ΣΣΕ: Η ζωή στη Σχολή

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από marsupilami »

Θεωρειτε πως θα διορθωθούν αυτά στο μέλλον?
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Terminator »

marsupilami έγραψε:Θεωρειτε πως θα διορθωθούν αυτά στο μέλλον;

Εφόσον έχει προαναγγείλει το υπουργείο αλλαγές το 2017 στο σύστημα πανελληνίων θα υπάρξουν αλλαγες και στο μηχανογραφικό. Θέλω να πιστεύω οτι θα βελτιωθεί η κατάσταση μετις νέες αλλαγές. Να θυμίσω δε την έκθεση του ΟΟΣΑ που συντάχθηκε το 2011 παραδόθηκε στην τότε υπουργό παιδείας διαμαντοπούλου και έκτοτε σκονίζεται στα συρτάρια του υπουργείου. Με βάση αυτή την έκθεση θα συνταχθεί το νέο νομοσχέδιο το οποίο θα περάσει προς ψήφιση τοο πιθανότερο τον Μάιο του 2016 καθώς τον απρίλιο του ίδιου έτους η έκθεση αυτή θα περάσει απο τον έλεγχο των θεσμών του κουαρτέτου της τρόικας οι οποίοι και θα συντάξουν σχετικό πόρισμα όπως γίνεται με ότι άλλο ελέγχουν

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Ευχαριστώ πολύ!
wrc

Δημοσίευση από wrc »

Και γιατι δηλαδη να μην μπορει να μπει στην πυροσβεστικη καποιος απο θεωρητικη και να αποκλειεται και να μπαινει μονο απο θετικη ή στην αστυνομια Να μπαινεις απο θεωρητικη μονο και οχι απο θετικη ή τεχνολογικη; Δε καταλαβα γιατι τετοιος διαχωρισμος... Μπορεις μαλιστα να παρεις επιλεγομενο χημεια ή στην περιπτωση της αστυνομιας ιστορια γενικης... Δεν ειναι ουτε πολυτεχνειο ουτε νομικη, γιατι μεσα στην κριση να κοβουν τα φτερα των μαθητων?
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

wrc έγραψε: Και γιατι δηλαδη να μην μπορει να μπει στην πυροσβεστικη καποιος απο θεωρητικη και να αποκλειεται και να μπαινει μονο απο θετικη ή στην αστυνομια Να μπαινεις απο θεωρητικη μονο και οχι απο θετικη ή τεχνολογικη; Δε καταλαβα γιατι τετοιος διαχωρισμος... Μπορεις μαλιστα να παρεις επιλεγομενο χημεια ή στην περιπτωση της αστυνομιας ιστορια γενικης... Δεν ειναι ουτε πολυτεχνειο ουτε νομικη, γιατι μεσα στην κριση να κοβουν τα φτερα των μαθητων;
Υπάρχουν επιτροπές στο ΥΠΕΠΘ, οι οποίες αναλύουν τα ωρολόγια προγράμματα σπουδών της εκάστοτε σχολής Τριτοβάθμιας, και ανάλογα τις απαιτήσεις των μαθημάτων της σχολής, την τοποθετούν και στην ανάλογη κατεύθυνση ατο λύκειο. Το να μου πεί κάποιος ότι σε κάποιες περιπτώσεις, δεν ξέρουν την τύφλα τους, δεν θα διαφωνήσω. Απλά εξηγώ την διαδικασία, πως τοποθετείται μια σχολή στην ανάλογη κατεύθυνση. *edit: Συγνώμη για την offtopic απάντηση, παρακαλώ όπως κρίνουν οι mods στην μεταφορά των μηνυμάτων στο ανάλογο νήμα. Ευχαριστώ.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Τα τελευταία μηνύματα μεταφέρθηκαν εδώ

Παραίτηση από Στρατιωτική Σχολή
Άβαταρ μέλους
psofos
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από psofos »

Thanks για τις απαντησεις. Παντως για να καταλαβω. Μεχρι την ορκωμοσια ειναι το ζορι; Μετα ειναι χαλαρα; Νταξει οχι οτι μετα θα κανεις οτι γουσταρεις, αλλα λογικα θα ειναι πιο χαλαρα. Σωστα?
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

psofos έγραψε:Thanks για τις απαντησεις. Παντως για να καταλαβω. Μεχρι την ορκωμοσια ειναι το ζορι; Μετα ειναι χαλαρα; Νταξει οχι οτι μετα θα κανεις οτι γουσταρεις, αλλα λογικα θα ειναι πιο χαλαρα. Σωστα;

ολο το πρωτο ετος ειναι ζορικο και με χαρακτηριστικο τον χρονο μεχρι την ορκομωσια. Και τα υπολοιπα ετη ειναι δυσκολα και απαιτητικα αλλα εφοσον εισαι τυπικος ειναι ανεκτα

Άβαταρ μέλους
psofos

Δημοσίευση από psofos »

Καπου ειχε ειπωθει (αλλα δε θυμαμαι) το χρονικο διαστημα που καθεσαι για εκπαιδευση μετα την αποφοιτηση σου απο ΣΣΕ στο οπλο που εχεις παρει. Ποσους μηνες καθεσαι λοιπον για εκπαιδευση ως αξιωματικος σε καθε κυριο οπλο ή οπλο υποστηριξης μαχης και που συγκεκριμενα; Ευχαριστω!

ImperatorIoannes
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ImperatorIoannes »

psofos έγραψε: Καπου ειχε ειπωθει (αλλα δε θυμαμαι) το χρονικο διαστημα που καθεσαι για εκπαιδευση μετα την αποφοιτηση σου απο ΣΣΕ στο οπλο που εχεις παρει. Ποσους μηνες καθεσαι λοιπον για εκπαιδευση ως αξιωματικος σε καθε κυριο οπλο ή οπλο υποστηριξης μαχης και που συγκεκριμενα;Ευχαριστω!

Έχω την εντύπωση ότι είναι έναν χρόνο. Ας με διορθώσει κάποιος που ξέρει καλύτερα.
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
Άβαταρ μέλους
psofos

Δημοσίευση από psofos »

1 χρονο σε ολα τα οπλα του ΣΞ ή σε ορισμενα?
ImperatorIoannes
Επιλοχίας
Επιλοχίας

psofos έγραψε: 1 χρονο σε ολα τα οπλα του ΣΞ ή σε ορισμενα;
Σε όλα ρεσυ. Είναι η λεγόμενη Μετεκπαίδευση.
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
Άβαταρ μέλους
psofos

Δημοσίευση από psofos »

Ναι ρε απλα ρωταω γιατι εχω ακουσει οτι στο ΠΖ κανεις 6μηνη μετεκπαιδευση. Αμα ηταν θα ρωταγα νομιζεις; Ευχαριστω παντως.
Άβαταρ μέλους
colt man
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από colt man »

Καλησπέρα παιδιά... Πάω δευτέρα λυκείου και από μικρός έχω ψώρα Με τον στρατό και γενικά με αρέσουν υπερβολικά τα όπλα. Έτσι κατέληξα Να θέλω να γίνω ένας Ευελπίς (όπλα). Τι γίνετε από την στιγμή που μπαίνεις μέσα στην Ευελπίδων και όταν έρχεται Πάσχα, Χριστούγεννα αλλά και καλοκαίρι πόσες μέρες άδεια (αν υπάρχουν) μπορώ να έχω (χρειάζεται βοήθεια ο πατέρας μου στα χωράφια του). Εν τέλει όταν βγεις από την Ευελπίδων τι γίνετε με τις μεταθέσεις ; Τελειώνουν κάποτε;
ImperatorIoannes
Επιλοχίας
Επιλοχίας

colt man έγραψε: Καλησπέρα παιδιά... Πάω δευτέρα λυκείου και από μικρός έχω ψώρα Με τον στρατό και γενικά με αρέσουν υπερβολικά τα όπλα. Έτσι κατέληξα Να θέλω να γίνω ένας Ευελπίς (όπλα). Τι γίνετε από την στιγμή που μπαίνεις μέσα στην Ευελπίδων και όταν έρχεται Πάσχα, Χριστούγεννα αλλά και καλοκαίρι πόσες μέρες άδεια (αν υπάρχουν) μπορώ να έχω (χρειάζεται βοήθεια ο πατέρας μου στα χωράφια του). Εν τέλει όταν βγεις από την Ευελπίδων τι γίνετε με τις μεταθέσεις ; Τελειώνουν κάποτε;
Σε λάθος θέμα ρώτησες φίλε αλλά θα προσπαθήσω να σε απαντήσω. Ευελπίδων παίρνεις άδειες για όλες αυτές τις γιορτές που είπες και το καλοκαίρι παίρνεις έναν μήνα άδεια. Μεταθέσεις υπάρχουν ανάλογα με τις απαιτήσεις. Άλλες ανά δύο-τρία χρόνια και άλλες ανα ένα-δύο. Νομίζω όταν φτάσεις σε έναν συγκεκριμένο αριθμό υπηρεσίας (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα έτη) δικαιούσαι μονιμοποιήση σε ένα κέντρο.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες