Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους
Είναι να περάσω για απαλλαγη Ι5 λόγω αγχωδων διαταραχων. Ο στρατιωτικος γιατρος με παρεπεμψε για Ι5, στην επιτροπή απαλλαγών τι ακριβώς θα αντιμετωπισω?
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 5
stefa191 έγραψε:Περασα προσφατα απο επιτροπη απαλλαγων για Ι5 αυτη τη φορα. Την πηρα την απαλλαγη χωρις πολλα πολλα.
Λοιπον, θεωρητικα λενε οτι η επιτροπη απλα επικυρωνει την αποφαση του στρ. Ιατρου. Λιγο πολυ ετσι ειναι, υπαρχουν φορες που η επιτροπη θα σε ζαλισει με ερωτησεις ή δεν θα ρωτησει απολυτως τιποτα. Το αποτελεσμα ειναι το ιδιο ομως. Οι ερωτησεις ειναι καθαρα ψαρωτικες, εαν υποψιαστουν οτι παιζεις θεατρο. Και να το υποψιαστουν δηλαδη παλι δεν μπορουν να ειναι 100% σιγουροι για το τι γινεται. Δεν θελουν να χασουν την θεση τους και να μπουνε φυλακη εαν εσενα σου ερθει να πηδηξεις απο την ταρατσα στο στρατοπεδο.
Εγω προσωπικα ειχα προβλημα με αγχωδεις διαταραχες οποτε δεν χρειαστηκε να παιξω θεατρο, φανηκε.
Οταν πατε στην επιτροπη, μην πατε με τα καλα σας ρουχα, ωραια χτενισμενοι και με τον φραπε στο χερι. Ειναι ευνοητο δηλαδη τι πρεπει να κανετε.
Χαρτι οτι παρακολουθειστε απο δημοσιο ή ιδιωτη ψυχιατρο, μερικες γνωσεις πανω στα φαρμακα και την παθηση και υπομονη. Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο.
Εαν βλεπετε οτι η επιτροπη προσπαθει να σας αποδειξει οτι μπορειτε να υπηρεσετε (προσωπικα σε μενα και τις 4 φορες που πηγα ποτε δεν μου ετυχε) πειτε ΔΕΝ μπορω να υπηρετησω και τελειωσε.
Στρατο κανενας δεν παει με το ζορι, και ποσο μαλλον 2-3 ατομα που δεν παιρνουν μπονους για το ποσους "γιωταδες" θα καταφερουν να ψαρωσουν και να τους στειλουν να υπηρετησουν.
Ολες τις φορες τσαμπα το αγχος μηπως η επιτροπη αλλαξει το Ι5 σε Ι4. Ηρεμιστε, οι ερωτησεις που κανουν συνηθως ειναι για την παθηση (τι νιωθεις κτλ) τι φαρμακα παιρνεις (σημαντικο) εαν εργαζεσαι (εδω δεν νομιζω οτι θελει διευκρινιση το θεμα) και ισως, ισως λεω εαν θελεις να υπηρετησεις.
Στην τελικη στην πολυυυυ σπανια περιπτωση που θα σας στειλουν να υπηρετησετε, την παιρνετε την απαλλαγη απο το στρατοπεδο. Και παλι το τονιζω οτι ειναι εξαιρετικα σπανιο γιατι καθε φορα πηγαινα με αυτο το αγχος και παντα τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα απ οσο τραγικα τα εβλεπα. Γενικα η επιτροπη δεν εχει λογο να αμφιβαλλει με την αποφαση που εγραψε ο στρατιωτικος ιατρος που προτεινε αναβολη/απαλλαγη.
Σχετικα με την τελευταια ερωτηση, Ι5 παιρνεις εφοσον εχεις συμπληρωσει 2 χρονια αναβολων. Το αν θα παρεις Ι5 την πρωτη μερα που θα πατησεις στο στρατοπεδο ή την τελευταια πριν απολυθεις δεν παιζει κανενα ρολο. Ζητας ιατρο για απαλλαγη, σε βλεπει, τελειωσες. Οποιαδηποτε στιγμη.
Επισης στο φρουραρχειο πατε 5 εργασιμες μερες πριν την καταταξη εαν δεν σκοπευετε να μπειτε στο στρατοπεδο.
Για να εχετε πιο ησυχο το κεφαλι σας, καλο ειναι η γνωματευση να γραφει οτι παρακολουθειστε, αναλυτικα, και οχι μια ξερη ονομασια της παθησης.
Βοηθησε με... Αν καποιος ειναι στο κεντρο και κανει προπαιδευση μπορει να παει να ζητησει απαλλαγη ι5; Θα του δωσουν την αναβολη την ιδια στιγμη; Και αν το κανει θαα το παρει σιγουρα το ι5 χωρις να ξανα χρειαστει να υπηρετησει;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
Γενικως αν θελει καποιος να ζητησει αναβολη η απαλλαγη για ψυχολογικους λογους μπορει να απευθυνθει α) στον ψυχολογο η κοινωνικο λειτουργο, β) στο διοικητη του λοχου/υπομοναδας γ) στο γιατρο. Το αν θα παρει αναβολη η απαλλαγη κατευθειαν εξαρταται απο τη βαρυτητα της καταστασης! Η ολη διαδικασια περνει καποιες μερες εως εβδομαδες και περιλαμβανει συζητηση με ψυχολογο, ενδεχομενως και με διοικητη λοχου η μοναδας, εξεταση απο στρατιωτικο ψυχιατρο, και επιτροπη απαλλαγων.
Γεια σας κι από εμένα,
Την Πέμπτη πέρασα από το φρουραρχειο για να με παραπέμψουν στον ψυχίατρο (πάσχω από αγχωδες διαταραχές λαμβάνω και αντικαταθλιπτικά). Ό γιατρός με παρέπεμψε στην Επιτροπή απαλλαγών γράφοντας ΣΙ5 με παράγραφο 341. Στο δεν η 341 δεν είναι για Ι5 τι γίνεται Τώρα; Έκανε λάθος?
Την Πέμπτη πέρασα από το φρουραρχειο για να με παραπέμψουν στον ψυχίατρο (πάσχω από αγχωδες διαταραχές λαμβάνω και αντικαταθλιπτικά). Ό γιατρός με παρέπεμψε στην Επιτροπή απαλλαγών γράφοντας ΣΙ5 με παράγραφο 341. Στο δεν η 341 δεν είναι για Ι5 τι γίνεται Τώρα; Έκανε λάθος?
Παιδία την καλησπέρα μου και συγχαρητήροα για το φόρουμ! Διαβάζοντας όλες τις αναρτήσεις σε διάφορα θέματα θα ήθελα να θέσω κι'εγώ το ερώτημά μου. Ζώ και εργάζομαι στο εξωτερικό και έχω ήδη διετή αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Αν και έχψ συμπληρώσει την 11ετία για ΜΚΕ θ'έλω να τελειώσω τη διαδικασία και να προσπαθήσω να πάρω την πολυπόθητη απαλλαγή. Αυτό που με αγχώνει όμως είναι μήπως δεν πείσω για απαλλαγή και αναγκαστώ να μπώ. Αυτό το σενάριο θα είναι καταστροφικό για μένα μιας και θα ειμαι με άδεια απο την εργασία μου και προφανώς θα με σταματήσουν στο αεροδρομειο της Ελλαδας αν προσπαθησω να ξαναφυγω. Μηπως εχετε ιδεα τι θα μπορουσε να γινει σε μια τετοια περιπτωση ωστε να μην γίνει κατι τετοιο; Θα μπορούσα σε περιπτωση τετοιας στραβης να ενεργοποιησω τα χαρτια για ΜΚΕ;
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Καλησπέρα ήθελα να σας ρωτήσω... Παρουσιαζομαι την αλλη εβδομαδα στην Αυλώνα αλλα εχω χαρτι απο ψυχίατρο και παίρνω και ενα φάρμακο... Αν πάω με συνοδο θα φυγω κατευθειαν; Την απαλλαγη θα την παρω;
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 4
Καλησπέρα, σχετικά με όσα γράφετε για τις αναβολές εξαιτίας ψυχολογικών παθήσεων επιτρέψτε μου να σας πω πως ακόμα και η δυσαρέσκεια που σας προκαλούν οι στρατιωτικές υποχρεώσεις (στο βαθμό που επηρεάζουν τη κανονική λειτουργία σας ως άτομο) είναι ένας απόλυτα κατανοητός λόγος να πάρετε αναβολή. Μη νιώθετε ότι ψεύδεστε διότι είναι στα πλαίσια του δικαιώματος σας να εξεταστείτε και αν κριθεί αναγκαίο να πάρετε αναβολή.
Θα ήθελα όμως να σχολιάσω και κάτι ακόμα. Στην περίπτωση μου οι υπάλληλοι του φρουραρχείου ήταν ευγενέστατοι, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τον γιατρό με αποτέλεσμα να καθυστερήσω αρκετά. Από άποψη οργάνωσης λοιπόν σε αυτό το θέμα δεν τα πήγαμε καθόλου καλά. Και τέλος στις περιπτώσεις αυτές η εχεμύθεια είναι εντελώς απαραίτητη, μιας και υπάρχει το ιατρικό απόρρητο αλλά και η προστασία προσωπικών δεδομένων. Δυστυχώς, όμως δεν υπήρξε καμία εχεμύθεια με αποτέλεσμα να νιώσω δυσφορία.
Θα ήθελα όμως να σχολιάσω και κάτι ακόμα. Στην περίπτωση μου οι υπάλληλοι του φρουραρχείου ήταν ευγενέστατοι, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τον γιατρό με αποτέλεσμα να καθυστερήσω αρκετά. Από άποψη οργάνωσης λοιπόν σε αυτό το θέμα δεν τα πήγαμε καθόλου καλά. Και τέλος στις περιπτώσεις αυτές η εχεμύθεια είναι εντελώς απαραίτητη, μιας και υπάρχει το ιατρικό απόρρητο αλλά και η προστασία προσωπικών δεδομένων. Δυστυχώς, όμως δεν υπήρξε καμία εχεμύθεια με αποτέλεσμα να νιώσω δυσφορία.
Θα εκτιμούσα πολύ την ενημέρωση στο ακόλουθο από κάποιον υψηλόβαθμο.
Έχω τύχει 2-χρονης αναβολής για σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, η οποία τελειώνει σύντομα.
Είμαι καλύτερα το τελευταίο 6-μηνο και σκέφτομαι να παρουσιαστώ και να μην προχωρήσω την διαδικασία για Ι5.
Σε περίπτωση που ενόσω είμαι μέσα στο στρατόπεδο ξαναπαρουσιάσω συμπτώματα, και ανεξάρτητα της χρονικής στιγμής που αυτά εμφανιστούν (αρχή, μέση, τέλος θητείας), μπορώ να ζητήσω οριστική απαλλαγή και Ι5 από τον γιατρό/επιτροπή στρατοπέδου, ή θα πάρω αναβολή και θα χρειαστεί να ξαναπεράσω την διαδικασία κατάταξης κλπ;
Το συζητούσα με τον γιατρό μου και δεν γνώριζε να μου απαντήσει.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Έχω τύχει 2-χρονης αναβολής για σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, η οποία τελειώνει σύντομα.
Είμαι καλύτερα το τελευταίο 6-μηνο και σκέφτομαι να παρουσιαστώ και να μην προχωρήσω την διαδικασία για Ι5.
Σε περίπτωση που ενόσω είμαι μέσα στο στρατόπεδο ξαναπαρουσιάσω συμπτώματα, και ανεξάρτητα της χρονικής στιγμής που αυτά εμφανιστούν (αρχή, μέση, τέλος θητείας), μπορώ να ζητήσω οριστική απαλλαγή και Ι5 από τον γιατρό/επιτροπή στρατοπέδου, ή θα πάρω αναβολή και θα χρειαστεί να ξαναπεράσω την διαδικασία κατάταξης κλπ;
Το συζητούσα με τον γιατρό μου και δεν γνώριζε να μου απαντήσει.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Παιδιά χαίρετε
Ο αδερφός μου είναι 30 χρονών και παρουσιάστηκε προχθές στον έβρο συνοδευόμενος από εμένα. Εξαρχής δεν ήθελε με τίποτα να πάει αλλά τον πίεζαν συγγενικά πρόσωπα. Τελικά μας πήρε αμέσως τηλέφωνο ότι δεν αντέχει, ψυχολογικά είναι χάλια και θέλει οπωσδήποτε να φύγει. Μίλησε με τον ψυχίατρο του είπε τι αισθάνεται ότι έχει φοβερό άγχος, τα βράδια δεν κοιμάται βλέπει εφιάλτες κ. Λπ. Και του έγραψε ΕΠΙΓΟΝ και τους στείλανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Ζήτησε να δει γιατρό για απαλλγή αλλά για κακή του τύχη έλλειπε και θα πρέπει να ξαναπάει τη Δευτέρα πάλι μεθαύριο.
Του έχω εξηγήσει, διαβάζοντας πολλά Posts στο φορουμ, ότι έφόσον πιέζεται ψυχολογικά και δεν θέλει/μπορεί να υπηρετήσει δε θα τον αναγκάσουν να υπηρετήσει. Έχει καταγχωθεί όμως επειδή κάποιοι φαντάροι του είπαν ότι δε δίνουν έτσι απαλλαγή και ότι το πολύ πολύ να βγει Ι4 και να κάνει θητεία κανονικά. Προσπαθώ να τον ακθυσηχάσω εξηγώντας του αν είναι να υπερβάλλει και λίγο όταν θα δεί τον γιατρό στο νοσοκομείο. Με ρωτάει συνέχεια για τον αν αρκεί να πάρει 1ετή ή διετή αναβολή σε περίπτωση που δε πάρει απαλλαγή.
Και ρωτάω, εφόσον έχει γνωμάτευση και εξέταση από στρατιωτικό γιατρό από τη μονάδα/στρατόπεδο και από ψυχίατρο σε στρατιωτικό νοσοκομείο μπορεί να πάρει από εκεί απευθείας απαλλαγή ή και σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να περάσει από επιτροπή; Αν του δώσουν αναβολή να τη πάρει και να χρειάζεται μετά να ξανά παρουσιαστεί στη μονάδα από την αρχή ίδια διαδικασία; Δεν είναι ιδιαίτερης βαρύηττας για τις επιτροπές το χάρτι που έχει και θα του δώσουν από τη μονάδα ώστε να πάρει απαλλγή πιο εύκολα; Εγώ απλά φοβάμαι μήπως δουν ότι δεν λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή και ότι δεν έχει ιστορικό για ψυχικές παθήσεις... Ωστόσο ο πατέρας μας έχει πεθάνει, η μητέρα μας παίρνει μια σύνταξη εγώ είμαι επίσης φαντάρος αυτή τη περίοδο.
Τι λέτε να κάνει; Έχει καταγχωθεί εμ το θέμα, δε θέλει με τίποτα να υπηρετήσει...
Ο αδερφός μου είναι 30 χρονών και παρουσιάστηκε προχθές στον έβρο συνοδευόμενος από εμένα. Εξαρχής δεν ήθελε με τίποτα να πάει αλλά τον πίεζαν συγγενικά πρόσωπα. Τελικά μας πήρε αμέσως τηλέφωνο ότι δεν αντέχει, ψυχολογικά είναι χάλια και θέλει οπωσδήποτε να φύγει. Μίλησε με τον ψυχίατρο του είπε τι αισθάνεται ότι έχει φοβερό άγχος, τα βράδια δεν κοιμάται βλέπει εφιάλτες κ. Λπ. Και του έγραψε ΕΠΙΓΟΝ και τους στείλανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Ζήτησε να δει γιατρό για απαλλγή αλλά για κακή του τύχη έλλειπε και θα πρέπει να ξαναπάει τη Δευτέρα πάλι μεθαύριο.
Του έχω εξηγήσει, διαβάζοντας πολλά Posts στο φορουμ, ότι έφόσον πιέζεται ψυχολογικά και δεν θέλει/μπορεί να υπηρετήσει δε θα τον αναγκάσουν να υπηρετήσει. Έχει καταγχωθεί όμως επειδή κάποιοι φαντάροι του είπαν ότι δε δίνουν έτσι απαλλαγή και ότι το πολύ πολύ να βγει Ι4 και να κάνει θητεία κανονικά. Προσπαθώ να τον ακθυσηχάσω εξηγώντας του αν είναι να υπερβάλλει και λίγο όταν θα δεί τον γιατρό στο νοσοκομείο. Με ρωτάει συνέχεια για τον αν αρκεί να πάρει 1ετή ή διετή αναβολή σε περίπτωση που δε πάρει απαλλαγή.
Και ρωτάω, εφόσον έχει γνωμάτευση και εξέταση από στρατιωτικό γιατρό από τη μονάδα/στρατόπεδο και από ψυχίατρο σε στρατιωτικό νοσοκομείο μπορεί να πάρει από εκεί απευθείας απαλλαγή ή και σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να περάσει από επιτροπή; Αν του δώσουν αναβολή να τη πάρει και να χρειάζεται μετά να ξανά παρουσιαστεί στη μονάδα από την αρχή ίδια διαδικασία; Δεν είναι ιδιαίτερης βαρύηττας για τις επιτροπές το χάρτι που έχει και θα του δώσουν από τη μονάδα ώστε να πάρει απαλλγή πιο εύκολα; Εγώ απλά φοβάμαι μήπως δουν ότι δεν λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή και ότι δεν έχει ιστορικό για ψυχικές παθήσεις... Ωστόσο ο πατέρας μας έχει πεθάνει, η μητέρα μας παίρνει μια σύνταξη εγώ είμαι επίσης φαντάρος αυτή τη περίοδο.
Τι λέτε να κάνει; Έχει καταγχωθεί εμ το θέμα, δε θέλει με τίποτα να υπηρετήσει...
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
Ειμαι μεσα. Απο οσα εγιναν με αλλους στη σειρα μου και 401. Αν δεν την παλευεις και τους το εξηγησεις και επιμεινεις
παιρνεις Ι-5 χωρις χαρτια χωρις τιποτα. Προυποθεση να εχεις συμπληρωσει 2 χρονια αναβολων υγειας. Εχω δει στην πραξη
με αρκετο κοσμο αυτο που λενε οτι δεν κρατανε κανενα με το ζορι.
Αν καταλαβα καλα την περιπτωση του απο πανω ο αδερφος του θα παρει μια 2ετη αναβολη και με τον ιδιο τροπο θα παρει
την απαλλαγη. Χωρις χαρτια χωρις τιποτα. Στην απαλλαγη παιζει να φαει ακυρο την πρωτη φορα, κινηση για νοσοκομειο
ξανα την επομενη μερα και θα παρει με τη δευτερη την απαλλαγη. ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.
παιρνεις Ι-5 χωρις χαρτια χωρις τιποτα. Προυποθεση να εχεις συμπληρωσει 2 χρονια αναβολων υγειας. Εχω δει στην πραξη
με αρκετο κοσμο αυτο που λενε οτι δεν κρατανε κανενα με το ζορι.
Αν καταλαβα καλα την περιπτωση του απο πανω ο αδερφος του θα παρει μια 2ετη αναβολη και με τον ιδιο τροπο θα παρει
την απαλλαγη. Χωρις χαρτια χωρις τιποτα. Στην απαλλαγη παιζει να φαει ακυρο την πρωτη φορα, κινηση για νοσοκομειο
ξανα την επομενη μερα και θα παρει με τη δευτερη την απαλλαγη. ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.
Καλησπέρα!Συνοπτικά, παραθέτω και εγώ την ιστορία μου. Αφού εξάντλησα ολόκληρη την αναβολή μου λόγω σπουδών (ο χρόνος περνάει γρήγορα τελικά) έφτασε η μέρα παρουσίασης μου,15 Μαρτίου στη Ρόδο. Έκανα όλες τις ετοιμασίες και τα σχετικά θεωρώντας ότι μπορώ να αντεπεξέλθω. Με το που μπήκα στο στρατόπεδο άρχισα να ιδρώνω και να αγχώνομαι. Είπα κοτζάμ μαντράχαλος είσαι, κάνε υπομονή... Έκανα τελικά υπομονή, μέχρι που είδα τον ψυχολόγο, όπου και άρχισα να του εξιστορώ στα αλήθεια τα προβλήματά μου.
Πείστηκε, χωρίς πολλά πολλά και με παρέπεμψε στον ψυχίατρο της επιτροπής. Αναγκάστηκα να κοιμηθώ στο στρατόπεδο, αλλά μπροστά στην ευκαιρία της αναβολής, δεν ήταν δύσκολο. Την επόμενη με συνόδευσε ένας λοχίας στην επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι από μέσα του με σκυλόβριζε, καθώς εξαιτίας της γραφειοκρατίας κάναμε κάποια ώρα μέχρι να τελειώσουμε και ο συγκεκριμένος βιαζόταν να επιστρέψει σπίτι του για φαγητό.
Χωρίς πολλές ερωτήσεις συμφώνησε και ο ψυχίατρος με την πρώτη γνωμάτευση και μου έγραψε αναβολή για 12 μήνες. Όλα καλά.
Σε γενικές γραμμές το κλίμα ήταν φιλικό και με αντιμετώπισαν με ευγένεια. Ορισμένοι θέλησαν να μάθουν για μένα και να με βοηθήσουν. Οι συνθήκες ήταν καλές, αλλά η κατάσταση στις τουαλέτες άθλιες πραγματικά. Σκέφτομαι ότι θα ήμουν αναγκασμένος να παραμείνω εκεί και με πιάνει κρύος ιδρώτας.
Όποια παιδιά φοβούνται ή απλά δε θέλουν να χαραμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα σε ένα μαζικοποιημένο περιβάλλον, μη διστάσετε καθόλου. Θα καταφέρετε να πάρετε τουλάχιστον την αναβολή χωρίς πολλά. Εγώ το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα, πέρα από τη ταλαιπωρία μετάβασης στο νησί και τα έξοδα, ήταν από τους δικούς μου, που θεωρούν το στρατό κάτι απλό και φυσιολογικό.
Προσωπικά έχω 2 ερωτήσεις για όποιον ξέρει.
1. Αν ξαναπάρω αναβολή για ακόμη ένα χρόνο, αργότερα, θα έχω συμπληρώσει τα δύο χρόνια, γεγονός που θα με οδηγήσει στην οριστική απαλλαγή; Η απαλλαγή με τη σειρά της έχει επιπτώσεις μονάχα αν γούσταρα να κάνω τον Ράμπο στα σώματα ασφαλείας και στο Δημόσιο. Όμως το Δημόσιο είναι πολύ γενικό. Σε ποιους τομείς του θα έχω πρόβλημα;
2. Ακούγεται για αύξηση της θητείας σε 18 μήνες! Ουαου, αντί να πηγαίνουμε μπροστά, βαδίζουμε ολοταχώς προς το ένδοξο παρελθόν. Ωστόσο, θεωρητικά μιλώντας, αν αποφάσιζα να μη κάνω χρήση του ι5 μετά το πέρας της νέας μου αναβολής, θα ήμουν υπόχρεος 18μηνης θητείας ή 9μηνης, μιας και η αρχική μου κατάταξη έγινε βάση του παλιότερου νόμου;
Πείστηκε, χωρίς πολλά πολλά και με παρέπεμψε στον ψυχίατρο της επιτροπής. Αναγκάστηκα να κοιμηθώ στο στρατόπεδο, αλλά μπροστά στην ευκαιρία της αναβολής, δεν ήταν δύσκολο. Την επόμενη με συνόδευσε ένας λοχίας στην επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι από μέσα του με σκυλόβριζε, καθώς εξαιτίας της γραφειοκρατίας κάναμε κάποια ώρα μέχρι να τελειώσουμε και ο συγκεκριμένος βιαζόταν να επιστρέψει σπίτι του για φαγητό.
Χωρίς πολλές ερωτήσεις συμφώνησε και ο ψυχίατρος με την πρώτη γνωμάτευση και μου έγραψε αναβολή για 12 μήνες. Όλα καλά.
Σε γενικές γραμμές το κλίμα ήταν φιλικό και με αντιμετώπισαν με ευγένεια. Ορισμένοι θέλησαν να μάθουν για μένα και να με βοηθήσουν. Οι συνθήκες ήταν καλές, αλλά η κατάσταση στις τουαλέτες άθλιες πραγματικά. Σκέφτομαι ότι θα ήμουν αναγκασμένος να παραμείνω εκεί και με πιάνει κρύος ιδρώτας.
Όποια παιδιά φοβούνται ή απλά δε θέλουν να χαραμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα σε ένα μαζικοποιημένο περιβάλλον, μη διστάσετε καθόλου. Θα καταφέρετε να πάρετε τουλάχιστον την αναβολή χωρίς πολλά. Εγώ το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα, πέρα από τη ταλαιπωρία μετάβασης στο νησί και τα έξοδα, ήταν από τους δικούς μου, που θεωρούν το στρατό κάτι απλό και φυσιολογικό.
Προσωπικά έχω 2 ερωτήσεις για όποιον ξέρει.
1. Αν ξαναπάρω αναβολή για ακόμη ένα χρόνο, αργότερα, θα έχω συμπληρώσει τα δύο χρόνια, γεγονός που θα με οδηγήσει στην οριστική απαλλαγή; Η απαλλαγή με τη σειρά της έχει επιπτώσεις μονάχα αν γούσταρα να κάνω τον Ράμπο στα σώματα ασφαλείας και στο Δημόσιο. Όμως το Δημόσιο είναι πολύ γενικό. Σε ποιους τομείς του θα έχω πρόβλημα;
2. Ακούγεται για αύξηση της θητείας σε 18 μήνες! Ουαου, αντί να πηγαίνουμε μπροστά, βαδίζουμε ολοταχώς προς το ένδοξο παρελθόν. Ωστόσο, θεωρητικά μιλώντας, αν αποφάσιζα να μη κάνω χρήση του ι5 μετά το πέρας της νέας μου αναβολής, θα ήμουν υπόχρεος 18μηνης θητείας ή 9μηνης, μιας και η αρχική μου κατάταξη έγινε βάση του παλιότερου νόμου;
Μήτσος έγραψε:Φίλε δεν μπορούν να σε ρωτήσουν για ποιο λόγο απαλλάχτηκες από την θητεία σου αλλά βάση νόμου δεν μπορείς να εργαστείς σε ΔΕΚΟ αν δεν έχεις πάει στρατό. Βέβαια έχουν χαλαρώσει τα πράγματα και οι αντιλήψεις αλλά άμα βρεθεί κάποιος πιο ξύπνιος εκεί μέσα (γιατί απότι κατάλαβα έπεσες σε στόκους) θα απορριφθείς. Εσύ προσπάθησε το πάντως.
Όσοι εσκεμμένα παίρνουν Ι5 Ψυχολογικό πρέπει να καταλάβουν ότι ναι μεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο στα χαρτιά (και μπορούν να κινηθούν νομικά κατά όποιου το διαρρεύσει προς τρίτους κ. Λπ.),στην πράξη όμως πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να το βρουν μπροστά τους στη μετέπειτα ζωή τους, πολλές φορές με τρόπους που ούτε καν έχουν σκεφτεί...
Αν λοιπόν κάποιος θέλει π. Χ. Να προσληφθεί στο Δημόσιο με Ι5 Ψυχολογικό, πάντα υπάρχει η περίπτωση να απορριφθεί γι' αυτό το λόγο... Και νόμος να μην υπήρχε τι θα έκανε; Μήνυση κατά του Δημοσίου επειδή δεν τον πήρε; Το Δημόσιο μπορεί να τον απέρριψε γι' αυτό αλλά να επικαλεστεί χίλιους δύο διαφορετικούς λόγους σε ένα δικαστήριο... Βγαίνει άκρη; ΟΧΙ φυσικά!
Ή σου ζητάει π. Χ. Ένας εργοδότης απολυτήριο, εσύ του δίνεις απαλλακτικό και σε ρωτάει "γιατί πήρες απαλλαγή" (πράγμα παράνομο μεν, φυσιολογικό δε, κανένας δε θέλει "τρελούς" εργαζόμενους) ... Αν αρνηθείς να απαντήσεις γιατί "είναι προσωπικό δεδομένο" θα καταλάβει ότι κάτι του κρύβεις και μοιραία θα χάσεις τη δουλειά! Αν απαντήσεις και επιλέξει κάποιον άλλο γιατί δε θέλει να ρισκάρει μαζί σου, γιατί θεωρεί τους γιωτάδες "φυγόπονους" κ. Λπ. Θα του κάνεις μήνυση; Πάλι δε θα βγει τίποτα έτσι, μόνο χαμένος βγαίνεις!
Για να μην πιάσουμε άλλες περιπτώσεις (δίπλωμα οδήγησης, διαζύγιο που ενδεχομένως να βγει εις βάρος σου γιατί είσαι πιστοποιημένος τρελός κ. Α.) ...
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το Ι5 Ψυχολογικό ενέχει ένα ρίσκο κι ένα "ερωτηματικό" για το μέλλον του καθενός, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν ως "καθαρή λύση"...
Anemos έγραψε:Ο αδερφός μου είναι 30 χρονών και παρουσιάστηκε προχθές στον έβρο συνοδευόμενος από εμένα. Εξαρχής δεν ήθελε με τίποτα να πάει αλλά τον πίεζαν συγγενικά πρόσωπα. Τελικά μας πήρε αμέσως τηλέφωνο ότι δεν αντέχει, ψυχολογικά είναι χάλια και θέλει οπωσδήποτε να φύγει. Μίλησε με τον ψυχίατρο του είπε τι αισθάνεται ότι έχει φοβερό άγχος, τα βράδια δεν κοιμάται βλέπει εφιάλτες κ. Λπ. Και του έγραψε ΕΠΙΓΟΝ και τους στείλανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο.
Αν ς' αυτή την ηλικία "δεν αντέχει" το στρατό και τον πάτε συνοδεία κ. Λπ. Σας συμπονώ πραγματικά...
Πέρασα πριν από ένα χρόνο από την επιτροπή στο 424 για δεύτερη ετήσια απαλλαγή με διάγνωση και φάρμακα από δημοσιο.Έχω πράγματι προβλήματα. Ένας γιατρός από την επιτροπή χωρίς ούτε να με ρωτήσει κάτι με το που μπήκα μου είπε αγόρι μου παλικαρι μου μια χαρά σε βλέπω σε ένα χρόνο θα μπεις. Μάζεψε τις υποθέσεις σου.
Έχω κατααγχωθει. Δε με ρώτησαν τιιποτ. Φυσιογνωμικα το πήγαν. Εγώ φώναζα και αντιτεθηκα στην γνώμη τους και μου είπαν θα σε ξαναδούμε του χρόνου.
Παίζει να μην πάρω απαλλαγή; Τι γίνεται μετά; Μπορώ να κάνω ενσταση;
Έχω διπολική διαταραχή και λαμβάνω αντιψυχωσικά. Αν μπω μπορώ να πάρω τα χάπια μου μαζι;
Έχω κατααγχωθει. Δε με ρώτησαν τιιποτ. Φυσιογνωμικα το πήγαν. Εγώ φώναζα και αντιτεθηκα στην γνώμη τους και μου είπαν θα σε ξαναδούμε του χρόνου.
Παίζει να μην πάρω απαλλαγή; Τι γίνεται μετά; Μπορώ να κάνω ενσταση;
Έχω διπολική διαταραχή και λαμβάνω αντιψυχωσικά. Αν μπω μπορώ να πάρω τα χάπια μου μαζι;
Καλησπέρα φίλε μου. Και εμένα το ίδιο συνέβη μόνο που μου έδωσαν 6 μήνες αντί για ένα χρόνο, και τώρα έχω σύνολο αναβολών 18 μήνες. Και μου είπαν σε ένα εξάμηνο μπαίνεις μέσα. Δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί. Τους εξηγώ ότι η γιατρός μου θα αποφασίσει και μου απαντάει μην έρθεις καθόλου εδώ σε 6 μήνες γιατί δεν θα σε δούμε καν.Xanax από το πρωί μέχρι το βράδυ λοιπόν να ηρεμήσουμε γιατί για κάποιους είναι αστείο...
Στο 424; Στην επιτροπή ήταν ένας φαλακρός χοντρός;Καταλαβαίνω ότι υπαρχει κόσμος που πάει με ένα χαρτι και ζηταει οτι ζητα αλλά να πηγαινεις με προβλημα και να σε χλευάζουν ειναι φοβερο.
Επίσης με αναλυτικό ιστορικό ετών.
Φουλ ανθεπαγγελματικό.
Επίσης με αναλυτικό ιστορικό ετών.
Φουλ ανθεπαγγελματικό.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες