Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους
Καλημέρα φίλε μου και πάλι σε ευχαριστώ για την απάντηση! Ψάχνομαι αρκετά τις τελευταίες μέρες, απλά όπως σου είπα για ιδιωτικό είναι δύσκολο λόγο οικονομικών και δεν έχω κάποιον γνωστό δυστυχώς... Σε δημόσια δεν υπάρχουν ραντεβού λόγο κορονοιου και αυτά γίνεται ένας χαμός και πρέπει να περιμένεις πολύ καιρό, ξέρω μπορώ να πάω σαν επείγον σε εφημερεύον πχ αλλά γενικά γίνεται χαμός όπως σου είπα αλλά θα ξανά προσπαθήσω να πάω αύριο.
Κάτι άλλο που θέλω να σε ρωτήσω, αν τυχόν δεν βρω το χαρτί να το πάω στο φρουραρχείο πριν παρουσιαστώ ή γενικά να το πάω και εκείνη την ημέρα, με λίγα λόγια αν δεν έχω χαρτί στα χέρια μου και έρθει η μέρα που θα παρουσιαστώ και πάω εκεί και τους πω θέλω αναβολή θα με πάνε αμέσως στον γιατρό σε άλλη σειρά δηλαδή από αυτή που θα βάζουν τους στρατιώτες για την θητεία; Γιατί δεν θέλω να περάσω τα περσινά που μπήκα την πρώτη μέρα και χρειάστηκε να λιποθυμήσω για να φύγω την επόμενη. Είναι ταλαιπωρία για εμένα πρώτα απ όλα. Με το ζόρι δεν νομίζω να σε κρατάνε εκτός άμα είναι κανένα στραβόξυλο...
Βασικά θέλω να ξέρω ότι σου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσεις σε γιατρό τουλάχιστον και μετά ότι γίνει οκ.(χωρίς χαρτί πάντα) επίσης άμα πάω μόνος μου υπάρχει θέμα; Γιατί γενικά όπως είπα η μητέρα μου δεν είναι σε θέση να έρθει μαζί μου και ο πατέρας μου θα δουλεύει. Ξέρω ότι με συνοδό μαζί μου θα το κάνει πιο "εύκολο" θεωρητικά γιατί θα πουν και 2 κουβέντες παραπάνω (καλά αυτοί χέστηκαν η αλήθεια είναι, το θέμα είναι ο γιατρός τι θα πει που θα μιλήσει μαζί μου και μόνο) απλά λέω.
Αυτά και σε ευχαριστώ, περιμένω την απάντηση σου.
Κάτι άλλο που θέλω να σε ρωτήσω, αν τυχόν δεν βρω το χαρτί να το πάω στο φρουραρχείο πριν παρουσιαστώ ή γενικά να το πάω και εκείνη την ημέρα, με λίγα λόγια αν δεν έχω χαρτί στα χέρια μου και έρθει η μέρα που θα παρουσιαστώ και πάω εκεί και τους πω θέλω αναβολή θα με πάνε αμέσως στον γιατρό σε άλλη σειρά δηλαδή από αυτή που θα βάζουν τους στρατιώτες για την θητεία; Γιατί δεν θέλω να περάσω τα περσινά που μπήκα την πρώτη μέρα και χρειάστηκε να λιποθυμήσω για να φύγω την επόμενη. Είναι ταλαιπωρία για εμένα πρώτα απ όλα. Με το ζόρι δεν νομίζω να σε κρατάνε εκτός άμα είναι κανένα στραβόξυλο...
Βασικά θέλω να ξέρω ότι σου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσεις σε γιατρό τουλάχιστον και μετά ότι γίνει οκ.(χωρίς χαρτί πάντα) επίσης άμα πάω μόνος μου υπάρχει θέμα; Γιατί γενικά όπως είπα η μητέρα μου δεν είναι σε θέση να έρθει μαζί μου και ο πατέρας μου θα δουλεύει. Ξέρω ότι με συνοδό μαζί μου θα το κάνει πιο "εύκολο" θεωρητικά γιατί θα πουν και 2 κουβέντες παραπάνω (καλά αυτοί χέστηκαν η αλήθεια είναι, το θέμα είναι ο γιατρός τι θα πει που θα μιλήσει μαζί μου και μόνο) απλά λέω.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 17
panos7 έγραψε:Καλημέρα φίλε μου και πάλι σε ευχαριστώ για την απάντηση! Ψάχνομαι αρκετά τις τελευταίες μέρες, απλά όπως σου είπα για ιδιωτικό είναι δύσκολο λόγο οικονομικών και δεν έχω κάποιον γνωστό δυστυχώς... Σε δημόσια δεν υπάρχουν ραντεβού λόγο κορονοιου και αυτά γίνεται ένας χαμός και πρέπει να περιμένεις πολύ καιρό, ξέρω μπορώ να πάω σαν επείγον σε εφημερεύον πχ αλλά γενικά γίνεται χαμός όπως σου είπα αλλά θα ξανά προσπαθήσω να πάω αύριο.
Αν πας μονος σου θα τους πεις εχω ερθει για αναβολη, θα γινει διαδικασια και το πιθανοτερο να σε κρατησουν μια μερα στο στρατοπεδο και την επομενη να σας πανε επιτροπη απαλλαγων στο 401, μετα παλι στρατοπεδο και να σας δωσουν χαρτι για δωρεαν εισητηριο να φυγεις με το τρενο. Έστω και με καποιον φιλο σου αν μπορεις καλα θα ηταν γιατι δεν θα χρειαστει να μεινεις μια μερα μεσα στο στρατοπεδο... Απο φρουραρχειο (5 εργασιμες πριν την ημερομηνια καταταξης, ακομα και την μερα που παρουσιαζεσαι) Απο την αλλη, και χωρις χαρτι γιατρου αμα πας, ισως σου γινει παραπανω διαδικασια αλλα πιστευω θα σου δωσουν αναβολη, απλα χωρις χαρτι γιατρου ισως σου δωσουν 6 μηνες...
Παιδιά να σας αναφέρω και την εμπειρία από το Φρουραρχείο Θεσσαλονίκης και το 424. Κανονικά παρουσιαζόμουν 1/6.
Σήμερα ολοκλήρωσα την διαδικασία η οποία γίνεται σε 2 μέρες. Αναγκαστικά φέτος δεν μπορείς να τελειώσεις σε μια ημέρα. Την πρώτη μέρα πας Φρουραρχείο και μετά 424, και την επόμενη μέρα μόνο Φρουραρχείο και Στρατολογία. Επίσης να θυμάστε ότι χωρίς μάσκα δεν δέχονται κανέναν. Από την ουρά μπαίνετε ανά 5 άτομα. Η διαδικασία στο Φρουραρχείο κυλάει γρήγορα, στο 424 θέλει υπομονή και πλέον περιμένεις έξω και όχι μέσα και μπαίνετε ένας-ένας.
Το χειρότερο και δυστυχώς, είναι ο ψυχίατρος (!) στο 424. Δεν ξέρω αν ήταν στις μαύρες του, πάντως από αρκετά παιδιά άκουσα ίδια εμπειρία με την δική μου. Δεν σηκώνει πολλά πολλά. Σου πετάει ευθείς φράσεις τύπου "Στην γνωμάτευση βλέπω ότι σίγουρα γράφει ψέματα" - "Εδώ δεν λέμε ψέματα γιατί όλα έχουν επιπτώσεις", σε ρωτάει επίσης για τον γιατρό σου, πόσες φορές πας, αν παίρνεις αγωγή, σε τι δοσολογία, από πότε έχεις συμπτώματα, σου λέει να τα περιγράψεις κτλ, σε κρατάει γύρω στα 5 λεπτά τουλάχιστον.
Οπότε όσο πιο λίγα τελικά γράφει η γνωμάτευση, τόσο το καλύτερο για τον συγκεκριμένο. Γενικά σε ζορίζει αρκετά, και μονολεκτικά να απαντάς αυτός περιμένει να κάνετε κουβέντα, αλλά έστω και κάπως δύσκολα σου βάζει στην γνωμάτευση αυτό που χρειάζεσαι, δεν άκουσα ότι αρνήθηκε να βάλει το Ι5 σε κανέναν.
Το χειρότερο είναι απλά ότι σε αγχώνει απότομα. Το ότι φοράς μάσκα βέβαια βοηθάει γιατί δεν βλέπει τις εκφράσεις σου αλλά κάνει αρκετό eye-contact. Να προσέχετε επίσης στο εντελώς τελευταίο στάδιο στην στρατολογία γιατί όλο τον φάκελο τον ετοιμάζετε εσείς με συνδετήρες, οπότε αν ξεχάσετε κάνα χαρτί θα υπάρχει πρόβλημα και θα το ρίξουν επάνω σας.
Η επιτροπή απαλλαγών τελικώς γι'αυτή την ΕΣΣΟ θα υπάρχει κανονικά. Δεν ισχύει πλέον η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μέσω TAXIS και στρατολογίας. Γενικά για να τελειώνετε γρήγορα, καλό να είστε από τις 07:00 εκεί.
Και τις 2 μέρες γιατί η διαδικασία ξεκινάει 07:30 το αργότερο. Δεν θέλει άγχος, κάντε κάθε βήμα προσεκτικά και όλα θα'ναι κομπλέ.
Σήμερα ολοκλήρωσα την διαδικασία η οποία γίνεται σε 2 μέρες. Αναγκαστικά φέτος δεν μπορείς να τελειώσεις σε μια ημέρα. Την πρώτη μέρα πας Φρουραρχείο και μετά 424, και την επόμενη μέρα μόνο Φρουραρχείο και Στρατολογία. Επίσης να θυμάστε ότι χωρίς μάσκα δεν δέχονται κανέναν. Από την ουρά μπαίνετε ανά 5 άτομα. Η διαδικασία στο Φρουραρχείο κυλάει γρήγορα, στο 424 θέλει υπομονή και πλέον περιμένεις έξω και όχι μέσα και μπαίνετε ένας-ένας.
Το χειρότερο και δυστυχώς, είναι ο ψυχίατρος (!) στο 424. Δεν ξέρω αν ήταν στις μαύρες του, πάντως από αρκετά παιδιά άκουσα ίδια εμπειρία με την δική μου. Δεν σηκώνει πολλά πολλά. Σου πετάει ευθείς φράσεις τύπου "Στην γνωμάτευση βλέπω ότι σίγουρα γράφει ψέματα" - "Εδώ δεν λέμε ψέματα γιατί όλα έχουν επιπτώσεις", σε ρωτάει επίσης για τον γιατρό σου, πόσες φορές πας, αν παίρνεις αγωγή, σε τι δοσολογία, από πότε έχεις συμπτώματα, σου λέει να τα περιγράψεις κτλ, σε κρατάει γύρω στα 5 λεπτά τουλάχιστον.
Οπότε όσο πιο λίγα τελικά γράφει η γνωμάτευση, τόσο το καλύτερο για τον συγκεκριμένο. Γενικά σε ζορίζει αρκετά, και μονολεκτικά να απαντάς αυτός περιμένει να κάνετε κουβέντα, αλλά έστω και κάπως δύσκολα σου βάζει στην γνωμάτευση αυτό που χρειάζεσαι, δεν άκουσα ότι αρνήθηκε να βάλει το Ι5 σε κανέναν.
Το χειρότερο είναι απλά ότι σε αγχώνει απότομα. Το ότι φοράς μάσκα βέβαια βοηθάει γιατί δεν βλέπει τις εκφράσεις σου αλλά κάνει αρκετό eye-contact. Να προσέχετε επίσης στο εντελώς τελευταίο στάδιο στην στρατολογία γιατί όλο τον φάκελο τον ετοιμάζετε εσείς με συνδετήρες, οπότε αν ξεχάσετε κάνα χαρτί θα υπάρχει πρόβλημα και θα το ρίξουν επάνω σας.
Η επιτροπή απαλλαγών τελικώς γι'αυτή την ΕΣΣΟ θα υπάρχει κανονικά. Δεν ισχύει πλέον η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μέσω TAXIS και στρατολογίας. Γενικά για να τελειώνετε γρήγορα, καλό να είστε από τις 07:00 εκεί.
Και τις 2 μέρες γιατί η διαδικασία ξεκινάει 07:30 το αργότερο. Δεν θέλει άγχος, κάντε κάθε βήμα προσεκτικά και όλα θα'ναι κομπλέ.
Φιλε μου αναφερεσαι σε απαλλαγη; Δηλαδη ειχες παρει τις δυο αναβολες και πηγες σημερα για την ολικη ας πουμε; Επισης δωσε λιγο εικονα απο πλευρας κοσμου και ουρας, γιατι εγω παω για τη δευτερη αναβολη αυριο και σκεφτομαι να ξεκινησω τα ξημερωματα και να περιμενω κανα τριωρο μεχρι τις 07:00 διοτι περυσι που πηγα στις 06:30 χωρις υπερβολη ειχε ουρα 400+ ατομων.
Από κόσμο ήταν αρκετά ανεκτή η αναμονή. Είχε περίπου 40-50 άτομα μαξ. Φρουραρχείο κάθισα 45' και 424 περίπου 2 ώρες. Ναι, εγώ πήρα το τελικό Ι5, είχα 2 ετήσιες.
Καλησπέρα
Αν πάρω αναβολή για λογούς υγείας θα μπορώ αφού λήξει αυτή να ζητήσω αναβολή σπουδών;
Αν πάρω αναβολή για λογούς υγείας θα μπορώ αφού λήξει αυτή να ζητήσω αναβολή σπουδών;
Καλησπέρα παιδιά ,
θέλω να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους με χαρτί ιδιώτη γιατρού .
Έχω πάρει ήδη μια για κοινωνικούς λόγους που λήγει τον Ιούλιο. Γνωρίζει κάποιος εάν στο στρατόπεδο θα γνωρίζουν ότι έχω πάρει ήδη μια αναβολή για κοινωνικούς λόγους και αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ;
Ευχαριστώ πολύ
θέλω να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους με χαρτί ιδιώτη γιατρού .
Έχω πάρει ήδη μια για κοινωνικούς λόγους που λήγει τον Ιούλιο. Γνωρίζει κάποιος εάν στο στρατόπεδο θα γνωρίζουν ότι έχω πάρει ήδη μια αναβολή για κοινωνικούς λόγους και αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ;
Ευχαριστώ πολύ
Θα γνωρίζουν ότι έχεις πάρει αναβολή για κοινωνικούς λόγους αλλά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την αναβολή για ιατρικούς λόγους καθώς η αναβολή για κοινωνικούς λόγους είναι δικαιωμά σου.
Δεν θα υπάρχει θέμα
Καλησπέρα σε όλους! Πέρασα προχθές από γιατρό στο 424 (η διαδικασία κλασσική-δεν εξέταζαν καν) είχα 2 χρόνια αναβολές για ψυχολογικούς λόγους και πάω για απαλλαγή. Παίζει η επιτροπή να αλλάξει την απόφαση του γιατρού για κάποιο λόγο; Μου έγραψε ξεκαθαρα Ι5 ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ. Ευχαριστώ
Αν αυτές τις μέρες πάει κάποιος για εξέταση στο Νοσοκομείο στα Χανια μπορεί να μας πει πως είναι το κλίμα για αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Ευχαριστώ.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Καλησπέρα, είχα διετή αναβολή για λόγους υγείας και τώρα πρέπει να παρουσιαστώ πάλι και θέλω να το πάω για απαλλαγή το θέμα. Έχω ήδη γνωμάτευση από ψυχίατρο λόγω ψυχοσωματικού θέματος. Θα παρουσιαστώ στο στρατόπεδο για να ξεμπερδέψω γρηγορότερα σε σχέση με το φρουραρχείο που πρέπει να ξαναπαρουσιαστείς μετά από έναν μήνα. Ξέρει κανείς αν κρατάνε τις ταυτότητες και πούνε θα μείνεις μέσα σε περίπτωση που δεν δεχτούν τα δικαιολογητικά που θα τους παρουσιάσω για την απαλλαγή;
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 17
supermario91 έγραψε:Καλησπέρα, είχα διετή αναβολή για λόγους υγείας και τώρα πρέπει να παρουσιαστώ πάλι και θέλω να το πάω για απαλλαγή το θέμα. Έχω ήδη γνωμάτευση από ψυχίατρο λόγω ψυχοσωματικού θέματος. Θα παρουσιαστώ στο στρατόπεδο για να ξεμπερδέψω γρηγορότερα σε σχέση με το φρουραρχείο που πρέπει να ξαναπαρουσιαστείς μετά από έναν μήνα. Ξέρει κανείς αν κρατάνε τις ταυτότητες και πούνε θα μείνεις μέσα σε περίπτωση που δεν δεχτούν τα δικαιολογητικά που θα τους παρουσιάσω για την απαλλαγή;
Εξαρταται που θα παρουσιαστεις... Συνηθως οσοι ειναι απο αναβολη παρουσιαζονται Θηβα, φετος στην Θηβα φερανε επιτροπη απαλλαγων μεσα στο στρατοπεδο, που σημαινει οτι και μονος να πας, θα παρεις την ιδια μερα την απαλλαγη, απλα ισως χρειαστεις να περιμενεις μεχρι τις 6 το απογευμα για να βγει η αποφαση με υπογραφη κλπ ετοιμη να την παρεις... Θα ταλαιπωρηθεις λιγο μετα περα δοθε κλπ αλλα κατα πασα πιθανοτητα θα τελειωσεις την ιδια μερα... Αν εχεις συνοδο μπορεις να φυγεις αν δεν θες να περιμενεις μεχρι τις 6 το απογευμα και να παρεις τηλεφωνο να μαθεις για την αποφαση της επιτροπης, σου δινουν κατι χαρτια που κανεις διαδικασια μεσω ταχυδρομειου (θα σου πουν εκει τι να κανεις) και σου ταχυδρομουν πισω την ταυτοτητα με την αποφαση της επιτροπης...
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Κάτσε κάτσε, επειδή έχω πάρει μία φορά αναβολή και την πήρα αυθημερόν η οποία άργησε όπως είπες μέχρι τις 6-7 το απόγευμα όταν θυμήθηκε να έρθει η επιτροπή. Τώρα είναι να παρουσιαστώ στην Άσσηρο στο στρατόπεδο Προκοπίδη, όταν ήμουν πριν λίγες μέρες όλοι θα τελείωναν το αργότερο στις 6 είπαν. Όσοι είναι για αναβολή ή απαλλαγή στην ίδια επιτροπή δεν περνάνε; Μου έχουν πει υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να κοιμηθώ εκεί ένα βράδυ ανάλογα με το πόσα άτομα είναι αλλά όχι να πρέπει να πάω σε άλλη πόλη που είναι η επιτροπή.
Καλημερα εχει παει κανεις 401 μετα απ το φρουραρχειο; Γιατι δεν απαντανε μερες τωρα τα εκει! Τ γινετε με την αναβολη δινει οσο κ ο γιατρος στο φρουραρχειο για ψυχολογικους λογοθς?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες