Εθελοντές Πυροσβέστες

Συζητήσεις για την Πυροσβεστική, τους Εθελοντές και Εποχικούς Πυροσβέστες, την ΕΜΑΚ, ΔΑΕΕ και τους μισθούς / μεταθέσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Leonidas89
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από Leonidas89 »

Εγώ θα έλεγα οτι αξίζει. Έχεις πιθανότητες να μπεις στην πυροσβεστική (σαν εθελοντής έχεις κάποια παραπάνω μόρια) και αν συμπληρώσεις 3ετία μπορείς να δώσεις πανελλαδικές (να μην έχεις υπερβεί το όριο ηλικίας όμως που είναι τα 32) για να μπεις και η βάση είναι πιο χαμηλή απ ότι η γενική σειρά.
tsanspyr887
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από tsanspyr887 »

Έχεις πιθανότητες για να μπείς μόνιμος; Ξέρεις αν αλλάζει κάτι από φέτος?
Leonidas89
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από Leonidas89 »

Θεωρητικά αν ξεκινήσεις εποχικός έχεις παρά πολλές πιθανότητες. Κάποια στιγμή τους κάνουν 5 ετης και μετά μόνιμους. Δεν γνωρίζω αν αλλάξει κάτι φέτος, αλλά δεν νομίζω.
Άβαταρ μέλους
gramm
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 16

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από gramm »

Καλησπέρα στο φόρουμ
Μια ερώτηση σε όλους σε όλους τους συναδέλφους στο φόρουμ

Σπουδάζω σε ΑΕΙ και παράλληλα υπηρετώ σαν εθελοντής σε σταθμό της επαρχίας. Πέρυσι είχαμε τη προκήρυξη των εποχιακών στην οποία παρατήρησα ότι αρκετοί εθελοντές του σταθμού έκαναν τα χαρτιά τους δυστυχώς όμως η υπερμοριοδότηση των ΕΔ και το κριτήριο του Ι1 έκοψε τους περισσότερους ενώ φυσικά ούτε λόγος για γυναίκες υποψήφιες Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε σαν συνάδελφους εποχιακούς άτομα τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με το σώμα, η εκπαίδευσή τους ήταν στη καλύτερη περίπτωση ελλιπής ενώ η συμπεριφορά τους απέναντι στους εθελοντές (υπάρχουν εθελοντές που υπηρετούν πάνω από 10 χρόνια στον σταθμό) Ήταν απαράδεκτη (η ερώτηση τι κάνεις εδώ και έρχεσαι τζάμπα κτλ ήταν καθημερινό φαινόμενο) την ίδια στιγμή που η συμπεριφορά του μόνιμου προσωπικού απέναντί μας είναι ΑΡΙΣΤΗ.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αντιμετωπίσατε και εσείς παρόμοια προβλήματα στις υπηρεσίες που υπηρετείτε και επιπλέον αν μπορούμε να κάνουμε κάτι προκειμένου να αλλάξουν τα κριτήρια ένταξης στο σώμα (μείωση μοριοδότησης ΕΔ δικαίωμα συμμετοχής και Ι2 υπό προϋποθέσεις, αύξηση μοριοδότησης στους εθελοντές αφού υπηρετούμε χρόνια χωρίς απολαβές) και να διορθωθούν σοβαρές αδικίες που δεχόμαστε.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς ασκούμε τα καθήκοντα μας από αγάπη και ενδιαφέρον για τη κοινωνία αυτή είναι η έννοια του εθελοντισμού άλλωστε παρόλα αυτά όμως όποιος από εμάς επιθυμεί να εξελιχθεί θα πρέπει να έχει τουλάχιστον την ευκαιρία να προσπαθήσει, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει.

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός απλά ήθελα να εκφράσω τις σκέψεις μου και να ακούσω και άλλες γνώμες συναδέλφων. Φυσικά δέχομαι ότι μπορεί να κάνω λάθος σε όσα είπα για αυτό και θέλω να ακούσω και εσάς.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Παρ Φεβ 12, 2021 4:42 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λιάκος

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από Λιάκος »

Καλησπέρα σας,

Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για τον εθελοντισμό;

Μόλις έκανα αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.fireservice.gr/el/aitese-ethelontismou

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά σε πρώτη φάση και στην πορεία μας καλούν οι ίδιοι να πάμε για αίτηση δια ζώσης; Πως γίνεται η φάση;

tsanspyr887
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από tsanspyr887 »

Καλησπέρα η αίτησεις γίνονται από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Οι αιτήσεις γίνονται δια ζώσης στο σταθμό της επιθυμίας σου χρειάζεται όμως 3 γιατρούς και κάποια χαρτιά που σου δίνουν εκεί στο σταθμό όταν πάς να καταθέσεις τα υπόλοιπα. Όμως αυτή την χρονιά έχουν σταματήσει όλα λόγω covid αυτά.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 23

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από D.Y.K »

Επειδή ρωτάτε πολλοί ενδιαφερόμενοι σχετικά με τον εθελοντισμό, κατόπιν επικοινωνίας μου με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Σε απάντηση του από 16-03-2021 σχετικού σας μηνύματος ηλεκτρονικού

ταχυδρομείου, σας γνωρίζουμε ότι στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος

( www.fireservice.gr ) / Εθελοντισμός/ Σχετική Νομοθεσία), μπορείτε να

αναζητήσετε τα αναφερόμενα στοιχεία επί του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας,

στο σχετικό Νόμο 4029/2011 Κεφάλαιο Β΄ «Αναβάθμιση του θεσμού του

Εθελοντή Πυροσβέστη» άρθρο 15 και επόμενων άρθρων αυτού, καθώς και στις

Αποφάσεις κ. Αρχηγού Π. Σ. «Απόκτηση ιδιότητας, βασική εκπαίδευση και

συναφή θέματα εθελοντών πυροσβεστών».

2. Σύμφωνα με την υπ' αριθ.3350 οικ. Φ.702.14/27-04-2012 Απόφασης κ. Αρχηγού

Πυροσβεστικού Σώματος όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αναφέρονται τα εξής:

Οι υποψήφιοι προς εκπαίδευση εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 18-55 ετών

υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την

εκπαιδευτική σειρά κάθε έτους από 1 η Ιουλίου έως 30 η Σεπτεμβρίου του ιδίου

έτους, στην πλησιέστερη επαγγελματική Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής

στην οποία διαμένουν μόνιμα.

3. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην πλησιέστερη

επαγγελματική Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής στην οποία διαμένετε.

4. Το παρόν έγγραφο αποστέλλεται μόνο με e-mail.

margie
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 7

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από margie »

Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να γινω εθελοντρια στην πυροσβεστικη και να κανω την αιτηση. Οι αιτησεις κανονικα γινονται καθε χρονο; Φετος θα γινουν γιατι διαβαζω διαφορα οτι εχουν σταματησει λογω covid. Επισης διαβαζω οτι οι εθελοντες κανουν και υπηρεσιες, αυτες πληρωνονται ή ειναι και αυτες άμισθες; Εγω μενω αθηνα οποτε θα κανω τα χαρτια μου λογικα στην ομονοια σωστα; Επισης οσοι κανουν αιτησεις για εθελοντες τους παιρνουν ολους; συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις απλα προσπαθω να μαθω και εγω πληροφοριες

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 23

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από D.Y.K »

Απαντάω επιγραμματικά στις ερωτήσεις σου:

• - Αιτήσεις γίνονται κάθε χρόνο στην πλησιέστερη πυροσβεστική υπηρεσία της μόνιμης κατοικίας σου από την 1η Ιουλίου του ιδίου έτους, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

• - Αιτήσεις θα γίνουν κανονικά και φέτος, ωστόσο η εκπαίδευση των νέων εθελοντών, όπως και των εθελοντών του 2020, θα πάει παραπίσω, αν δεν υπάρξει άρση του lockdown και επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα για την διεξαγωγή αυτής.

• - Οι εθελοντές υποχρεούνται να εκτελούν 4 - 8ωρες βάρδιες / μήνα, κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία, συνήθως πατώντας επάνω στο δικό σας πρόγραμμα. Υπάρχουν δηλαδή "διευκολύνσεις" επί τούτου.

• - Ο εθελοντισμός γι'αυτό λέγεται εθελοντισμός, διότι αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Με λίγα λόγια, όχι, οι υπηρεσίες που θα προσφέρεις ως εθελόντρια θα είναι αμισθί.

• - Συνήθως τους παίρνουν όλους και αφού περάσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και την εκπαίδευση που προβλέπεται, χορηγείται πιστοποίηση εκπαίδευσης Εθελοντή Πυροσβέστη. Ακολούθως εγγράφονται στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντών Πυροσβεστών, παραλαμβάνουν το Ειδικό Δελτίο Εθελοντή Πυροσβέστη Και αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους στις Επαγγελματικές και Εθελοντικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • - Το 2020 έκαναν αίτηση 2546 εθελοντές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και αμισθί στο σώμα και κατ'επέκταση στο κοινωνικό σύνολο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της πανελλήνιας ένωσης εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

Φιλικά,

margie
Λοχίας
Λοχίας

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από margie »

D.Y.K έγραψε:

Απαντάω επιγραμματικά στις ερωτήσεις σου:

• - Αιτήσεις γίνονται κάθε χρόνο στην πλησιέστερη πυροσβεστική υπηρεσία της μόνιμης κατοικίας σου από την 1η Ιουλίου του ιδίου έτους, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

• - Αιτήσεις θα γίνουν κανονικά και φέτος, ωστόσο η εκπαίδευση των νέων εθελοντών, όπως και των εθελοντών του 2020, θα πάει παραπίσω, αν δεν υπάρξει άρση του lockdown και επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα για την διεξαγωγή αυτής.

• - Οι εθελοντές υποχρεούνται να εκτελούν 4 - 8ωρες βάρδιες / μήνα, κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία, συνήθως πατώντας επάνω στο δικό σας πρόγραμμα. Υπάρχουν δηλαδή "διευκολύνσεις" επί τούτου.

• - Ο εθελοντισμός γι'αυτό λέγεται εθελοντισμός, διότι αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Με λίγα λόγια, όχι, οι υπηρεσίες που θα προσφέρεις ως εθελόντρια θα είναι αμισθί.

• - Συνήθως τους παίρνουν όλους και αφού περάσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και την εκπαίδευση που προβλέπεται,χορηγείται πιστοποίηση εκπαίδευσης Εθελοντή Πυροσβέστη. Ακολούθως εγγράφονται στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντών Πυροσβεστών, παραλαμβάνουν το Ειδικό Δελτίο Εθελοντή Πυροσβέστη Και αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους στις Επαγγελματικές και Εθελοντικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • - Το 2020 έκαναν αίτηση 2546 εθελοντές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και αμισθί στο σώμα και κατ'επέκταση στο κοινωνικό σύνολο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της πανελλήνιας ένωσης εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

Φιλικά,

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Ωστοσο επειδη εγω εργαζομαι και διαβασα οτι μπορει να υπαρχουν 24ωρες ετοιμοτητες στο σπιτι ή να κανω υπηρεσια σε καθημερινη ημερα, πως αυτο αντιμετωπιζετε απο την υπηρεσια; Δηλαδη εαν χρειαστει κατι και γω δουλευω; Εννοω οτι μπορει να υπαρχουν και απροοπτες κλησεις σωστα;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος margie την Κυρ Μαρ 21, 2021 9:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
gramm
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από gramm »

Είναι αρκετά σπάνιο να φωνάξουν εθελοντές ξαφνικά συνήθως καλούν μόνιμο προσωπικό αν χρειαστεί. Σχετικά με τη δουλειά σου αν γίνει αυτό η υπηρεσία υποχρεώνει τον εργοδότη να σε αποδεσμεύσει.

Να προσθέσω ότι οι υπηρεσίες που αναλαμβάνεις είναι σε πόστα που καλύπτουν και οι μόνιμοι πυροσβέστες (πλήρωμα οχημάτων, περιπολίες το καλοκαίρι, τηλεφωνικό κέντρο κτλ) αφού πλέον οι εθελοντές τουλάχιστον στις περιφερειακές υπηρεσίες καλύπτουμε κενά προσωπικού (που δυστυχώς υπάρχουν πολύ μεγάλα) οπότε μπορεί να έχεις μεγάλο συμβάν και να χρειαστεί Να μείνεις παραπάνω στη βάρδια σου αν προκύψει.

margie
Λοχίας
Λοχίας

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από margie »

Σε ευχαριστω πολυ! Μπορω να παω σε οποιοδηποτε πυροσβεστικο σταθμο εντος αττικης και να κανω αιτηση και υπηρεσιες οταν χρειαζετε;
Άβαταρ μέλους
gramm
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από gramm »

Ναι στην Αττική νομίζω όλοι οι σταθμοί έχουν εθελοντές χωρίς να είμαι 100% σίγουρος.
Άβαταρ μέλους
gramm
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από gramm »

Απλά να ξέρεις ότι περνάς εκπαίδευση και δίνεις εξετάσεις κανονικά καί ίσως υπάρχει θέμα ε τις ώρες και τις ημέρες της εκπαίδευσης αλλά γενικά θα σε βοηθήσουν να το φτιάξεις (πχ εγώ που είμαι φοιτητής και είχα θέμα με μία μέρα εκπαίδευσης μίλησα με τον υπεύθυνο και το φτιάξαμε) γενικά υπάρχει κατανόηση εξάλλου πας να τους βοηθήσεις
margie
Λοχίας
Λοχίας

Εθελοντές Πυροσβέστες

Δημοσίευση από margie »

gramm έγραψε:Απλά να ξέρεις ότι περνάς εκπαίδευση και δίνεις εξετάσεις κανονικά καί ίσως υπάρχει θέμα ε τις ώρες και τις ημέρες της εκπαίδευσης αλλά γενικά θα σε βοηθήσουν να το φτιάξεις (πχ εγώ που είμαι φοιτητής και είχα θέμα με μία μέρα εκπαίδευσης μίλησα με τον υπεύθυνο και το φτιάξαμε) γενικά υπάρχει κατανόηση εξάλλου πας να τους βοηθήσεις

ναι και εγω ετσι πιστευω σωστα τα λες πας για να βοηθησεις ειδικα τα καλοκαιρια που εχουν τεραστιες αναγκες και θες να βοηθησεις!

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες