Δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα

Ελληνοτουρκικά θέματα, βαλκάνια, εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση από Nassos »

Παγκόσμια ανησυχία: Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε δοκιμή βόμβας υδρογόνουΠαγκόσμια ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βόμβα, που θεωρείται ισχυρότερη από την ατομική, ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος.

«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα,03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών που κυβερνάει τη χώρα», μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι δίκαιο για τη Βόρεια Κορέα να έχει μια βόμβα υδρογόνου στο αμυντικό οπλοστάσιό της απέναντι στις ΗΠΑ που διαθέτουν έναν μεγάλο αριθμό πυρηνικών όπλων. Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων την υπογραφή για τη δοκιμή έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις 3 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την καταγραφή από τα μεγαλύτερα σεισμολογικά κέντρα του κόσμου ενός σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών κοντά σε γνωστή τοποθεσία πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας για τον οποίο οι σεισμολόγοι εκτίμησαν ότι δημιουργήθηκε από ανθρώπινη παρέμβαση και όχι από κάποιο γεωλογικό φαινόμενο.

Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και για μια σημαντική κλιμάκωση στο πυρηνικό της πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι ΗΠΑ και ΟΗΕ τις έχουν επιβάλει κατά καιρούς κυρώσεις για το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα.

Η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο τηρούν στάση αναμονής προσπαθώντας να επιβεβαιώσουν αν όντως η Πιονγιάνγκ προχώρησε σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου με τις δύο χώρες να καταδικάζουν το γεγονός - αν ισχύει - και να μιλούν για κατάφωρη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Πρώτο Θέμα

Να δώ αν θα επιβιώσουμε μέχρι το τέλος του 2016... Εικόνα

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3013
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 15, 2010 7:01 pm
Τοποθεσία: Εμπ. Ναυτικό
Ενδιαφέροντα: Μηχανολογία, Alfa Romeo, Παναθηναϊκός
Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επικοινωνία:

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση από dn24 »

Nassos έγραψε:Να δώ αν θα επιβιώσουμε μέχρι το τέλος του 2016... Εικόνα
Εικόνα αφού δεν ψόφησα σήμερα την νύχτα, τυχερός είμαι Εικόνα
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
AtomicYeti
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 471
Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2015 5:34 pm
Επικοινωνία:

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση από AtomicYeti »

dn24 έγραψε:Εικόνα αφού δεν ψόφησα σήμερα την νύχτα, τυχερός είμαι Εικόνα


Την γλύτωσες εσύ αλλά όχι ο Ψωμιάδης Εικόνα

http://www.nooz.gr/greece/pe8ane-o-makis-psomiadis
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3013
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 15, 2010 7:01 pm
Τοποθεσία: Εμπ. Ναυτικό
Ενδιαφέροντα: Μηχανολογία, Alfa Romeo, Παναθηναϊκός
Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επικοινωνία:

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση από dn24 »

Βόρεια Κορέα: Έχουν βόμβα υδρογόνου και τι σημαίνει;Είναι όντως βόμβα υδρογόνου;

Στο SKL, είμαστε επιφυλακτικοί. Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται διάφορα, και δεν υπάρχει κανένας λόγος, αν λάβουμε υπόψην μας την ιστορία της που ειναι σκεπασμένη με ψέματα και υποκρισία, να τους πάρουμε στα σοβαρά. Περιμένουμε να ακούσουμε από τη Νότια Κορέα ή / και τις ΗΠΑ, αλλά ο στρατός της Νότιας Κορέας έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πιστεύει ότι η έκρηξη ήταν απο βόμβα υδρογόνου. Ίσως η σημερινή βόμβα να κατασκευάστηκε για να δημιουργήσει την εντύπωση μια βόμας υδρογόνου - με καποιο τρόπο σύντηξης ή με καυσιμο υδρογόνου. Αλλά το σεισμικό αποτύπωμα της έκρηξης μοιάζει ήδη με το τεστ του 2013, οπότε παραμένουμε επιφυλακτικοί ως προς τους ισχυρισμούς για βόμβα-Η. Τούτου λεχθέντος, θα ήταν μια σημαντική, και τρομακτική, αναβάθμιση, εάν η Πιονγιάνγκ κατάφερε να το πετύχει.

Γιατί τώρα;

Προτείνουμε δύο πιθανές ερμηνείες:

1) Δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα στη διπλωματία της Βόρειας Κορέας, οπότε τώρα είναι μια πολύ καλή στιγμή για να κάνουν το τεστ. Οι σχέσεις με την Κίνα και τη Νότια Κορέα επί του παρόντος εχουν παγώσει. Η Κίνα είναι αναστατωμένη, αλλά δεν εγκαταλείπει τη Β. Κορέα, ενώ οι πιο πρόσφατες συνομιλίες με τη Νότια Κορέα κατέρρευσαν τον Δεκέμβριο. Έτσι, οι εξωτερικές σχέσεις τις δεν ειναι και τόσο καλές οπότε γιατι να μην κάνουν το τέστ τώρα;

2) Τον Απρίλιο η Νότια Κορέα εχει βουλευτικές εκλογές. Η ιστορία των δύο χωρών μας δείχνει οτι η Πιονγκγιάνγκ πάντα προσπαθεί να πεηρεάσει τις εκλογές της Νότιας Κορέας.

Ίσως να έγινε γι αυτον τον λόγο. Αλλά εξακολουθούν να είναι τρεις έως τέσσερις μήνες μακριά οι εκλογές, οπότε κλίνουμε προς την ερμηνεία Νούμερο 1.

Πώς επηρεάζει τις περιφερειακές σχέσεις;

Μόνο προς το χειρότερο, αν αυτό είναι εφικτό. Ειδικά η Ιαπωνία αντέδρασε πολύ έντονα. Το SKL πιστεύει ότι το μέλλον αυτής της επιδείνωσης για τις δημοκρατίες της περιοχής είναι η αντι-πυραυλική άμυνα. Είναι ολοένα και πιο εμφανές ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει στην άκρη όσο αφορά τα πυρηνικά ή τα πυραυλικά προγράμματα. Η μόνη εναλλακτική λύση - πέρα ​​ από εξαιρετικά επικίνδυνους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και την φαινομενικά αναποτελεσματική διπλωματία - είναι η σημαντική ώθηση της αεράμυνας. Το SKL έχει ταχθεί υπέρ αυτής της επιλογής σε εκθέσεις του στο παρελθόν που αφορούν τη Βόρεια Κορέα

Αυτο αλλάζει το επίπεδο απειλής από τη Βόρεια Κορέα;

Το SKL δεν αξιολογεί τον στρατό της Βόρειας Κορέας ως κύρια απειλή. Ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας είναι πεπαλαιωμένος, έστω κι αν είναι τεράστιος, και έχει σχεδιαστεί με βάση τον πόλεμο όπως το ανατολικό μέτωπο κατα την διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, και οι σύμμαχοι (οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα) δεν πρόκειται να πολεμήσουν με τον τρόπο αυτο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πυρηνικό πρόγραμμα. Οι Βόμβες υδρογόνου είναι μια τάξη μεγέθους πιο ισχυρές από ό, τι οι ατομικές βόμβες στο ποσό της ενέργειας που απελευθερώνουν. Είναι όπλα σύντηξης. Έτσι, αν η Πιονγιάνγκ τις εχει κατασκευάσει σε μικρογραφία ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή ενός πυραύλου, θα ήταν μια απειλή για την περιοχή, και, ενδεχομένως, την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ - αν η Βόρεια Κορέα διαθέτει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM).

Αλλά ακόμα δεν πιστεύουν οτι η Βόρεια Κορέα έχει πυραύλους ICBM. Άλλωστε η Βόρεια Κορέα όπως δείχνει και η ιστορία ειναι όλο λόγια. Οπότε προτείνουμε ηρεμία μέχρι να επαληθευτούν απο κάποια αξιόλογη πηγή οι ισχυρισμοί της Β. Κορέας.

ΠΗΓΗ
Ας τηρήσομε λοιπόν στάση αναμονής και ψυχραιμίας όσων αφορά την εν λόγω είδηση της δοκιμής.
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3013
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 15, 2010 7:01 pm
Τοποθεσία: Εμπ. Ναυτικό
Ενδιαφέροντα: Μηχανολογία, Alfa Romeo, Παναθηναϊκός
Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επικοινωνία:

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση από dn24 »

Βόρεια Κορέα: Δεν ήταν βόμβα υδρογόνου, αν ήταν όμως. H προκαταρκτική ανάλυση των δεδομένων για την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό της Πιονγκ Γιανγκ ότι επρόκειτο για βόμβα υδρογόνου, υποστηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, παρότι βρίσκει την ευκαιρία να υπενθυμίζει, ότι οποιαδήποτε πυρηνική δοκιμή συνιστά «κατάφωρη παραβίαση» των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Εν ολίγοις, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και το Πεντάγωνο εργάστηκαν με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν και κατέληξαν σε ένα πρώτο συμπέρασμα, ότι οι Βορειοκορεάτες προέβησαν μεν σε πυρηνική δοκιμή την οποία απαγορεύει ο ΟΗΕ, δεν επρόκειτο δε για δοκιμή βόμβας υδρογόνου όπως κόμπαζε από το πρωί το καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ, «ταΐζοντας» παραπληροφόρηση τόσο το - ασφαλώς πιο καχύποπτο - εξωτερικό, όσο και το δυστυχές εσωτερικό μέτωπο και τον λαό του «λαοπρόβλητου» της χώρας, που έχει δικαίωμα ακόμα και επί της ζωής των πολιτών.

Το θέμα κατέστη και πεδίο. δόξης λαμπρό για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από την Κίνα να λύσει το πρόβλημα, αφού όπως ανέφερε στο Fox News έχει «τον πλήρη έλεγχο της Βόρειας Κορέας», κι αν δεν το πράξει να πρέπει οι ΗΠΑ να καταστήσουν δυσχερές το εμπόριο για την Κίνα.

Προς το παρόν, όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες από τη Washington Post, η αμερικανική Αεροπορία (USAF) θα χρησιμοποιήσει αεροσκάφος τύπου WC-135 Constant Phoenix (ένα από τα δύο που διαθέτει) στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου, το οποίο στηριζόμενο στους αισθητήρες που φέρει, θα ερευνήσει για αποδεικτικά στοιχεία στην ατμόσφαιρα, τα οποία και θα συλλέξει, ώστε να διευκρινιστεί με πάσα βεβαιότητα τι ακριβώς έκανε το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μέχρι να αποφανθούν οριστικά οι ειδικοί για το αν επρόκειτο για βόμβα υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα, καλό θα ήταν να κρατήσουμε στη μνήμη μας τα στοιχειώδη, ώστε να αντιληφθούμε τι θα σήμαινε, εάν και όταν το σταλινικό καθεστώς τα κατάφερνε.

Το πρώτο είναι, ότι η βόμβα υδρογόνου είναι απείρως ισχυρότερη από τα πυρηνικά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Άρα, με πολύ μικρότερη ποσότητα σχάσιμου υλικού, θα επιτυγχάνει όποιος έχει την τεχνογνωσία αποτέλεσμα όπως αυτό των πυρηνικών όπλων, ενώ αυτό θα διευκολύνει και τη μετατροπή του σε πυρηνική κεφαλή που θα ενσωματωθεί στους βαλλιστικούς πυραύλους της χώρας ώστε να είναι αποτρεπτικά ή επιχειρησιακά αξιοποιήσιμη.

Το δεύτερο έχει δύο σκέλη, με το πρώτο να αφορά τα αμέσως προαναφερθέντα: Εάν δεν ήταν βόμβα υδρογόνου αλλά με οδηγό το αποτέλεσμα που καταγράφηκε (συν τη σεισμική δόνηση που φέρεται να προκλήθηκε) ήταν μια «συμβατική» πυρηνική δοκιμή, τότε μάλλον θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι η χώρα διαθέτει μεγάλες ποσότητες σχάσιμου υλικού.

Το δεύτερο σκέλος είναι μια απλή υπενθύμιση. Ότι το «μεγάλο κόλπο» η Βόρεια Κορέα γνωρίζει πως θα έχει κάνει, όταν θα μπορεί όχι να στοχεύσει μια αμερικανική μεγαλούπολη εξαερώνοντάς την με ένα πυρηνικό όπλο, αλλά όταν αποκτήσει τη δυνατότητα να προκαλέσει πυρηνική έκρηξη πάνω από τη μεγαλούπολη. Εάν αυτό επιτευχθεί, απλά και μόνο ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός (EMP:Electromagnetic Pulse) από την έκρηξη θα καταστρέψει κάθε είδος δικτύου, βυθίζοντας στο χάος τα πάντα και προκαλώντας τρομακτικές ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων.

defence-point.gr
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3013
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 15, 2010 7:01 pm
Τοποθεσία: Εμπ. Ναυτικό
Ενδιαφέροντα: Μηχανολογία, Alfa Romeo, Παναθηναϊκός
Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επικοινωνία:

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση από dn24 »

Βόρεια Κορέα: Νέα δοκιμή πυραύλου από υποβρύχιο

Παρότι η αξιοπιστία του καθεστώτος βρίσκεται στο ναδίρ, αφού επιλέγει συχνά πυκνά να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, τη διεθνή κοινότητα απασχολεί άλλη μια δοκιμή της Βόρειας Κορέας με την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο (SLBM:submarine-launched ballistic missile), μόλις τρεις μέρες μετά την υποτιθέμενη δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο. πεφωτισμένος ηγέτης του σταλινικού - και βάλε. - κράτους να επιβαίνει σε σκάφος φορώντας παλτό και καπέλο, μαζί με το γνωστό σαγηνευτικό χαμόγελο, να παρακολουθεί τον πύραυλο που εκτοξεύει κάθετα ένα από τα απαρχαιωμένα υποβρύχια που διαθέτει το καθεστώς στο ναυτικό του οπλοστάσιο.

Υπενθυμίζεται, ότι η δοκιμή SLBM του περασμένου Νοεμβρίου ήταν αποτυχημένη, με συντρίμμια του πυραύλου να εντοπίζονται στη θάλασσα, ενώ δεν εντοπίστηκε μέσω των ραντάρ κάποια πτήση πυραύλου. Αυτό, προφανώς δε σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα τα καταφέρουν οι Βορειοκορεάτες, αναβαθμίζοντας δραματικά την αποτρεπτική τους απειλή.


Defence-point.gr


Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες