Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2019)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Xanthos
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Xanthos »

Ερωτηση τυπικη κ απο περιεργια.. κατι λετε για τους εποπ Π. Ν κανυν 240 ωρες ταξιδια κατι τετοιο στι εξωτερικο φυσικα.. περνουν παραπανω λεφτα;
Ο. Π. Κ. Ε
Jack

Δημοσίευση από Jack »

Ναι παίρνουν παραπάνω λεφτά, είναι η κοπέλα μου σε φρεγάτα και παίρνει 50 ευρώ έξτρα όταν είναι εν πλω... Είχαν πάει 20 μέρες Κύπρο και έπαιρνε έξτρα 50 ευρώ τη μέρα, βέβαια είναι από Δοκίμων και υπάρχει μια διαφοροποίηση.
Jack

Δημοσίευση από Jack »

Παίρνουν παραπάνω λεφτά... Η κοπέλα μου είναι σε φρεγάτα και έπαιρνε 50 ευρώ έξτρα καθε μέρα όταν ήταν εν πλω.
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 161

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

Σαφως και ακολουθουν νοσηλευτες και δημοι κτλπ αλλα ισως απλα κανουν καποια σχετικη ανακοινωση, ισως μια πιο συγκεκριμενη. Γιατι τωρα απλα ξερουμε πως θα παρουν ατομα στις ενοπλες δυναμεις αλλα δεν εχει ξεκαθαρισει το τοπιο αν θα ειναι ΕΠΟΠ ή ΟΒΑ ή και τα 2 ή μονο το 1 για αρχη.
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Δυστυχως δεν γνωριζω πολλα για αυτη την ειδικοτητα, οποτε δεν θελω να σου απαντησω με ανακριβειες και πεταξω καμια κοτσανα (και δεν ειναι και σωστη οχι τιποτε αλλο Εικόνα ). Υπαρχει ομως σχετικο forum για τους ΕΠΟΠ του Πολεμικου Ναυτικου και ισως βρεις την ερωτηση σου καπου μεσα απαντημενη. Οριστε το φορουμ, ελπιζω να σε βοηθησει http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=71&PN=3
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Xanthos Ναι περνουν κατι παραπανω λεφτα αλλα δεν νομιζω να ειναι και σχετικα παρα πολα. Αν δεν βαριεσαι σε παω λιγο πισω στη προκηρυξη του 04' οπου παρακατω θα διαβασεις τι ειπε ενα παιδι που ηταν ΕΠΟΠ στο Π. Ν. Ελπιζω να βοηθησει σε κατι οσους ενδιαφερονται (αν και υπαρχει ηδη φορουμ οπως προ ειπα σχετικο) .

Εκατσα και διαβασα όλα τα post σας... Ολοι καλα τα λετε... Αλλα το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να ακουσετε το παληκαρι που ηταν στο ναυτικο και την εκανε... Αν μπηκες μαγκα το "05 ησουν 5η σειρα, ετσι; Σκεψου οτι ειμαι 4η, εχω 5 χρονια στο ναυτικο και κανω οτι εκανα απο την πρωτη μερα... Μεχρι τωρα εχω υπηρετησει σε μοναδες κρουσεως (Αντιτορπιλικα, φρεγατες). Μεσος ορος ταξιδιων το χρονο 240 μερες... Αν προσθεσεις και τις βαρδιες που αυτη την στιγμη ειναι 9 με 11 τον μηνα, στο σπιτι μου πηγαινω μονο για να μαζεψω τους λογαριασμους...
Η εκπαιδευση στα συγχρονα οπλικα συστηματα που μας εταζαν κτλ κτλ, στην ουσια εννοουσαν διαφορα καινουργια καθαριστικα για τις φασινες...
Για οσους σκεφτονται να μπουν ναυτικο πρεπει να τους πουμε οτι για τον πρωτο χρονο θα παιζουν βαρδιες 1 μεσα-1 εξω (δηλαδη 15 υπηρεσιες τον μηνα) ... Και τα επομενα 3 χρονια 2 εξω-1 μεσα (δηλαδη 10 υπηρεσιες το μηνα) ... Τα 3 πρωτα χρονια τα ποινολογια που θα πεφτουν θα τα εκτιουν εντος του πλοιου τους... Οπως οι ναυτες... Για τα λεφτα δεν θα πω πολλα... Η πλευσιμη εσωτερικου ανερχεται στο συναρπαστικο ποσο των 17,60...
Αρκετα αρνητικα ειπα ομως...
στα θετικα; Καμια αποστολη για παραλαβη νεων μοναδων στο εξωτερικο, αποστολη στον Λιβανο... Εκει εχει καλα λεφτα... Μονο αυτο...
ε μετα ειναι το κλασσικο. Η σιγουρη δουλεια...
Με το post μου απλα ηθελα να πω μερικα πραγματα που πολλα απο τα παιδια που σκεφτονται για ναυτικο δεν ξερουν και πιθανον να μην μαθουν οσο ειναι νωρις (οπως την πατησαμε κι εμεις) ...
Με λιγα λογια, κυνηγηστε την κατασταση εξω... Αφηστε το ναυτικο ως τελευταια επιλογη... Αν παρ'ολα αυτα το επιχειρησετε, δωστε μεγαλη προσοχη στην επιλογη ειδικοτητας... Υπαρχουν ειδικοτητες με 6 μηνες καραβι μονο και αλλες με 25 χρονια... Και ακουστηκε οτι θα παρει αρκετους με ειδικοτητα στεριας.
Αν εχετε καμια απορια μην διστασετε να ρωτησετε...

Υ. Γ. Οτι προαναφερθηκε για την ΜΥΚ και τους ΟΥΚαδες δεν ισχυει. Και καλα θα ηταν αν δεν γνωριζει καποιος κατι, να το αφηνει ετσι... Το να εχεις ακουσει απο φιλους φιλων του ξαδερφου σου που του τα ειπε ο μπατζανακης της ελενιτσας δεν σημαινει οτι γνωριζεις... Το τυπακι με το ονειρο ζωης ας μου στειλει το mail του να του τα πω πιο αναλυτικα αν θελει...
Jack

Δημοσίευση από Jack »

Λευτέρη σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για όλη την ενημέρωση!!! Να σαι καλά!!!
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Τιποτα Jack Εικόνα
Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από δημητρης98 »

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Λοιπον... ΛΚ... Ειδικες δυναμεις μπαινουν αντρες ΚΑΙ γυναικες πλεον ! Αμα εχεις λιγο τον αθλητισμο μεσα σου και το λεει η ψυχουλα σου τοτε θα τελειωσεις το σχολειο των καταδρομων και θα εισαι πρασινη κι εσυ ! Τεχνικο προσωπικο ειναι οπως το ειπες αναλογα την ειδικοτητα που ζητανε και να εχεις το αναλογο πτυχιο. Ναυτικο δεν πανε πολλα ατομα (ή αν πανε μετα ζητανε να φυγουν) ειναι διοτι θα τρελαθεις να εισαι συνεχεια στο καραβι και να κανεις ταξιδια και εκτος αυτου (γιατι ενταξει δεν θα εισαι κ παντα στο καραβι) οι ειδικοτητες που εχουν ειναι αθλιες και κατα εναν περιεργο τροπο το Ναυτικο συμπεριφερεται πολυ σκαρτα απεναντι στους ΕΠΟΠ (το γιατι δεν το ξερω) . Οσο για τη συνηπηρετηση μαζι με τους αντρες τους επειδη ο 1ος μου ξαδερφος ειναι στην αεροπορια χρονια τωρα (κοντευει να βγει σε συνταξη και ειχε μπει απτους πρωτους ΕΜΘ τοτε) σκεψου πως παντρευτηκε μια μεσα απτο στρατοπεδο και οταν πηραν μεταθεση επρεπε να κανουν παιδι ωστε να τους φερουν και παλι μαζι (και λιγο δοντακι) . Δεν ξερω αν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις αλλα δεν ειναι και ολα ροδινα. Ο εβρος θα σε φαει αν πας πεζικο, κατα 99% εκει πανε ολοι. Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αλλα ΝΟΜΙΖΩ πως δηλωνεις σε ενα σωμα, αν παλι κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος που το βλεπει και εχει γνωση πανω σε αυτο. Ελπιζω καπως να σε καλυψα σε οσα γνωριζω ή εστω οσα γνωριζα γιατι πολλα αλλαζουν ξανα και ξανα.

πεζικο, τεθωρακισμενα και πυροβολικο σιγουρα νησια και παραμεθωριο

με τις ειδικοτητες στις ειδικες δυναμεις πως γινεται η κατανομη σε ποιες μοναδες θα πανε; Πχ λοκ, σχαλ, μακ, κεοαχ, πεζοναυτες

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Σχαλ δεν πας πλεον. Πανε μονο οσοι ειναι να περασουν το σχολειο πχ ΟΥΚ/ ΕΚΑΜ / ΕΤΑ και καποιοι απο πεζικο. Οσοι μονιμοι βλεπαμε το 13' μεσα ηταν καθαρα για να εκπαιδευσουν τους στρατιωτες. Ελαχιστα ειναι τα εποπια που μενουν εκει σαν ειδικοτητα. Και μη ξεχναμε η σχαλ ειναι οτι πιο βυσματικο υπαρχει στον στρατο.Εικόνα Ειναι αναλογα το που θα σε πανε αλλα ενα ειναι σιγουρο. Καθε 2 χρονια μεταθεση οποτε θα γυρισεις ολη την Ελλαδα.

Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Σχαλ δεν πας πλεον. Πανε μονο οσοι ειναι να περασουν το σχολειο πχ ΟΥΚ/ ΕΚΑΜ / ΕΤΑ και καποιοι απο πεζικο. Οσοι μονιμοι βλεπαμε το 13' μεσα ηταν καθαρα για να εκπαιδευσουν τους στρατιωτες. Ελαχιστα ειναι τα εποπια που μενουν εκει σαν ειδικοτητα. Και μη ξεχναμε η σχαλ ειναι οτι πιο βυσματικο υπαρχει στον στρατο.Εικόνα Ειναι αναλογα το που θα σε πανε αλλα ενα ειναι σιγουρο. Καθε 2 χρονια μεταθεση οποτε θα γυρισεις ολη την Ελλαδα.

καθαρα Εκπαιδευτες εποπ δεν εχουν στην σχαλ ή ειναι στελεχη των ετα;

παντως στην κρητη 1η μαλ οι περισσοτεροι κρητικοι

μονο οι ριπτες δεν μενουν; Τα σχολεια που περνας μετρανε στην μεταθεση;

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Οταν ημουν εγω εβλεπα πιο πολυ στελεχη απο ΕΤΑ. Η μοναδα ειναι μονο για στρατιωτες και για εκπαιδευτες. Δεν ειναι μοναδα που θα εχεις μια ειδικοτητα και θα εισαι χρονια εκει. Σαφως ομως και υπαρχουν ειδικοτητες εκει απλα ειναι μηδαμινες. Τα σχολεια τα περνας ειτε για τη καυλα σου ειτε για τα παραπανω λεφτα που θα παρεις.
Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Οταν ημουν εγω εβλεπα πιο πολυ στελεχη απο ΕΤΑ. Η μοναδα ειναι μονο για στρατιωτες και για εκπαιδευτες. Δεν ειναι μοναδα που θα εχεις μια ειδικοτητα και θα εισαι χρονια εκει. Σαφως ομως και υπαρχουν ειδικοτητες εκει απλα ειναι μηδαμινες. Τα σχολεια τα περνας ειτε για τη καυλα σου ειτε για τα παραπανω λεφτα που θα παρεις.

και απο βιντεο που βλεπω εκπαιδευτες γινονται και παλιοι στρατιωτες

τι εννοεις μηδαμινες;

Geo

Δημοσίευση από Geo »

Καλημέρα παιδιά. Μάλλον πρέπει να σταματήσουμε Να ελπίζουμε. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το θέμα αυτό καμία πληροφορία από πουθενά.
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Λογικο ειναι να μην υπαρχει καποιο νεο, ειναι η προκηρυξη των Ε. Φ τωρα, μετα ειναι το λιμενικο και παραλληλα νοσηλευτες και δημοι. Εγω οπως και ειπα πολλες φορες πιστευω πως καποιο νεο θα εχουμε απο σεπτεμβρη και μετα. Μιλησα χθες το μεσημερι και με τον ξαδερφο μου που οπως ειπα ξανα ειναι στην αεροπορια στρατου εδω στον Βολο και αυτος μου ειπε πως ολοι μεσα εκει γνωριζουν πως θα παρουν εποπ και οχι οβα, απλα το ποτε κανεις δεν ξερει. Πιστευω το 2020.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης