Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
panospanos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από panospanos »

Αλέξανδρος έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να εξακριβώσω κάποια πράγματα που πιστεύω πως έχω καταλάβει σωστά σχετικά με την ανυποταξία εξωτερικού, και να λύσω κάποιες επιπλέον απορίες.

Μέχρι στιγμής έχω κατανοήσει ότι:

1. Ανυπότακτος εξωτερικού μπορεί να κηρυχθεί όποιος εργάζεται και μένει σε χώρα του εξωτερικού, παρουσιάζοντας το συμβόλαιο εργασίας του και το αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας, εφόσον έχει παρέλθει η ημερομηνία κατάταξης και δεν παρουσιαστεί στο στρατόπεδο. Ισχύει παράβολο αξίας 50 ευρώ που πληρώνεται στο προξενείο.

2. Με την κήρυξη της ανυποταξίας πιστώνεται πρόστιμο 6000 ευρώ απευθείας στην ελληνική εφορία. Εφόσον δε, δεν γίνει διακανονισμός ή πληρωμή, εφαρμόζονται προσαυξήσεις κάθε μήνα.

3. Ως ανυπότακτος, μπορεί κάποιος να περάσει έως και 30 ημέρες/ημερολογιακό έτος στην Ελλάδα συνολικά, είτε αυτές είναι συνεχόμενες είτε σπαστές. Για ανανέωση διαβατηρίου, εφόσον έχει παρέλθει το εξάμηνο από τότε που εκδόθηκε η βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού, απαιτείται επανέκδοση της πληρώνοντας εκ νέου το παράβολο των 50 ευρώ.

Παρακαλώ διορθώστε με αν έχω κάνει λάθος σε κάτι από τα παραπάνω. Θα ήθελα να ρωτήσω επιπλέον για τα εξής:

1'. Σε ποιο βαθμό είναι εφικτός ο διακανονισμός με την εφορία; Υπάρχουν Ν άτοκες δόσεις που μπορεί να πληρωθεί ή απαιτείται το ποσό εφάπαξ;

2΄. Από όσο έχω καταλάβει, για διάφορους λόγους όπως να κάνει κάποιος τη θητεία του μελλοντικά, ή να συμπληρώσει τις απαιτήσεις ώστε να θεωρηθεί μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, η ανυποταξία μπορεί να ανακληθεί και το πρόστιμο να παραγραφεί. Εάν έχει γίνει ήδη η πληρωμή του στο ακέραιο ή έχει πληρωθεί μέρος αυτού, επιστρέφεται το ποσό αυτό;

3'. Η πιο σημαντική ερώτηση: Εφόσον κάποιος είναι ανυπότακτος εξωτερικού και συμπληρώσει το 33ο έτος της ηλικίας του, είναι υποχρεωμένος να εξαγοράσει τη θητεία του ακόμα και αν συνεχίσει να βρίσκεται στο εξωτερικό, ή αρκεί η ανυποταξία εξωτερικού μέχρις ότου να γυρίσει μόνιμα Ελλάδα, όπου θα πρέπει είτε να καταταγεί είτε να προχωρήσει σε εξαγορά; Αν ισχύει το τελευταίο, ένας ανυπότακτος εξωτερικού που παραμένει στο εξωτερικό μέχρι τουλάχιστον αν συμπληρώσει τα 45 του έτη ηλικίας, απαλλάσσεται από την υποχρέωση κατάταξης άρα και εξαγοράς και ταυτόχρονα ακυρώνεται η ανυποταξία του;

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει στις ερωτήσεις μου. Καλές γιορτές σε όλου με υγεία πάνω από όλα!

1) O διακανονιαμος παντα ειναι εφικτος στην εφορια, ανάλογα με το πρόγραμμα δόσεων που τρέχει κατά το συγκεκριμένο διάστημα

2) το πρόστιμο στην εφορια δε διαγραφεται εκτος αν καποιος κανει χρήση ευεργετικων νομων για την τακτοποιηση ανυποταξιας, σαν αυτον που τρέχει αυτο το διάστημα μεχρι 31/12.

3) Δεν υποχρεουται κανεις να εξαγορασει μετα τα 33 παρα μονο αν το θελει. Οταν συμπληρωσει τα 45. Δηλαδη την 1/1 του ετους που τα συμπηρωνει απαλάσσεται της στρατιωτικης υποχρέωσης, διακόπτεται η ανυηποταξια του και φυσικα δεν εχει τιποτα για να εξαγορασει, Το μονο που μενει ειναι το προστιμο ανυποταξιας, αν και εφοσον εχει επιβληθει και φυσικα μια ποινικη δικη για το αδικημα της ανυποταξιας

panospanos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

lol έγραψε:Υπάρχει κάποιος που να ξέρει-προτεινεη κάποιον δικηγόρο όπου θα μπορώ να τον ρωτησω κάποια πράγματα για την ανυποταξία και γενικά για το τι να κάνω με το χρέος έως ότου γίνω ΜΚΕ; Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι εξαιρετικά σημαντική

ναι ξερω εγω καποιον αλλα πως θα γινει να σου δωσω το τηλεφωνο;

Αλέξανδρος

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

panospanos έγραψε:1) O διακανονιαμος παντα ειναι εφικτος στην εφορια, ανάλογα με το πρόγραμμα δόσεων που τρέχει κατά το συγκεκριμένο διάστημα

2) το πρόστιμο στην εφορια δε διαγραφεται εκτος αν καποιος κανει χρήση ευεργετικων νομων για την τακτοποιηση ανυποταξιας, σαν αυτον που τρέχει αυτο το διάστημα μεχρι 31/12.

3) Δεν υποχρεουται κανεις να εξαγορασει μετα τα 33 παρα μονο αν το θελει. Οταν συμπληρωσει τα 45. Δηλαδη την 1/1 του ετους που τα συμπηρωνει απαλάσσεται της στρατιωτικης υποχρέωσης, διακόπτεται η ανυηποταξια του και φυσικα δεν εχει τιποτα για να εξαγορασει, Το μονο που μενει ειναι το προστιμο ανυποταξιας, αν και εφοσον εχει επιβληθει και φυσικα μια ποινικη δικη για το αδικημα της ανυποταξιας

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Ως προς τη δίκη, ακόμα και στην ανυποταξία εξωτερικού γίνεται δηλαδή δικαστήριο; Και τι είδους απόφαση να περιμένει κάποιος, μερικούς μήνες καταδίκη με αναστολή όπως είδα σε προηγούμενα posts; Επειδή είμαι άσχετος από δικαστικά θέματα, αυτό 'λερώνει' το ποινικό μητρώο εσαεί, ή με την ολοκλήρωση της αναστολής το μητρώο είναι πλέον λευκό;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Σάβ Δεκ 26, 2020 6:36 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
lol

Δημοσίευση από lol »

panospanos έγραψε:
lol έγραψε:Υπάρχει κάποιος που να ξέρει-προτεινεη κάποιον δικηγόρο όπου θα μπορώ να τον ρωτησω κάποια πράγματα για την ανυποταξία και γενικά για το τι να κάνω με το χρέος έως ότου γίνω ΜΚΕ; Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι εξαιρετικά σημαντική

ναι ξερω εγω καποιον αλλα πως θα γινει να σου δωσω το τηλεφωνο;

Έφτιαξα ένα καινούργιο email για να μπορείς να μου στείλεις ότι πληροφορίες έχεις και το τηλέφωνο του δικηγόρου. Το email είναι:

anypotaktosexw2020@gmail.com

Εντάξει δεν είχα και φαντασία στην ονομασία του email άλλο καλό φαίνεται :)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

panospanos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Αλέξανδρος έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Ως προς τη δίκη, ακόμα και στην ανυποταξία εξωτερικού γίνεται δηλαδή δικαστήριο; Και τι είδους απόφαση να περιμένει κάποιος, μερικούς μήνες καταδίκη με αναστολή όπως είδα σε προηγούμενα posts; Επειδή είμαι άσχετος από δικαστικά θέματα, αυτό 'λερώνει' το ποινικό μητρώο εσαεί, ή με την ολοκλήρωση της αναστολής το μητρώο είναι πλέον λευκό;

ναι σε ολες τις σνυποταξιες γινεται δικαστηριο ασχετως αν ειναι εσω η εξω

Η ποινη ειναι μεχρι δυο χρονια φυλακισης φυσικα με αναστολη

Ναι το ποινικο μητρωο λερωνεται με αυτη τη ποινη και οχι δε σβυνει απο το ποινικο μητρωο μετα την αναστολη

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Δεκ 27, 2020 3:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
lol

Δημοσίευση από lol »

panospanos έγραψε:ναι σε ολες τις σνυποταξιες γινεται δικαστηριο ασχετως αν ειναι εσω η εξωΗ ποινη ειναι μεχρι δυο χρονια φυλακισης φυσικα με αναστολη

Ναι το ποινικο μητρωο λερωνεται με αυτη τη ποινη και οχι δε σβυνει απο το ποινικο μητρωο μετα την αναστολη

Ξέρουμε μετά από ποσό καιρό γίνεται η δίκη για τους ανυπότακτους εξωτερικού; Επίσης σε καλούν στη δίκη με κάποιον τρόπο ή απλά το μαθαίνεις στην τύχη και αφού έχεις δικαστεί;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Δεκ 27, 2020 8:08 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
panospanos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

lol έγραψε:Ξέρουμε μετά από ποσό καιρό γίνεται η δίκη για τους ανυπότακτους εξωτερικού; Επίσης σε καλούν στη δίκη με κάποιον τρόπο ή απλά το μαθαίνεις στην τύχη και αφού έχεις δικαστεί;
Συχνα οι δικες γινονται μετα τη συμπηρωση των 45 ετων

Ασφαλως και σε καλουν σε οποια κατοικια εχεις δηλωμενη

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Δεκ 28, 2020 3:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Devilangel »

Καλημερα σας, ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος φάει πρόστιμο 6000 λόγω Ανυποταξιας αυτό το ποσο το τραβάνε από τους τραπεζικούς λογαριασμους (Ελλάδας) ;

Ευχαριστώ πολυ!

ypodiopos19

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

Δεν είναι απόλυτο πάντα, αλλά συνήθως ναι. Αν έχεις κάτω από 6 χιλιάδες και ο λογαριασμός δεν είναι ακατάσχετος, θα τον αδειάσουν.
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Devilangel »

Εχω την εντυπωση οτι το ακατάσχετο Είναι μέχρι ένα ποσο πχ 1500-2000?. Δεν νομίζω να υπάρχει η δυνατότητα να έχεις ακατάσχετο λογαριασμό ενώ έχεις μέσα 10000?.
ypodiopos19

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

Ναι, δεν υπαρχει ακατασχετος λογαριασμος στο συνολο του... Μονο μεχρι ενος οριου, νομιζω 1500 ευρω. Οποτε αν π. Χ. Εχεις 2000 και σου βγει το προστιμο, τοτε θα σου παρουν 500 ευρω απο το λογαριασμο σου. Αν δεν εχει δηλωθει ακατασχετος στην εφορια, θα σου παρουν και τις 2 χιλιαδες.

alexpap

Δημοσίευση από alexpap »

Καλησπερα παιδια!
Ειμαι εδω και εναν χρονο ανυποτακτος εξωτερικου και απο τον Οκτωβρη που περασε φαινεται το προστιμο στην εφορια το οποιο προς το παρον δεν εχω αποπληρωσει και δεν εχω ρυθμισει. Εχει προσπαθησει κανεις σε αντιστοιχη περιπτωση να παρει δανειο στο εξωτερικο; Του δημιουργησε καποιο θεμα αυτο το χρεος;
nikos

Δημοσίευση από nikos »

alexpap έγραψε:Καλησπερα παιδια!
Ειμαι εδω και εναν χρονο ανυποτακτος εξωτερικου και απο τον Οκτωβρη που περασε φαινεται το προστιμο στην εφορια το οποιο προς το παρον δεν εχω αποπληρωσει και δεν εχω ρυθμισει. Εχει προσπαθησει κανεις σε αντιστοιχη περιπτωση να παρει δανειο στο εξωτερικο; Του δημιουργησε καποιο θεμα αυτο το χρεος;

Δεν είμαι στην ίδια φάση (δηλαδή να έχω πρόστιμο αρύθμιστο), αλλά μένω εξωτερικό πολλά χρόνια και πρόσφατα πήρα δάνειο. Στην διαδικασία για πιστοληπτική ικανότητα πουθενά δεν ελέγθηκε τι γίνετε στην Ελλάδα... Η διαδικασία ήταν σχετικά αυτόματη, αλλά κοίταξαν καθαρά την εικόνα μου εδώ (μισθό εδώ, καταθέσεις μόνο εδώ, δάνεια, χρέη, κτλ εδω). Μου είπαν ότι αν ήθελα πχ να 'αναγνωρίσω' καταθέσεις από Ελλάδα, έπρεπε να τις μεταφέρω εδώ. Οπότε αμφιβάλλω οτι επιρεάζει το πρόστιμο στην Ελλάδα.

Κολιας

Δημοσίευση από Κολιας »

Καλησπέρα μένω στο εξωτερικό εδώ και 5 χρόνια Και 2 μήνες είμαι 22 ετών και δεν εχω πάει ακόμα στρατό δεν μου έχει έρθει κάποιο χαρτί ή κάποιο πρόστιμο γενικά το άφησα στην τύχη του δεν πήρα κάποια αναβολή θα ήθελα να ρωτήσω απλά τα έξεις γίνεται να ανανεώσω ταυτότητα, διαβατήριο να πάω Ελλάδα Για διακοπές ή μόνιμα; Και αν πάω διακοπές και με κάνουν έλεγε υπάρχει περίπτωση να εχω μπελάδες ; Και αν ναι τι μπελάδες ή αν πάω να μην μόνιμα τι ακριβός θα συμβεί;
Medna25
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Medna25 »

Καλησπέρα και από εμένα. Εγώ παιδιά έχω το εξής θέμα. Είμαι 26 ετών και τελείωσα το πανεπιστήμιο, και πρόκειται να πάω στο εξωτερικό να συνεχίσω τις σπουδές μου που όπως φαίνεται θα διαρκέσουν αρκετό καιρό (μεταπτυχιακό και διδακτορικό). Υποθέτω οτι θα γυρίσω σε 6 χρόνια. Θέλω να πάω στρατό και δεν έχω θέμα, και αργότερα αφου ολοκληρώσω τις σπουδές θα επιστρέψω μόνιμα. Αυτό που μάθω είναι, αν στα 32 μου παρουσιαστώ και πάω στρατό, το πρόστιμο θα διαγραφεί; Είναι το μόνο που με απασχολεί προς το παρόν. Αναστολή έχω μέχρι τα 28 μου, οπότε 4 έτη θα μένω εξωτερικό. Επίσης κάτι ακόμα. Θα εχω το δικαίωμα αφού θα είμαι πλέον ανυπότακτος σε 2 έτη απο τώρα, να επισκέπτομαι καθόλου την ελλάδα; Ευχαριστώ πολύ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες