ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 9
Δημοσιεύσεις: 13507
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από Greek_Army »

Τα διπλάσια μόρια ισχύουν μόνο για τους Ε. Φ, τώρα γενικά για τα μόρια έχουμε ξεχωριστά θέματα, δεν είναι ανάγκη να το βιάσουμε και αυτό το θέμα.
Άβαταρ μέλους
adiaforos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Δευ Αύγ 05, 2013 1:59 am
Τοποθεσία: Φοιτητής

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από adiaforos »

Διάβασα από την αρχή τη συζήτηση όσον αφορά τη μονιμοποίηση των ΔΕΑ. Έχω παρατηρήσει όμως κάποια πράγματα. Όπως είναι η διαμάχη για το εάν οι ΔΕΑ είναι ανώτεροι όσον αφορά το επίπεδο γνώσεων και εκπαίδευσης σε σχέση με τους Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς των παραγωγικών στρατιωτικών σχολών της χώρας. Από τα λίγα σχετικά που ξέρω ο ΔΕΑ είναι θεσμός. Ο θεσμός υπηρετείται απλά. Δεν πιστεύω ότι με αυτό το κριτήριο θα έπρεπε να υπάρχει τέτοια σύγχυση.

Έπειτα ποιος ο λόγος συσχέτισης ενός ΔΕΑ με τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των παραγωγικών σχολών ; Το να κρίνουμε καθαρά το στρατό και να αυτοπροσδιορίζουμε το τρόπο που υπηρετεί κάποιος έναν θεσμό (είτε επαγγελματικά είτε θεσμικά) μέσα από τα αξιώματα και τις θέσεις είναι ανούσιο. Διότι έτσι όπως καταλαβαίνω ο στρατός δεν παύει να έχει και ένα δικό του σύστημα.

Άρα εκτός από το θεσμικό του χαρακτήρα αφορά και τον επαγγελματισμό. Ως επί το πλείστον γιατί θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η κόντρα ; Εφόσον υπηρετεί κάποιος έναν θεσμό από τη θέση του και προσφέρει δεν θα έπρεπε κανονικά να αφορά τη λειτουργικότητα ενός συστήματος ; Έπειτα όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση και αυτό λίγο πολύ ισχύει για όλες τις σχολές στη χώρα μας. Γιατί όποιος γράφει ένα βαθμό στις πανελλήνιες ταυτόχρονα κρίνεται και κατάλληλος για την εισαγωγή του σε οποιαδήποτε σχολή ; Μου έχει προκαλέσει εντύπωση. Έπειτα. Το έχω ως απορία. Αν και σίγουρα δεν συγκρίνεται η εκπαίδευση ενός ΔΕΑ με ένα Αξιωματικό ή Υπαξιωματικό των παραγωγικών στρατιωτικών σχολών της χώρας μας, τι είναι αυτό που κρίνει κατάλληλο κάποιον σε περιόδους πολέμου ; Και αναφέρομαι σε πόλεμο και όχι σε θερμά επεισόδια μόνο.

Τη θητεία μου δεν την έχω κάνει ακόμη λόγο σπουδών. Όμως είμαι υπέρ των θεσμών. Πιστεύω ότι ο κάθε θεσμός που υπηρετείς / βιώνεις σου προσφέρει και κάποια εμπειρία, σου μεταλαμπαδεύει κάποιες αξίες. Για πιο λόγο θα πρέπει να κάνει ένας νέος τη θητεία του εάν είναι απλά να κάνει τον αγγαρίομάχο ή τον σκοπό και να μην μάθει κάποια πράγματα ; Όπως να αποφεύγει τη βία γιατί ο πόλεμος από τη φύση του προκαλεί καταστροφές. Όπως θα μπορούσε να μάθει κάποια πράγματα στο να είναι εγκρατής, να αποβάλει τον ατομισμό και κατά συνέπεια τον εγωισμό του.

Όλα αυτά διότι όταν υπηρετείς στο στρατό, ικανοποιείς ταυτόχρονα και τις ανάγκες της χώρας, μπορείς να αποκτήσεις ένα συναίσθημα συλλογικότητας διότι μέσα σε αυτή τη χώρα βρίσκονται τα θέλω σου, οι άνθρωποι σου κ. Τ. Λ, όπως και τους θεσμούς της χώρας αυτή άρα και του κοινωνικού της συνόλου. Στη τελική δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να διευθύνει σωστά μόνο και μόνο επειδή έχει κάποιες γνώσεις. Πάνω από όλα εάν δεν μπορείς να κερδίσεις τον άνθρωπο και να του περάσεις το σεβασμό με τρόπο και όχι με κόπο δεν φαντάζει κάπως όχι και τόσο όμορφο το γεγονός ότι υπάρχει η γνώση αλλά δεν χρησιμοποιείται σωστά ;

Μπορώ να φέρω πολλά παραδείγματα επί αυτού διότι αφορά γενικά τη διαχείριση. Ως εκ τούτου είμαι υπέρ της διδασκαλίας ως αναπαράσταση γνώσης και προτροπή προς τον ενδιαφερόμενο αλλά τα πράγματα βιώνονται κιόλας ως προς τη φύση τους, δεν διδάσκονται μόνο ή ψυχοδραματοποιούνται.

Όπως και να έχει θα έπρεπε να δούμε κάποια πράγματα διαφορετικά όσον αφορά την επαγγελματική μας αποκατάσταση, κυρίως δε όσον αφορά τους τομείς της υγείας, της παιδείας &Των σωμάτων ασφαλείας. Εάν πραγματικά επιλέξω να υπηρετήσω τη θητεία μου ως ΔΕΑ, θα το έκανα μόνο και μόνο καθαρά για την εμπειρία και για να μάθω κάποια πραγματάκια παραπάνω όσον αφορά το αντικείμενο του στρατού. Δεν είμαι επιφανειακός σαν χαρακτήρας. Μου αρέσει να έχω μια συνάφεια αλλά και να αυτοπροσδιορίζομαι. Σας ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
samloxias
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2013 8:29 pm

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από samloxias »

Κρατώ τον θεσμό απο σεβασμό και μόνο,τίποτε άλλο._. Φίλε αδιάφορε και φιλικά θα στα πώ, και να το καταλάβουνε και όλοι οι άλλοι του φόρουμ αυτού.Δέν θέλω να προσδιορίσω χρονική περίοδο. Αλλά, Την αυτή συγκεκριμένη εποχή που ζούμε οι δ ε α είναι σαν να μήν υπάρχουνε διότι δέ κάνουνε αυτό που έπρεπε να κάνουν, διότι φίλε μου έτσι είναι η πραγματικότητα. Τώρα. Άν ο μή γένοιτω έχουμε κάποια σύρραξη που το απεύχωμε. Να είμαστε όλοι σύγουροι, οτι υπάρχουνε έφεδροι πολύ ανώτεροι σε γνώσεις για τις περιπτώσεις αυτές, που ξέρουνε τι πρέπει να κάνουνε. Και αυτοί είναι,Στρατιώτες, Υπαξιωματκοί, Έφεδροι και μή, Δέα έφεδροι, και Αξιωματικοί εν ενεργεία και μή.
Αυτοί που διοικούνε αυτόν τον τόπο ξέρουνε σε ποιούς να απευθυνθούνε όταν.και στρατιώτες απλοί θα πάρουνε βαθμοί για να τα βγάλουμε πέρα στα δύσκολα διότι...
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: Τετ Απρ 13, 2011 2:41 pm

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από panos2171 »

MΙας και ωσονούπο τελειωνω Κι εγώ τη θητεία μου ως ΔΕΑ μπορώ πλέον να πω κάποια πράγματα πάνω στο όλο θέμα.
Το αν αξίζει ή όχι εξαρτάται από τον καθένα ξεχωριστά. Αρχικά να αναφέρω πως η ουσιαστική στρατιωτική θητεία είναι 5 μήνες βαριά. Το 20ήμερο στο ΚΕΝ και το 4μηνο στη σχολή δοκίμων. Από κει και πέρα οι υπόλοιποι 9 μήνες ΔΕΝ είναι στρατιωτική θητεία, είναι δουλειά στον ΕΣ.
Έτσι λοιπόν όταν κάποιος δεν έχει κάποια δουλειά να τον περιμένει ή το μέλλον του γενικά είναι αβέβαιο το να επιλέξει να γίνει ΔΕΑ είναι μια πολύ καλή λύση. Δεν επιβαρύνει τους γονείς και ζει μόνος του, συν τα μόρια για κάποια προκύρηξη. Καλά αν μπορεί να πάει και στον τόπο του ακόμη καλύτερα, δεν πληρώνει ούτε ενοίκια ούτε τίποτα. Τα 520? φαντάζουν λίγα ωστόσο αν κάποιος βρει ένα σπίτι με 150-170? και δεν κάνει φοιτητική ζωή με ποτά και ξενύχτια θα του φτάσουν μια χαρά. Εγώ μπόρεσα να βάλω και στην άκρη.
Επίσης το να πηγαίνεις κάθε μεσημέρι σπίτι σου, να κάνεις ένα ανθρώπινο μπάνιο, να κοιμάσε σε ανθρώπινο κρεβάτι και να χεις ελεύθερα ΣΚ και απαλλαγές είναι πολύ μεγάλη υπόθεση από το να σηκώνεσαι επί 7-8 μήνες και να κάνεις καθαριότητες, αγγαρίες, σκοπέτα κλπ. Σαν παρένθεση προσθέτω ότι στις σχολές ΔΕΑ μόνο ως αλφάς γίνονται αυτά. Οι βητάδες μόνο υπηρεσίες που κλασσικά είναι χύμα στο κύμα.
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Παρ Μαρ 06, 2015 4:09 pm

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Πάνο, σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίνσεις σου.

Όσον αφορά τις προκυρήξεις, τί παίζει; Υπάρχουν πιθανότητες;

Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2
Δημοσιεύσεις: 238
Εγγραφή: Δευ Μάιος 11, 2015 3:53 am

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από Soap »

Ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε προκηρύξεις ΕΠΟΠ γιατί είναι εκτός θέματος.
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Παρ Μαρ 06, 2015 4:09 pm

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

ΟΚ.

Σε αυτό αναφέρομαι, αλλά ένα θέμα σχετικά με τις προκυρήξεις που φαίνεται να ήταν ζεστό είναι κλειδωμένο τώρα. Και πιστεύω πως κάτι ανακοινώθηκε το Μάρτη, οπότε θα πρέπει να ξεκλειδωθεί άμεσα.

Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2
Δημοσιεύσεις: 238
Εγγραφή: Δευ Μάιος 11, 2015 3:53 am

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από Soap »

Κλειδώθηκε από τα αρμόδια μέλη τα φόρουμ και ορθώς γιατί ο καθένας έλεγε το μακρύ και το κοντό του. Αν βγει ποτέ προκήρυξη να σαι σίγουρος ότι θα ανοίξει πάλι, μη αγχώνεσαι.
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Παρ Μαρ 06, 2015 4:09 pm

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Οκ.
Άβαταρ μέλους
Gtdead
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Δευ Απρ 17, 2017 6:33 am

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από Gtdead »

Αν είσαι σε θέση να ψάχνεις τα υπερ και τα κατα του ΔΕΑ, τότε νομίζω αξίζει τον κόπο να πας. Αν είσαι άνεργος τότε οι 5 έξτρα μήνες δεν είναι κανα σοβαρό πρόβλημα εφόσον πληρώνεσαι.

Γιώργος

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από Γιώργος »

TEIN έγραψε:EΛα μην ακουω τετοια τωρα, ετσι αν ειναι οι αξκοι παει το στρατευμα, σορρυ κιολας!


Ενώ αυτά τα γιωτόμπαλα ειναι καλύτερα :P

https://youtu.be/y9hw5qiZLbM?t=3m25s

Grteo
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2019 1:01 pm
Τοποθεσία: Glyfada, Ελλάδα

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από Grteo »

Εννοείται πώς αξιζει
Chris98
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Δεκ 18, 2020 4:56 pm

ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Δημοσίευση από Chris98 »

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα.Μου ήρθε το σημείωμα κατάταξης και γράφει Διαβιβάσεις (ΥΕΑ). Μπορείτε να μου πείτε τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση και αν αξίζει να πας ΥΕΑ;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες