Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)
Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)
κάνω λάθος; Υποθέτω ότι μια δικαστική δίκη έχει προγραμματιστεί μόλις επιβεβαιωθεί ότι είστε Ανυπότακτος εξωτερικού και όταν συμβαίνει δικαστική δίκη, το ποινικό σας αρχείο αλλάζει. Αυτό δεν συμβαίνει;
Ναι, κάνετε λάθος. Δίκη προγραμματίζεται όταν έρχεται κλήτευση για να παρουσιαστείτε στο δικαστήριο.Επίσης, το ποινικό μητρώο μεταβάλλεται σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης. Αν υπάρξει αθώωση, δε συμβαίνει μεταβολή.
UKCitizen έγραψε:Ναι, κάνετε λάθος. Δίκη προγραμματίζεται όταν έρχεται κλήτευση για να παρουσιαστείτε στο δικαστήριο.
Σε ποιες περιπτώσεις συμβαίνει αυτό;
Είναι για κάθε Ανυπότακτο εξωτερικού.Επειδή ακούγεται ότι θα ήταν εξαιρετικά ακριβό ή επιλέγουν κάποιον για δικαστική κλήτευση τυχαία;
Heraldic έγραψε:UKCitizen έγραψε:Ναι, κάνετε λάθος. Δίκη προγραμματίζεται όταν έρχεται κλήτευση για να παρουσιαστείτε στο δικαστήριο.
Σε ποιες περιπτώσεις συμβαίνει αυτό;
Είναι για κάθε Ανυπότακτο εξωτερικού.Επειδή ακούγεται ότι θα ήταν εξαιρετικά ακριβό ή επιλέγουν κάποιον για δικαστική κλήτευση τυχαία;
Δε γνωρίζω πότε και αν καλούν σε δίκη. Γενικά γνωρίζω ότι κυνηγούν περισσότερο τους ανυπότακτους εσωτερικού.
Καλησπέρα σε όλους, θα παρακαλούσα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τις παρακάτω ερωτήσεις. Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού απο τον Νοεμβριο του 2020 (κάτοικος Ολλανδίας), κι εμφανίστηκε στο taxisnet το πρόστιμο των 6000 ευρώ. Από την πρεσβεία στην Ολλανδία μου είπαν Ότι μπορεί να γίνει διακανονισμός και να πληρώνω "γύρω στα 40-50 ευρώ το μήνα". 1) Γνωρίζει κανείς την διαδικασία διακανονισμού; Δεν βλέπω κάποιο προφανή τρόπο στο taxisnet. Υπάρχουν προϋποθέσεις/δικαιολογητικα;
2) Ανά διαστήματα βγαίνουν νόμοι "διευθετησης" για τους ανυπότακτους με τελευταίο τον ν.4609/2019 που όμως έληξε τον Δεκ 2020. Η υπαγωγή σε έναν τέτοιο νόμο περιλαμβάνει διαγραφή κι επιστροφή του προστιμου των 6000 ευρώ; Φαντάζομαι βεβαια ότι κανείς δεν ξέρει πότε κι αν θα ξαναβγει άμεσα παρόμοιος νόμος.
2) Ανά διαστήματα βγαίνουν νόμοι "διευθετησης" για τους ανυπότακτους με τελευταίο τον ν.4609/2019 που όμως έληξε τον Δεκ 2020. Η υπαγωγή σε έναν τέτοιο νόμο περιλαμβάνει διαγραφή κι επιστροφή του προστιμου των 6000 ευρώ; Φαντάζομαι βεβαια ότι κανείς δεν ξέρει πότε κι αν θα ξαναβγει άμεσα παρόμοιος νόμος.
Καλησπέρα παιδιά. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων εάν το ερώτημα μου είναι εκτός θέματος του συγκεκριμένου thread. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος εάν, πόσο πιθανό και σε πόσο διάστημα απο την αρχή της ανυποταξίας (εξωτερικού) γίνεται η δίκη.
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Κώστας Ανυποτ. έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων εάν το ερώτημα μου είναι εκτός θέματος του συγκεκριμένου thread. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος εάν, πόσο πιθανό και σε πόσο διάστημα απο την αρχή της ανυποταξίας (εξωτερικού) γίνεται η δίκη.
Ευχαριστώ
Πραγματικά άγνωστο. Μπορεί ποτέ, μπορεί σε λίγα χρόνια
Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τη δουλειά που γίνεται στο φόρουμ.
Μια τελευταία προς το παρόν ερώτηση :
Στην περίπτωση που κάποιος διακόψει την ανυποταξία του (είτε στα 33 για να την εξαγοράσει είτε νωρίτερα για να υπηρετήσει) αλλά δεν είναι ΜΚΕ (δλδ έχει λιγότερα από 7 χρόνια βιοποιρσμού στο εξωτερικό), οι ποινικές κυρώσεις και η δίκη αίρωνται αυτόματα ή περιμένει μετέπειτα τη δίκη με την προοπτική αθώωσης/καταδίκης;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μια τελευταία προς το παρόν ερώτηση :
Στην περίπτωση που κάποιος διακόψει την ανυποταξία του (είτε στα 33 για να την εξαγοράσει είτε νωρίτερα για να υπηρετήσει) αλλά δεν είναι ΜΚΕ (δλδ έχει λιγότερα από 7 χρόνια βιοποιρσμού στο εξωτερικό), οι ποινικές κυρώσεις και η δίκη αίρωνται αυτόματα ή περιμένει μετέπειτα τη δίκη με την προοπτική αθώωσης/καταδίκης;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καλησπέρα και πάλι,
Μίλησα με το στρατοδικείο αθηνών και μου είπανε το εξής:
Εάν κληθείς σε δίκη πριν τακτοποιήσεις την ανυποταξία σου, υπάρχει κίνδυνος να καταδικαστείς. Για αυτό με συμβούλευσαν εφόσον κληθείς, να πάει να σε εκπροσωπήσει κάποιος ώστε να πάρεις κάποια αναβολή εώς ότου το τατκοποιήσεις.
Εφόσον τακτοποιήσεις την ανυποταξία σου, η δίκη κάποια στιγμή θα γίνει, ωστόσο η απόφαση θα είναι αθωωτική, εφόσον δεν υπάρχει πλέον αδίκημα. Έχει τύχει σε κάποιον αυτό και να μπορεί να επιβεβαιώσει;
Μίλησα με το στρατοδικείο αθηνών και μου είπανε το εξής:
Εάν κληθείς σε δίκη πριν τακτοποιήσεις την ανυποταξία σου, υπάρχει κίνδυνος να καταδικαστείς. Για αυτό με συμβούλευσαν εφόσον κληθείς, να πάει να σε εκπροσωπήσει κάποιος ώστε να πάρεις κάποια αναβολή εώς ότου το τατκοποιήσεις.
Εφόσον τακτοποιήσεις την ανυποταξία σου, η δίκη κάποια στιγμή θα γίνει, ωστόσο η απόφαση θα είναι αθωωτική, εφόσον δεν υπάρχει πλέον αδίκημα. Έχει τύχει σε κάποιον αυτό και να μπορεί να επιβεβαιώσει;
Καλημέρα παιδιά μια ερώτηση έχω και εγώ !
Άμα πάω για ανυπότακτος εξωτερικού για κάποιους μήνες και μετά γυρίσω Ελλάδα για να διεκδικήσω το Ι5 ψυχιατρικό, σε περίπτωση που πάρω μέρα από 3 χρόνια την απαλλαγή, θα έχω ξεμπερδεψει με το πρόστιμο και όσες ποινικές κυρώσεις; Ευχαριστώ
Άμα πάω για ανυπότακτος εξωτερικού για κάποιους μήνες και μετά γυρίσω Ελλάδα για να διεκδικήσω το Ι5 ψυχιατρικό, σε περίπτωση που πάρω μέρα από 3 χρόνια την απαλλαγή, θα έχω ξεμπερδεψει με το πρόστιμο και όσες ποινικές κυρώσεις; Ευχαριστώ
Καλησπέρα,
Τί χαρτία σου ζήτησε η πρεσβεία;
Την βεβαίωση μόνιμου κατοίκου δεν την παίρνεις στα 7 χρόνια συνεχόμενης εργασίας; Άλλη βεβαίωση ειναι αυτή;
Ευχαριστώ,
Τί χαρτία σου ζήτησε η πρεσβεία;
Την βεβαίωση μόνιμου κατοίκου δεν την παίρνεις στα 7 χρόνια συνεχόμενης εργασίας; Άλλη βεβαίωση ειναι αυτή;
Ευχαριστώ,
Καλησπέρα σε ολους,
μου ηρθε χθες το χαρτι για το στρατο. Σκοπευω να λαβω τη βεβαιωση ανυποταξιας εξωτερικου απο το προξενειο. Οποτε σε αυτη τη φαση στο μυαλο μου ειναι δυο τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω:
1) Να συγκεντρωσω τα δικαιολογητικα για τη βεβαιωση ανυποταξιας
2) Να κανω διακανονισμο με τη ΔΟΥ μου για το διοικητικο προστιμο.
Υπαρχει καποιο αλλο σημαντικο βημα που παρελειψα;
Επίσης, το 2) πως μπορει να γινει; Μετα το περας της ημερας καταταξης, μπορω κατευθειαν να μπω στο TAXIS και να ζητησω διακανονισμο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
μου ηρθε χθες το χαρτι για το στρατο. Σκοπευω να λαβω τη βεβαιωση ανυποταξιας εξωτερικου απο το προξενειο. Οποτε σε αυτη τη φαση στο μυαλο μου ειναι δυο τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω:
Επίσης, το 2) πως μπορει να γινει; Μετα το περας της ημερας καταταξης, μπορω κατευθειαν να μπω στο TAXIS και να ζητησω διακανονισμο;
Καλησπέρα,
Δουλεύω 2 χρόνια στο εξωτερικό. Τα 7 χρόνια για βιοποριστικούς λόγους λέει ότι είναι συνεχόμενα. Δηλαδή εάν σταματήσω να δουλεύω για μερίκους μήνες έως και ένα χρόνο (χωρίς να παίρνω επίδομα ανεργίας απο το κράτος) μηδενίζονται αυτά τα 7 χρόνια και πάει πάλι από την αρχή όταν ξαναπιάσω δουλειά; Ευχαριστώ!
Δουλεύω 2 χρόνια στο εξωτερικό. Τα 7 χρόνια για βιοποριστικούς λόγους λέει ότι είναι συνεχόμενα. Δηλαδή εάν σταματήσω να δουλεύω για μερίκους μήνες έως και ένα χρόνο (χωρίς να παίρνω επίδομα ανεργίας απο το κράτος) μηδενίζονται αυτά τα 7 χρόνια και πάει πάλι από την αρχή όταν ξαναπιάσω δουλειά; Ευχαριστώ!
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 32
Poder9 έγραψε:Καλησπέρα,
Σου δίνει ένα περιθώριο 6 μηνών να έχεις κενό μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια. Πάνω από 6 μήνες κενό δεν δικαιολογούνται τα 7 χρόνια αλλά μπορείς να περιμένεις να μπεις στα 11 όπου δεν είναι απαραίτητα για δουελειά αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν σπουδές, κλπ, εφόσον έχεις έγγραφα που να αποδεικνύουν τη διαμονή σου στο εξωτερικό.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 32
Grdude έγραψε:Καλησπέρα σε ολους,
Όχι αυτά είναι τα βήματα. Το πρόστιμο θα σου μπει όταν κηρυχτείς ανυπότακτος εξωτερικού. Εγώ το διακανόνισα αυτοπροσώπως στη ΔΟΥ, δεν γνωρίζω αν γίνεται μέσω ΤΑΧΙS. Ίσως μέσω εξουσιοδότησης να μπορεί να το κάνει κάποιος συγγενείς.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες