Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από xristos1925 »

kostas888 έγραψε:ΑΦΟ=ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΠΛΙΤΗ για τα άλλα δεν γνωρίζω. Σιγουρα λέει 18 μήνες; Μήπως είναι οι μήνες αναβολών που έχεις πάρει;

Και μπορείς να πας Φρουραρχείο για την διαδικασία 4,5,8,9 ή 10 όσο πιο πρωί μπορείς.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έως τώρα έχω πάρει σύνολο 12 μήνες αναβολή και όχι 18. Δεν ξέρω για ποιον λόγο το λέει αυτό και τι σημαίνουν τα αρχικά Α. Υ. Πιστεύω να μου δώσουν πάντως την αναβολή που θέλω και να μην έχω πρόβλημα. Θα έχω και το χαρτί γιατρού μαζί μου.

xristoforos9119

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Καλησπέρα σας. Αυτή τη περίοδο στέλνουν τα χαρτιά κατάταξης; Εγώ δεν έχω λάβει ακόμα το χαρτί μου και βλέπω εδώ το παιδί πιο πάνω το έλαβε, όπως και ο κολλητός μου.
Κανένας

Δημοσίευση από Κανένας »

To A.Y. Σημαίνει Αναβολή Υγείας, και συνήθως ο αριθμός από δίπλα σημαίνει τους μήνες αναβολής που έχεις πάρει ήδη. Όχι ότι δεν μπορεί να έχουν κάνει λάθος, εμένα πχ την πρώτη χρονιά είχαν γράψει ότι είχα πάρει...11 μήνες, που προφανώς δεν υπάρχει αναβολή 11 μηνών.

@Χριστόφορος

Συνήθως αυτοί που έχουν αναβολή υγείας ήδη, τα παίρνουν νωρίτερα γιατί παρουσιάζονται και νωρίτερα. Μπορείς να πάρεις ένα τηλ από το Α. Τ. Της περιοχής σου να δείς μήπως έχει έρθει το χαρτί

xristoforos9119

Σε ευχαριστώ. Και για να μην είμαι εκτός θέματος, επειδή θέλω κι εγώ να πάρω αναβολή για λόγους υγείας μέσω φρουραρχείου. Υπάρχει περίπτωση ποτέ ο γιατρός του φρουραρχείου να δώσει αμέσως 2 χρόνια κι κατ΄επέκταση να το επικυρώσει και η επιτροπή στην οποία θα πάω μετά?
Κανένας

Δημοσίευση από Κανένας »

Ναι (το έχω δεί σε φίλο), αλλά χλωμό, αν μιλάμε για τα ψυχιατρικά. Αγχώδεις διαταραχές κλπ (αν θυμάμαι καλά το 340 και το 341 στο ΦΕΚ που είναι και τα πιο συνηθισμένα) συνήθως πάνε 1+1 και μετά απαλλαγή.

Ίσως πρέπει να αρχίσει να γράφει τραβηγμένα πράγματα στη γνωμάτευση ο δικός σου γιατρός για τη 2ετη, αλλά δε θα πόνταρα σε αυτό.

Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Καλησπέρα και από μένα,

Μπορώ σίγουρα να πάω 5 εργάσιμες πριν στο φρουραρχείο για αναβολή/απαλλαγή; Γιατί ένας γνωστός μου που πήγε στην προηγούμενη ΕΣΣΟ (Μαΐου) τους έδιωχναν, λέγοντάς τους να προσέλθουν την ημέρα κατάταξης...

Εγώ για 2 αναβολές που έχω πάει μέχρι τώρα δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο.

xristoforos9119

Κανένας έγραψε:Ναι (το έχω δεί σε φίλο), αλλά χλωμό, αν μιλάμε για τα ψυχιατρικά. Αγχώδεις διαταραχές κλπ (αν θυμάμαι καλά το 340 και το 341 στο ΦΕΚ που είναι και τα πιο συνηθισμένα) συνήθως πάνε 1+1 και μετά απαλλαγή.

Ίσως πρέπει να αρχίσει να γράφει τραβηγμένα πράγματα στη γνωμάτευση ο δικός σου γιατρός για τη 2ετη, αλλά δε θα πόνταρα σε αυτό.

Α, μάλιστα. Στο ΦΕΚ που κοιτάω για τα 340/341 που λες, παρ΄όλα αυτά, αναφέρει ΔΑ = Διετής Αναβολή. Είναι πιο πολύ οδηγίες για το πώς να κινηθούν οι γιατροί ή απλά δεν τα ακολουθούν κατά γράμμα; Κάτι ακόμα, επειδή το συνάντησα και σε άλλα σχόλια. Οι γιατροί αυτοί ρωτάνε πόσο χρόνο θέλουμε; Το ρωτάω καθώς συνάντησα μερικά άτομα να μου έχουν πει ότι τους ρώτησαν (!) για το πόσο θέλουν.

Ευχαριστώ και πάλι.

Κανένας

Δημοσίευση από Κανένας »

xristoforos9119 έγραψε:Α, μάλιστα. Στο ΦΕΚ που κοιτάω για τα 340/341 που λες, παρ΄όλα αυτά, αναφέρει ΔΑ = Διετής Αναβολή. Είναι πιο πολύ οδηγίες για το πώς να κινηθούν οι γιατροί ή απλά δεν τα ακολουθούν κατά γράμμα; Κάτι ακόμα, επειδή το συνάντησα και σε άλλα σχόλια. Οι γιατροί αυτοί ρωτάνε πόσο χρόνο θέλουμε; Το ρωτάω καθώς συνάντησα μερικά άτομα να μου έχουν πει ότι τους ρώτησαν (!) για το πόσο θέλουν.

Ευχαριστώ και πάλι.

Ξεκινώντας από το τέλος, εξαρτάται από το γιατρό και πως θα τον πετύχεις. Εμένα πχ η ερώτηση ήταν "αν ένας χρόνος είναι καλά". Μη θέλοντας να προκαλέσω τη τύχη μου, απάνητσα ναι την πρώτη φορά. Ε, τη δεύτερη δε γινόταν ούτως ή άλλως να πάει προς τα πάνω, μόνο προς τα κάτω. Άλλοι δε θα πουν τίποτα και θα γράψουν κατευθείαν τους ΦΧΨ μήνες, άλλοι θα ρωτήσουν. Δεν υπάρχει κανόνας.

Για το ΔΑ, δείχνει ότι όντως υπάρχει η δυνατότητα για να γίνει 2ετής η αναβολή. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό. Στο ΦΕΚ λέει "αναφέρεται ενδεικτικά η προβλεπόμενη για την αντίστοιχη πάθηση αναβολή".

Παρακαλώ.

ronaldo

Δημοσίευση από ronaldo »

Καλησπερα ηρθε χαρτι να μπω 16 ιουλιου θελω αναβολη για ψυχολογικους λογους, που παω ψυχολογο οι ψυχιατρο;
Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από kostas888 »

Ronaldo θέλεις χαρτί ψυχιάτρου με την γνωμάτευση του και ποια τυχόν φαρμακευτική αγωγή ακολουθείς.

xristoforos9119

Κανένας έγραψε:Ξεκινώντας από το τέλος, εξαρτάται από το γιατρό και πως θα τον πετύχεις. Εμένα πχ η ερώτηση ήταν "αν ένας χρόνος είναι καλά". Μη θέλοντας να προκαλέσω τη τύχη μου, απάνητσα ναι την πρώτη φορά. Ε, τη δεύτερη δε γινόταν ούτως ή άλλως να πάει προς τα πάνω, μόνο προς τα κάτω. Άλλοι δε θα πουν τίποτα και θα γράψουν κατευθείαν τους ΦΧΨ μήνες, άλλοι θα ρωτήσουν. Δεν υπάρχει κανόνας.

Για το ΔΑ, δείχνει ότι όντως υπάρχει η δυνατότητα για να γίνει 2ετής η αναβολή. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό. Στο ΦΕΚ λέει "αναφέρεται ενδεικτικά η προβλεπόμενη για την αντίστοιχη πάθηση αναβολή".

Παρακαλώ.

Και κάτι τελευταίο αδερφέ, συγγνώμη για τις ερωτήσεις, αλλά το άγχος το άτιμο... Θυμάσαι περίπου τι σου είχε γράψει ο ιδιωτικός γιατρός σου; Υποθέτω πάνω κάτω ό, τι αναφέρουν τα 340/341 του ΦΕΚ; Μαζί με μία τάδε φαρμακευτική αγωγή; Ρωτάω για να δω πόσο ρόλο παίζει το τι θα γράψει ή/και αν χρειάζεται να φαίνεται ότι έχω φαρμακευτική αγωγή.

Κανένας

Δημοσίευση από Κανένας »

Είναι ψιλόστάνταρ αυτά που γράφουν οι γιατροί και οι ίδιοι ξέρουν τι να γράψουν. Το τελευταίο που θα έπρεπε να σε αγχώνει είναι αυτό.Και βασικά τίποτα δεν θα έπρεπε να σε αγχώνει, από τη στιγμή που έχεις διάγνωση. Η μισή δουλειά έχει γίνει. Ξέρω είναι δύσκολο (και εγώ τράβαγα ζόρι ενώ είχα περάσει τη διαδικασία και ήξερα πόσο δύσκολη ΔΕΝ είναι) αλλά θα το καταλάβεις μετά. Σπάνια να ασχοληθούν πάνω από 2 λεπτά ΣΥΝΟΛΙΚΑ ο γιατρός και η επιτροπή.

Πολύφημος

Δημοσίευση από Πολύφημος »

Παιδιά καλησπέρα,

Παρουσιάζομαι 17 Ιουλίου στην Κω. Έχω προμηθευτεί χαρτί ψυχιάτρου κι όπως καταλαβαίνετε πάω για αναβολή. Τη διαδικασία θα την κάνω στο στρατόπεδο καθώς ζω στο εξωτερικό και αν πήγαινα μέσω φρουραρχείου θα έπρεπε να ξαναέρχομαι Ελλάδα σε ένα μήνα (ή όποτε με καλούσαν, έναν φίλο μου που έκανε αυτή τη διαδικασία τον Μάιο τον κάλεσαν στην επιτροπή 2 μίνες μετά, πήγε δηλαδή μόλις την προηγούμενη εβδομάδα!) Τέλος πάντων, έχοντας μιλήσει και με την στρατολογία και οι ίδιοι με συμβούλεψαν να πάω στο στρατόπεδο για να ξεμπερδέψω σε 1 το πολύ 2 μέρες όπως μου είπαν. Παρόλα αυτά είμαι κάπως προβληματισμένος μην τυχών πάρει παραπάνω (πρέπει να υπολογίσω πότε θα κλείσω τα εισιτήρια επιστροφής) ενώ παράλληλα αγχώνομαι και με το θέμα του συνοδού καθώς δεν θα ήθελα να μείνω στο στρατόπεδο επ'ουδενί. Γνωρίζω πως μάντης δεν είναι κανείς αλλά θεωρείτε πώς υπάρχει περίπτωση να διαρκέσει παραπάνω η διαδικασία; Επίσης παίζει κανένα ρόλο το γεγονός ότι θα πάω μόνος;

Ευχαριστώ

Απλος πολιτης

Δημοσίευση από Απλος πολιτης »

Για απλη αναβολη υγειας πανε στο φρουραρχειο και κανε την διαδικασια μεσω φρουραρχειου θα παρεις παραπεμπτικο απο το φρουραρχειο και θα σε πουν απο το φρουραρχειο τι θα κανεις.
xristoforos9119

Κανένας έγραψε:Είναι ψιλόστάνταρ αυτά που γράφουν οι γιατροί και οι ίδιοι ξέρουν τι να γράψουν. Το τελευταίο που θα έπρεπε να σε αγχώνει είναι αυτό.Και βασικά τίποτα δεν θα έπρεπε να σε αγχώνει, από τη στιγμή που έχεις διάγνωση. Η μισή δουλειά έχει γίνει. Ξέρω είναι δύσκολο (και εγώ τράβαγα ζόρι ενώ είχα περάσει τη διαδικασία και ήξερα πόσο δύσκολη ΔΕΝ είναι) αλλά θα το καταλάβεις μετά. Σπάνια να ασχοληθούν πάνω από 2 λεπτά ΣΥΝΟΛΙΚΑ ο γιατρός και η επιτροπή.

Μάλιστα. Θα πάω να πάρω το χαρτί μέσα στις επόμενες μέρες για να μην το καθυστερώ. Εγώ ζω Πάτρα βέβαια, οπότε θα ταλαιπωρηθώ λίγο ξανά πηγαίνοντας Τρίπολη, όπως μου είπανε από την στρατολογία. Αλλά οκ, χαλάλι.

Σε ευχαριστώ για όλα φίλε. Δεν θα τη παλέψω καθόλου στο στρατόπεδο, γι αυτό θέλω να κάνω όλη την διαδικασία.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες