ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nikos_26
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Nikos_26 »

Για τεθωρακισμενα το δεχομαι φιλε μου! Ειναι το μονο σωμα οπου αν με καλεσουν να παω δεν προκειτε καν να σκεφτω να παω κυπρο.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Παιδια πηγαινω στην 5η εμα και απο οτι εχω ακουσει ειναι τεθωρακισμενα. πηγαινω σαν νοσοκομοσ/τραυματιοφορεας (υγειονομικο) μηπως ξερετε πως περνανε κατω οι του υγειονομικου;
Anonymous

ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: Παιδια πηγαινω στην 5η εμα και απο οτι εχω ακουσει ειναι τεθωρακισμενα. Πηγαινω σαν νοσοκομοσ/τραυματιοφορεας (υγειονομικο) μηπως ξερετε πως περνανε κατω οι του υγειονομικου;

Oπως παντου... Φιδιασμα κι αγιος ο θεος...
Anonymous

Παιδια αμα παω Ειδικες Δυναμεις Στην ελδυκ Μπορω να κανω Αλεξιπτωτιστης
Anonymous

Παιδιά, όσοι υπηρετούν ΕΛΔΥΚ τους απονέμονται ηθικές αμοιβές, μετάλλια κτλ; Π. Χ. Η διαμνημόνευση για υπηρεσία στο εξωτερικό;

Αν ξέρετε από Έρευνας-Πληροφορικής παίρνουν για Κύπρο;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Dimitris έγραψε:Παιδιά, όσοι υπηρετούν ΕΛΔΥΚ τους απονέμονται ηθικές αμοιβές, μετάλλια κτλ; Π. Χ. Η διαμνημόνευση για υπηρεσία στο εξωτερικό;

Αν ξέρετε από Έρευνας-Πληροφορικής παίρνουν για Κύπρο;

Το μονο που παιρνεις ειναι μια διαμνημονευση οτι υπηρετησες ως εφεδρος στην ΕΛΔΥΚ.

Και επειδη ρωτησες για ηθικες αμοιβες τοτε ναι και αυτο περα απο τις μηνιαιες χρηματικες αποδοχες ειναι μια ηθικη αμοιβη Εικόνα.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

γιαννης έγραψε:Παιδια αμα παω Ειδικες Δυναμεις Στην ελδυκ Μπορω να κανω Αλεξιπτωτιστης

Στην Κυπρο μπορεις να υπηρετησεις μονο στην 35 Μ/Κ σαν Ορεινος Καταδρομεας.

Εαν σε ενδιαφερουν τα αλεξιπτωτα τοτε μονο ως εφεδρος στην Ελλαδα.
atis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από atis »

Μην κανει κανενας το λαθος κ μπερδευτει. αλλο ΕΛΔΥΚ κ αλλο 35 μκ.12 μηνες στο σταυροβουνι μεγαλο πακετο. βεβαια οσο περναει ο καιρος ο στρατος γινεται κολεγιο. σαφως θα ειναι καλυτερα τωρα απο τοτε που ηταν η σειρα μου. ετος 2002
Anonymous

Κύριοι,
295 ΕΣΣΟ, ΛΔ/ΕΛΔΥΚ, Λχιας (ΠΖ).
- Σύνολο παραμονής στην Κ:10 μήνες και 5 μέρες.
- Μεγαλύτερο σερί χωρίς να δω Ελλάδα:86 ημέρες.
- Μεγαλύτερο σερί ημερών εν υπηρεσία:27 ημέρες.
- Επεξήγηση αρχικών ΕΛΔΥΚ: Ελπίδα Λούφας Δεν Υπάρχει Καμία.

ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ ΓΙΑ ΓΙΩΤΑΔΕΣ.[xx (
Oblivion
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Oblivion »

Ειμαι Μαυροσκουφης απο Αυλωνα και σκεφτομαι να παω Κυπρο. Αλλα ακουω οτι οι Τεθωρες κακοπερνουν εκει. Γιατι αυτο;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Γιατί εκεί τηρείται ως έχει ο Στρατιωτικός Κανονισμός, γιατί η επάνδρωση ίσα που ξεπερνάει το 60%, πολλές ασκήσεις-συναγερμούς κλπ.

Και όπως μου έλεγε ένας ΑΠΜΑ που έφυγε με Ι3 άοπλο από Κύπρο, "σκουλήκι σε ανεβάζουν, σκουλήκι σε κατεβάζουν".
Anonymous

Αν δεν είστε γιωτάδες θα περάσετε σχετικά καλά Κύπρο. Ενω όλοι οι συνάδελφοί σας φαντάροι στην Ελλάδα θα έχουν εξόδους στο Καν πουθενά εσείς θα βγαίνετε σε μια πρωτεύουσα, θα έχετε στις εξόδους σας ζωή όπως η προ στρατού ζωή σας. Μπορείτε ανα 4 να νοικιάζετε αυτοκίνητο και να κάνετε εκδρομές να βλέπετε και να κάνετε πράγματα. Οι προβληματικοί στον στρατό προβληματικοί είναι και εκτός στρατού, οι τεμπέληδες φαντάροι είναι και τεμπέληδες αυριανοί πολίτες. Μέσα ΝΑΙ έχει ανόητο πήξιμο, στον στρατό όμως μην περιμένετε λογική όπου και αν πάτε. Στις ασκήσεις έχει κούραση αλλά και πολύ γέλιο, και πραγματικά οι ασκήσεις στην ΕΛΔΥΚ έχουν νόημα δεν γίνονται απλά για να γίνουν. Το φαγητό είναι τέλειο απο κάθε άποψη μιας και ελέχγετε σε 2 στάδια, στην ζωή μου δεν έφαγα ποτέ κοτόπουλο και όμως κύπρο το πάλεψα μιας και όλα τα υπόλοιπα είναι σε άπειρες ποσότητες. Ρίξαμε άπειρες βολές (όλοι οι φαντάροι θα έπρεπε να ρίχνουν) , πιο πολύ με έτρεξαν παλέουρες παρά στελέχη. Όσο άσχημα περνούσα μέσα άλλο τόσο όμορφα περνούσα έξω. Υπηρέτησα όσο μας πλήρωναν με λίρες και λεφτά μου έμεναν κάθε μήνα/ήμουν μετρημένος χωρίς να στερηθώ τίποτα (03Α - 282 Σύνταγμα - Μαλούντα). Αφού φύγετε απο Κύπρο και μιλήσετε με άλλα παιδιά θα καταλάβετε πόσο τυχεροί φανήκατε. Μέχρι και στελέχη έκανα φίλους αν και σιχαινόμουν τον στρατό. Θα πετύχετε κάφρους θα πετύχετε και καλά παιδιά (όπως παντού άλωστε). Εν ολίγοις, αν δεν έχετε προβληματική συμπερίφορα πριν πάτε φαντάροι δεν θα έχετε πρόβλημα Κύπρο. Δεν γνωρίζω πως είναι σε καταδρομείς και λοιπές δυνάμεις άλλα πάμε που πάμε φαντάροι ας το κάνουμε να έχει κάποιο νόημα.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μια χαρα ειναι στην κυπρο.

Καλη εκπαιδευση - Καλες εξοδους - Καποια λεφτακια που αν δεν ειστε ελεηνα σπαταλοι την βγαζετε ανετα και καλες εμπειριες!
Anonymous

Καλησπερα Παιδες,

Με ενημερωσαν σημερα στο κεντρο πως την δευτερα περναω επιτροπη για ΕΛ. ΔΥ. Κ.

Μπορει καποιος που εχει παει Κυπρο προσφατα Πυροβολικο να με ενημερωση για το τι παιζει εκει;

Ευχαριστω
Anonymous

Τερμά η carlsberg τερμα η ΚΕΟ τερμά τα Steyer τα τζιπάκια και τα RΕΟ δεν ξαναπίνω χυμό Λανίτη γιατι Φλεβάρη (του 2004) θα με λένε πια πολίτη
Τουρμπίνες ακούτε ακόμα;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες