Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κώστας

Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Δημοσίευση από Κώστας »

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να απωληθεί η ελληνική ιθαγένεια. Το άρθρο 16 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που γράφει ο blondeamon δεν αναφέρεται στην αποποίηση ιθαγένειας αλλά στην απώλεια λόγω κτήσης αλλοδαπής. Το άρθρο 16 αναφέρει συγκεκριμένα ότι τέτοια απώλεια μπορεί να γίνει μόνο αφού έχει ολοκληρωθέι η στρατιωτική θητεία. Το άρθρο 18 που μιλάει για αποποίηση δεν γράφει τίποτα για ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας πριν την αποποίηση την ιθαγένειας. Γράφει απλά ότι το αίτημα θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Ιθαγένειας. Είναι πιθανό το Συμβούλιο να χρησιμοποιεί όμως ως αιτιολόγηση για την άρνηση της αποποίησης ιθαγένειας την μη ολοκληρωμένη στρατιωτική θητεία.
wasilis
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 22, 2015 5:36 am
Επικοινωνία:

Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Δημοσίευση από wasilis »

Γεια σας Πατριωτες

Εγω εχω εκ γεννηθης και την Γερμανικη και την Ελληνικη υπηκοοτητα λογω του οτι η μητερα μου ειναι Γερμανιδα και ο πατερας μου Ελληνας, γεννηθηκα και εζησα μεχρι τα 13 στην Ελλαδα. Απο το 1998 ζω εδω στην Γερμανια, και ειμαι δηλωμενος μονιμος κατοικος εξωτερικου για αυτο δεν χρειαστηκε να υπηρετησω τον Ελληνικο Στρατο αλλα ουτε τον Γερμανικο στρατο υπηρετησα. Μπορουσα να διαλεξω αναμεσα σε θητεια και κοινωνικη εργασια και διαλεξα την κοινωνικη εργσσια.

Τον επομενο μηνα, δηλαδη τον Μαρτιο εχω συνεντευξη για δουλεια στην Ελλαδα και αν με παρουν τοτε θα πρεπει να αποκτησω στην Ελαδα ΑΦΜ αρα δεν θα ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου. Σιγουρα θα υπαρξει προβλημα με τον Ελληνικο Στρατο για αυτο θελω να κανω αποποιηση της Ελληνικης Υπηκοοτητας και να κρατησω μονο την Γερμανικη.

Γινεται κατι τετοιο; Υπαρχουν καποιες προυποθεσεις που πρεπει να πληρω; Η λετε να μην υπαρξει προβλημα;
Βασιλης Μανουσος

Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Δημοσίευση από Βασιλης Μανουσος »

Δυστυχως η αποποιηση υπηκοοτητας, δεν ειναι απλη υποθεση. Εγω εχω εκπληρωσεις τη θητεια μου απο το 1990 αλλα τωρα θελω να αποποιηθω την ελληνικη υπηκοωτητα και να κρατησω την Βρετανικη. Απο οτι ειδα ειναι σχεδον αδυνατο να το κανω ! Ο ποιο ευκολος τροπος ειναι να πεις πως δουλευεις σε ξενη κυβερνηση σε συμφεροντα αντιθετα της Ελλαδας, αλλα τοτε στην αφαιρουν σαν να εισαι προδοτης!

Ειναι τρομερο το ποσο πισω ειναι η Ελλαδα σε ανθρωπινα δικαιωματα.

Χάρης - UK citizen

Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Δημοσίευση από Χάρης - UK citizen »

Αν εργάζεσθε για οποιοδήποτε κυβερνητικό πόστο ή είσθε πολιτικό αιρετό πρόσωπο άλλου Κράτους είναι πολύ εύκολο να γίνει δεκτό το αίτημά σας για αποποίηση της ελληνικς υπηκόοτητας. Βασικός λόγος είναι το λεγόμενο conflict of interest. Η Ελλάδα δεν είναι τόσο πίσω στα ΑΔ όσο εσφαλμένα πολλοί νομίζουμε. Όσα εφαρμόζει επί του συγκεκριμένου τα εφαρμόζουν σχεδόν παρομοίως και άλλες δυτικές χώρες.
Χάρης - UK citizen

Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Δημοσίευση από Χάρης - UK citizen »

Αγαπητοί φίλοι, είμαι Βρετανός από γέννηση και όσο υπερήφανος είμαι για το Ην. Βασίλειο, άλλο τόσο είμαι και για ένα μικρό μέρος καταγωγής (ρίζας) από Ελλάδα. Στο δια ταύτα τώρα, αστυνομικός με βίβλο και όρκο στη βασίλισσα ΔΕΝ παίζει στο UK! Μη γράφουμε αρλούμπες. Προ 3 ετών πολιτογραφήθηκε ύστερα από 11ετή παραμονή, αλλά και σχετικό τεστ που πέρασε η Ιταλίδα σύζυγός μου. Αν έχετε βρετανικό διαβατήριο κατά την παραμονή σας στην Ελλάδα δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.
nikos

Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Δημοσίευση από nikos »

Γεια σας. Θα Μπω κατευθειαν Στο θεμα. Ο πατερας Μου πριν λιγω καιρο απεκτησε Την γερμανικη υπηκοοτητα (μιας και γεννηθηκε Και μεγαλωσε Στην Γερμανια) πως μπορω Και εγω τωρα Να αποκτησω Την γερμανικη υπηκοοτητα (δεν εχω παειποτε Στην γερμανια Και εχω γεννηθη Στην Ελλαδα.
Randfyld
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Δεκ 13, 2016 7:57 pm
Επικοινωνία:

Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Δημοσίευση από Randfyld »

Τα ίδια προβλήματα έχω κι εγώ! Μένω εδώ και χρόνια στην Γερμανία και έχω την γερμανική υπηκοότητα. Μόλις με ενημέρωσαν ότι για να αποποιήσω την ελληνική θα πρέπει να πάω πρώτα στον στρατό! Γελοία πράγματα. Έν έτη 2016 έχουμε μπλέξει με δυτική χώρα που έχει ακόμα υποχρεωτική στρατιωτική θητεία! Να την χαίρεστε.

Εγώ επειδή βαρέθηκα έβαλα δικηγόρο και άμα χρειαστεί θα το τραβήξω μέχρι και στο Ευρωπαικό δικαστήριο! Στρατό δεν πάω. Δεν πα να με πάρουνε και σηκωτό!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Δημοσίευση από Nassos »

Και στη Φινλανδία και στη Νορβηγία έχουν υποχρεωτική στράτευση, ακόμη πιο γελοίοι φυσικά οι Σουηδοί που θα την επαναφέρουν λόγω Ρωσικής απειλής.

Και καλό κουράγιο αν πρόκειται να το τραβήξεις μέχρι ΕΔΑΔ, γιατί θα σου βγει η πίστη ιδίως αν πρόκειται να αντιπαρατεθείς με Κρατικό εκπρόσωπο.
Monimos Anypotaktos

Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Δημοσίευση από Monimos Anypotaktos »

Randfyld έγραψε:Τα ίδια προβλήματα έχω κι εγώ! Μένω εδώ και χρόνια στην Γερμανία και έχω την γερμανική υπηκοότητα. Μόλις με ενημέρωσαν ότι για να αποποιήσω την ελληνική θα πρέπει να πάω πρώτα στον στρατό! Γελοία πράγματα. Έν έτη 2016 έχουμε μπλέξει με δυτική χώρα που έχει ακόμα υποχρεωτική στρατιωτική θητεία! Να την χαίρεστε.

Εγώ επειδή βαρέθηκα έβαλα δικηγόρο και άμα χρειαστεί θα το τραβήξω μέχρι και στο Ευρωπαικό δικαστήριο! Στρατό δεν πάω. Δεν πα να με πάρουνε και σηκωτό!



Γιατι εβαλες δικηγορο; Δεν υπαρχει λογος να αποποιηθεις την Ελληνικη μονο και μονο για να μην πας φανταρος. Υπαρχει ειδικη νομοθεσια/κανονισμος, απο την στιγμη που εχεις Γερμανικη υπηκοοτητα παιρνεις αοριστη αναβολη καταταξης απο τον ελληνικο στρατο, ασχέτως αν πηγες ή δεν πηγες φανταρος στον Γερμανικο στρατο... Εκτος βεβαια και αν εμενες στην Ελλαδα πριν σου ερθει το χαρτι ή μενεις για μεγαλο χρονικο διαστημα στην Ελλαδα.

nikos

Αποποίηση υπηκοότητας - ιθαγένειας

Δημοσίευση από nikos »

Καλησπέρα, Μένω πλέον πολλά χρόνια εξωτερικό και δεν έχω ιδιαίτερες επαφές με ελλάδα και ελληνική πραγματικότητα, πέραν διακοπών το καλοκαίρι. Έχοντας και ξένη υπηκότητα εδώ και αρκετά χρόνια, δεν θέλω να διατηρήσω την ελληνική, κυρίως διότι δεν νοιώθω ότι έχω καμία σχέση πλέον με την χώρα και την κοινωνια.

Έκανα πριν λιγες μέρες αίτηση για ΜΚΕ και θα μου στείλουν το χαρτί στις αρχές της νέας χρονιας, οπότε και το θέμα θητείας θα τακτοποιηθεί. Προς το παρών δεν είμαι ανυπότακτος, οπότε δεν συντρέχει κάποιο πρόβλημα και σύντομα θα έχω επαόριστων αναβολή.

Με βάση τον νόμο περι ιθαγένειας, μπορώ να αιτηθώ αποβολή (άρθρο 16) ή αποποίηση (άρθρο 18). Για αποβολή στο άρθρο 16, παρ 3 αναφέρει οτι δεν θα πρέπει να υπέχω η καθυστερώ στρατιωτική υποχρέωση. Το οτι εγω θα είμαι ΜΚΕ (άρα επαόριστων αναβολή) θεωρείται ως καθυστέρηση, άρα δεν σε αφήνει να κάνεις αίτηση αποβολής;

Ρώτησα πρεσβεία και δεν είχαν ιδέα για κάποιο λόγο. Για αποποίση, λέει οτι 'Επιτρέπεται η αποποίηση της ελληνικής ιθαγένειας, εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι ενήλικος, δηλώνει ότι έχει παύσει να υφίσταται πλέον γνήσιος δεσμός του με τη Χώρα και διαμένει στην αλλοδαπή. '. Γνωρίζει κάνεις πως αποδεικνύεις τον γνήσιο δεσμό; Το ότι οι γονείς μου ζούνε ελλάδα θεωρείται γνήσιος δεσμός;

Αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία θα βοηθούσε ιδιαίτερα, διότι η πρεσβεία είτε δεν έχει καμία ιδέα είτε με δουλεύουν ώστε να μην κάνω αίτηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Δεκ 23, 2020 5:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: hazardous και 3 επισκέπτες