Σωστά συν του ότι ΟΒΑ στην Ελλάδα έχουν σταματήσει να παίρνουν από το 2010ΓΙΑΝΝΗΣ 34 έγραψε: παιδια ας τα παρουμε απο την αρχη λιγακι γιατι καποιοι δεν εχουν ιδεα. Λοιπον απλα πραγματα. Οι οβα ειναι 2+1 χρονια και εφοσον ζητηθουν θεσεις για πληρωση ξανα. Κανεις 2-3 μηνες τα χαρτια σου απο πριν στην μοναδα που εισαι και εφοσον ο δκτης σου και εσυ βαλεις υπογραφη. Τοτε μονο μενεις. Αν σε εγκρινει πιο απλα η μοναδα σου να κατσεις. Αποδοχες και στα τρια σωμματα ειναι απο 700 ευρω και πανω μεχρι το πολυ 900. Κανονικες υπηρεσιες και αργιες. Τα γνωστα. Οπως λειτουργουν οι μονιμοι. Μονο που ουτε μεταθεση παιρνεις ουτε βαθμο ουτε αλλη ειδηκοτητα. Απλα πραγματα. Μετα τα τρια χρονια απλα την κανεις γιατι δεν ανανεωνεται. Απλα εχεις 100 μορια παραπανω γιατι εχεις κανει πανω απο 12 μηνες εχτρα ΄θητεια'. Τωρα οταν βγει για εποπ θα το μαθουμε οποτε δεν χρειαζεται να χαλατε την ζαχαρενια σας. Τωρα και στα τρια σωμματα σαν εποπ μην το ψαχνεται. Ειναι στρατος. Οπου και αν αν πας θα ειναι δυσκολα στην αρχη. Μετα αναλογα σε τι σωμα και τι μοναδα τηα εισαι λιγο χαλαρα. Συνηθειο ειναι. Και κατι αλλο. Η συντηρηση πλεον ειναι 1000 ευρω και οχι 1850 που ακουω. Και για οσους δεν καταλαβαινουν ειναι μια πτωση με αλεξιπτωτο και οχι να τα ραβεις. Χοαχοαοχο καποιος ειπε οτι στις ειδικες δυναμεις σαν εποπ περνας γαματα. Φιλε μου με αυτα τα μυαλα που κουβαλας ουτε για την πυροσβεστικη δεν κανεις. Πρωην οβα και τωρα σμηνιας απο εποπ 2005
Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)
- Nikos Chatzoglou
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 22
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 20
Όχι, τελευταία φορά που βγήκε για ΟΒΑ ήταν το 2014 αλλά νομίζω μόνο για Ειδικές Δυνάμεις.
- Nikos Chatzoglou
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 22
Ναι, αυτό που λες ήταν νομίζω για 20-25 άτομα και όντως ήταν μόνο για ειδικές δυνάμεις. Εννοώ ότι έχει καταργηθεί αυτό που γινόταν κάποτε που μπορούσε όποιος στρατιώτης ήθελε να καταθέσει αίτηση για ΟΒΑ.
-
- Ταγματάρχης
Μπράβο, ναι.
Αν δεν κάνω λάθος ήταν για 50 άτομα για Ειδικές Δυνάμεις. Ήταν 25 για Ζ' ΜΑΚ και ΕΤΑ και άλλοι 25 για την ΔΥΚ.Βέβαια αν εξαιρέσουμε την ΔΥΚ, προσωπικά δεν γνωρίζω αν η Ζ' ΜΑΚ και το ΕΤΑ πήρε ΟΒΑ. Αντιθέτως ξέρω Ότι η 2α ΜΑΛ πήρε μερικούς.
Συγνώμη που είμαι εκτός του thread.
Αν δεν κάνω λάθος ήταν για 50 άτομα για Ειδικές Δυνάμεις. Ήταν 25 για Ζ' ΜΑΚ και ΕΤΑ και άλλοι 25 για την ΔΥΚ.Βέβαια αν εξαιρέσουμε την ΔΥΚ, προσωπικά δεν γνωρίζω αν η Ζ' ΜΑΚ και το ΕΤΑ πήρε ΟΒΑ. Αντιθέτως ξέρω Ότι η 2α ΜΑΛ πήρε μερικούς.
Συγνώμη που είμαι εκτός του thread.
- Ghost
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Καλησπερα παιδια
Κοντευω να πατησω σχεδον τα 21 και περιμενω απο τη στιγμη που εφτασα τα 18 για καποια προκυρηξη. Απο μικρος ειμαι καψουρεμενος με το στρατο γι αυτο και υπηρετησα ΕΔ. Ξερω πως ολοι ρωτατε και ξανα ρωτατε για προκυρηξεις χωρις κανενα αποτελεσμα αλλα φτασαμε 23 Μαιου και θα ηθελα να ξερω αν εχει καποιος, καποιο νεο να μας πει.
Οσο για τη Κυπρο με τα 3.000 ατομα τι γινεται; Ξερει κανεις αν οι διαδικασιες αιτησεις ειναι ιδιες με τις δικες μας; Υπαρχει καποιο νεο περι προκυρηξης ΓΕΕΦ;
Τωρα που μονιμοποιηθηκαν τα στελεχη, κατι θα υπαρχει, δεν γινεται.
Ευχαριστω πολυ.
Κοντευω να πατησω σχεδον τα 21 και περιμενω απο τη στιγμη που εφτασα τα 18 για καποια προκυρηξη. Απο μικρος ειμαι καψουρεμενος με το στρατο γι αυτο και υπηρετησα ΕΔ. Ξερω πως ολοι ρωτατε και ξανα ρωτατε για προκυρηξεις χωρις κανενα αποτελεσμα αλλα φτασαμε 23 Μαιου και θα ηθελα να ξερω αν εχει καποιος, καποιο νεο να μας πει.
Οσο για τη Κυπρο με τα 3.000 ατομα τι γινεται; Ξερει κανεις αν οι διαδικασιες αιτησεις ειναι ιδιες με τις δικες μας; Υπαρχει καποιο νεο περι προκυρηξης ΓΕΕΦ;
Ευχαριστω πολυ.
What a man is a man if he does not make the world a better place to live?
- _KOURSAROS_
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
Ό, τι να 'ναι... Που κολλάνε οι ΕΠΟΠ, με την προκήρυξη της Κύπρου... Τζάμπα χάρηκα...
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Ghost έγραψε:Καλησπερα παιδια
Ευχαριστω πολυ.
Ναι μεγάλε εσένα περίμενε η Κυβέρνηση για να βγάλει προκήρυξη, από τα 18 αφού όπως λες είχες καψούρα με το στρατό θα μπορούσες να δώσεις πανελλήνιες, τώρα κάτσε και βρες καμία δουλειά γιατί προκήρυξη ΕΠΟΠ δεν πρόκειται να βγει.
Καλησπέρα. Μια ερωτηση να κανω. Εγω τελειωνω το λυκειο τωρα και θελω να μπω καπως μεσα στον στρατο. Τον αγαπω αλλα δεν μπορω να διαβασω για να μπω σε μια σχολη. Από εκει και περα ποιες διαδικασιες θα πρεπει να ακολουθησω για να μπω ως καραβανας; . ΥΓ. Ειδικα αν γινεται να μπω και ως εθελοντης. ευχαριστω πολύ περιμενω μια απαντηση αν γινεται.
per φίλε
1) δέν τελείωσες τον στρατό (θητεία) και να έβγαινε κάτι η πιθανότητες να μπείς θα ήταν τρομακτικά λίγες ίσως και καμία πιθανότητα.
2) δεν αναμένεται να βγεί προκήρυξη για ΕΠΟΠ ούτε για ΟΒΑ τουλάχιστον σύντομα...
Άποψή μου : Πήγαινε γρήγορα να τελειώσεις τον στρατό να ξεμπερδεύεις και μετά αν το θέλεις τόσο πολύ απλά να έχεις τον νούσου για να κάνεις τα χαρτιά σου όταν βγεί κάτι που σε ενδιαφέρει στον στρατό.
Καλημέρα και εύχομαι τα καλύτερα για εσένα...
1) δέν τελείωσες τον στρατό (θητεία) και να έβγαινε κάτι η πιθανότητες να μπείς θα ήταν τρομακτικά λίγες ίσως και καμία πιθανότητα.
2) δεν αναμένεται να βγεί προκήρυξη για ΕΠΟΠ ούτε για ΟΒΑ τουλάχιστον σύντομα...
Άποψή μου : Πήγαινε γρήγορα να τελειώσεις τον στρατό να ξεμπερδεύεις και μετά αν το θέλεις τόσο πολύ απλά να έχεις τον νούσου για να κάνεις τα χαρτιά σου όταν βγεί κάτι που σε ενδιαφέρει στον στρατό.
Καλημέρα και εύχομαι τα καλύτερα για εσένα...
Υπαρχουν εποπ δεκανεις; Γιατι νομιζω οι τελευταιοι γινανε λοχιες την προηγουμενη εβδομαδα
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 78
glock έγραψε:Υπαρχουν εποπ δεκανεις; Γιατι νομιζω οι τελευταιοι γινανε λοχιες την προηγουμενη εβδομαδα
Οι τελευταίοι γίνονται λοχιες τον Δεκέμβριο.
Όταν κάποιος πάει στρατό τους ρωτάνε ποιοι θέλουν να κάτσουν οβα η πρεπει να βγει προκυρηξη?
Αν κάποιος πάει δεα μπορεί να τα κάνει και τα δύο μετά από δεα και μετα οβα;
Μένουν μέσα στο στρατο η πρέπει να νοικιάσω σπίτι;
Μπορώ σε περίπτωση που πάω οβα πεζικου να δηλωσω για οβα ειδικών δυνάμεων;
Ο Λοκατζης θα πει Ελλάδα και Ελλάδα Λοκατζής, τετοιας λεβεντιάς καμάρι δε συναντησε κανεις
-
- Ταγματάρχης
1. Πρέπει να βγει προκήρυξη.
2. Νομίζω όχι, καθώς ΟΒΑ γίνονται οι Οπλίτες, το λέει και η λέξη "Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης". Δηλαδή σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα Στρατιώτες, Υποδεκανείς, Εφ. Δεκανείς, Εφ. Λοχίες.
3. Προφανώς και θα νοικιάζουν σπίτι.
4. Όχι. Οι ΟΒΑ είναι αμετάθετοι.
2. Νομίζω όχι, καθώς ΟΒΑ γίνονται οι Οπλίτες, το λέει και η λέξη "Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης". Δηλαδή σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα Στρατιώτες, Υποδεκανείς, Εφ. Δεκανείς, Εφ. Λοχίες.
3. Προφανώς και θα νοικιάζουν σπίτι.
4. Όχι. Οι ΟΒΑ είναι αμετάθετοι.
Για οβα βγαίνει καθόλου; και αν ναι πότε; Πέρυσι είχε βγει;
Δεν γίνεται μεταταξη από Πεζικό ειδικες δυναμεις; Για τους εποπ γίνεται κανονικά όμως
Ένας οβα τη μπορεί να μάθει σε 3 χρόνια?
Δεν γίνεται μεταταξη από Πεζικό ειδικες δυναμεις; Για τους εποπ γίνεται κανονικά όμως
Ένας οβα τη μπορεί να μάθει σε 3 χρόνια?
Ο Λοκατζης θα πει Ελλάδα και Ελλάδα Λοκατζής, τετοιας λεβεντιάς καμάρι δε συναντησε κανεις
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες