Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)
Καλησπερα παιδια,
μηπως περασε καποιος απο Φρουραρχειο σημερα να ενημερωσει αν υπηρχε ψυχιατρος;
Ευχαριστω,
Κωστας
μηπως περασε καποιος απο Φρουραρχειο σημερα να ενημερωσει αν υπηρχε ψυχιατρος;
Ευχαριστω,
Κωστας
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα,
επιβεβαιώνω ότι υπάρχει ψυχίατρος εντός του φρουραρχείου. Δεν χρειάζεται μετάβαση στο 414, η υπόθεση γίνεται επι τόπου.
επιβεβαιώνω ότι υπάρχει ψυχίατρος εντός του φρουραρχείου. Δεν χρειάζεται μετάβαση στο 414, η υπόθεση γίνεται επι τόπου.
Καλησπέρα σας Πας φρουραρχείο από την ημέρα που παρουσιαζεσαι μεχρι πέντε μέρες πριν
Αν πχ είσαι 9/5 να παρουσιαστεις μπορείς να πας από πέμπτη 2/5 μεχρι 9/5
Αν πχ είσαι 9/5 να παρουσιαστεις μπορείς να πας από πέμπτη 2/5 μεχρι 9/5
Καλησπέρα φίλε,
η διαδικασία που ακολούθησα εγώ Σήμερα (ήταν να μπω και εγω 8/5), ήταν η εξής:
1/ πήγα φρουραρχείο, σχετικά νωρίς να τελειώνω νωρίς (αν εχεις όλη τη μερα να δαπανήσεις, δεν χρειάζεται να πας νωρίς)
2/ Επειδή η αναβολή μου βασίζεται σε ψυχ. Αιτία, είχα μαζί μου τα χαρτιά γνωμάτευσης από το γιατρό μου. Όταν μπεις στο φρουραρχείο, πρώτα περνας από τον ψυχίατρο εκεί (σε ένα λυόμενο κάθεται αυτός). Αυτός χωρίς καμια κουβέντα απλά γράφει μια γνωμάτευση με βάση αυτά που λέει ήδη το χαρτί που του πας. Δεν ανταλλάξαμε ούτε μια κουβέντα.
3/ Στη συνέχεια περνάς από μια δεύτερη 'επιτροπή, που σου γράφει την επίσημη γνωμάτευση του φρουραρχείου, με βάση τα προηγούμενα. Επίσης δεν ανταλλάξαμε ούτε κουβέντα.
4/ Με την επίσημη γνωμάτευση, πας στο Ρουφ (ιδανικά την ίδια μέρα αλλά όχι απαραίτητα) και την καταθέτεις. Εκεί συμπληρώνεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα παρουσιαστείς ενώπιον της επιτροπής απαλλαγών εντός 1 μήνα.
Τέλος.
Το επόμενο βήμα είναι να λάβουμε ένα γράμμα (συνήθως εντός 15-20 ημερών) που θα μας καλεί να παραστούμε ενώπιον της επιτροπής αυτής.
Συνολική διάρκεια (δεδομένου όμως ότι ήμουν από τους πρώτους στη σειρά) :
1/ αναμονή για ψυχίατρο ->10 λεπτά
2/ γνωμάτευση ψυχίατρου ->3 λεπτά
3/ αναμονή για να δω την επιτροπή ->30 λεπτά
4/ συγγραφή τελικής γνωμάτευσης απο επιτροή ->5 λεπτά
5/ κατάθεση του /4/ στο ρουφ ->10 λεπτά
η διαδικασία που ακολούθησα εγώ Σήμερα (ήταν να μπω και εγω 8/5), ήταν η εξής:
1/ πήγα φρουραρχείο, σχετικά νωρίς να τελειώνω νωρίς (αν εχεις όλη τη μερα να δαπανήσεις, δεν χρειάζεται να πας νωρίς)
2/ Επειδή η αναβολή μου βασίζεται σε ψυχ. Αιτία, είχα μαζί μου τα χαρτιά γνωμάτευσης από το γιατρό μου. Όταν μπεις στο φρουραρχείο, πρώτα περνας από τον ψυχίατρο εκεί (σε ένα λυόμενο κάθεται αυτός). Αυτός χωρίς καμια κουβέντα απλά γράφει μια γνωμάτευση με βάση αυτά που λέει ήδη το χαρτί που του πας. Δεν ανταλλάξαμε ούτε μια κουβέντα.
3/ Στη συνέχεια περνάς από μια δεύτερη 'επιτροπή, που σου γράφει την επίσημη γνωμάτευση του φρουραρχείου, με βάση τα προηγούμενα. Επίσης δεν ανταλλάξαμε ούτε κουβέντα.
4/ Με την επίσημη γνωμάτευση, πας στο Ρουφ (ιδανικά την ίδια μέρα αλλά όχι απαραίτητα) και την καταθέτεις. Εκεί συμπληρώνεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα παρουσιαστείς ενώπιον της επιτροπής απαλλαγών εντός 1 μήνα.
Τέλος.
Το επόμενο βήμα είναι να λάβουμε ένα γράμμα (συνήθως εντός 15-20 ημερών) που θα μας καλεί να παραστούμε ενώπιον της επιτροπής αυτής.
Συνολική διάρκεια (δεδομένου όμως ότι ήμουν από τους πρώτους στη σειρά) :
1/ αναμονή για ψυχίατρο ->10 λεπτά
2/ γνωμάτευση ψυχίατρου ->3 λεπτά
3/ αναμονή για να δω την επιτροπή ->30 λεπτά
4/ συγγραφή τελικής γνωμάτευσης απο επιτροή ->5 λεπτά
5/ κατάθεση του /4/ στο ρουφ ->10 λεπτά
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 18
hellspawn87 έγραψε:Καλησπέρα,
Σε ευχαριστούμε φίλε! Μπορείς να μας πεις επισης για ποτε σου ειπανε οτι περνας Επιτροπη;
Σου δωσανε καποιο χρονοδιαγραμμα;
Καλησπέρα, άρα πας φρουραρχειο Αθηνών χωρίς να τρέχεις στο 414; κ σου δίνει ο γιατρός την αναβολή εκεί; πόσο δίνει για ψυχολογικούς λόγους;
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 10
Γεια σας. Μου ηρθε χαρτί για κατάταξη στην Κω, στις 8/5. Θέλω να πάρω αναβολή αλλά το θέμα έχει ως εξής. Μένω στην Αθήνα, αλλά υπάγομαι στην Στρατολογική Υπηρεσία Πελοποννήσου. Εκεί δεν μπορώ καθόλου να πάω καθώς και στην Κω μου είναι πολύ δύσκολο. Μπορώ να πάρω αναβολή μέσω του Φρουραρχείου που είναι εδω; Αν ξέρει κάποιος ας και μπορεί να βοηθήσει απαντήσει γιατί έχω αγχωθεί πολύ και πρέπει οπωσδήποτε να πάρω την αναβολή και ο χρόνος τρέχει. Ευχαριστώ πολύ.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Είχα το ίδιο θέμα και μου είπαν να πάω στο φρουραρχείο της πόλης που μου ήρθε το χαρτί. Πάντως δεν χάνεις κάτι να πάρεις ένα τηλ στην στρατολογία να ρωτήσεις.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 10
randomnick έγραψε:Είχα το ίδιο θέμα και μου είπαν να πάω στο φρουραρχείο της πόλης που μου ήρθε το χαρτί. Πάντως δεν χάνεις κάτι να πάρεις ένα τηλ στην στρατολογία να ρωτήσεις.
Ωχ αληθεια ; Δυσκολο Αυτό. Απο εδώ Αθήνα δεν μπορώ να κάνω κάτι δηλαδη;
Όντως την κάτσαμε αν είναι έτσιxristos1925 έγραψε:randomnick έγραψε:Είχα το ίδιο θέμα και μου είπαν να πάω στο φρουραρχείο της πόλης που μου ήρθε το χαρτί. Πάντως δεν χάνεις κάτι να πάρεις ένα τηλ στην στρατολογία να ρωτήσεις.
Ωχ αληθεια ; Δυσκολο Αυτό. Απο εδώ Αθήνα δεν μπορώ να κάνω κάτι δηλαδη;

Καλησπέρα μου ηρθε το χαρτί σημερα! Παρουσι αζομαι την τρίτη 7/5 στην Κω Αλλά λόγω σοβαρού οικονομικού προβληματος θέλω αναβολή...(έστω για 3 μήνες) στο φρουραρχειο Αθηνών θα μου δωσουν;
Πράγματι επιβεβαιώνω και εγώ ότι ψυχίατρος βρίσκεται στο Φρουραρχείο για την διευκόλυνση όλων. Έμενα προσωπικά η διαδικασία με ταλαιπώρησε αρκετά. Βέβαια δεν ήμουν από τους πρώτους αλλά ήρθα λίγο μετά αφότου άνοιξε. Δυστυχώς υπήρχε μόνο ένας ψυχίατρος και αυτό δυσκόλεψε την διαδικασία. Ίσως είναι γρηγορότερα να πάρεις αναβολή από το στρατόπεδο. Αλλά αν δεν μπορείς να μετακινηθείς είναι πρόβλημα.
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 12
Πόσο νωρίς πήγατε ρε παιδιά; Γιατί εγώ που ήμουν εκεί στις 8:30 (για Φρουραρχείο Αθηνών μιλάω) μας διώξανε γιατί "δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλους". Κλείσανε τις πύλες και μας είπαν από Πέμπτη. Και παρουσιάζομαι Δευτέρα, με την Παρασκευή να είναι αργία γι αυτούς... Είναι να τρελαίνεσαι...
Γεια σου φίλε Βασίλη περίπου 7:15 πρόλαβα αλλά ταλαιπωρήθηκα. Τελείωσα 14:15. Αν θες να τελειώνεις γρήγορα σχετικά πήγαινε 6:15. Καλά είναι πιστεύω.
Παιδια θέλω να πάρω ανάβολη για οικονομικούς λόγους από το φρουραρχειο γίνεται; Παρουσιαζομαι 7/5 Επίσης ποιες μερες τελικα εξυπηρετεί;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης