Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Απλος ανθρωπος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Απλος ανθρωπος »

Αυτο που ειπε η επιτροπη απαλλαγων του 401 οτι αλλαξε ο νομος και οτι μεχρι τα 45 καθε 2 χρονια θα περνανε επανεξεταση καποιος η καποιοι εβαλαν κουτσομπολια στην επιτροπη απαλλαγων. Τωρα θα μου πειτε γιατι το καναν αυτο απλουστατο ειναι μερικοι που κουτσομπολευουν και λενε πως πηγα εγω φανταρος να πανε και αυτοι. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν πρεπει να ακουνε τα κουτσομπολια του κοσμου ουτε η επιτροπη απαλλαγων του 401 ουτε και το υπουργειο αμυνας δεν πρεπει να ακουνε.
ΝΙΚΟΣ

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά το θέμα της απαλλαγης. Εγώ θέλω να πάρω απαλλαγή λόγο παθησης, η πάθηση μου στον πίνακα ΦΕΚ λέει δίπλα ι5. Μου είπαν ότι πρέπει να περάσω από επιτροπή 5 μέρες πριν την καταταξη. Επισης όμως μου είπαν ότι η επιτροπή θα μου στειλει την απάντηση μετα από κανέναν μήνα εγώ όμως 15 Ιουλίου παρουσιαζομαι. Οπότε ήθελα να ρωτήσω από την στιγμή που μπαίνω σε αυτή την διαδικασία αυτό σημαίνει ότι δεν θα παρουσιαστώ στις 15 αφού δεν θα έχει βγει ακόμα απόφαση ;
Sratos1
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 02, 2019 1:33 pm

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Sratos1 »

Καλησπέρα σε όλους σας,παρακολουθώ το φόρουμ πολύ καιρό και πραγματικά έχω βρει πολλές απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις που είχα. Συγχαρητήρια.

Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με ένα θέμα που έχω.

Παρουσιάζομαι τον Ιούλιο. Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα ψυχολογικά. Με παρακολουθεί γιατρός από το Λυκειο. Τώρα είμαι 28.

Έχω γνωμάτευσει από Ιδιώτη γιατρό ο οποίος γράφει ότι έχω τάσεις αυτοκτονιας οτι λαμβανω φαρμακευτικη αγωγη (ισχύουν όλα). Μίλησα με το φρουραρχείο στην Ηλεία και μου είπαν να πάω απο εκει με την ταυτότητα το σημειωμα καταταξης και την γνωματευση. Από εκει μ ειπαν οτι θα με στείλουν Ανδραβιδα για να με εξετάσουν. Απο εκει πρεπει να παω στην Τριπολη στην επιτροπή απαλλαγών.

Να σημειωθει ότι είχα άλλη μια αναβολη (είχα πάρει την ελληνική ταυτότητα πριν δυο χρόνια και μου ειχαν δωσει αναβολη χωρις να την ζητησω).

Έχω αγχωθεί πάρα πολύ. Σας παρακαλώ αν μπορεί να μου πει κάποιος για το πως είναι η διαδικασία στην τρίπολη. Το έχει κάνει κάποιος; Γνωρίζει κανείς αν η επιτροπή δίνει αναβολή ή απαλλαγή;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Νίκος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Νίκος »

Τέλη Μαΐου πήγα με τον γιο μου για την απαλλαγή στην επιτροπή. Μας ενημέρωσαν εκεί σε ένα μήνα να μπούμε στο site της στρατολογίας να εκτυπώσουμε την απαλλαγή. Σε ποιο σημείο ακριβώς θα υπάρχει; Έχουμε κάνει σύνδεση με τα στοιχεία του παιδιού μέσω taxis, αλλά δεν υπάρχει στο προφίλ κάποιο σχετικό έγγραφο. Αν μπορείτε εσείς που το έχετε πάρει να μας ενημερώσετε. Ευχαριστώ.
Απλος πολιτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Απλος πολιτης »

Πρωτα η επιτροπη απαλλαγων δινει δυο χρονια αναβολων υγειας και μολις ληξουν τα δυο χρονια αναβολων υγειας δινουν απαλλαγη.
Απλος πολιτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Απλος πολιτης »

Θα παει ο ιδιος ο γιος σας που πηρε την απαλλαγη στρατευσης θα παει στο κεπ με την ταυτοτητα του και θα ζητησει πιστοποιητικο στρατολογικης καταστασης τυπου Α και θα γραφει οτι απαλλαχτηκε απο τον στρατο.
Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 20, 2018 11:28 am

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kostas888 »

Φίλε Νίκο δεν πας από taxisnet για να το δεις αυτό αλλά στο site της στατολογιας. Σου παραθέτω τον σύνδεσμο που πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία. Στρατιωτικο αριθμό του γιου σας Όνομα Επώνυμο κτλ.

https://www.stratologia.gr/el/anavoli

kirk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 08, 2019 9:08 pm

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kirk »

kostas888 έγραψε:Η επ'αοριστον αναβολή δίνετε μόνο μετά από συμπλήρωση 2 ετών αναβολών και να μπορείς να την δικαιολογήσεις (χαρτί από γιατρό) όταν περάσεις από επιτροπή απαλλαγών. Αν απορριφθείς από την ΕΑ μπορείς να ξαναπεράσεις και πάλι.


Τι μαρτύριο και αυτό να πηγαίνεις με όλα τα χαρτιά σου και η ΕΑ να σου λέει να ξαναπεράσεις (υπάρχει κανένα μυστικό ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας; ) Δυστυχώς αυτή η χώρα οπισθοδρομεί με κάθε χρονιά που μπαινοβγαίνει δεν έχω ακούσει άλλη ευρωπαική χώρα (αλλά ούτε και τριτοκοσμική χώρα) να εξαναγκάζει ανθρώπους να κάνουν πράγματα με το ζόρι.

kirk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 08, 2019 9:08 pm

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kirk »

Jay27 έγραψε:Όποτε θες πας. Πρέπει να έχουν περάσει 10-12 μέρες από τότε που κατέθεσες τα χαρτιά σου στην στρατολογία. Καλό είναι να κάνεις ένα τηλεφώνημα να δεις αν έχουν φτάσει. Δεν περιμένεις κανένα συστημένο. Και εμάς έτσι μας είπαν στο Φρουραρχείο αλλά δεν ισχύει.


Φίλε Jay27 σίγουρα ισχύει κάτι τέτοιο ανεξαιρέτως με το που βρίσκεσαι; Π. Χ.424/410, γιατί άλλα έχω ακούσει για το 424, λογικά λένε περιμένεις να σου'ρθει χαρτί σπίτι και με αυτό κλείνεις ραντεβού.(η μήπως λάθoς τα κατάλαβα;)

Sratos1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Sratos1 »

Καλησπέρα σε όλους σας,είχα γράψει πριν κάτι μέρες πιο πάνω.

Πήγα λοιπον στο φρουραρχείο του Πύργου. Στον Πύργο μου έδωσαν ένα χαρτι, πήγα Ανδραβίδα, συμπλήρωσαν ένα χαρτι, γυρισα πισω και τελικα πηρα 6 μηνες αναβολη. Στον Πυργο μ ειπαν οτι θα μ ερθει ενα χαρτι σε έξι μηνες για να παω στην επιτροπη απαλλαγων στην Τρίπολη.

Ξέρετε αν αυτό ισχύει; Θα πρέπει να παρω καποιο τηλ πιο πριν;

Εδω στο φορουμ ειχα δει οτι οταν περνας απο το φρουραρχειο το μετα απο ενα μηνα πας στην επιτροπη.

Μπορει καποιος π εχει κανει την διαδικασια να μ πει αν ισχυει αυτο π μ ειπαν;

Ευχαριστω πολύ.

Oper

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Oper »

Νίκος έγραψε:Τέλη Μαΐου πήγα με τον γιο μου για την απαλλαγή στην επιτροπή. Μας ενημέρωσαν εκεί σε ένα μήνα να μπούμε στο site της στρατολογίας να εκτυπώσουμε την απαλλαγή. Σε ποιο σημείο ακριβώς θα υπάρχει; Έχουμε κάνει σύνδεση με τα στοιχεία του παιδιού μέσω taxis, αλλά δεν υπάρχει στο προφίλ κάποιο σχετικό έγγραφο. Αν μπορείτε εσείς που το έχετε πάρει να μας ενημερώσετε. Ευχαριστώ.


Κάποιος ξέρει κάτι για αυτό;

Coldinal

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Coldinal »

Ο νόμος δεν άλλαξε ακόμα αλλά ακουγεται ότι όντως θα αλλάξει και θα υπάρχει υποχρεωτική επανεξέταση κάθε 2 χρόνια μέχρι την ηλικία των 45. Καλή τύχη σε όσους δεν μπορέσατε να κάνετε υπομονή 9 μήνες, φάτε τώρα 15 χρόνια ταλαιπωρία. Μπείτε ρε να υπηρετήσετε,9 μήνες είναι και μετά συνεχίζετε την ζωή σας.
mario2007
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Δευ Ιουν 24, 2019 10:46 am

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από mario2007 »

Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος για το τι Ι παίρνει κάποιος με αφαίρεση όρχι με κακοήθεια (καρκίνος) και δυο μήνες χημειοθεραπείες; Επίσης έχω κάνει άλλα δυο χειρουργεία στον εναπομείναντα όρχι. Εάν γνωρίζει κάποιος από Προσωπική εμπειρία ή από Γνωστό του με σώζει γιατί έχω ψάξει παντού και δεν έχω βρει κάτι και στο ΦΕΚ ακριβώς για καρκίνο όρχεως τι Ι βγάζει κάποιος.
Βασιλης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Βασιλης »

Oper έγραψε:
Νίκος έγραψε:Τέλη Μαΐου πήγα με τον γιο μου για την απαλλαγή στην επιτροπή. Μας ενημέρωσαν εκεί σε ένα μήνα να μπούμε στο site της στρατολογίας να εκτυπώσουμε την απαλλαγή. Σε ποιο σημείο ακριβώς θα υπάρχει; Έχουμε κάνει σύνδεση με τα στοιχεία του παιδιού μέσω taxis, αλλά δεν υπάρχει στο προφίλ κάποιο σχετικό έγγραφο. Αν μπορείτε εσείς που το έχετε πάρει να μας ενημερώσετε. Ευχαριστώ.


Κάποιος ξέρει κάτι για αυτό;



https://www.stratologia.gr/el/node/84

Και μενα αυτο μου ειπαν απο την επιτροπη, να το εκτυπωσω απο την ιστοσελιδα τους.

Αλλα μαλλον δεν ξερουν τι τους γινεται, θα παω στο ΚΕΠ να κανω αιτηση.

dimis

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από dimis »

KΑλησπέρα, μόλις πήρα την δεύτερη 1ετη αναβολή μου και του χρόνου πάω για απαλλαγή για ψυχιατρικούς λόγους (αγχώδης νόσος με φαρμακευτική αγωγή). Ήταν ένας πολύ ευγενικός κύριος που επικύρωσε την αναβολή και με ενημέρωσε πως αλλάζει ο νόμος και τα Ι5 και οι απαλλαγές γίνονται πιο δύσκολες και σε ρίχνουν για εναλλακτική εργασία στο Δημόσιο πλησίον της κατοικίας σου και του θεράποντος ιατρού που σε παρακολουθεί κλπ.

Γνωρίζουμε κάτι παραπάνω επί του θέματος; Γιατί όσο και να το αναζητώ δε βρίσκω κάτι σχετικό!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες