Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
βαλαντης

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από βαλαντης »

ARN έγραψε:Δεν γίνεται να μην έχεις στρατολογια. Τα ΚΕΠ όταν κάνεις αίτηση για κάποιο έγγραφο πχ στρατολογικής κατάστασης, το στέλνουν το αίτημα σου στη στρατολογια που ανήκεις. Αν δεν ξέρεις σε ποια ανήκεις τα ΚΕΠ μπορούν να σε ενημερώσουν σε ποια στρατολογια ανήκεις

έχουμε σε άλλη περιοχή που είναι μακριά

ξέρω σε ποια στρατολογια ανήκω

ΕΦ.Λοχιας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ΕΦ.Λοχιας »

Μάγκες μου καλησπέρα και καλή season να έχουμε ! Καταρχάς μια ερώτηση ισχύει ότι το όριο ηλικίας στους οβα για να μπει κάποιος ειναι μέχρι 32 ετών ; Προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ διότι είμαι 23 και να μην μπω στους Ε. Φ που τρέχει τώρα ξέρω ότι θα μπω οβα, και ειλικρινά χαίρομαι παρα πολύ ελπίζω να βγει όσο πιο γρήγορα γίνεται η προκήρυξη
Έφ.Λοχίας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από Έφ.Λοχίας »

Και κάτι ακόμα παρακαλώ , ισχύει ότι αν περάσουν 3χρονια από την ημερομηνία απόλυσης μου ως έφεδρος λοχίας δεν μπορώ να μπω ΟΒΑ μετά ;
letsman
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από letsman »

Εγώ ζήτησα από την στρατολογία χαρτί για την προκήρυξη των ειδικών φρουρών και έφαγα άκυρο. Δεν γίνεται μου είπαν να κάνω τα χαρτιά γιατί υπηρετώ. Προσωπικά το θεωρώ τεράστια αδικία να μην μπορούμε να κάνουμε τα χαρτιά. Οχι απλά θα έπρεπε να μπορούσαμε αλλά θα έπρεπε να παίρνουμε και μόρια με δύο χρόνια στον στρατό.

Ας ελπίσουμε πως θα ξανά βγάλει για του χρόνου.

Έφ.Λοχίας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Φιλαράκι εύχομαι να βγει η προκήρυξη ξανά και να μπεις... Εγώ αν είδες πιο πάνω έχω κάποιες αποριες αν μπορείς να με βοηθήσεις.. Ισχύει ότι αν περάσουν 3 χρόνια από την ημερομηνία απόλυσης δεν μπορώ να μπω στους οβα; (Απολύθηκα τώρα το 2019) λες να βγάλει μέσα στα επόμενα 3χρονια;
ARN
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 28

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ARN »

Ναι φίλε μου μέχρι τα 32 είναι και αν έχουν περάσει 3 χρόνια από την απολυση σου δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου
Έφ.Λοχίας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Ευχαριστώ πολύ !
Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 198

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από Fanis K. »

Καλησπέρα παιδιά.Εγώ πιστεύω ότι αν βγει για ΟΒΑ μπορεί να το πάνε και 5 χρόνια από την οριστική ημερομηνία απόλυσης και ίσως κάνουν και κάποιες άλλες τροποποιήσεις στην προκήρυξη για να μην πιάσει τόσο πάτο σαν την τελευταία προκήρυξη του 17.

Να υπάρχει ένα καλό κίνητρο για τους ΟΒΑ να μένουν και να μην παραιτούνται γιατί είναι κρίμα ήδη άτομα που έχουν ήδη προσαρμοστεί στο επάγγελμα να φεύγουν.

Μέσα Σεπτεμβρίου περίπου θα γίνει και η ΔΕΘ(Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης).

Εκεί είναι που η κυβέρνηση θα πει τι θα κάνει κλπ. Οπότε το πιο πιθανό είναι να μάθουμε τότε τι θα κάνουν για προσλήψεις ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ.

Γνώμη μου είναι ότι το πιο πιθανό είναι να βγάλει φέτος για ΟΒΑ. Προφανώς και ΕΠΟΠ είναι καλύτερα αλλά του χρόνου ποιος μας εγγυάται αν βγάλει προκήρυξη για ΕΠΟΠ?

Γι'αυτό ίσως να μην ρισκάρει η κυβέρνηση και να βγάλει ΟΒΑ άμεσα να ενισχύσει έστω και λίγο τις ΕΔ.

ΕΦ.λοχιας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ΕΦ.λοχιας »

Απο το στόμα σου και στου θεού το αυτί και εγώ περιμένω πως και πως να βγαλει για ΟΒΑ γτ το γουσταρω πολυ
Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

ΕΦ. Λοχιας έγραψε:Απο το στόμα σου και στου θεού το αυτί και εγώ περιμένω πως και πως να βγαλει για ΟΒΑ γτ το γουσταρω πολυ

Λίγη υπομονή φίλε. Εφόσον είσαι νέος και απολύθηκες πρόσφατα δεν χρειάζεται ανησυχία.
Εμείς τα λέμε όμως, εμείς τα ακούμε.
Όπως είπα και προηγουμένως να βάλουν κάποια κίνητρα (όχι απαραίτητα οικονομικά) και να δεις ενδιαφέρον που θα υπάρχει.
Ο θεσμός των ΟΒΑ μια χαρά είναι. Κάποιοι ΟΒΑ που κλαίγονται με το παραμικρό και την έχουν δει στρατηγοί είναι που αμαυρώνουν τον θεσμό, λες και δεν πληρώνονται.
ΕΦ.λοχιας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Και εγω μαζι σου και ευχομαι να το κανουν ετσι ουτως ωστε να μπουνε πολλα ατομα αλλα πανω απ'ολα να το αγαπανε... Εγω δουλευω φυλακας την περιοδο αυτη αλλα εκανα τα χαρτια και για Ε. Δ η μεγαλη μου αγαπη ειναι ο στρατος παντως... Απολυθηκα τωρα Μαρτιο και εχω πολλες ελπιδες με αυτην την κυβερνηση, και επισης εχω ακουσει οτι το ΦΕΚ ειναι ειδη ετοιμο απο την προιγουμενη κυβερνηση... Απλα ειναι θεμα χρονου:')
ARN
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 28

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Δημοσίευση από ARN »

Fanis K. έγραψε:
ΕΦ. Λοχιας έγραψε:Απο το στόμα σου και στου θεού το αυτί και εγώ περιμένω πως και πως να βγαλει για ΟΒΑ γτ το γουσταρω πολυ

Λίγη υπομονή φίλε. Εφόσον είσαι νέος και απολύθηκες πρόσφατα δεν χρειάζεται ανησυχία.
Εμείς τα λέμε όμως, εμείς τα ακούμε.
Όπως είπα και προηγουμένως να βάλουν κάποια κίνητρα (όχι απαραίτητα οικονομικά) και να δεις ενδιαφέρον που θα υπάρχει.
Ο θεσμός των ΟΒΑ μια χαρά είναι. Κάποιοι ΟΒΑ που κλαίγονται με το παραμικρό και την έχουν δει στρατηγοί είναι που αμαυρώνουν τον θεσμό, λες και δεν πληρώνονται.

Φίλε είσαι έξω από τον χορό.

Κανείς δεν κλαίγεται, τα παιδιά που γράφουν εδώ όπως και εγώ όταν αναφέρουμε κάποια προβλήματα που υπάρχουν και γενικά το κλίμα είναι προς όφελος σου για να ξέρεις και τι θα αντιμετωπίσεις. Ότι πληρώνεσαι δεν σημαίνει ότι σβήνονται αυτομάτως τα υπηρεσιακα σου προβλήματα. Η κάθε εργασία - το κάθε στρατόπεδο έχει τα δικά του.

Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Το αναφέρω για κάποια άτομα σε προηγούμενες σελίδες που έλεγαν τζάμπα θα πάτε ΟΒΑ και δεν αξίζει, χάσιμο χρόνου κλπ.
Ευτυχώς τώρα μιλάνε και κάποια παιδιά που είναι ΟΒΑ και μας λύνουν τις απορίες όπως πρέπει.
Προφανώς και δεν σβήνονται τα υπ. Προβλήματά σου επειδή πληρώνεσαι, απλώς κάποιοι το έχουν παρακάνει και είναι μόνο δικαιώματα.
Το λέω αυτό γιατί όσο υπηρετούσα είχε κάτι ΟΒΑ μόνο γκρίνια αλλά είχε και τους ΟΒΑ που πραγματικά προσφέρουν και με το παραπάνω.
Έπρεπε να διευκρίνιζα λίγο καλύτερα την προηγούμενη απάντηση. Λάθος μου ARN.
ΕΦ.λοχιας

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

Αν επιτρεπεται απολυθηκες προσφατα; Να φανταστω θελεις να μπεις ΟΒΑ;:')
Fanis K.
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2019)

ΕΦ. λοχιας έγραψε:Αν επιτρεπεται απολυθηκες προσφατα; Να φανταστω θελεις να μπεις ΟΒΑ;:')

Έχει 1 χρόνο που απολύθηκα και είμαι 21 χρονών.

Καλά φαντάστηκες θέλω να μπω ΟΒΑ.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες