
3. Βεβαίωση κατοικίας απο την τοπική πρεσβεία
Αν κάποιος πάρει απάντηση απο στρατολογία ας το γράψει εδώ να ξέρουμε και οι υπόλοιποι. Θα κάνω την αίτηση σε λίγες μέρες και θα ανανεώσω εδω με το αποτελεσμα. Ελπίζω να μας τη δώσουν την αναβολή και συνεχίζουμε τη διαδικασία του Φρουραρχείου όταν με το καλό επιτρεπούν ξανά οι πτήσεις για Ελλάδα.
Πως ωρέ παιδιά θα πάρουμε βεβαίωση από την Πρεσβεία από την στιγμή που όλα τα ραντεβού έχουν ακυρωθεί. Επίσης για βεβαίωση μόνιμου κατοίκου πρέπει να είσαι 7 χρόνια το λιγότερο στην χώρα. Εγώ είμαι κάτι μήνες ας πούμε, τι να προσκομίσω;