spinalgr1990 έγραψε:Μα τα ΙΕΚ δεν εντασσονται στην Δευτεροβαθμια Εκπαιδευση. Είναι Μετεδευτεροβάθμια εκπαίδευση (κατι ενδιαμεσο μεταξυ Λυκειου και ΑΕΙ/ΤΕΙ δηλαδή). Ίσως το πιο σωστό θα ήταν να έχουν κάποια παραπάνω μοριοδότηση.
Ο λογος που πιστευω οτι εδωσαν προτεραιότητα στους αποφοιτους των ΙΕΚ ειναι ότι θα καλύψουν θέσεις ευθύνης και χρειαζεται να εχεις περισσοτερη κατάρτιση.
ο ΑΣΕΠ δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια τις βάζει στο ίδιο τσουβάλι (ίσως άδικα) και κοιτάζει μόνο την ειδικότητα. Απλώς την ειδικότητα αυτή της ασφάλειας, απ ότι βλέπω την πάιρνεις μόνο από ΙΕΚ. Άρα μπαινουν στον κυριο πίνακα (και επομένως παίρνει πρώτους αυτούς). Συνεπώς δεν είναι η ευθύνη και η επιπλέον κατάρτιση που ξεχωρίζει το ιεκ από το επαλ, απλώς στο επαλ (ΚΑΙ ΌΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ) δεν έχει τετοια ειδικότητα! Ειπα και πριν οτι ειναι η κόπια του ασεπ τετοια. στο ίδιο πνεύμα ο ασεπ θεωρεί ισότιμο γενικό και τεχνικό λύκειο.
Με απλά λόγια καταρτίζονται 3 πίνακες:
κύριος---->τίτλος ειδικότητας Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας ή Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο αντίστοιχης ειδικότητας δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαιδευσης. α επικουρικός----->τίτλος ειδικότητας φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο αντίστοιχης ειδικότητας δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαιδευσης. β επικουρικός----- ******** Δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εννοεί:
ΙΕΚ,
ΕΠΑΛ,
ΤΕΕ Α ́ κύκλου
ΤΕΕ Β ́ κύκλου
Ενιαίο Λυκείο (γενικό)
ΤΕΛ
Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης
Επαγγελματική Σχολής
ΤΕΣ
Σχολή Μαθητείας του Ο. Α. Ε. Δ. Του ν.1346/1983 ή ν.3475/2006
και θα πάρουν πρώτα από τον κύριο πίνακα. Μετά αν δεν καλυφθούν οι θέσεις από τον α επικ. Αν και παλι δεν καλυφθούν θα παρουν από τον β επικουρικο!
στον β' επικ. Θα εχω την δυνατοτητα να δηλωσω συμμετοχη με το πτυχιο α' κυκλου του ΤΕΕ και οχι το πτυχιο β' κυκλου;
μπορείς είτε με το ένα, είτε με το άλλο... Αν έχεις και α' και β', βάζεις αυτό με το μεγαλύτερο βαθμό! ***Συμφωνα με άλλες προκυρήξεις του ασεπ, στους επικουρικούς πίνακες δεν παίρνεις τα μόρια (150) αν εχεις και δευτερο τιτλο σπουδών, αλλιώς θα σου έλεγα να βάλεις και το α και το β κύκλου.
Για όσα παιδιά δεν ξέρετε το σημαίνει ΚΕΑΠ μπείτε στο YouTube να ανοίξετε τα ματάκια σας!! Που δεν έχουν οι ειδικές σχέση με την ασφάλεια και ειδικά οι έφεδροι σε αυτό !! Λιονταρίνα συγγνώμη που σε στοχοποιώ αλλά αναφέρεσαι συνέχεια σε θέμα ασφαλείας!! Όλοι οι τομείς που έχουν σχέση με ασφάλεια - ειδικές δυνάμεις όλων των δημοσίων υπηρεσιών παίρνανε αυτό το σχολείο !!
Φιλε Διασωστης δηλαδη οσοι εχουν την πιστοποιηση του ΕΟΠΕΠ σε συνεργασια με τον ΚΕΜΕΑσαν προσωπικο ασφαλειας, που εχει πανω και τον γενικο βαθμο ειναι και αυτοι στα Κυρια προσοντα; Παντως και η βεβαιωση αυτη λεει : ... "Προσωπικο ιδιωτικης ασφαλειας" των ΙΕΚ...
andrkyri έγραψε:Δεν αναφέρει πουθενά όμως ότι πρέπει να έχεις πάει αναγκαστικά στρατό η εξτρα μοριοδότηση για ΕΔ
Η μοριοδότηση θα υπάρχει μέσα στην προκηρυξη. Τωρα βγήκε ο πίνακας θέσεων με τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχει καποιος για να κάνει τα χαρτιά του. Ωστόσο σε όλες τις προκηρύξεις του ασεπ υπάρχει η παράγραφος με τα γενικά προσόντα διορισμού που λέει να είναι έλληνες πολίτες και μπλα μπλα μπλα και μέσα σε αυτα είναι το εξής : Οι άνδρες κατά το χρόνο διορισμού πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοια υποχρέωση και έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες πολίτες.
Βγηκε ανακοίνωση εδώ και δίνει τον πίνακα των θέσεων --- >http://www.asep.gr/webcenter/portal/asep/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7?var=ucmserver%23dDocName%3AVDCCMS01.ASEP.021750&_afrLoop=19764737606263351&_adf.ctrl-state=v58d660wg_38#!%40%40%3Fvar%3Ducmserver%2523dDocName%253AVDCCMS01.ASEP.021750%26_afrLoop%3D19764737606263351%26_adf.ctrl-state%3Dv58d660wg_42