Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από dimitris90 »

Θα σε δεχτουν ως Ι4. Οποτε αν θα υπηρετησης δεν πας φρουραρχειο δεν εχει νοημα. Θα πας στρατοπεδο και οταν σας περασουν απο γιατρους θα πεις στο ψυχιατρο εχω αυτο το θεμα υγειας αλλα θελω να υπηρετησω και αυτος θα κρινει. Αν θες παντως εσυ και εισαι καλα μεχρι τοτε θα εισαι Ι4 και δεν θα κανεις αρκετες υπηρεσιες. Θαλαμοφυλακας - καμερες και καμια λαντζα.Αυτα.

αγνωστος πολιτης

Δημοσίευση από αγνωστος πολιτης »

Και γω υπηρετησα τη στρατιωτικη θητεια ως ι4 Με παθηση ψυχωση και νοσηλεια σε δημοσιο νοσοκομειο. Θα μπορουσα να παρω ευκολα απαλλαγη αλλα ηθελα να κανω την θητεια. Δεν θα ηθελα σε μελλοντικες συζητησεις με φιλους αν ερχονταν η κουβεντα στο αν πηγα στρατο να λεω οτι πηρα τρελοχαρτο ή να λεω ψεματα οτι πηγα χωρις να ξερω πραγματικα πως ειναι τα πραγματα μεσα και να λεω αρλουμπες για το πως περασα. Τουλαχιστον πηγα και το θεωρω και καμαρι μου που με τοσο δυσκολη παθηση υπηρετησα κανονικα χωρις να δημιουργησω το παραμικρο προβλημα σε ανωτερους μου ή συστρατιωτες μου παρολο που πιεστηκα αρκετες φορες... Ολα θεμα θελησης ειναι αν εγω με σχιζοφρενεια (που ειναι απο τις χειροτερες ψυχικες παθησεις) υπηρετησα τοτε μπορειτε και οι υπολοιποι με καταθλιψη και τα λοιπα να υπηρετησετε ως ι αοπλο τουλαχιστον
lazer
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από lazer »

αγνωστος πολιτης έγραψε:Και γω υπηρετησα τη στρατιωτικη θητεια ως ι4 Με παθηση ψυχωση και νοσηλεια σε δημοσιο νοσοκομειο. Θα μπορουσα να παρω ευκολα απαλλαγη αλλα ηθελα να κανω την θητεια. Δεν θα ηθελα σε μελλοντικες συζητησεις με φιλους αν ερχονταν η κουβεντα στο αν πηγα στρατο να λεω οτι πηρα τρελοχαρτο ή να λεω ψεματα οτι πηγα χωρις να ξερω πραγματικα πως ειναι τα πραγματα μεσα και να λεω αρλουμπες για το πως περασα. Τουλαχιστον πηγα και το θεωρω και καμαρι μου που με τοσο δυσκολη παθηση υπηρετησα κανονικα χωρις να δημιουργησω το παραμικρο προβλημα σε ανωτερους μου ή συστρατιωτες μου παρολο που πιεστηκα αρκετες φορες... Ολα θεμα θελησης ειναι αν εγω με σχιζοφρενεια (που ειναι απο τις χειροτερες ψυχικες παθησεις) υπηρετησα τοτε μπορειτε και οι υπολοιποι με καταθλιψη και τα λοιπα να υπηρετησετε ως ι αοπλο τουλαχιστον

Μπράβο σου που υπηρέτησες και το Ήθελες κιόλας. Περαστικά για την πάθησή σου. Απο εκεί και πέρα δε μπορείς να ξέρεις τι έχει και τι νιώθει ο καθένας και δε μπορεί να υπηρετήσει. Καλό είναι να μην κρίνουμε έτσι αυθαίρετα. Και ένας γνωστός μου πριν 10 χρόνια ο γιος του με σύνδρομο down ήθελε οπωσδήποτε να υπηρετήσει για να μπορεί να τον βάλει στο δημόσιο. Να πω και σε αυτόν τον γονιό μπράβο;

αγνωστος πολιτης

Δημοσίευση από αγνωστος πολιτης »

lazer δεν μπορουμε να πουμε μπραβο στον γονιο ουτε και να τον καταδικασουμε γιατι μπορει να ειχε ονειρα για το παιδι του παρολο την νοητικη του αναπηρια. Υπαρχουν γονεις που δεν αποδεχονται την αναπηρια των παιδιων τους και κανουν ονειρα γι αυτα. Ετσι ηταν και ο πατερας μου που δεν αποδεχτηκε ποτε οτι πασχω ψυχικα αλλα τουλαχιστον ηταν αντιθετος στο να υπηρετησω, ηταν καθαρα δικη μου προσωπικη επιλογη να καταταγω.

Σαφως και δεν πρεπει να βγαζουμε αυθαιρετα συμπερασματα για το ποιος μπορει να κανει τη θητεια του, αν καποιος εχει τασεις αυτοκτονιας ο στρατος θα του χειροτερεψει την παθηση και θα κανει αποπειρα αλλα μια αγχωδης διαταραχη δεν ειναι εμποδιο στο να υπηρετησει εκτος αν παθαινει συνεχεια κρισεις πανικου πραγμα που καθισταται δυσκολο. Απλα η γνωμη μου ειναι οτι ενα μεγαλο μερος του πληθυσμου στη χωρας μας εχει ψυχικα νοσηματα.

Καταθλιψη και αγχος εχει ολος ο κοσμος σχεδον αν δεν παει να υπηρετησει σε εναν πολεμο με την τουρκια θα ειμαστε πολυ λιγοι να προστατευσουμε τη χωρα μας αμα σκεφτεις οτι οι εφεδρειες μας δεν ειναι ουτε 200.000 ατομα και οτι οι μονιμοι στο στρατο ειναι λιγοτεροι απο 80.000 ατομα, οι τουρκοι εχουν εφεδρειες 30.000.000 ατομα.

Θα πουν καποιοι τι με νοιαζει να πολεμησω για τα λαμογια τους πολιτικους. Η απαντηση ειναι οτι δεν πολεμαμε για τους πολιτικους αλλα για να υπερασπιστουμε τις οικογενειες μας τις αδελφες μας και τα λοιπα. Προσωπικα υπηρετησα τη θητεια πριν 4 χρονια και στην μοναδα που ημουνα ειχαμε ελλειψη φανταρων και καναμε σχεδον καθημερινα υπηρεσιες. Παρολο που ημουν ι4 ειχα δυσκολοτερα ποστα και απο ι1 και δεν χρησιμοποιησα την παθηση για να περναω ζωη και κοτα.

Ψηθηκα για τα καλα εκει μεσα και στο κεντρο μπορει να μην εριξα με οπλο η να μην εκανα γυμναστικη αλλα εκανα τοσες αγγαρειες καθε ημερα και ποτε δεν διαμαρτυρηθηκα.
Agairoxos

Δημοσίευση από Agairoxos »

Καλημέρα Φίλε, πάλι όμως και στο τελευταίο πόστ λές "εγώ κλπ" μπράβο σου, όπως σου είπε και το άλλο παλικάρι. Ωστόσο επειδή εσύ το άντεξες ή το σκέφτεσαι έτσι δε σημαίνει ότι είμαστε όλοι το ίδιο σαν άνθρωποι... Κακό πράγμα το τσουβάλιασμα.
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από xristos1925 »

αγνωστος πολιτης έγραψε:Και γω υπηρετησα τη στρατιωτικη θητεια ως ι4 Με παθηση ψυχωση και νοσηλεια σε δημοσιο νοσοκομειο. Θα μπορουσα να παρω ευκολα απαλλαγη αλλα ηθελα να κανω την θητεια. Δεν θα ηθελα σε μελλοντικες συζητησεις με φιλους αν ερχονταν η κουβεντα στο αν πηγα στρατο να λεω οτι πηρα τρελοχαρτο ή να λεω ψεματα οτι πηγα χωρις να ξερω πραγματικα πως ειναι τα πραγματα μεσα και να λεω αρλουμπες για το πως περασα. Τουλαχιστον πηγα και το θεωρω και καμαρι μου που με τοσο δυσκολη παθηση υπηρετησα κανονικα χωρις να δημιουργησω το παραμικρο προβλημα σε ανωτερους μου ή συστρατιωτες μου παρολο που πιεστηκα αρκετες φορες... Ολα θεμα θελησης ειναι αν εγω με σχιζοφρενεια (που ειναι απο τις χειροτερες ψυχικες παθησεις) υπηρετησα τοτε μπορειτε και οι υπολοιποι με καταθλιψη και τα λοιπα να υπηρετησετε ως ι αοπλο τουλαχιστον

Δεν ειναι ολοι το ιδιο... Δεν μπορεις να ξερεις τι περναει ο αλλος πως νιωθει κλπ... Πολλες φορες τετοιες παθησεις επιδινονονται απιστευτα μεσα στον στρατο... Συν οτι πολλοι εκει την εχουν δει καπως και το παιζουν ειρωνια σε κοροϊδευουν κλπ... Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες... Εσυ ετυχε και αντεξες... Αλλοι δεν αντεχουν... Αν τον αλλον τον πιανουν συνεχεια κρισεις πανικου οτι δεν μπορει να αναπνευσει κλπ πως θα αντεξει; Ή αν ο αλλος νιωθει οτι θελει να κανει κακο σε αλλους ή ακομα χειροτερα στον εαυτο του κλπ πως μπορει να υπηρετησει... Ειναι πολλες οι περιπτωσεις και οι ψυχικες ασθενειες... Τωρα σε συζητησεις φιλων κλπ... Για μενα δεν εχει σημασια... Προεχει παντα η υγεια και οχι τι θα πεις εσυ σε καποιον φιλο σε παρεα...

k.thess
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από k.thess »

Παιδιά, να ρωτήσω κάτι που το έχουν μάλλον ξαναρωτησει. Εγώ έχω αναβολή διετή για ψυχολογικά και θα πάρω απαλλαγή τον Ιουνίου του 2020. Ξέρω ότι για το δημόσιο απαιτείται μόνο στρατολογικό πιστοποιητικό τύπου α, όπου δεν αναγράφεται η σωματική ικανότητα, το ι δηλαδή, εκτός αν εσύ το ζητήσεις, σε περίπτωση πχ που θες πυροσβεστικη, στρατό, αστυνομία κτλ. Και γράφεται μόνο αν έχεις εκπληρώσει η απαλλαγή νομιμα. Ωστόσο, εκτός από το πιστοποιητικό αυτό, έχω καταλάβει, από διάφορες αναρτήσεις εδω. Ότι ο στρατός σου στέλνει ένα έγγραφο που εκεί λέει ότι εχεις απαλλαγεί για λόγους υγείας ι5 και υπεχεις υποχρέωση στράτευσης μέχρι τα 45 έτη έαν κριθείς κατάλληλος... Έχω καταλάβει καλά. Ας μου απαντήσει, σας παρακαλώ κάποιος που ξέρει, γτ με αγχώνει μπς για εργασία απαιτείται το δεύτερο χαρτί...
Hydra
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Hydra »

Με την ανανέωση διπλώματος και ι5 τι γίνεται;

Έχει κάνει κανείς; Υπάρχει θέμα;

Keizer
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Keizer »

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να μου πείτε δυο πράγματα σχετικά με το χαρτί που έχετε πάρει από δημόσιο νοσοκομέίο. Εγώ έχω αρκετά ψυχικά προβλήματα και επισκέφτηκα έναν ψυχίατρο για να μου γράψει ότι δεν γίνεται να πάω στρατό.

Έχω πάει δύο φορές, έχουμε μιλήσει και μου έχει γράψει ένα φάρμακο. Βέβαια εμένα στόχος μου δεν είναι η θεραπεία, αλλά το να μην πάω στο στρατό. Του είπα κιόλας ότι προτιμώ να χειροτερεύσω παρά να βελτιωθώ, ώστε να αποφύγω τη στρατιωτική θητεία. Μου έχει πει ότι με τα προβλήματα που έχω θα μου δώσουν τουλάχιστον αναβολή για ένα χρόνο και ότι θα με βοηθήσει και αυτός γράφοντας ότι δεν είμαι σε θέση να καταταγώ.

Το πρόβλημα είναι ότι για να μου γράψει το χαρτί θέλει να περάσουν κάποιοι μήνες και αυτό νιώθω ότι με καθυστερέί. Επίσης είναι απογευματινό ιατρείο και δεν ήταν στόχος μου να χαλάσω χρόνο και χρήμα για το στρατό.

Και κάτι ακόμα που με προβληματίζει είναι ότι αν σε 1-2 χρόνια είμαι καλά, που βεβαια δεν έχει και πολλές πιθανότητες να συμβεί, δεν νομίζω να με βοηθήσει να αποφύγω τη θητεία. Εσείς τι εμπερίες έχετε από τους ψυχιάτρους στα δημόσια νοσοκομεία;

Σε πόσο διάστημα έγραψαν ότι δεν είστε κατάλληλη για στράτευση; Είχατε πραγματικά προβλήματα και αν μπορείτε είτε εδώ είτε σε dm πείτε μου σε ποιο νοσοκομέίο πήγατε και ποιος ψυχίατρος σας είδε. Ευχαριστώ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Σάβ Οκτ 10, 2020 4:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
βασιλης

Δημοσίευση από βασιλης »

Εχω αναπηρια 67% λογω ψυχιατικου προβληματος. Για να παρω την απαλλαγη πρεπει να κανω την διαδικασια να καταταχτω και τοτε να δειξω τα χαρτια μου; Η απλα μπορω να παρω την απαλλαγη κατευθειαν;
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Hydra έγραψε:Με την ανανέωση διπλώματος και ι5 τι γίνεται;

Έχει κάνει κανείς; Υπάρχει θέμα;

Όχι, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα και ούτε πρόκειται να υπάρξει.
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Kaizoku »

Είχα πάρει πριν μήνες 1 χρόνο αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Πάσχω από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και αγχώδης κατάθλιψη. Ο ιατρός μου είχε γράψει cipralex. Την αναβολή την πήρα στην Θεσσαλονίκη πολύ εύκολα. Μάλιστα, ο ιατρός στην επιτροπή, που ήταν 1, ήταν πολυ ευγενικός και μάλιστα, μου είπε πολυ χαλάρα πράματα τύπου:

1) Tί πιστεύετε ότι θα αλλάξει σε ένα χρόνο;

2) Πάρε 1 χρόνο αναβολή και του χρόνου το ξαναβλέπεις.

τσακ μπαμ! Αν πάω και του χρόνου για δεύτερη αναβολή με την ίδια ασθένεια και εννοείται νέο χαρτί ψυχιάτρου, έχω τις ίδιες πιθανότητες να πάρω και την δεύτερη αναβολη;

Λογικά, για απαλλαγή, θα χρειαστεί να πάω και τρίτη φόρα. Ήθελα να ρωτήσω για απαλλαγή είναι πιο αυστηροί; Σε περίπτωση που δεν πάρω την απαλλαγή στην επιτροπή, τι πίθανότητες έχω να την πάρω στο στρατόπεδο όταν παρουσιαστώ;

Όταν κάποιος ζητάει απαλλαγή μέσω στρατοπέδου, ενώ ήδη έχει περάσει από επιτροπή και τον έκριναν ικανό, μειώνονται οι πιθανότητες να πάρει απαλλαγή στο στρατόπεδο;

Αλεξης

Δημοσίευση από Αλεξης »

AΝ πάρω απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους, μετά ισχύει ότι δεν βρίσκω δουλειά με τίποτα, έτσι δεν είναι?
Αλεξης

Δημοσίευση από Αλεξης »

Όποιος ξέρει ας απαντησει παρακαλώΓιατί δεν αντεχω να ξαναμπω σε στρατόπεδο.

Ευχαριστώ και συγνώμη για την ενόχληση,

Makis87

Δημοσίευση από Makis87 »

Παιδιά καλημέρα, το μεγάλο thread που υπήρχε όσο αφορά τα Ι5 ΨΥΧ γιατι εξαφανίστηκε;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης