Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
anastasis

Δημοσίευση από anastasis »

Παιδιά λίγο λογικά να σκεφτόμαστε. Δε χρειάζεται πανικός. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά φέτος. Προσωπικά πιστεύω ότι αν Πχ ενας Πρέπει να παει σήμερα στο φρουραρχείο για να εξεταστεί απο ψυχίατρο Και δε νιώθει καλά (εχει πυρετό κλπ). Θα πρέπει να ενημερώσει τηλεφωνικά και να του δοθεί ευκαιρία για πιο μετά λογικά, αφου δεν έχουμε πρόσβαση όλοι στα τεστ για covid και πρέπει να προσέχουμε τους γύρω μας. Οπότε ακόμα και αυτοί που είναι εγκλωβισμένοι σε άλλη χώρα, θα πρέπει να ενημερώσουν τη στρατολογία για το πρόβλημα τους.
Βασίλης

Δημοσίευση από Βασίλης »

Καλησπέρα σε όλη την παρέα θα αναφέρω με όσο το δυνατόν εν συντομία την περίπτωση μου και αν κάποιος έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση η γνωρίζει να με συμβουλέψει ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Είμαι γεννημένος το 1994 η κανονική κατάταξη μου ήταν το 2015 αλλά πήρα αυτομάτως αναβολή όταν είχα περάσει με πανελλαδικές στο ΤΕΙ Αθήνας και από τότε το μόνο που έχω κάνει έχω κρατήσει ένα χαρτί που λέει ότι ισχύει έως 31 Δεκ 2021.

Τη σχολή την παράτησα το 2015 κάνοντας οριστική διαγραφή λόγω εργασίας αλλά δεν είχα ασχοληθεί να ειδοποιήσω κανένα εκ τότε οπότε σίγουρα υπάρχει η μηνιαία πρόσθετη εξαγοράσιμη από ότι γνωρίζω από την στιγμή που δεν θα έχω το πτυχίο να αιτιολογησω την αναβολή. Το θέμα μου είναι άλλο όμως ότι με ενδιαφέρει απαλλαγή ακόμη και με τρελοχαρτο για τον λόγο ότι είμαι 26 χρόνων παντρεμένος και έχω δύο δίδυμα μωρά 2 ετών δουλεύω σαν τον σκύλο μέρα νύχτα δεν έχω δικό μου σπίτι και είμαι σε νοίκι δεν έχω καμία απολύτως βοήθεια ούτε οικονομική ούτε με τα παιδιά από τους παππούδες γιατί επίσης δουλεύουν και παλεύουν να ξεχρεωσουν δάνεια και από ότι βλέπω ότι προβλέπει ο νόμος απαλλαγή μόνο στα τρία τέκνα που δεν σκοπεύω να κάνω άλλο παιδί τώρα σύντομα και στη δική μου περίπτωση με δύο τέκνα 6μηνη που όσο λίγο και να ακούγεται 6 μήνες θα με καταστρέψουν άμα λείψω από δουλειά.

Pαρότι ξεκίνησε μόλις δειλά δειλά και η σύζυγός να εργάζεται λόγο του ενοικίου δεν παίζει σε καμία περίπτωση να τα βγάλουμε πέρα για 6 ολόκληρους μήνες εδώ για ένα σκέφτεσαι χωρίς μισθό και αγχώνεσαι πραγματικά υπό άλλες συνθήκες θα μουν οκ με το θέμα του στρατού αν και πότε δεν το επικρατούσα και είμαι καθέτως στο ότι είναι υποχρεωτικό δεν θα με πείραζε να πήγαινα έτσι και αλλιώς μάχιμος είμαι χρηματαποστολες κάνω και έχω δεχτεί απειλές με όπλο σε ληστείες και ενεργησα σωστά και ψύχραιμα αλλά ακόμα και Αθήνα που μου λένε κάποιοι ότι μπορεί να με βάλουν να υπηρετήσω και μέχρι και να κοιμάμαι σπίτι μου δεν μπορώ πραγματικά να μείνω χωρίς μισθό για 6 μήνες και οκ για εμένα χέστηκα αλλά έχω δύο μωρά παιδιά.

Αυτά ελπίζω να μη σας κούρασα με όλο αυτό απλά για να υπάρχει πλήρη εικόνα της περίπτωσης.
anastasis

Βασίλης έγραψε:Καλησπέρα σε όλη την παρέα θα αναφέρω με όσο το δυνατόν εν συντομία την περίπτωση μου και αν κάποιος έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση η γνωρίζει να με συμβουλέψει ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Είμαι γεννημένος το 1994 η κανονική κατάταξη μου ήταν το 2015 αλλά πήρα αυτομάτως αναβολή όταν είχα περάσει με πανελλαδικές στο ΤΕΙ Αθήνας και από τότε το μόνο που έχω κάνει έχω κρατήσει ένα χαρτί που λέει ότι ισχύει έως 31 Δεκ 2021.

Τη σχολή την παράτησα το 2015 κάνοντας οριστική διαγραφή λόγω εργασίας αλλά δεν είχα ασχοληθεί να ειδοποιήσω κανένα εκ τότε οπότε σίγουρα υπάρχει η μηνιαία πρόσθετη εξαγοράσιμη από ότι γνωρίζω από την στιγμή που δεν θα έχω το πτυχίο να αιτιολογησω την αναβολή. Το θέμα μου είναι άλλο όμως ότι με ενδιαφέρει απαλλαγή ακόμη και με τρελοχαρτο για τον λόγο ότι είμαι 26 χρόνων παντρεμένος και έχω δύο δίδυμα μωρά 2 ετών δουλεύω σαν τον σκύλο μέρα νύχτα δεν έχω δικό μου σπίτι και είμαι σε νοίκι δεν έχω καμία απολύτως βοήθεια ούτε οικονομική ούτε με τα παιδιά από τους παππούδες γιατί επίσης δουλεύουν και παλεύουν να ξεχρεωσουν δάνεια και από ότι βλέπω ότι προβλέπει ο νόμος απαλλαγή μόνο στα τρία τέκνα που δεν σκοπεύω να κάνω άλλο παιδί τώρα σύντομα και στη δική μου περίπτωση με δύο τέκνα 6μηνη που όσο λίγο και να ακούγεται 6 μήνες θα με καταστρέψουν άμα λείψω από δουλειά.

Pαρότι ξεκίνησε μόλις δειλά δειλά και η σύζυγός να εργάζεται λόγο του ενοικίου δεν παίζει σε καμία περίπτωση να τα βγάλουμε πέρα για 6 ολόκληρους μήνες εδώ για ένα σκέφτεσαι χωρίς μισθό και αγχώνεσαι πραγματικά υπό άλλες συνθήκες θα μουν οκ με το θέμα του στρατού αν και πότε δεν το επικρατούσα και είμαι καθέτως στο ότι είναι υποχρεωτικό δεν θα με πείραζε να πήγαινα έτσι και αλλιώς μάχιμος είμαι χρηματαποστολες κάνω και έχω δεχτεί απειλές με όπλο σε ληστείες και ενεργησα σωστά και ψύχραιμα αλλά ακόμα και Αθήνα που μου λένε κάποιοι ότι μπορεί να με βάλουν να υπηρετήσω και μέχρι και να κοιμάμαι σπίτι μου δεν μπορώ πραγματικά να μείνω χωρίς μισθό για 6 μήνες και οκ για εμένα χέστηκα αλλά έχω δύο μωρά παιδιά.

Αυτά ελπίζω να μη σας κούρασα με όλο αυτό απλά για να υπάρχει πλήρη εικόνα της περίπτωσης.

Καλησπέρα. Καταρχήν να χαίρεσαι τα παιδάκια σου. Χωρίς πλάκα εγω στη θέση σου αυτό που θα έκανα (αν και για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό και το καταλαβαίνω λόγω οικονομικών κυρίως) θα έκανα ακόμα ένα παιδί. Πατέρας 3 ή περισσοτέρων Παιδιών απαλλάσσεται απο τη στράτευση.

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω αν χρειάζομαι πρόσφατη γνωμάτευση για το φρουραρχείο, για την εκδήλωση γενικευμένης αγχώδους διαταραχής ή μπορώ να πάω με την περσινή γνωμάτευση; Πρόκειται για αναβολή. Ευχαριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Κράτησα φωτοτυπία.
Νικόλας

Δημοσίευση από Νικόλας »

Λένε όσο πιο πρόσφατη τόσο το καλύτερο, πχ 1-2 μήνες πριν, όταν πήρες τη πρώτη αναβολή για γενικευμένη αγχώδεις διαταραχή τη πήρες εύκολα η σε τάραξαν στις ερωτήσεις;
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Νικόλας έγραψε:Λένε όσο πιο πρόσφατη τόσο το καλύτερο, πχ 1-2 μήνες πριν, όταν πήρες τη πρώτη αναβολή για γενικευμένη αγχώδεις διαταραχή τη πήρες εύκολα η σε τάραξαν στις ερωτήσεις;
Γεια σου Νικόλα. Δύο ερωτήσεις μου έκαναν πότε ξεκίνησε και τι αγωγή ακολουθώ.

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Καλησπερα σας, πασχω απο διπολικη διαταραχη μαζι με κρισεις πανικου και εχω χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο. Παρουσιαζομαι τον ιουνιο με την Γ' ΕΣΣΟ εχοντας παρει 2ετη αναβολη απ ευθειας ως Ι4 ομως. Και τωρα παω για απαλλαγη.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

Υπαρχει περιπτωση να με βαλουν μεσα ;

Οι παθησεις μου ειναι Ι5 και οι 2 στο Φεκ

anastasis

dimitris90 έγραψε:Καλησπερα σας, πασχω απο διπολικη διαταραχη μαζι με κρισεις πανικου και εχω χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο. Παρουσιαζομαι τον ιουνιο με την Γ' ΕΣΣΟ εχοντας παρει 2ετη αναβολη απ ευθειας ως Ι4 ομως. Και τωρα παω για απαλλαγη.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

Υπαρχει περιπτωση να με βαλουν μεσα ;

Οι παθησεις μου ειναι Ι5 και οι 2 στο Φεκ

Tι θα πει ως Ι4. Το Ι4 είναι ικανός για στράτευση. Εννοείς ότι δε σου έδωσαν απευθείας την απαλλαγή. Ποτέ δε δίνουν απευθείας απαλλαγή σε πολύ ειδικές περιπτώσεις μονο όταν αφορά ψυχολογικό κομμάτι. Πιο συχνά για παθολογικά αίτια δίνουν αμέσως.

Sifu J

Δημοσίευση από Sifu J »

Αν ειχες παρει την 2ετης απευθειας απο στρατοπεδο θεωρω οτι εγραψαν Ι4 επειδη δεν μπορουσαν να γραψουν Ι5 γιατι επρεπε να παρεις 2 χρονια αναβολη πρωτα για ψυχ λογους. Το Ι5 ειναι απευθειας απαλλαγη που δεν προβλεπεται στα ψυχ απευθειας. Λογικα δεν θα εχεις θεμα. Δεν εχω ακουσει καποιον να μην πηρε απαλλαγη μετα απο 2 χρονια ποσο μαλλον με χαρτι δημοσιου. Μια απο τα ιδια και εγω για τον Ιουνιο μετα απο 2 χρονια αναβολων, παω για απαλλαγη με αντιστοιχα θεματα. Ευχομαι να πανε ολα καλα αρχικα με την υγεια σου και κατ επεκταση με την απαλλαγη.
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Την πειρα απο στρατοπεδο και χωρις καποιο χαρτι και απλα μου ειπε 2 ετη απ ευθειας και μετα απαλλαγηΕυχαριστο για την απαντηση

Απλα γτ αυτη η παθηση δεν επιτρεπη και πολυ στρες, οποιος την εχει καταλαβαινει

elareto

Δημοσίευση από elareto »

i5 έγραψε:εγω εστειλα email στην πρεσβεια στο λονδινο να τους ρωτησω για εμας που ειμαστε εδω και δεν μπορουμε να παμε Ελλαδα λογο covid - 19.και μου εδωσαν αυτην την απαντηση

Κύριε καλημέρα σας.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας αλλά λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που προκύπτουν από την πανδημία η Πρεσβεία παραμένει κλειστή μέχρι νεωτέρας. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της Πρεσβείας ή επικοινωνείστε με την στρατολογική υπηρεσία που ανήκετε.

Μόλις εξομαλυνθεί η τρέχουσα συγκυρία θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού μετά την ημερομηνία κατάταξης σας (δηλ. Αν είναι για τις 20 Ιουνίου εσείς θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού μέσω συστήματος μετά τις 20 του μήνα) όποια ημέρα βρείτε ραντεβού. Θα πρέπει να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να σας χορηγηθεί βεβαίωση μονίμου διαμονής.

Ευχαριστούμε,

Από το Προξενικό Γραφείο
Πρεσβείας Λονδίνου

Φίλε μου και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω... Από την στρατολογία μου είπαν ότι καλύτερα να ζητήσω αναβολή για κοινωνικούς λόγους... Εσύ τι feedback έχεις αν επιτρέπεται;

Kleomenis1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Kleomenis1 »

Και εμένα που αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα για αναβολή για κοινωνικούς λόγους μου είπαν... Χωρίς να είναι βέβαιοι ότι θα χορηγηθεί.

Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος είναι Ελλάδα όταν πρέπει να καταταχθεί αλλά ταυτόχρονα είναι σε υποχρεωτική καραντίνα; Γιατί όποιος έρχεται από το εξωτερικό είναι 14 μέρες υποχρεωτικά σε καραντίνα αυτήν την περίοδο...

elareto

Δημοσίευση από elareto »

Kleomenis1 έγραψε:Και εμένα που αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα για αναβολή για κοινωνικούς λόγους μου είπαν... Χωρίς να είναι βέβαιοι ότι θα χορηγηθεί.

Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος είναι Ελλάδα όταν πρέπει να καταταχθεί αλλά ταυτόχρονα είναι σε υποχρεωτική καραντίνα; Γιατί όποιος έρχεται από το εξωτερικό είναι 14 μέρες υποχρεωτικά σε καραντίνα αυτήν την περίοδο...

A δηλαδή παίζει να να μην χορηγηθεί δηλαδή. Προφανώς θα βγάλουμε φτερούγες για να γυρίσουμε στην Ελλάδα, γιατί πτήσεις δεν υπάρχουν. Τι δικαιολογητικά σκέφτεσαι να προσκομίσεις; Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να βρεις και μεταφραστή.

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Kleomenis1 έγραψε:Και εμένα που αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα για αναβολή για κοινωνικούς λόγους μου είπαν... Χωρίς να είναι βέβαιοι ότι θα χορηγηθεί.

Εχω κ εγω ακριβως το ιδιο προβλημα. Παρουσιαζομαι 2 Ιουνιου κ δεν βρισκω πτηση να κατεβω Αθηνα να κανω τη διαδικασια του Φρουραρχειου. Αλλα ακομα κ αν βρω πτηση ξερει κανεις τι ισχυει για την υποχρεωτικη καραντινα 14 ημερων για οσους ερχονται απο το εξωτερικο και εχουν σημειωμα καταταξης;

Λογικα μια αναβολη κοινωνικων λογων ισως σωσει την υπαρχουσα κατασταση (πλεον κανεις αιτηση και με ε-μαιλ μου ειπανε).

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης