Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
12pi
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από 12pi »

Μια αιτηση που θα παρεις απο την στρατολογικη υπηρεσια της περιοχης σου και μια φωτοτυπια ταυτοτητας. Και ολα αυτα να τα καταθεσεις σε εναν πλαστικο φακελο αλλιως δεν τα δεχονται... Χαχαχαχ
Λ/χιας Κ.Δ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Λ/χιας Κ.Δ »

Εκλαψα πραγματικα
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 30

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Soap »

Παιδια τη Δευτερα ειναι η τελευταια μερα υποβολης των αιτησεων, μετα παπαλα... Οσοι το χουν παρει αποφαση θα πρεπει να το επισπευσουν...

ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΟΥΣ!

1. Αστυνομικη Ταυτοτητα ωστε να τους επιτραπει η εισοδος στην στρατολογικη υπηρεσια

2. Φωτοτυπια ταυτοτητας

3. Συμπληρωμενη Δηλωση - Αιτηση για ανακαταταξη ή επανακαταταξη ΟΒΑ

4. Ντοσιε τυπου leitz με δυο τουλαχιστον ζελατινες (στη μια μπαινει η αιτηση και στην αλλη η φωτοτυπια της ταυτοτητος)

5. Ακριβη επιγνωση της ημερομηνιας καταταξης και απολυσεως μας, της ειδικοτητος και φυσικα του ΑΣΜ μας. Με λιγα λογια κουβαλαμε μαζι μας, παροτι δε το ζητανε, οπωσδηποτε ΚΑΙ το απολυτηριο της θητειας μας.

σημειωση: Απο ολα τα παραπανω η στρατολογικη υπηρεσια εχει την ευχαιρεια να μας δωσει μονο την αιτηση που θα συμπληρωσουμε... Ολα τα υπολοιπα,leitz, ζελατινες, φωτοτυπιες ταυτοτητας και τα λοιπα ειναι δικη μας ευθυνη να τα εχουμε οργανωσει απο πριν.

Οσοι δεν πληρουν τα προσοντα ενταξης συμφωνα με το παραρτημα Β και μια απο τις απαιτουμενες ειδικοτητες του παραρτηματος Α, υπογραφουν εν γνωση τους οτι δεν εχουν τα προσοντα αλλα επιμενουν να καταθεσουν χαρτια και εν τελει οντως τα καταθετουν. Αυτο συμβαινει υστερα απο την επιμονη των υποψηφιων στη "παραγραφο Γ" καθοτι υπαρχει σαφης γραμμη να μην το αναφερουν απο μονα τους τα στελεχη της υπηρεσιας ωστε να περιορισουν οσο μπορουνε τις αιτησεις, πραγμα λογικο αφου οσοι δεν πληρουν τα προσοντα οντως δεν εχουνε καμια τυχη αφου οι ενδιαφερομενοι ειναι παρα πολλοι.

Καθως κλεινει σιγα σιγα η διαδικασια της υποβολης ευχομαι σε ολους καλη επιτυχια.

ΥΓ. Πολυς κοσμος χτες στο ρουφ... Καθολου σημερα που πηγα παλι...

Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Trokas222
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Trokas222 »

Καλησπέρα, ξέρουμε πόσες αιτήσεις έχουν γίνει συνολικά;
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 30

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Soap »

Trokas222 έγραψε:Καλησπέρα, ξέρουμε πόσες αιτήσεις έχουν γίνει συνολικά;

Καλησπερα.

Μαντειο των δελφων δεν ειμαστε... Μια φιλοστρατιωτικη ιντερνετικη κοινοτητα ειμαστε... Παντως εδωσες μια ωραια αφορμη για εναρξης κουβεντας.

Εγω απο τις 1000 συνολικα θεσεις που ζητανε θα ανεμενω γυρω στις 6000-9000 συνολικες αιτησεις. Φυσικα κυριος ογκος των αιτησεων θα ειναι κατ'εμε αυτες που δεν πληρουν τα προσοντα ανακαταταξης και επανακαταταξης.

Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 94
Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από SKY DIVER »

Και εγώ από μια μικρή εικόνα που έχω, είναι ότι η ζήτηση είναι τεράστια! Πραγματικά δεν περίμενα κάτι τέτοιο να γίνει σε ανακατάταξη ΟΒΑ. Εδώ δύο κοινά μπορούν να συμβαίνουν. Ή η απογοήτευση είναι φοβερά μεγάλη και η ανακατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται σαν μια όαση εν μέσω ερήμου ή η άγνοια για το θεσμό των ΟΒΑ είναι από τεράστια ως τερατώδης...
Συνοψίζοντας τα παραπάνω, προσωπική μου άποψη είναι ότι οι ήδη υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις θα καλύψουν αν όχι όλο το ποσό της ανακατάταξης, σίγουρα ένα ποσοστό άνω του 90%!Εικόνα
Πέτρος1995

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Πέτρος1995 »

Εγω εκανα την αιτηση μου, για την καυλα μου, ετσι κι αλλιως ειναι κατι προσωρινο και χωρις ποολλα λεφτα, ας το ζησω λοιπον. Εαν κι εφοσον φυσικα με παρουν
Μίστερ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Μίστερ »

Πιστεύω αεροπορία και ναυτικό θα έχουν την λιγότερη προσέλευση. Εδω βλέπουμε μόνο γιά στρατό ξηράς νά συζητείται
Αεροπορος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Αεροπορος »

Ρε παιδια οι ΟΒΑ εχοουν ωραριο μονιμων (7-3) και 24ωρες υπηρεσιες; Αν ναι ισχυει για ολους ή ειναι στο χερι της εκαστοτε μοναδαε; Επισης το προγραμμα τους βγαινει με τον μηνα οπως στα στελεχη; Αν καποιος εχει παει οβα η ξερει απο φιλο του ας γραψει λιγο πως ειναι να εισαι οβα! ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ... Ας πει καποιος να μας φωτησει! Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Πέτρος1995

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Πέτρος1995 »

1. Οι οπλίτες βραχείας ανακατάταξης: α. Ανακατατάσσονται ή επανακατατάσσονται με το βαθμό και την ειδικότητα που είχαν πριν από την ανακατάταξη ή επανακατάταξη.
β. Είναι αρχαιότεροι των ομοιοβάθμων οπλιτών, που εκπληρώνουν στρατεύ- σιμη ή εφεδρική ή πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση και νεότεροι των ομοιοβάθ- μων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ. ΟΠ.) ή εθελοντών οπλιτών.
γ. Διέπονται από τους κανονισμούς και τις διαταγές, που ισχύουν για τους οπλίτες, που εκπληρώνουν στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση.

α. Ασφαλίζονται στον κλάδο συντάξεων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλί- σεων - Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών (Ι. Κ. Α - Ε. Τ. Α. Μ) και στο Ενιαίο Τα- μείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (Ε. Τ. Ε. Α. Μ).
β. Κατά το χρόνο της ανακατατάξεώς ή επανακατατάξεώς τους έχουν τα ίδια δικαιώματα από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης, όπως και οι μόνιμοι στρατιωτι- κοί.
γ. Τοποθετούνται και υπηρετούν το χρόνο της ανακατατάξεώς ή επανακατα- τάξεώς τους σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εκπληρώνουν διεθνείς υπο- χρεώσεις της Χώρας

Δεν βρηκα πουθενα, ουτε για υπηρεσιες-ωραρια, ουτε κατι για μισθους!
SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Αεροπορος έγραψε:Ρε παιδια οι ΟΒΑ εχοουν ωραριο μονιμων (7-3) και 24ωρες υπηρεσιες; Αν ναι ισχυει για ολους ή ειναι στο χερι της εκαστοτε μοναδαε; Επισης το προγραμμα τους βγαινει με τον μηνα οπως στα στελεχη; Αν καποιος εχει παει οβα η ξερει απο φιλο του ας γραψει λιγο πως ειναι να εισαι οβα! ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ... Ας πει καποιος να μας φωτησει! Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Ισχύει ότι ισχύει και για τα υπόλοιπα στελέχη. Απλά οι ΟΒΑ είναι ότι πιο χαμηλό ιεραρχικά υπάρχει, μετά φυσικά από τους κληρωτούς οπλίτες, με ότι αυτό συνεπάγεται... Πιστεύω να με καταλαβαίνεις. Τώρα το τι ακριβώς θα κάνουν, τι μεταχείριση - αντιμετώπιση θα έχουν, εξαρτάται από την κάθε Μονάδα (ανάγκες Μονάδος, χειρισμός Δκτη).
Το να "βγάλεις τα μάτια σου" δεν το καταλαβαίνω. Θητεία έχεις υπηρετήσει. Έχεις δει και καταλάβει τι παίζει με την ιεραρχία μεταξύ στελεχών. Οπότε γνωρίζεις από την αρχή τι περίπου θα κάνεις. Θα είσαι μεταξύ κληρωτών και των υπολοίπων στελεχών. Όπου δηλαδή δεν φτάνουν οι κληρωτοί (υπηρεσίες, καθαριότητες, λοιπά καθήκοντα αποστολής της Μονάδος) θα χρησιμοποιείσαι εσύ. Αν δεν φτάνουν ούτε οι ΟΒΑ (της Μονάδος), αναλαμβάνουν δράση οι νεότεροι ΕΠΟΠ και πάει λέγοντας η δουλειά.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το όριο μέγιστων που ισχύει για τους ΕΠΟΠ (8 αν δεν κάνω λάθος), ισχύει και για τους ΟΒΑ. Στη Μονάδα που υπηρέτησα, τα νεότερα τότε στελέχη (ΕΠΥ Δνεις) έκαναν 3 απ' ότι θυμάμαι και εγώ 5. Τώρα αν πέσεις σε Μονάδα που οι νεότερο ΕΠΟΠ κάνουν 6-7 υπηρεσίες θα έχεις θέμα πιστεύω. Αν το πας αναλογικά, θα σου αντιστοιχούν κάπου στις 8-10. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνεις πάνω από τις 15 διότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις 2 υπηρεσίες κολλητά, πράγμα το οποίο απαγορεύεται για στέλεχος. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 1 ημέρα κενό από υπηρεσία σε υπηρεσία.
νικος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από νικος »

Ειναι τετοια η ανεργια και η απελπησια στην ελλαδα του 2017 που μεχρι και σκτανατζηδες θα πανε οι νεοι ανθρωποι. Ευχομαι σε οσους εκαναν αιτηση να γινει ο, τι το καλυτερο για την ζωη τους. Ολα γι καποιο λογο γινονται. Καλη τυχη σε ολους και μην απογοητευτει κανεις.
Αεροπορος

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Αεροπορος »

Εγώ ρε παιδιά που είμαι οδηγός, αν με πάρουν οβα έχουν το δικαίωμα να με πάνε σε άλλο πόστο με εσωτερική διάθεση χωρίς την θέλησή μου; Δηλ να με πάνε μαγειρεία ή όπου αλλού;

SKY DIVER
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Επικοινωνία:

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Αεροπορος έγραψε:Εγώ ρε παιδιά που είμαι οδηγός, αν με πάρουν οβα έχουν το δικαίωμα να με πάνε σε άλλο πόστο με εσωτερική διάθεση χωρίς την θέλησή μου; Δηλ να με πάνε μαγειρεία ή όπου αλλού;

Οι υπηρεσιακές ανάγκες φίλε μου είναι πάνω απ' όλα... Εικόνα
Μίστερ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)

Δημοσίευση από Μίστερ »

Εμείς τις αεροπορίας πώς θα μάθουμε τά αποτελέσματα; Και πότε θά βγουν περίπου;
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες