Η ονομασία των Σκοπίων
Η ονομασία των Σκοπίων
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσε να αποκαλέσει διαφορετικά τα Σκόπια
Σχετικά με τη χρήση του "Μακεδονία" απ΄τον πρόεδρο Ομπάμα όταν αναφερόταν στα Σκόπια κατά τη διάρκεια δηλώσεων του νωρίτερα στο Στρασβούργο:
Καλύτερα να ξαναβάλουμε τα. Τόμαχωκ του πολέμου πίσω στο σεντούκι αγαπητοί φίλοι, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί μόνο την ονομασία με την οποία η χώρα του αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ.
Η αλήθεια είναι πως δε θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά βάση πρωτοκόλλου και η αναφορά αυτή όσο κι αν δεν μας αρέσει, δεν αποτελεί πρόκληση.
Πρόκληση ήταν η απροειδοποίητη αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονία" από την κυβέρνηση Μπους το Νοέμβριο του 2004.
Τα υπόλοιπα είναι απλώς. Ιστορία.
Σχετικά με τη χρήση του "Μακεδονία" απ΄τον πρόεδρο Ομπάμα όταν αναφερόταν στα Σκόπια κατά τη διάρκεια δηλώσεων του νωρίτερα στο Στρασβούργο:
Καλύτερα να ξαναβάλουμε τα. Τόμαχωκ του πολέμου πίσω στο σεντούκι αγαπητοί φίλοι, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί μόνο την ονομασία με την οποία η χώρα του αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ.
Η αλήθεια είναι πως δε θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά βάση πρωτοκόλλου και η αναφορά αυτή όσο κι αν δεν μας αρέσει, δεν αποτελεί πρόκληση.
Πρόκληση ήταν η απροειδοποίητη αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονία" από την κυβέρνηση Μπους το Νοέμβριο του 2004.
Τα υπόλοιπα είναι απλώς. Ιστορία.
Η ονομασία των Σκοπίων
Προς ΝΙΚΟ
Φιλαράκο είσαι λάθος. Η σύνοδος ήταν του ΝΑΤΟ και το NATO δεν έχει αναγνωρίσει τα σκόπια ως μακεδονία. Επρεπε λοιπόν ο blacky να τηρήσει το πρωτόκολλο και να είναι τυπικός. ( http://www.protothema.gr/content.php?id=28109 )
Γιαυτό λοιπόν οι "σύμμαχοι¨yankees θα πρέπει να μείνουν με την καψούρα πώλησης επιπλέον f-16,super hornet και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Ας τα πουλήσουν στο σλαβοmacedonia...
Φιλαράκο είσαι λάθος. Η σύνοδος ήταν του ΝΑΤΟ και το NATO δεν έχει αναγνωρίσει τα σκόπια ως μακεδονία. Επρεπε λοιπόν ο blacky να τηρήσει το πρωτόκολλο και να είναι τυπικός. ( http://www.protothema.gr/content.php?id=28109 )
Γιαυτό λοιπόν οι "σύμμαχοι¨yankees θα πρέπει να μείνουν με την καψούρα πώλησης επιπλέον f-16,super hornet και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Ας τα πουλήσουν στο σλαβοmacedonia...
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 30
Η ονομασία των Σκοπίων
Πολύ υψηλές προσδοκίες της διπλωματικής δεινότητας έχεις sniper και θα απογοητευτείς από την πραγκατικότητα.
Η ονομασία των Σκοπίων
Φιλε μου το παραπανω κειμενο δεν ειναι δικό μου, αλλα το δημοσιευσε το γνωστό blog Greece-Salonika το οποιο ειναι πολύ έγκυρο και ας το πω μαλιστα αρκετα 'δεξιο' στις αποψεις του.
Το συγκεκριμενο blog εχει ιδιεταιρη ευαισθησια στο μακεδονικο θεμα (δες παλαιοτερες αναρτησεις του), αλλα και γενικότερα σε ολα τα εθνικά θέματα.
http://greece-salonika.blogspot.com/2009/04/blog-post_987.html
Το συγκεκριμενο blog εχει ιδιεταιρη ευαισθησια στο μακεδονικο θεμα (δες παλαιοτερες αναρτησεις του), αλλα και γενικότερα σε ολα τα εθνικά θέματα.
http://greece-salonika.blogspot.com/2009/04/blog-post_987.html
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 1
Η ονομασία των Σκοπίων
Γιατι; Μηπως αμφιβαλατε οτι θα γινοτανε κατι τετοιο; Πλαναστε πλανην οικτρα... Αν δεν διαληθουμε δεν θα σταματησουν. Απλα. Ποτε μας βοηθησε η Αμερικη η η Ευρωπη, αν δεν μας ειχε απολυτη αναγκη για τους σκοπους της; Και οταν το εκαναν, δεν τα πηραν πισω και με το παραπανω; Λεω εγω τωρα...
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Η ονομασία των Σκοπίων
Και δεν με νοιάζει ας ασπρίσει απ το κακό του αχαχαχαχα
Η ονομασία των Σκοπίων
Νέο σημαντικό βήμα στην πορεία της κατοχύρωσης των εθνικών μας οραμάτων, χαρακτηρίζουν ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επαναπροσδιορίσει στο Εγχειρίδιο της Σύνταξης Κειμένων τούς όρους «Μακεδονικό», «Μακεδονική» και «ΜΚ».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι όροι αυτοί θα αντικατασταθούν με τη λέξη «υπό προσδιορισμό». Η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε στον ρεπόρτερ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μακεδονικό Ερίκ Μάιερ, από τον πρόεδρο της Κομισιόν Εμανουέλ Μπαρόζο. Στην επιστολή του στον ευρωβουλευτή ο κ. Μπαρόζο αναφέρει ότι το καλοκαίρι του 2008 ελήφθη η απόφαση της αλλαγής. Πάντως σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων, ο κ. Μάιερς ανέφερε ότι αυτή η αλλαγή στην πράξη δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, καθόσον οι όροι αυτοί θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται. Η αλλαγή στην ορολογία του Εγχειριδίου της Κομισιόν ήταν ένα σταθερό αίτημα της ελληνικής πλευράς τα τελευταία έτη.
Ελευθεροτυπία
- Snakeshit
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 6
Η ονομασία των Σκοπίων
Ποιός είναι αυτός που ψήφισε για όνομα το Άνω Μακεδονία;
Η ονομασία των Σκοπίων
Ο Νίκος είναι Σωστός, ο Ομπάμα, ως αρχηγός Κράτους υποχρεούται Να χρησιμοποιεί το όνομα με το οποίο το κράτος του αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ. Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα μπορούσε να την αποκαλέσει διαφορετικά, θα προκαλούσε μείζον διπλωματικό θέμα. Το ότι επρόκειτο για νατοϊκή σύνοδο δε σημαίνει τίποτε, εξ' άλλου το ΝΑΤΟ, αγαπητέ sniper, και να ήθελε, δεν αναγνωρίζει κράτη. Μόνο κράτη μπορούν να αναγνωρίσουν άλλα κράτη.
Όλα αυτά τα γράφω όχι γιατί μου άρεσε που ο Ομπάμα τους αποκάλεσε "Μακεδονία", αλλά γιατί, αν μας ενδιαφέρουν τα ζητήματα της χώρας μας, πρέπει Να Ενημερωνόμαστε σωστά γι' αυτά. Το πρόβλημα ήταν, όπως σωστά προανέφερε ο Νίκος, η αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονίας" από τις ΗΠΑ. Αφ' ης στιγμής αυτό έγινε, όλοι οι Πρόεδροι "Μακεδονία" θα τους αποκαλούν στο εξής.
Όλα αυτά τα γράφω όχι γιατί μου άρεσε που ο Ομπάμα τους αποκάλεσε "Μακεδονία", αλλά γιατί, αν μας ενδιαφέρουν τα ζητήματα της χώρας μας, πρέπει Να Ενημερωνόμαστε σωστά γι' αυτά. Το πρόβλημα ήταν, όπως σωστά προανέφερε ο Νίκος, η αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονίας" από τις ΗΠΑ. Αφ' ης στιγμής αυτό έγινε, όλοι οι Πρόεδροι "Μακεδονία" θα τους αποκαλούν στο εξής.
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 10
Η ονομασία των Σκοπίων
Δηλαδή πως τα βλέπετε κάποιοι τα εθνικά θέματα; Βέτο δε βάλαμε για το όνομα Καταρχάς, θέτοντας τον εαυτό μας απέναντι απο τους Αμερικάνους;
Πως γίνεται να θεωρούμε... Αδιανόητο το οτι ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε τα Σκόπια με το Συνταγματικό του όνομα;
Έχει αναγνωριστεί δυστυχώς αυτή η ονομασία.
Πάντως μερικοί να είσαστε ευχαριστημένοι που δε βγήκε ο Μακ Κέιν.
Πως γίνεται να θεωρούμε... Αδιανόητο το οτι ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε τα Σκόπια με το Συνταγματικό του όνομα;
Έχει αναγνωριστεί δυστυχώς αυτή η ονομασία.
Πάντως μερικοί να είσαστε ευχαριστημένοι που δε βγήκε ο Μακ Κέιν.
Η ονομασία των Σκοπίων
Ναι, αυτό λέω κι εγώ GenerX, επειδή το άκουσα πολύ αυτό το "μα τους είπε Μακεδονία", και στο διαδίκτυο το είδα πολύ δυστυχώς... Πρέπει να Καταλάβουμε πως εφ' όσον οι ΗΠΑ ως "Μακεδονία" Αναγνωρίζουν την ΠΓΔΜ, ο Πρόεδρος τους δεν μπορούσε με κανένα άλλο όνομα να την αποκαλέσει, είναι σαφές αυτό.
Η ονομασία των Σκοπίων
Η επανέναρξη των συνομιλιών για την ονομασία των Σκοπίων την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουνίου στη Γενεύη υπό τον Μάθιου Νίμιτς και η επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ στην περιοχή (6-8 Ιουλίου) έχουν πυροδοτήσει κινητικότητα στην πΓΔΜ.
Ηδη μάλιστα έχουν αρχίσει να κατατίθενται και νέες προτάσεις. Ενας εκ των συμβούλων του σκοπιανού προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ μάλιστα, ο Ρίστο Νικόφσκι, έριξε στο τραπέζι ως ρεαλιστική λύση την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βαρδάρη) ». Η πρόταση αυτή μοιάζει εκ πρώτης όψεως με την παλαιότερη πρόταση Νίμιτς «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια) », η οποία είχε κατατεθεί λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου τον Απρίλιο του 2008.
TO BHMA
Η ονομασία των Σκοπίων
Μοναδικό αποδεκτό όνομα:vardarska (βαρδάρης) όπως λεγόντουσαν μέχρι το 1940 και πριν ο τίτο λιγουρευτεί την Μακεδονία.
Η ονομασία των Σκοπίων
«Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βαρδάρη) » είναι το όνομα που ρίχνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, εν αναμονή νέας πρωτοβουλίας για την άρση του αδιεξόδου στο Σκοπιανό.
Σχετική δήλωση έκανε ο σύμβουλος του προέδρου των Σκοπίων κ. Ρίστο Νίκοβσκι (μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Α1), απορρίπτοντας το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» που περιλαμβάνεται στην τελευταία πρόταση Νίμιτς H κοροϊδία στο μεγαλείο της. Το ξέροουν και οι ίδιοι ότι το "Μακεδονία"¨δεν αντιπροσωπεύει τον Σλαβοαλβανικό πληθυσμό τους. Η πραγματική ονομασία τους είναι "Βαρδάρης" και εμείς πάμε να τους δώσουμε το Μακεδονία. Ελεος!
Σχετική δήλωση έκανε ο σύμβουλος του προέδρου των Σκοπίων κ. Ρίστο Νίκοβσκι (μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Α1), απορρίπτοντας το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» που περιλαμβάνεται στην τελευταία πρόταση Νίμιτς H κοροϊδία στο μεγαλείο της. Το ξέροουν και οι ίδιοι ότι το "Μακεδονία"¨δεν αντιπροσωπεύει τον Σλαβοαλβανικό πληθυσμό τους. Η πραγματική ονομασία τους είναι "Βαρδάρης" και εμείς πάμε να τους δώσουμε το Μακεδονία. Ελεος!
-
- Λοχίας - Έφεδρος
Η ονομασία των Σκοπίων
Το θεμα εχει ριζες πολυ παλια και φταιμε εμεις (πρωτο δεδομενο). Τη δεκαετια του 70 (μας ελεγε μια καθηγητρια μας) υπηρχαν στην περιοχη ταμπελες "welcome to macedonia" και οσοι Ελληνες περνουσαν απο εκει γελουσαν. Μετα ο Μητσοτακης δεν εκμεταλλευτηκε τη συγκυρια το 90 και να μαστε τωρα εδω. Εγω, αν και δεν θελω το ονομα Μακεδονια σε καμια περιπτωσε να καταχωρηθει στα ΣΚΟΠΙΑ, αναρωτιεμαι εαν μπορει η Ελλαδα να αρνειται. Κι αυτο γιατι οι Ελληνες τον τελευταιο αιωνα στηρηχτηκαν και προβαλλαν πολυ την αυτοδιαθεση των λαων (βλεπε ποντιακο ζητημα, Μικρασιατικο, Κυπριακο κ. Α.). Αυτο ειναι ενα καιριο ερωτημα κατα τη γνωμη μου. Το θεμα ειναι λεπτο και παλι κατα τη γνωμη μου ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (τραβα τωρα και αποδειξε στους προπαγανδισθεντες οτι ο Μ. Αλεξανδρος ηταν Ελληνας), αντιθετα Οι συνθηκες που υπογραφηκαν κατα καιρους (συνθηκη ανταλλαγης με Σερβια μετα τους Βαλκανικους, Συνθηκη του Νειγυ κοκ) κατοχυρωνουν τη Μακεδονια στην Ελλαδα και ενισχυουν τον ελληνικο χαρακτηρα της. Ας μην ξεχναμε (και εδω αποδεικνυεται και παλι γιατι δεν συμφερει να χειριστουμε ιστορικα το θεμα) οτι κατα την περιοδο του Βυζαντιου στη Μακεδονια κατοικουσαν σε ενα μεγαλο βαθμο σλαβικα φυλα δημιουργωντας τις λεγομενες σκλαβηνιες. Επομενως η Ελλαδα πρεπει να επιδιωξει να σιγησει την ιστορικη προπαγανδα των Σκοπιων (εκει μας εχουν νικησει) και να μεταφερει το θεμα στο πολιτικο επιπεδο και εκει θα αποδειχτει οτι καμια μακεδονικη μειονοτητα δεν υπαρχει στην Ελλαδα και ετσι μειονονται τα ερισματα των σκοπιων. Απο εκει και περα και παλι κατα τη γνωμη μου εφοσον ουσιαστικα το ονομα Μακεδονια εχει γραφει στα αρχεια των ΗΠΑ πιστευω πως το ονομα που πρεπει να κυνηγηθει ειναι ενα ονομα που να περιεχει μεν τον ορο Μακεδονια, ΑΛΛΑ με πολυ μικροτερη σαφηνεια απο το ονομα "Ανω Μακεδονια" (αυτο το αφηνω στα χερια των πολιτικων γιατι εδω κολλαω). Αυτα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες