ΣΣΕ: Η ζωή στη Σχολή
Καλησπερα Ειμαι νεος στο forum και τωρα προσφατα Το επισκεφτηκα ωστε να μαθω Καποια πραγματα οπου ηθελα σχετικα με τις στρατιωτικες σχολες Ειμαι μαθητης της β λυκειου Και θα ηθελα να εισαχθω στην σσε Οχι μονο διοτι σου παρεχει αμεση επαγγελματικη αποκατασταση αλλα ειναι ονειρο ζωης. Θα ηθελα καποιος να μου λυσει καποιες αποριες που εχω, οποιος ειναι προθυμος και εχει υπομονη τον παρακαλω να μου Απαντησει.1) Να μου διαχωρισει σωματα και οπλα (πιο συγκεκριμενα τα σωματα τη θεσεις Λαμβανει ο αξιωματικος που τελιωνει απο την σχολη, τη επιλογες εχει και αν μπορει να της αναλυσει)
2) Ποτε εχει καποιος την δυνατοτητα εξοδου;
3) Στην εξοδο μενεις εκτος σχολης ολη την μερα;
4) τα χρηματα που λαμβανει καποιος σαν βοηθημα μεσα στην σχολη και εξω μολις παρει τον βαθμο του ανθυπολοχαγου
5) Τωρα πια γινονται μεταθεσεις; Αν ναι συχνα και αν λαμβανεις χρηματα οπως παλια απο οσο γνωριζω
2) Ποτε εχει καποιος την δυνατοτητα εξοδου;
3) Στην εξοδο μενεις εκτος σχολης ολη την μερα;
4) τα χρηματα που λαμβανει καποιος σαν βοηθημα μεσα στην σχολη και εξω μολις παρει τον βαθμο του ανθυπολοχαγου
5) Τωρα πια γινονται μεταθεσεις; Αν ναι συχνα και αν λαμβανεις χρηματα οπως παλια απο οσο γνωριζω
1)Τα οπλα χωριζονται σε Α)Μαχης: τα οποια ειναι πεζικο, τεθωρακισμενα, πυροβολικο
Β)Υποστηριξης μαχης: που ειναι
Μηχανικο , διαβιβασεις, αεροπορια στρατου
Τα σωματα ειναι: υλικου πολεμου , εφοδιασμου μεταφορων, τεχνικο
καθως και αλλα που μπαινεις απο αλλες σχολες οπως η σσας
2)αδεια εξοδου εχεις απο παρασκευη μεσημερι μεχρι κυριακη βραδυ αν δεν εχεις υπηρεσια και εχεις και αδειες χριστουγεννα πασχα και καλοκαιρι
3)Ναι
4)το βοηθημα στη σχολη ειναι γυρω στα 130 ευρω. ο βασικος μισθος ανθυπολοχαγου ειναι λιγο πιο κατω απο τα 1000 ευρω
5)οι μεταθεσεις γινονται καθε 2-3 χρονια
Υ. Γ. στο πρωτο ετος πριν την ορκωμοσια δεν εχεις καμια αδεια.
Β)Υποστηριξης μαχης: που ειναι
Μηχανικο , διαβιβασεις, αεροπορια στρατου
Τα σωματα ειναι: υλικου πολεμου , εφοδιασμου μεταφορων, τεχνικο
καθως και αλλα που μπαινεις απο αλλες σχολες οπως η σσας
2)αδεια εξοδου εχεις απο παρασκευη μεσημερι μεχρι κυριακη βραδυ αν δεν εχεις υπηρεσια και εχεις και αδειες χριστουγεννα πασχα και καλοκαιρι
3)Ναι
4)το βοηθημα στη σχολη ειναι γυρω στα 130 ευρω. ο βασικος μισθος ανθυπολοχαγου ειναι λιγο πιο κατω απο τα 1000 ευρω
5)οι μεταθεσεις γινονται καθε 2-3 χρονια
Υ. Γ. στο πρωτο ετος πριν την ορκωμοσια δεν εχεις καμια αδεια.
Καλησπέρα. Φέτος θα δώσω πανελλαδικές εξετάσεις. Σκοπό εχω την εισαγωγή μου στην ΣΣΕ- Όπλα. Περα απο το αγχος που εχω για τις πανελλήνιες με προβληματιζει ιδιαίτερα η διαδικασία των ψυχομετρικων εξετάσεων. Πρεπει να προσεχω κατι; Απαιτεί εξειδικευμενες γνωσεις για καποια ζητήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 7
Βουλα έγραψε:Καλησπέρα. Φέτος θα δώσω πανελλαδικές εξετάσεις. Σκοπό εχω την εισαγωγή μου στην ΣΣΕ- Όπλα. Περα απο το αγχος που εχω για τις πανελλήνιες με προβληματιζει ιδιαίτερα η διαδικασία των ψυχομετρικων εξετάσεων. Πρεπει να προσεχω κατι; Απαιτεί εξειδικευμενες γνωσεις για καποια ζητήματα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
το μονο που χρειαζεται ειναι να μην εχεις αγχος. Απλα να εισαι ο εαυτο σ και φυσιολογικη αν δεις και προηγουμενα ποστ νομιζω υπαρχει ενα που αναφερεται στην διαδικασια. Και αν σε αγχωνει τοσο υπαρχει και βιβλιο σχετικο αλλα δεν χρειαζεται να δαπανησεις χρηματα γι αυτο κατ εμε. Τα μορια ειναι το θεμα και το δυσκολο γι αυτα να αγχωνεσαι τα υπολοιπα θα ερθουν απο μονα τους
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 6
Για ψυχομετρικά εχουν γραφτεί δεκάδες πράγματα εδώ μεσα στο αντίστοιχο θέμα αυτα που πρέπει να κοιτάξεις είναι να πιάσεις τα μόρια και φυσικά τα αθλήματα γιατί πολλές γυναίκες κοβονταί στην σφαίρα.
Παιδια εχω ακουσει πολλα για τις στρατιωτικες σχολες ωστοσο εχω καποιες απορριες που δεν βρηκα στο διαδυκτιο. Μπορει να σας φανουν αυτονοητες ή γελειες ομως θελω να μαθω. Οταν περνας σε μια στρατιωτικη σχολη πχ ευελπιδων μαζι με ποσα ατομα μενεις; Γινεται να μηνεις μονος; Στα ντουζ εισαι σε κοινη θεα με τους αλλους ; Ο γιατρος σε εξεταζει με τα ρουχα; Με τα εσωρουχα; Χωρις?Μπορει να σας φανουν χαζες και αστειες απλα θελω να μαθω με σιγουρια.
Ευχαριστω.
Ευχαριστω.
Με το φαγητο στη σσε τη παιζει; Εχω ακουσει πως αν δε τελειωνεις τη μεριδα σου σου βαζουν 2 και 3 επιπλεον να φας.
Ακομα αν καποιοι εχουν ιδιοτροπες προς καποια φαγητα τι γινεται;
Δε γινεται σε ολους να αρεσουν ολα.
(Μη μου πειτε οτι απο την κουραση θα τρως οτι φαγηρο καινα εχει)
Ακομα αν καποιοι εχουν ιδιοτροπες προς καποια φαγητα τι γινεται;
Δε γινεται σε ολους να αρεσουν ολα.
(Μη μου πειτε οτι απο την κουραση θα τρως οτι φαγηρο καινα εχει)
Πόσο συχνά γίνονται ασκησεις(σκινάκια κτλ); . Επίσης θα θελα να ρωτησώ ποια είναι τα μαθήματα που διδασκονται στη σχολη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
- panagiotishellas
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 1
1.) Ζεις σε θαλαμους των τεσσαρων ατομων2.) Συγνωμη αλλα η ερωτηση σου ητανε αρκετα χαζη... Μιλαμε για στρατο και κατι τετοιο ειναι αδυνατον
3.) Ντουζ οι αντρες κανουνε ολοι μαζι στον ιδιο χωρο
4.) Η υγειονομικη εξεταση ειναι η παρακατω και ανεξαρτητα απ το φυλο θα χρειαστει να εξεταστεις και χωρις εσωρουχα... Οριστε η υγ. Εξεταση:
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
8. Οι υποψήφιοι/ες έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν τις παρακάτω εργαστηριακές εξετάσεις:
α. Γενική αίματος, ουρία, σάκχαρο, κρεατινίνη, τρανσαμινάσες, αιμοσφαιρίνη και γενική ούρων με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
β. Ακτινογραφία θώρακα FACE με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
γ. Ηλεκτροκαρδιογράφημα με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Δ. Ι. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας), στην οποία να αναφέρεται ότι δύναται να συμμετάσχει σε αθλητικές δοκιμασίες.
δ. Οφθαλμολογική εξέταση με καταγραφή της οπτικής οξύτητας και του βαθμού διαθλαστικής ανωμαλίας εκάστου οφθαλμού, την ύπαρξη ή μη δυσχρωματοψίας και την ύπαρξη νοσήματος ή πάθησης με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
ε. Ωτορινολαρυγγολογική εξέταση και ακοόγραμμα με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
στ. Γυναικολογική εξέταση (μόνο για υποψήφιες) με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
3.) Ντουζ οι αντρες κανουνε ολοι μαζι στον ιδιο χωρο
4.) Η υγειονομικη εξεταση ειναι η παρακατω και ανεξαρτητα απ το φυλο θα χρειαστει να εξεταστεις και χωρις εσωρουχα... Οριστε η υγ. Εξεταση:
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
8. Οι υποψήφιοι/ες έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν τις παρακάτω εργαστηριακές εξετάσεις:
α. Γενική αίματος, ουρία, σάκχαρο, κρεατινίνη, τρανσαμινάσες, αιμοσφαιρίνη και γενική ούρων με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
β. Ακτινογραφία θώρακα FACE με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
γ. Ηλεκτροκαρδιογράφημα με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Δ. Ι. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας), στην οποία να αναφέρεται ότι δύναται να συμμετάσχει σε αθλητικές δοκιμασίες.
δ. Οφθαλμολογική εξέταση με καταγραφή της οπτικής οξύτητας και του βαθμού διαθλαστικής ανωμαλίας εκάστου οφθαλμού, την ύπαρξη ή μη δυσχρωματοψίας και την ύπαρξη νοσήματος ή πάθησης με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
ε. Ωτορινολαρυγγολογική εξέταση και ακοόγραμμα με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
στ. Γυναικολογική εξέταση (μόνο για υποψήφιες) με γνωμάτευση ιατρού (Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
Καλησπέρα, Έιμαι επιτυχών της ΣΣΕ φετος και με προβληματιζει κυρίως η σωματικη κοπωση. Μην μου πειτε στρατος ειναι κτλ. Τα γνωριζω αυτα.
Ειδικα τον πρωτο καιρο που θελουν να σε σπασουν εγω που τωρα βγαζω 30 περιπου καμψεις και 10 ελξεις θα ειμαι καλα;
Δηλαδη σου λενε παρε 50 καμψεις σιγουρα αρκετοι θα τα παιζουν. Να σε διωχνουν δε νομιζω. Ξερει κανεις τι παοζει;
Στο ψγχολογικο κομματι δεν εχω τοσο θεμα.
Ευχαριστω
Ειδικα τον πρωτο καιρο που θελουν να σε σπασουν εγω που τωρα βγαζω 30 περιπου καμψεις και 10 ελξεις θα ειμαι καλα;
Δηλαδη σου λενε παρε 50 καμψεις σιγουρα αρκετοι θα τα παιζουν. Να σε διωχνουν δε νομιζω. Ξερει κανεις τι παοζει;
Ευχαριστω
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 7
Guest έγραψε:Καλησπέρα, Έιμαι επιτυχών της ΣΣΕ φετος και με προβληματιζει κυρίως η σωματικη κοπωση. Μην μου πειτε στρατος ειναι κτλ. Τα γνωριζω αυτα.
Ευχαριστω
Στο ψυχολογικο ειναι που θα εχεις να εισαι σιγουρος!!!
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Δεν νομίζω να έχεις θέμα μια χαρά είσαι.Guest έγραψε:Καλησπέρα,Έιμαι επιτυχών της ΣΣΕ φετος και με προβληματιζει κυρίως η σωματικη κοπωση. Μην μου πειτε στρατος ειναι κτλ. Τα γνωριζω αυτα.
Ευχαριστω
Πιο πολύ το ψυχολογικό κομμάτι είναι, ειδικά όταν είσαι Άσσος. Εξαρτάται και σε τι 4αρι θα πέσεις βέβαια.
Μετά σιγά-σιγά τα πράγματα όλο και κάπως στρώνουν.
Δηλαδη αν καποιος εχει μαθει οταν πρεπει να γραφει τον αλλον στα "μεζεα" του θα εχει ακομα θεμα;Και οντος η ολη ιστορια ειναι το 4η που θα πεσεις.
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
επιτυχων απο ΣΜΥ. Καλη σταδιοδρομια και υπομονη.
P.S. Ολοι οι ασσοι τις ιδιες αποριες εχουμε
του χρονου θα το παλεψω να γινω και εγω ευελπις
P.S. Ολοι οι ασσοι τις ιδιες αποριες εχουμε

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης