Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
berek91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από berek91 »

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Είμαι από Χίο αρα φανταζομαι παρουσιαζομαι Χίο; Δεν εχω παρει ακομα το χαρτι. Όπως και να χει μπορω να κανω τη διαδικασια στο φρουραρχειο της περιοχης που ανηκω σωστα;

Είναι τόσο απλό το θέμα του ψυχιάτρου; Κλείνω απλά ραντεβού και μου γράφει γνωμάτευση από το πρώτο κιόλας; Με αγχώνουν πολύ και οι μέρες γιατί μεσολαβεί και τριήμερο.

Το λεγόμενο φρουραρχείο είναι αυτό;"ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ" αν ναι τότε έχουμε.

Αν χρειαστεί να παρω τηλεφωνο τη στρατολογια φανταζομαι πρεπει να παρω τη στρατολογια βορειου αιγαιου;

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

berek91 έγραψε:

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Είμαι από Χίο αρα φανταζομαι παρουσιαζομαι Χίο; Δεν εχω παρει ακομα το χαρτι. Όπως και να χει μπορω να κανω τη διαδικασια στο φρουραρχειο της περιοχης που ανηκω σωστα;

Είναι τόσο απλό το θέμα του ψυχιάτρου; Κλείνω απλά ραντεβού και μου γράφει γνωμάτευση από το πρώτο κιόλας; Με αγχώνουν πολύ και οι μέρες γιατί μεσολαβεί και τριήμερο.

Το λεγόμενο φρουραρχείο είναι αυτό;"ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ" αν ναι τότε έχουμε.

Αν χρειαστεί να παρω τηλεφωνο τη στρατολογια φανταζομαι πρεπει να παρω τη στρατολογια βορειου αιγαιου;

Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο απο Τρίτη εδω:

https://www.stratologia.gr/el/content/στρατολογική-υπηρεσία-βορείου-αιγαίου

24/08/2011 09:13:09

Γνωρίζεται ότι τα Στρατολογικά Γραφεία Μυτιλήνης,Χίου και Σάμου, λόγω συγχώνευσής τους, θα λειτουργούν από 24 Αυγούστου 2011 ως νέα Στρατολογική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη (ΚΑΒΕΤΣΟΥ 44, Μυτιλήνη, ΤΚ 81100, Τηλ.2251352300,2251352304,FAX:2251029176), η οποία θα παρακολουθεί στρατολογικά τους εγγεγραμμένους στα μητρώα αρρένων των περιφερειακών ενοτήτων Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Και πιστευω θα σου λυσουν τις αποριες σου

pro777
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 33

Δημοσίευση από pro777 »

Γειά σας εγώ εχψ χαρτί από νοσοκομείο που αποδεικνύει ότι είμαι ινσουλινοεξαρτωμενος παίρνω απευθείας ι5 με αυτό το χαρτί;
berek91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από berek91 »

Μπορει καποιος που ξερει να μου πει.

Σε περιπτωση που δεν μπορω να παρω την αναβολη πριν παρουσιαστω, μεσω φρουραρχείου δηλαδή, ποια ακριβως είναι η διαδικασια που ακολουθω τη μερα που παρουσιάζομαι; Παω με το χαρτι του γιατρου, ζηταω αναβολη και περναω αμεσως επιτροπή αρα εχω και αμεσως απαντηση;

Ευχαριστω

pro777
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 33

Δημοσίευση από pro777 »

Έχω χαρτί που αναδυκνυει ότι είμαι ινσουλινοεξαρτωμενος παίρνω απευθείας ι5;
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

berek91 έγραψε:Μπορει καποιος που ξερει να μου πει.

Σε περιπτωση που δεν μπορω να παρω την αναβολη πριν παρουσιαστω, μεσω φρουραρχείου δηλαδή, ποια ακριβως είναι η διαδικασια που ακολουθω τη μερα που παρουσιάζομαι; Παω με το χαρτι του γιατρου, ζηταω αναβολη και περναω αμεσως επιτροπή αρα εχω και αμεσως απαντηση;

Ευχαριστω

Αν δεν παρεις αναβολη μεσω φρουραρχειου, τοτε στο στρατοπεδο πας με συνοδο και ξεμπερδευεις την ιδια μερα, αλλιως αν πας μονος σου μπορει να μεινεις μια δυο μερες στο στρατοπεδο μεχρι να παρεις αναβολη...

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

pro777 έγραψε:Έχω χαρτί που αναδυκνυει ότι είμαι ινσουλινοεξαρτωμενος παίρνω απευθείας ι5;

Βγαλε οτι χαρτια εχεις για το προβλημα σου και θα κρινει ο γιατρος του φρουραρχειου ή του στρατοπεδου αμα κανεις καταταξη. Δες και εδω αν υπαρχει το προβλημα σου στα νοσηματα και αν δικαιουσαι απευθειας απαλλαγη

http://eyediathlasis.gr/sites/default/files/pdf/proedriko-diatagma.pdf

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Kaizoku »

Καλησπέρα. Έχω χαρτί από ιδιωτικό ψυχιάτρο το οποίο πανω κατω γραφει οτι πασχω απο αγχωδης καταθλιψη με υψηλα επιπεδα αγχους αλλα δεν γραφει οτι εχω κρισεις αγχους ή πανικου καθως οντως δεν εχω. Επισης, γραφει οτι εχω ιδεοληψιες και ψυχαναγκαστικη διαταραχη με ανηδονια και χαμηλα επιπεδα κοινωνικοποιησης. Συνιστα να εχω τακτικη ψυχιατρικη παρακολουθηση και να παιρνω cipralex 10mg καθε πρωι. Δεν τα παιρνω αλλα στην επιτροπη να πω οτι τα παιρνω;

Ο ιατρος επιμενει να τα παρω αλλα του ειπα δεν θελω και οτι θελω να το παλεψω μονο με ψυχοθεραπεια. Επισης, γραφει οτι υποφερω απο ψυχοσωματικους πονους στην κοιλια καθως του ειπα οτι οι πονοι υποχωρουν οταν ηρεμω αλλα δεν εχω κανει καποια εξεταση για να ξερω αν ειναι ψυχοσωματικοι ή οχι. Θα με εξετασουν στο 424. Αρχικα, ηθελα να ρωτησω:

1) ποσο καιρο αναβολη πιστευετε να μου δωσουν με αυτα που περιεγραψα; Ειναι και καποια αλλα που δεν εγραψε ο ιατρος μου οπως το οτι καμια φορα δυσκολευομαι να κοιμηθω λογω εντασης και'πιεσης απο τους ψυχαναγκασμους και οτι πολλες φορες οι ψυχαναγκασμοι ειναι εγκεφαλικοι και παιζει να τους κανω και ανα 5 λεπτα. Ισως καμια φορα και πιο συχνα ειναι κατι παρομοιο σαν αυτους που μετρανε συνεχεια. Παρολα αυτα στο χαρτι γράφει μονο "συχνους ψυναγκασμους"

2) τα φαρμακα δεν τα παιρνω και δεν θελω να τα παρω. Ομως τι θα πω στην επιτροπη; Σκεφτομαι να πω ψεματα οτι τα παιρνω και δεν πιανουν. Βοηθηστε με λιγο με παραπανω λεπτομερειες και συμβουλες σε αυτο το κομματι
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Kaizoku έγραψε:Καλησπέρα. Έχω χαρτί από ιδιωτικό ψυχιάτρο το οποίο πανω κατω γραφει οτι πασχω απο αγχωδης καταθλιψη με υψηλα επιπεδα αγχους αλλα δεν γραφει οτι εχω κρισεις αγχους ή πανικου καθως οντως δεν εχω. Επισης, γραφει οτι εχω ιδεοληψιες και ψυχαναγκαστικη διαταραχη με ανηδονια και χαμηλα επιπεδα κοινωνικοποιησης. Συνιστα να εχω τακτικη ψυχιατρικη παρακολουθηση και να παιρνω cipralex 10mg καθε πρωι. Δεν τα παιρνω αλλα στην επιτροπη να πω οτι τα παιρνω;

Ο ιατρος επιμενει να τα παρω αλλα του ειπα δεν θελω και οτι θελω να το παλεψω μονο με ψυχοθεραπεια. Επισης, γραφει οτι υποφερω απο ψυχοσωματικους πονους στην κοιλια καθως του ειπα οτι οι πονοι υποχωρουν οταν ηρεμω αλλα δεν εχω κανει καποια εξεταση για να ξερω αν ειναι ψυχοσωματικοι ή οχι. Θα με εξετασουν στο 424. Αρχικα, ηθελα να ρωτησω:

1) ποσο καιρο αναβολη πιστευετε να μου δωσουν με αυτα που περιεγραψα; Ειναι και καποια αλλα που δεν εγραψε ο ιατρος μου οπως το οτι καμια φορα δυσκολευομαι να κοιμηθω λογω εντασης και'πιεσης απο τους ψυχαναγκασμους και οτι πολλες φορες οι ψυχαναγκασμοι ειναι εγκεφαλικοι και παιζει να τους κανω και ανα 5 λεπτα. Ισως καμια φορα και πιο συχνα ειναι κατι παρομοιο σαν αυτους που μετρανε συνεχεια. Παρολα αυτα στο χαρτι γράφει μονο "συχνους ψυναγκασμους"

2) τα φαρμακα δεν τα παιρνω και δεν θελω να τα παρω. Ομως τι θα πω στην επιτροπη; Σκεφτομαι να πω ψεματα οτι τα παιρνω και δεν πιανουν. Βοηθηστε με λιγο με παραπανω λεπτομερειες και συμβουλες σε αυτο το κομματι

Οσον αφορά την αναβολή ο γιατρος που θα σε δει στο φρουραρχειο ή στο στρατοπεδο αν κανεις καταταξη, θα δει και τα χαρτια και θα αποφασισει ποση αναβολη θα σου γραψει. Εφοσον εχεις γνωματευση γιατρου δεν χρειαζεται να πας στο 424. Οσον αφορα τα φάρμακα δεν ξερω να σου απαντησω...

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Kaizoku »

xristos1925 έγραψε:
Kaizoku έγραψε:Καλησπέρα. Έχω χαρτί από ιδιωτικό ψυχιάτρο το οποίο πανω κατω γραφει οτι πασχω απο αγχωδης καταθλιψη με υψηλα επιπεδα αγχους αλλα δεν γραφει οτι εχω κρισεις αγχους ή πανικου καθως οντως δεν εχω. Επισης, γραφει οτι εχω ιδεοληψιες και ψυχαναγκαστικη διαταραχη με ανηδονια και χαμηλα επιπεδα κοινωνικοποιησης. Συνιστα να εχω τακτικη ψυχιατρικη παρακολουθηση και να παιρνω cipralex 10mg καθε πρωι. Δεν τα παιρνω αλλα στην επιτροπη να πω οτι τα παιρνω; Ο ιατρος επιμενει να τα παρω αλλα του ειπα δεν θελω και οτι θελω να το παλεψω μονο με ψυχοθεραπεια. Επισης, γραφει οτι υποφερω απο ψυχοσωματικους πονους στην κοιλια καθως του ειπα οτι οι πονοι υποχωρουν οταν ηρεμω αλλα δεν εχω κανει καποια εξεταση για να ξερω αν ειναι ψυχοσωματικοι ή οχι. Θα με εξετασουν στο 424. Αρχικα, ηθελα να ρωτησω:1) ποσο καιρο αναβολη πιστευετε να μου δωσουν με αυτα που περιεγραψα; Ειναι και καποια αλλα που δεν εγραψε ο ιατρος μου οπως το οτι καμια φορα δυσκολευομαι να κοιμηθω λογω εντασης και'πιεσης απο τους ψυχαναγκασμους και οτι πολλες φορες οι ψυχαναγκασμοι ειναι εγκεφαλικοι και παιζει να τους κανω και ανα 5 λεπτα. Ισως καμια φορα και πιο συχνα ειναι κατι παρομοιο σαν αυτους που μετρανε συνεχεια. Παρολα αυτα στο χαρτι γράφει μονο "συχνους ψυναγκασμους" 2) τα φαρμακα δεν τα παιρνω και δεν θελω να τα παρω. Ομως τι θα πω στην επιτροπη; Σκεφτομαι να πω ψεματα οτι τα παιρνω και δεν πιανουν. Βοηθηστε με λιγο με παραπανω λεπτομερειες και συμβουλες σε αυτο το κομματι

Οσον αφορά την αναβολή ο γιατρος που θα σε δει στο φρουραρχειο ή στο στρατοπεδο αν κανεις καταταξη, θα δει και τα χαρτια και θα αποφασισει ποση αναβολη θα σου γραψει. Εφοσον εχεις γνωματευση γιατρου δεν χρειαζεται να πας στο 424. Οσον αφορα τα φάρμακα δεν ξερω να σου απαντησω...

Και μου φανηκε περιεργο γιατι όταν ρωτησα για την διαδικασια στην στρατολογια της πολης μου, μου ειπαν ότι καταθέτω τα χαρτια και με καλουν νομιζω μετα από 20 μερες στο 424 οπου είναι η επιτροπή απαλλαγων. Μου φανηκε περιεργο γιατι από ότι διαβαζω στα φορουμ είναι ότι η διαδικασια είναι η εξής:1) φρουαρχειο με χαρτι από ιδιωτη ιατρο.2) εξεταση από δημοσιο στρατιωτικο ιατρο στο 424 ή στο αντιστοιχο της Αθηνας 3) επιστροφή στο φρουαρχειο 4) μετα από 20 μερες περιπου, εξεταση από επιτροπή (η οποια δεν ξερω που θα είναι) και μου φανηκε περιεργο που μου ειπαν ότι απλα παω με τα χαρτια και δεν με στελνουν πρωτα σε έναν δικο τους ιατρο αλλα κατευθείαν στην επιτροπή. Μπορειτε να μου το εξηγήσετε?
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Kaizoku έγραψε:Και μου φανηκε περιεργο γιατι όταν ρωτησα για την διαδικασια στην στρατολογια της πολης μου, μου ειπαν ότι καταθέτω τα χαρτια και με καλουν νομιζω μετα από 20 μερες στο 424 οπου είναι η επιτροπή απαλλαγων. Μου φανηκε περιεργο γιατι από ότι διαβαζω στα φορουμ είναι ότι η διαδικασια είναι η εξής:1) φρουαρχειο με χαρτι από ιδιωτη ιατρο.2) εξεταση από δημοσιο στρατιωτικο ιατρο στο 424 ή στο αντιστοιχο της Αθηνας 3) επιστροφή στο φρουαρχειο 4) μετα από 20 μερες περιπου, εξεταση από επιτροπή (η οποια δεν ξερω που θα είναι) και μου φανηκε περιεργο που μου ειπαν ότι απλα παω με τα χαρτια και δεν με στελνουν πρωτα σε έναν δικο τους ιατρο αλλα κατευθείαν στην επιτροπή. Μπορειτε να μου το εξηγήσετε;

Εγω που πηγα την Παρασκευη φρουραρχειο ειχα μαζι μου γνωματευση απο γιατρο και δεν χρειαστηκε να παω στο ψυχιατρικο νοσκομομειο ουτε στο νοσοκομειο 401. Αυτα οσον αφορα την Αθηνα οσοι εχουν γνωματευση απο γιατρο συνηθως δεν τους στελνουν σε νοσοκομειο για εξεταση... Στην Θεσσαλονικη, Αλεξανδρουπολη κλπ δεν ξερω τι διαδικασια ισχυει... Καλου κακου δεν χανεις να παρεις τηλεφωνο και στο φρουραρχειο που ανηκεις για να σου πουν...

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Kaizoku »

xristos1925 έγραψε:Εγω που πηγα την Παρασκευη φρουραρχειο ειχα μαζι μου γνωματευση απο γιατρο και δεν χρειαστηκε να παω στο ψυχιατρικο νοσκομομειο ουτε στο νοσοκομειο 401. Αυτα οσον αφορα την Αθηνα οσοι εχουν γνωματευση απο γιατρο συνηθως δεν τους στελνουν σε νοσοκομειο για εξεταση... Στην Θεσσαλονικη, Αλεξανδρουπολη κλπ δεν ξερω τι διαδικασια ισχυει... Καλου κακου δεν χανεις να παρεις τηλεφωνο και στο φρουραρχειο που ανηκεις για να σου πουν...

κατέθεσες χαρτι από ιδιωτη ψυχιατρο; Και μετα τι σου ειπαν; Ποια είναι η διαδικασια που θα ακολουθήσεις τωρα?
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Kaizoku έγραψε: Κατέθεσες χαρτι από ιδιωτη ψυχιατρο; Και μετα τι σου ειπαν; Ποια είναι η διαδικασια που θα ακολουθήσεις τωρα;

Ναι ειχα γνωματευση απο ιδιωτη ψυχιατρο, μου εδωσαν χαρτια και τα πηγα στρατολογια τα κατεθεσα και τωρα περιμενω να μου ερθει χαρτι σε 15 μερες για να περασω επιτροπη απαλλαγων.

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Kaizoku »

xristos1925 έγραψε:
Kaizoku έγραψε: Κατέθεσες χαρτι από ιδιωτη ψυχιατρο; Και μετα τι σου ειπαν; Ποια είναι η διαδικασια που θα ακολουθήσεις τωρα;

Ναι ειχα γνωματευση απο ιδιωτη ψυχιατρο, μου εδωσαν χαρτια και τα πηγα στρατολογια τα κατεθεσα και τωρα περιμενω να μου ερθει χαρτι σε 15 μερες για να περασω επιτροπη απαλλαγων.

και που θα είναι η επιτροπή απαλλαγων?
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Kaizoku έγραψε: Και που θα είναι η επιτροπή απαλλαγων;

Εδω στην Αθηνα είναι μεσα στο 401 οπως μπαινεις απο την πυλη πας λιγο πιο αριστερα στο βαθος και ειναι σε ενα μικρο κτηριακι

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες