Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)
Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)
Χαίρεται,
Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπόρω να κάνω ένσταση για το πρόστιμο των 6.000. Τι έγγραφο πρέπει να συμπληρώσω; Επίσης το πρόστιμο όταν πάει στην εφορία, μπορεί να γίνει ρύθμιση σε δόσεις και αν ναι πως;
Eυχαριστώ
Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπόρω να κάνω ένσταση για το πρόστιμο των 6.000. Τι έγγραφο πρέπει να συμπληρώσω; Επίσης το πρόστιμο όταν πάει στην εφορία, μπορεί να γίνει ρύθμιση σε δόσεις και αν ναι πως;
Eυχαριστώ
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 32
bpstl2 έγραψε:Χαίρεται,
Eυχαριστώ
Για τη ρύθμιση πας εφορία και το κανονίζεις εκεί. Για την ένσταση κάποιες πληροφορίες έχει εδώ και φαντάζομαι ότι θα θες να μιλήσεις με δικηγόρο: https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/giannis_papadopoylos/prostimo-anypotaxias-6000-eyro-pos-mporo-na-apofygo-tin-pliromi
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος teosigkouIMBACK την Τρί Απρ 20, 2021 11:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τι θα συμβεί αν σας καλέσουν ξανά αφού ολοκληρώσετε όλα τα χαρτιά σας;
Μόλις έλαβα ξανά ένα μήνυμα που έλεγε: "Σας πληροφορούμε ότι εκδόθηκε το σημείωμα κατάταξής σας με την 2021 Β ΕΣΣΟ. Μπορείτε να το παραλάβετε-εκτυπώσετε πατώντας εδώ μέσω του δικτυακού τόπου www.stratologia.gr όπου έχουν αναρτηθεί και σχετικές οδηγίες. "
Έχω ήδη λάβει το σχέδιο επιβεβαίωσης Ανυπότακτοι εξωτερικού και έλαβα πρόστιμο ύψους 6 χιλιάδων, προσπαθούν να μου δώσουν άλλο πρόστιμο 6 χιλ. Πρέπει να περάσω ολόκληρη τη διαδικασία από την πρεσβεία ξανά ή μήπως αυτό είναι λάθος;
Μόλις έλαβα ξανά ένα μήνυμα που έλεγε: "Σας πληροφορούμε ότι εκδόθηκε το σημείωμα κατάταξής σας με την 2021 Β ΕΣΣΟ. Μπορείτε να το παραλάβετε-εκτυπώσετε πατώντας εδώ μέσω του δικτυακού τόπου www.stratologia.gr όπου έχουν αναρτηθεί και σχετικές οδηγίες. "
Έχω ήδη λάβει το σχέδιο επιβεβαίωσης Ανυπότακτοι εξωτερικού και έλαβα πρόστιμο ύψους 6 χιλιάδων, προσπαθούν να μου δώσουν άλλο πρόστιμο 6 χιλ. Πρέπει να περάσω ολόκληρη τη διαδικασία από την πρεσβεία ξανά ή μήπως αυτό είναι λάθος;
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Heraldic έγραψε:Τι θα συμβεί αν σας καλέσουν ξανά αφού ολοκληρώσετε όλα τα χαρτιά σας;
Επειδή η τυπική ισχύς της ιδιότητας της ανυποταξίας είναι για 6 μήνες μπορούν να σου ξαναστείλουν και έχει αναφερθεί ξανά στο φόρουμ ότι γίνεται. Υπάρχει οδηγία εδώ και μερικά χρόνια να μην επιβάλλεται πρόστιμο για δεύτερη φορά οπότε εκτός απροόπτου αυτό δεν θα ξαναμπεί. Ναι σε παραπέμπουν στην πρεσβεία οπότε θα πρέπει να ξαναπάς εκεί αλλά συννενοήσου πρώτα με τη στρατολογία.
teosigkouIMBACK έγραψε:Επειδή η τυπική ισχύς της ιδιότητας της ανυποταξίας είναι για 6 μήνες μπορούν να σου ξαναστείλουν και έχει αναφερθεί ξανά στο φόρουμ ότι γίνεται. Υπάρχει οδηγία εδώ και μερικά χρόνια να μην επιβάλλεται πρόστιμο για δεύτερη φορά οπότε εκτός απροόπτου αυτό δεν θα ξαναμπεί. Ναι σε παραπέμπουν στην πρεσβεία οπότε θα πρέπει να ξαναπάς εκεί αλλά συννενοήσου πρώτα με τη στρατολογία.
Τυπικά τους ανυπότακτους τους καλούν να υπηρετήσουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Οπότε όπως αναφέρει και ο φίλος πάνω θα σε ειδοποιούν κάποιες φορές. Πόσο συχνα θα γίνετε αυτό εξαρτάται. Πρόστιμο δεν ξανατρώς εφόσον είσαι ήδη σε καθεστώς ανυποταξίας. Αν η ανυποταξία σου διακοπεί, τότε ναι μπορεί να ξαναπέσει. Δες τον αντίστοιχο νόμο πότε διακόπτεται, αλλά δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε ανυσηχεί τώρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Απρ 21, 2021 3:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η βεβαιωση ανυποταξιας εξωτερικου ειναι ανεξαρτητη απο τα σημειωματα καταταξης... Σε πολλους ανυποτακτους εξωτερικου στελνουν κατα καιρους σημειωματα, χωρις να αλλαζει η κατασταση τους - και να το αγνοησεις δε θα γινει κατι, δεν θα σταματησεις να φαινεσαι ανυποτακτος εξωτερικου στα διαφορα συστηματα. Απλως αν θες να εισαι 100% σιγουρος, μπορεις να παρεις ενα τηλεφωνο στη Στρατολογια τη μερα της προσκλησης για καταταξη και να πεις οτι δεν θα παρουσιαστεις και οτι παραμενεις ανυποτακτος εξωτερικου.
Ανανεωση βεβαιωσης μεσω πρεσβειας απαιτειται μονο για διαβατηριο, οποτε ισχυουν οι 6 μηνες.
Δευτερο προστιμο, οριστική απωλεια ιδιοτητας κλπ κλπ συμβαινει πλεον μονο αν διακοπει η ανυποταξια και αρχισει καινουρια, οχι για την ιδια ανυποταξια. Διακοπη ανυποταξιας γινεται μονο με αιτηση του στρατευσιμου, καταταξη, συλληψη ή αποφαση στρατοδικείου (και για το τελευταιο δεν παιρνω ορκο). Παλιά τη διεκοπταν απλώς και μονο επειδη σε καλεσαν απο το στρατοδικειο για την αρχικη ανακριση, ανεξαρτητως της εξελιξης της διαδικασιας... Πλεον αυτο εχει καταργηθεί.
Ανανεωση βεβαιωσης μεσω πρεσβειας απαιτειται μονο για διαβατηριο, οποτε ισχυουν οι 6 μηνες.
Δευτερο προστιμο, οριστική απωλεια ιδιοτητας κλπ κλπ συμβαινει πλεον μονο αν διακοπει η ανυποταξια και αρχισει καινουρια, οχι για την ιδια ανυποταξια. Διακοπη ανυποταξιας γινεται μονο με αιτηση του στρατευσιμου, καταταξη, συλληψη ή αποφαση στρατοδικείου (και για το τελευταιο δεν παιρνω ορκο). Παλιά τη διεκοπταν απλώς και μονο επειδη σε καλεσαν απο το στρατοδικειο για την αρχικη ανακριση, ανεξαρτητως της εξελιξης της διαδικασιας... Πλεον αυτο εχει καταργηθεί.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
ypodiopos19 έγραψε:Η βεβαιωση ανυποταξιας εξωτερικου ειναι ανεξαρτητη απο τα σημειωματα καταταξης... Σε πολλους ανυποτακτους εξωτερικου στελνουν κατα καιρους σημειωματα, χωρις να αλλαζει η κατασταση τους - και να το αγνοησεις δε θα γινει κατι, δεν θα σταματησεις να φαινεσαι ανυποτακτος εξωτερικου στα διαφορα συστηματα. Απλως αν θες να εισαι 100% σιγουρος, μπορεις να παρεις ενα τηλεφωνο στη Στρατολογια τη μερα της προσκλησης για καταταξη και να πεις οτι δεν θα παρουσιαστεις και οτι παραμενεις ανυποτακτος εξωτερικου.
Σωστά είναι όλα αυτά απλά εξαρτάται και σε ποια πρεσβεία ανήκει ο φίλος. Η πρεσβεία του Λονδίνου ως γνωστόν ζητάει ανανέωση της ανυποταξίας κάθε 6 μήνες επειδή βασίζεται στο ότι όλα τα έγγραφα του δημοσίου για τέτοιους λόγους έχουν τόση ισχύ, χωρίς να το ζητάει η στρατολογία. Μετά ζητάει αυτά τα έγγραφα για την έκδοση ιδιότητας ΜΚΕ οπότε για μένα καλύτερα να είσαι όσο πιο τυπικός μπορείς. Καθαρά νομικά δεν υπάρχει θέμα αλλά εξαρτάται και που θα πέσεις. Γι' αυτό ανέφερα να καλέσει πρώτα στρατολογία και αν του πουν εκεί ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι τότε είναι οκ.
Ναι αν υπαρχει θεμα με την πρεσβεια τη συγκεκριμενη δεν το γνωριζω... Τυπικα η πρεσβεια δεν καταλαβαινω γιατι να "ζητησει" κατι... Τη βεβαιωση τη ζηταει ο ανυποτακτος και την εκδίδει η στρατολογία, οχι η πρεσβεια. Η πρεσβεια εκδιδει απλώς τη βεβαιωση κατοικίας και λειτουργεί ως ενδιάμεσος. Αλλα αν τη ζητανε αργοτερα οι ίδιοι για ΜΚΕ ναι, ειναι αλλο θεμα...
Εκει που θελω να καταληξω είναι οτι στρατολογικά, οσον αφορα την ανυποταξια εξωτερικου, το προστιμο κλπ. αυτα ειναι θεματα που αποφασιζει αποκλειστικά η Στρατολογία και δεν υπαρχει υποχρεωση ανανεωσης της βεβαιωσης για τη διατηρηση της καταστασης, ανεξαρτητα απο την πρεσβεια του καθενος. Η πρεσβεια δε μπορει να αφαιρέσει την ιδιότητα ανυποτακτου εξωτερικού, διότι δεν ειναι η πρεσβεια που την αποδίδει (είναι η Στρατολογία).
Εκει που θελω να καταληξω είναι οτι στρατολογικά, οσον αφορα την ανυποταξια εξωτερικου, το προστιμο κλπ. αυτα ειναι θεματα που αποφασιζει αποκλειστικά η Στρατολογία και δεν υπαρχει υποχρεωση ανανεωσης της βεβαιωσης για τη διατηρηση της καταστασης, ανεξαρτητα απο την πρεσβεια του καθενος. Η πρεσβεια δε μπορει να αφαιρέσει την ιδιότητα ανυποτακτου εξωτερικού, διότι δεν ειναι η πρεσβεια που την αποδίδει (είναι η Στρατολογία).
Δε ζήτησε ποτέ ανανέωση κάθε εξάμηνο η πρεσβεία Λονδίνου στην περίπτωση μου. Μόνο αν χρειαστεί ανανέωση διαβατηρίου
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
ypodiopos19 έγραψε:Ναι αν υπαρχει θεμα με την πρεσβεια τη συγκεκριμενη δεν το γνωριζω... Τυπικα η πρεσβεια δεν καταλαβαινω γιατι να "ζητησει" κατι... Τη βεβαιωση τη ζηταει ο ανυποτακτος και την εκδίδει η στρατολογία, οχι η πρεσβεια. Η πρεσβεια εκδιδει απλώς τη βεβαιωση κατοικίας και λειτουργεί ως ενδιάμεσος. Αλλα αν τη ζητανε αργοτερα οι ίδιοι για ΜΚΕ ναι, ειναι αλλο θεμα...
Εκει που θελω να καταληξω είναι οτι στρατολογικά, οσον αφορα την ανυποταξια εξωτερικου, το προστιμο κλπ. Αυτα ειναι θεματα που αποφασιζει αποκλειστικά η Στρατολογία και δεν υπαρχει υποχρεωση ανανεωσης της βεβαιωσης για τη διατηρηση της καταστασης, ανεξαρτητα απο την πρεσβεια του καθενος. Η πρεσβεια δε μπορει να αφαιρέσει την ιδιότητα ανυποτακτου εξωτερικού, διότι δεν ειναι η πρεσβεια που την αποδίδει (είναι η Στρατολογία).
Έχεις απόλυτο δίκιο, νομικά δεν υπάρχει κανένα θέμα και εγώ ο ίδιος το έχω ξεκαθαρίσει και μάλιστα μου έχουν απαντήσει γραπτώς από την στρατολογία ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανανέωσης της ανυποταξίας εκτός αν την διακόψεις εσύ ο ίδιος κλπ. Απλά επειδή τα δικαιολογητικά για να βγει η ανυποταξία κατατίθονται μέσω της πρεσβείας και κάθε πρεσβεία ζητάει τα δικά της (με βάση τη γενική κατεύθυνση του νόμου), υπάρχουν κάποιες πρεσβείες με χαρκτηριστικότερη αυτή του Λονδίνου που ταλαιπωρούν τον κόσμο.
Αυτό το λέω κυρίως γιατί έλεγα στον κολλητό μου που είναι Αγγλία να μην πάει να ανανεώνει κάθε 6 μήνες όπως του ζητάνε και τελικώς του τα ζήτησαν μαζεμένα όταν έκανε αίτηση για ΜΚΕ (που δεν προβλέπεται!). Γενικά η κατάσταση με την πρεσβεία Λονδίνου είναι πολύ ειδική περίπτωση και μπορεί να μην αφορά τον φίλο που ρώτησε οπότε ας απευθυνθεί στην στρατολογία και θα του πουν από εκεί.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
UKCitizen έγραψε:Δε ζήτησε ποτέ ανανέωση κάθε εξάμηνο η πρεσβεία Λονδίνου στην περίπτωση μου. Μόνο αν χρειαστεί ανανέωση διαβατηρίου
Τι να πω τότε ή είσαι τυχερός ή ο φίλος μου άτυχος αλλά το θέμα της εξάμηνης ανανέωσης που ζητάει η πρεσβεία έχει αναφερθεί ξανά στο φόρουμ (και όχι μόνο για διαβατήριο). Κάποια στιγμή φαντάζομαι θα σταματήσει αυτός ο παραλογισμός και μπορεί και μακάρι να έχουν σταματήσει να ζητάνε.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Καλησπέρα, ως κάτοικος Αγγλίας και ανυπότακτος εξωτερικού τα τελευταία 8 χρόνια (τα περισσότερα ως διδακτορικός) έχω ζήσει διάφορα τραγελαφικά με την Πρεσβεία του Λονδίνου τα οποία έχουν καλυφθεί από πολλούς στο φόρουμ. Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία φορά πού είχα κάνει ανανέωση ανυποταξίας (Νοέμβριος 2018) δεν μου είχαν ξαναπεί για το εξάμηνο οπότε ελπίζω να έληξε αυτό το κομμάτι.
Επειδή θέλω να ανανεώσω το διαβατήριο μου έκλεισα 2 ραντεβού την ίδια μέρα για να κάνω την ανανέωση ανυποταξίας (1ο ραντεβού) και για να αρχίσω την διαδικασία ανανέωσης (2ο ραντεβού). Πριν 5 χρόνια είχα επίσης πάει χωρίς να έχω την βεβαίωση από τη στρατολογία (αλλά με τη βεβαίωση του προξενείου για στρατολογική χρήση) και σε συνεννόηση με την υπάλληλο είχαμε ολοκληρώσει τη διαδικασία με μόνη εκκρεμότητα να σταλεί η αίτηση από την υπηρεσία στην πρεσβεία όταν έρθει η βεβαίωση από τη στρατολογία.
Αυτή τη φορά μου ζητάνε στην ουσία να ακυρώσω το ραντεβού για διαβατήριο και να ταξιδέψω από το Μάντσεστερ μόνο και μόνο για να παραλάβω τη βεβαίωση και να την προσκομίσω στην υπηρεσία διαβατηρίων, το οποίο θεωρώ ανούσιο και αστείο ειδικά σε περιόδους πανδημίας. Νομίζω ότι θα μπορέσω να διευθετήσω το ζήτημα, αλλά σκέφτομαι να παίξω την κάρτα της αυθαιρεσίας if the going gets tough.
Κοιτώντας τις νομοθεσίες και τα ΦΕΚ, ΚΥΑ και δεν μπορώ να βρω πουθενά ό, τι απαιτείται βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού για έκδοση διαβατηρίου. Υπάρχει μόνο αυτή η ΚΥΑ ( https://www.e-nomothesia.gr/kat-diabateria/kya-3021-22-10-th-2010.html ) στην οποία φέρεται ότι ο ενδιαφερόμενος/η μπορεί να προσκομίσει τυχόν πρόσθετα αποδεικτικά έγγραφα.
Το κομμάτι αυτό είναι προφανώς αρκετά αόριστο αλλά δεν ξέρω αν η βεβαίωση αυτή ανήκει σε αυτά. Κανονικά με το αρχικό χαρτί ανυπότακτου εξωτερικού θα έπρεπε να μπορούμε να εκδίδουμε/ανανεώνουμε το διαβατήριο μας. Πιστεύετε ότι αξίζει να αρχίσει μια φασαρία για αυτό;
Επειδή θέλω να ανανεώσω το διαβατήριο μου έκλεισα 2 ραντεβού την ίδια μέρα για να κάνω την ανανέωση ανυποταξίας (1ο ραντεβού) και για να αρχίσω την διαδικασία ανανέωσης (2ο ραντεβού). Πριν 5 χρόνια είχα επίσης πάει χωρίς να έχω την βεβαίωση από τη στρατολογία (αλλά με τη βεβαίωση του προξενείου για στρατολογική χρήση) και σε συνεννόηση με την υπάλληλο είχαμε ολοκληρώσει τη διαδικασία με μόνη εκκρεμότητα να σταλεί η αίτηση από την υπηρεσία στην πρεσβεία όταν έρθει η βεβαίωση από τη στρατολογία.
Αυτή τη φορά μου ζητάνε στην ουσία να ακυρώσω το ραντεβού για διαβατήριο και να ταξιδέψω από το Μάντσεστερ μόνο και μόνο για να παραλάβω τη βεβαίωση και να την προσκομίσω στην υπηρεσία διαβατηρίων, το οποίο θεωρώ ανούσιο και αστείο ειδικά σε περιόδους πανδημίας. Νομίζω ότι θα μπορέσω να διευθετήσω το ζήτημα, αλλά σκέφτομαι να παίξω την κάρτα της αυθαιρεσίας if the going gets tough.
Κοιτώντας τις νομοθεσίες και τα ΦΕΚ, ΚΥΑ και δεν μπορώ να βρω πουθενά ό, τι απαιτείται βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού για έκδοση διαβατηρίου. Υπάρχει μόνο αυτή η ΚΥΑ ( https://www.e-nomothesia.gr/kat-diabateria/kya-3021-22-10-th-2010.html ) στην οποία φέρεται ότι ο ενδιαφερόμενος/η μπορεί να προσκομίσει τυχόν πρόσθετα αποδεικτικά έγγραφα.
Το κομμάτι αυτό είναι προφανώς αρκετά αόριστο αλλά δεν ξέρω αν η βεβαίωση αυτή ανήκει σε αυτά. Κανονικά με το αρχικό χαρτί ανυπότακτου εξωτερικού θα έπρεπε να μπορούμε να εκδίδουμε/ανανεώνουμε το διαβατήριο μας. Πιστεύετε ότι αξίζει να αρχίσει μια φασαρία για αυτό;
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
fallout_shelter έγραψε:Καλησπέρα, ως κάτοικος Αγγλίας και ανυπότακτος εξωτερικού τα τελευταία 8 χρόνια (τα περισσότερα ως διδακτορικός) έχω ζήσει διάφορα τραγελαφικά με την Πρεσβεία του Λονδίνου τα οποία έχουν καλυφθεί από πολλούς στο φόρουμ. Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία φορά πού είχα κάνει ανανέωση ανυποταξίας (Νοέμβριος 2018) δεν μου είχαν ξαναπεί για το εξάμηνο οπότε ελπίζω να έληξε αυτό το κομμάτι.
Επειδή δεν έχω καταλάβει ακριβώς το ερώτημα. Θες να μάθεις αν χρειάζεται βεβαίωση ανυποταξίας γενικά ή βεβαίωση του τελευταίου εξαμήνου; Βεβαίωση ανυποταξίας χρειάζεται γιατί για να βγάλεις διαβατήριο ή θα πρέπει να έχεις εκπληρώσει τη θητεία ή να έχεις κάποια αναβολή, απαλλαγή, κλπ. Του τελευταίου εξαμήνου προκύπτει από το ότι τέτοιου είδους έγγραφα έχουν ισχύ έξι μήνες. Δηλαδή δεν μπορείς να πας μία βεβαίωση από το 2019, δεν θα την δεχτούν. Αλλά δεν ξέρω αν ήταν αυτό που ήθελες να μάθεις.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Ευχαριστώ για την απάντηση, στην ουσία έθιξα 2 διαφορετικά ζητήματα πού απλά μαζί σχετίζονται με τη ταλαιπωρία πού δημιουργεί η πρεσβεία του Λονδίνου για ζητήματα πού αφορούν ανυπότακτους εξωτερικού:
- το ένα έχει να κάνει με την αναλγησία της πρεσβείας στο θέμα της ανανέωσης διαβατηρίου, μιας και ενώ θα έχω κάνει την διαδικασία της βεβαίωσης ανυποταξίας στο στρατολογικό τμήμα, δεν θα με αφήσουν να κάνω διαδικασία ανανέωσης διαβατηρίου την ίδια μέρα μιας και δεν θα έχουν το χαρτί από την στρατολογία. Για την πρεσβεία πού λειτουργεί ως μεσάζοντας στην όλη υπόθεση μεταξύ στρατολογίας και αστυνομίας, φέρεται να τους είναι αδιανόητο να γίνουν οι 2 διαδικασίες παράλληλα και απλά όταν έρθει το χαρτί της στρατολογίας στο στρατολογικό τμήμα να το δώσουν στο τμήμα διαβατηρίων για να προστεθεί στην αίτηση. Κοινώς πρέπει ο ενδιαφερόμενος να παραλάβει το χαρτί από την πρεσβεία (γιατί δεν το στέλνουν καν ταχυδρομικώς) και να πάει σε άλλο ραντεβού για την ανανέωση.
- το άλλο ζήτημα είναι αν η βεβαίωση ανυποταξίας εντός εξαμήνου Είναι προαπαιτούμενο έγγραφο πού ορίζεται από τη νομοθεσία για έκδοση διαβατηρίου σε ανυπότακτο εξωτερικού. Αν αυτό το έγγραφο κοινώς είναι υποχρεωτικό και αν Υπάρχει Οδηγία (ΚΥΑ, ΦΕΚ) πού να το ορίζει αυτό.
Κοινώς ψάχνω κάποιο επιχείρημα έτσι ώστε να μου επιτραπεί να πιέσω την πρεσβεία να προχωρήσει στην ανανέωση του διαβατηρίου χωρίς να περιμένω να φτάσει το χαρτί από τη στρατολογία και να αναγκαστώ να πάω Λονδίνο μόνο και μόνο για αυτό. Άρα το ερώτημα είναι αν αναγράφεται πουθενά ότι αυτό το έγγραφο είναι υποχρεωτικό για την διαδικασία σε επίσημο έγγραφο του κράτους. Κοινώς αν απλά υπάρχει για Την ταλαιπωρία (συν τα 50 ευρώ πού ζητάνε για αυτό).
- το ένα έχει να κάνει με την αναλγησία της πρεσβείας στο θέμα της ανανέωσης διαβατηρίου, μιας και ενώ θα έχω κάνει την διαδικασία της βεβαίωσης ανυποταξίας στο στρατολογικό τμήμα, δεν θα με αφήσουν να κάνω διαδικασία ανανέωσης διαβατηρίου την ίδια μέρα μιας και δεν θα έχουν το χαρτί από την στρατολογία. Για την πρεσβεία πού λειτουργεί ως μεσάζοντας στην όλη υπόθεση μεταξύ στρατολογίας και αστυνομίας, φέρεται να τους είναι αδιανόητο να γίνουν οι 2 διαδικασίες παράλληλα και απλά όταν έρθει το χαρτί της στρατολογίας στο στρατολογικό τμήμα να το δώσουν στο τμήμα διαβατηρίων για να προστεθεί στην αίτηση. Κοινώς πρέπει ο ενδιαφερόμενος να παραλάβει το χαρτί από την πρεσβεία (γιατί δεν το στέλνουν καν ταχυδρομικώς) και να πάει σε άλλο ραντεβού για την ανανέωση.
- το άλλο ζήτημα είναι αν η βεβαίωση ανυποταξίας εντός εξαμήνου Είναι προαπαιτούμενο έγγραφο πού ορίζεται από τη νομοθεσία για έκδοση διαβατηρίου σε ανυπότακτο εξωτερικού. Αν αυτό το έγγραφο κοινώς είναι υποχρεωτικό και αν Υπάρχει Οδηγία (ΚΥΑ, ΦΕΚ) πού να το ορίζει αυτό.
Κοινώς ψάχνω κάποιο επιχείρημα έτσι ώστε να μου επιτραπεί να πιέσω την πρεσβεία να προχωρήσει στην ανανέωση του διαβατηρίου χωρίς να περιμένω να φτάσει το χαρτί από τη στρατολογία και να αναγκαστώ να πάω Λονδίνο μόνο και μόνο για αυτό. Άρα το ερώτημα είναι αν αναγράφεται πουθενά ότι αυτό το έγγραφο είναι υποχρεωτικό για την διαδικασία σε επίσημο έγγραφο του κράτους. Κοινώς αν απλά υπάρχει για Την ταλαιπωρία (συν τα 50 ευρώ πού ζητάνε για αυτό).
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
fallout_shelter έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση, στην ουσία έθιξα 2 διαφορετικά ζητήματα πού απλά μαζί σχετίζονται με τη ταλαιπωρία πού δημιουργεί η πρεσβεία του Λονδίνου για ζητήματα πού αφορούν ανυπότακτους εξωτερικού:
Οκ τώρα κατάλαβα. Για τη βεβαίωση ανυποταξίας ισχύει αυτό που είπα. Δεν ξέρω που ακριβώς το γράφει ο νόμος αλλά και Ελλάδα να το κάνεις σε ρωτάνε αν έχεις κάνει στρατό και αν δεν έχεις πρέπει να το δικαιολογήσεις με κάποιο τρόπο (στην περίπτωση σου ανυπότακτος εξωτερικού). Η βεβαίωση πρέπει να είναι του τελευταίου εξαμήνου, αυτό ισχύει γενικά για έγγραφα δημοσίου όπως πιστοποιητικά κλπ που περιγράφουν μία μη μόνιμη ιδιότητα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες