Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

Καλησπερα, θα ηθελα να μαθω αν γνωριζει καποιος εαν γινεται να παρει καποιος Ι5 εχω διαβασει παρα πολα σχολια και απο τι εχω καταλαβει δεν την δινουν την απαλαγη αλλα μονο αναβολες μεχρι 2 ετη. Το θεμα ειναι πως δεν θελω να στρατευτω και με ποιανει τρομερο αγχος εχω προβληματα ψυχολογικης φυσεως οπως καταθληψη αλλα οχι σε ακραια μορφη σε σχεση με παλια, αυπνιες συνεχες φαινομενο και αγοραφοβια.

Παλια ειχα εμφανισει κρισεις πανικου οπου δημιουργηθηκαν απο διαφορα ψυχολογικα σε συνδιαμο με ουσιες που καταναλωνα εκεινο τον καιρο. Πλεον μετα απο τρια χρονια εχω εμφανιση βελτιοση αλλα πραγματικα με αγχονει πολυ ο στρατος. Δεν εχω παει ποτε σε ψυχιατρο διοτι φοβομουν πως θα με φορτωσουν ενα σωρο χαπια οπως εβλεπα απο αλλους φιλους μου που πηγεναν.

Το θεμα ειναι πως τωρα τελευτεα δεν ειμαι και τοσο καλα ψυχολογικα και θελω να μαθω εαν γνωριζει καποιος ειναι εφικτο και αξιζει να μπω σε αυτην την ψυχοφθορα διαδικασια για το Ι5 ή δεν αξιζει και ειναι μονο για αυτους που θελουν να παρουν αναβολη;
Teo

Δημοσίευση από Teo »

Φιλε γιαννη ειμαι στην ιδια φαση με σενα, κοινωνικη φοβια, γενικευμενη αγχωδης διαταραχη με κρισεις πανικου και δυσθυμια.
Δεν θα σου πω ψεματα, ειναι γενικα μια πολυ επωδυνη διαδικασια το ολο θεμα για να παρεις αναβολη και χωρις ηρεμιστικα δεν θα την παλευα. Η τουλαχιστο ετσι φανηκε σε μενα. Σαφως καποιος που νομιζει απλα το πασχει απο αγχος δεν θα του φανει τιποτα, αλλα εμενα ηταν θανατος. Σε μερικες μερες ειναι να περασω απο επιτροπη απαλλαγων για να επικυρωσει την τελευταια 6μηνη αναβολη, και το αγχος μου ειναι βασανιστικο, δεν μπορω να κοιμηθω το βραδυ και εχω ενα μονιμο σφιξιμο στο στομαχι απ αυτο. Οπως και με την εξεταση πριν μερικες μερες στο στρ. Νοσοκομειο που πηγε καλα. Αντε να δουμε εδω τι θα γινει. Διπλο αγχος καθε φορα για καθε αναβολη. Στρ. Ιατρος + επιτροπη.
Παντως δεν εχεις και πολλες επιλογες. Ειτε πας στρατο, ειτε ξεκινας τις αναβολες μεχρι να φτασεις την απαλλαγη με οτι συνεπαγεται αυτο ή απλα φευγεις απο την Ελλαδα. Υπαρχει βεβαια και η λυση του αντιρησια συνειδησης για θητεια σε δημοσια υπηρεσια αλλα αν δεν αλλαξεις το θρησκευμα δεν υπαρχει καμια ελπιδα οτι θα σου κανουν δεκτη την αιτηση.
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Giannis έγραψε:Καλησπερα, θα ηθελα να μαθω αν γνωριζει καποιος εαν γινεται να παρει καποιος Ι5 εχω διαβασει παρα πολα σχολια και απο τι εχω καταλαβει δεν την δινουν την απαλαγη αλλα μονο αναβολες μεχρι 2 ετη. Το θεμα ειναι πως δεν θελω να στρατευτω και με ποιανει τρομερο αγχος εχω προβληματα ψυχολογικης φυσεως οπως καταθληψη αλλα οχι σε ακραια μορφη σε σχεση με παλια, αυπνιες συνεχες φαινομενο και αγοραφοβια.

Παλια ειχα εμφανισει κρισεις πανικου οπου δημιουργηθηκαν απο διαφορα ψυχολογικα σε συνδιαμο με ουσιες που καταναλωνα εκεινο τον καιρο. Πλεον μετα απο τρια χρονια εχω εμφανιση βελτιοση αλλα πραγματικα με αγχονει πολυ ο στρατος. Δεν εχω παει ποτε σε ψυχιατρο διοτι φοβομουν πως θα με φορτωσουν ενα σωρο χαπια οπως εβλεπα απο αλλους φιλους μου που πηγεναν.

Το θεμα ειναι πως τωρα τελευτεα δεν ειμαι και τοσο καλα ψυχολογικα και θελω να μαθω εαν γνωριζει καποιος ειναι εφικτο και αξιζει να μπω σε αυτην την ψυχοφθορα διαδικασια για το Ι5 ή δεν αξιζει και ειναι μονο για αυτους που θελουν να παρουν αναβολη;

Φυσικά και απαλλαγή με το καλημέρα δεν δίνουν.

Πρέπει να έχεις συμπληρώσει 2 έτη αναβολών όπως πολύ σωστά έγραψες.

Οι αναβολές είναι είτε τέσσερις εξάμηνες είτε δύο ετήσιες.

Ψυχοφθόρα διαδικασία να ξέρεις δεν είναι, είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία απλά θα ταλαιπωρηθείς πήγαινε έλα στο Νοσοκομείο να σου γράψει το χαρτί ο γιατρός, στο φρουραρχείο κτλ. Μέχρι να πάρεις την οριστική απαλλαγή.

Να ξέρεις κάτι, αν μια στο δισσεκατομύριο ότι λες είναι αλήθεια (στην περίπτωση που πας να παίξεις θέατρο ας πούμε) και πάθεις καμια κρίση μέσα στο στρατό η επιτροπή που δεν σου έδωσε την απαλλαγή θα βρει τον διάολο της κανονικότατα.

Οπότε οι επιτροπές χέστηκαν αν θα υπηρετήσεις εσύ ή όχι δεν θα ρισκάρουν τον κώλο τους. Συνήθως αντιγράφουν το χαρτί που πήρες από το Νοσοκομείο (το ίδιο ισχύει και εκεί με ότι έγραψα πιο πάνω) και σε 2 λεπτά σου λένε "Εγκρίνεται" και πας σπιτάκι σου και το ίδιο το επαναλαμβάνεις μετά από 6 μήνες ή 12 μήνες ανάλογα.

Οπότε που θέλω να καταλήξω.

Η διαδικασία είναι αστεία εύκολη. Αν πας στο γιατρό και του πεις ότι είπες και εδώ πες ότι πήρες ήδη το Ι5.

Το μόνο που θα ήθελες να σκεφτείς είναι ότι αντί να ξεμπερδέψεις σε μόλις 9 μήνες θα ξεμπερδέψεις μετά από 2 ολόκληρα χρόνια αλλά δεν θα έχεις το παλούκι του στρατού.

Καλή τύχη όπως και να έχει.

Thodoris

Δημοσίευση από Thodoris »

JohnTehGreek έγραψε:Φυσικά και απαλλαγή με το καλημέρα δεν δίνουν.

Πρέπει να έχεις συμπληρώσει 2 έτη αναβολών όπως πολύ σωστά έγραψες.

Οι αναβολές είναι είτε τέσσερις εξάμηνες είτε δύο ετήσιες.

Ψυχοφθόρα διαδικασία να ξέρεις δεν είναι, είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία απλά θα ταλαιπωρηθείς πήγαινε έλα στο Νοσοκομείο να σου γράψει το χαρτί ο γιατρός, στο φρουραρχείο κτλ. Μέχρι να πάρεις την οριστική απαλλαγή.

Να ξέρεις κάτι, αν μια στο δισσεκατομύριο ότι λες είναι αλήθεια (στην περίπτωση που πας να παίξεις θέατρο ας πούμε) και πάθεις καμια κρίση μέσα στο στρατό η επιτροπή που δεν σου έδωσε την απαλλαγή θα βρει τον διάολο της κανονικότατα.

Οπότε οι επιτροπές χέστηκαν αν θα υπηρετήσεις εσύ ή όχι δεν θα ρισκάρουν τον κώλο τους. Συνήθως αντιγράφουν το χαρτί που πήρες από το Νοσοκομείο (το ίδιο ισχύει και εκεί με ότι έγραψα πιο πάνω) και σε 2 λεπτά σου λένε "Εγκρίνεται" και πας σπιτάκι σου και το ίδιο το επαναλαμβάνεις μετά από 6 μήνες ή 12 μήνες ανάλογα.

Οπότε που θέλω να καταλήξω.

Η διαδικασία είναι αστεία εύκολη. Αν πας στο γιατρό και του πεις ότι είπες και εδώ πες ότι πήρες ήδη το Ι5.

Το μόνο που θα ήθελες να σκεφτείς είναι ότι αντί να ξεμπερδέψεις σε μόλις 9 μήνες θα ξεμπερδέψεις μετά από 2 ολόκληρα χρόνια αλλά δεν θα έχεις το παλούκι του στρατού.

Καλή τύχη όπως και να έχει.

Eσυ καλα τα λες, αλλα ψαχνοντας στο φορουμ διαβασα για καποιον εδω τον περασμενο ιουλιο που πηγε με καταθλιψη κοινωνικο αγχος και αυτα και η επιτροπη τον εστειλε να υπηρετησει. Περασα και γω απο επιτροπη απαλλαγων πριν απο μερικες μερες, μας ειχαν απο 10 λεπτα τον καθενα μεσα να μας ρωτανε χιλια δυο πραγματα, σχετικα ή ασχετα με την παθηση. Παρ οτι ειχα γνωματευση οτι με παρακολουθει δημοσιος ιατρος εδω και χρονια με φαρμακευτικη αγωγη, δεν φανηκαν να πειθονται και πολυ απο το χαρτι ή/και απο τα λεγομενα μου, ισως πλεον εχει αυξηθει κατακορυφα ο αριθμος των ψυχολογικων ασθενων και εχουν εντολες να κοβουν κοσμο. Τωρα αν την πηρα ή οχι δεν εχω την παραμικρη ιδεα, αναμενω την αποφαση.
Mitsos93

Δημοσίευση από Mitsos93 »

Καλησπέρα. Εγώ μόλις τώρα το Γενάρη πήρα την 2η αναβολή που δικαιούμαι για ψυχολογικούς λόγους και το Μάρτιο του 2018 που θα με καλέσουν πάλι, το σκέφτομαι σοβαρά για Ι-5! Δε με παρακολουθεί κάποιος ειδικός, αν και μάλλον θα πάω... Θεωρώ ότι έχω αγοραφοβία και ότι πολλές φορές αγχώνομαι με το παραμικρό. Κάθε φορά που έμπαινα μέσα στο θάλαμο με τα άλλα 20 άτομα, ένιωθα σαν να "πνίγομαι" και με έπιανε μια τρομερή κατάθλιψη, χωρίς όμως να είναι εμφανής (στους άλλους). Απλά καθόμουν μερικές φορές σιωπηλός, χαμένος στον "κόσμο" μου...

Οπότε τη 2η μέρα πάντα έπαιρνα αναβολή, αν και είχα δηλώσει εξαρχής τα προβλήματα στους γιατρούς και με είχαν για Ι-4. Ακόμα και να έμπαινα με το σκεπτικό "να τελειώνω με το στρατό", η ψυχική μου κατάσταση δε μου το "επέτρεπε" να μείνω... Φυσικά και δεν υποκρινόμουν.

Οπότε θέλω να ρωτήσω, τι αντίκτυπο θα έχει επαγγελματικά το Ι-5; Θα μπορώ να δουλέψω σε δημόσιες υπηρεσίες;

Κοινωνικά, σίγουρα κάποιοι θα υποθέσουν πράγματα που δεν ισχύουν (!), αλλά αυτή τη στιγμή πιο πολύ με ενδιαφέρει το επαγγελματικό θέμα και όχι τι θα σκεφτεί ο κάθε κομπλεξικός/ανόητος...

Ευχαριστώ.

Gr_Ar

Δημοσίευση από Gr_Ar »

Mitsos93 έγραψε:Καλησπέρα. Εγώ μόλις τώρα το Γενάρη πήρα την 2η αναβολή που δικαιούμαι για ψυχολογικούς λόγους και το Μάρτιο του 2018 που θα με καλέσουν πάλι, το σκέφτομαι σοβαρά για Ι-5! Δε με παρακολουθεί κάποιος ειδικός, αν και μάλλον θα πάω... Θεωρώ ότι έχω αγοραφοβία και ότι πολλές φορές αγχώνομαι με το παραμικρό. Κάθε φορά που έμπαινα μέσα στο θάλαμο με τα άλλα 20 άτομα, ένιωθα σαν να "πνίγομαι" και με έπιανε μια τρομερή κατάθλιψη, χωρίς όμως να είναι εμφανής (στους άλλους). Απλά καθόμουν μερικές φορές σιωπηλός, χαμένος στον "κόσμο" μου...

Οπότε τη 2η μέρα πάντα έπαιρνα αναβολή, αν και είχα δηλώσει εξαρχής τα προβλήματα στους γιατρούς και με είχαν για Ι-4. Ακόμα και να έμπαινα με το σκεπτικό "να τελειώνω με το στρατό", η ψυχική μου κατάσταση δε μου το "επέτρεπε" να μείνω... Φυσικά και δεν υποκρινόμουν.

Οπότε θέλω να ρωτήσω, τι αντίκτυπο θα έχει επαγγελματικά το Ι-5; Θα μπορώ να δουλέψω σε δημόσιες υπηρεσίες;

Κοινωνικά, σίγουρα κάποιοι θα υποθέσουν πράγματα που δεν ισχύουν (!), αλλά αυτή τη στιγμή πιο πολύ με ενδιαφέρει το επαγγελματικό θέμα και όχι τι θα σκεφτεί ο κάθε κομπλεξικός/ανόητος...

Ευχαριστώ.

Όχι, στο Δημόσιο με Ι5 Ψυχολογικό δεν μπορείς να εργαστείς.

Teo

Δημοσίευση από Teo »

Mitsos93 έγραψε:Καλησπέρα. Εγώ μόλις τώρα το Γενάρη πήρα την 2η αναβολή που δικαιούμαι για ψυχολογικούς λόγους και το Μάρτιο του 2018 που θα με καλέσουν πάλι, το σκέφτομαι σοβαρά για Ι-5! Δε με παρακολουθεί κάποιος ειδικός, αν και μάλλον θα πάω... Θεωρώ ότι έχω αγοραφοβία και ότι πολλές φορές αγχώνομαι με το παραμικρό. Κάθε φορά που έμπαινα μέσα στο θάλαμο με τα άλλα 20 άτομα, ένιωθα σαν να "πνίγομαι" και με έπιανε μια τρομερή κατάθλιψη, χωρίς όμως να είναι εμφανής (στους άλλους). Απλά καθόμουν μερικές φορές σιωπηλός, χαμένος στον "κόσμο" μου...

Ευχαριστώ.

Δεν θα μπορεις να δουλεψεις σε σωματα ασφαλειας (Αστυνομια, Στρατος, Πυροσβεστικη, Δασοφυλακη υποθετω καθως και σε εταιριες security/φυλακας μουσειων)
Για το δημοσιο θεωρητικα δεν υπαρχει προβλημα, πρακτικα εχω διαβασει για περιπτωσεις που σε δεκο ζητουσαν και το δευτερο χαρτι που αναγραφοταν ο λογος απαλλαγης παρ οτι ειναι παρανομο γιατι ειναι προσωπικο αποορητο, οποτε αν το ονειρο σου ειναι να μπεις στο δημοσιο ισως θα πρεπει να το ξανασκεφτεις ή να εισαι αντιμετωπος με το να βρεις το δικιο σου καθε φορα σε προκηρυξεις.
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Στο Δημόσιο σε όλες τις υπηρεσίες ζητάνε πιστοποιητικό τύπου Α με αναγραφόμενα τα πάντα.
Mitsos93

Δημοσίευση από Mitsos93 »

Teo έγραψε:

Δεν θα μπορεις να δουλεψεις σε σωματα ασφαλειας (Αστυνομια, Στρατος, Πυροσβεστικη, Δασοφυλακη υποθετω καθως και σε εταιριες security/φυλακας μουσειων)
Για το δημοσιο θεωρητικα δεν υπαρχει προβλημα, πρακτικα εχω διαβασει για περιπτωσεις που σε δεκο ζητουσαν και το δευτερο χαρτι που αναγραφοταν ο λογος απαλλαγης παρ οτι ειναι παρανομο γιατι ειναι προσωπικο αποορητο, οποτε αν το ονειρο σου ειναι να μπεις στο δημοσιο ισως θα πρεπει να το ξανασκεφτεις ή να εισαι αντιμετωπος με το να βρεις το δικιο σου καθε φορα σε προκηρυξεις.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εγώ ήξερα μόνο ότι δε θα μπορώ να δουλέψω σε σώματα ασφαλείας, πράγμα που φυσικά δε με απασχολεί... Αλλά αν υπήρχε κάποια προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για π. Χ. Οδηγός λεωφορείου ΟΑΣΑ, μπορεί και να έκανα αίτηση. Αν όμως δουν ότι πήρα απαλλαγή λόγω ψυχολογικών, δεν είναι και το πιο λογικό πράγμα, να μου δώσουν ένα ολόκληρο λεωφορείο γεμάτο επιβάτες... Εικόνα

Οπότε μάλλον θα χάσω τη δουλειά, έτσι; Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την οδήγηση, ούτε με πιάνουν κρίσεις πανικού κλπ. Απλά είναι μερικές φορές που με πιάνει κατάθλιψη και κάθε φορά που είναι να μπω στρατό, η κατάσταση γίνεται χειρότερη...

Δεν ξέρω. Αν καταφέρει να με βοηθήσει με κάποιο τρόπο ο ψυχολόγος, ίσως και να μείνω το 2018 να κάνω τη θητεία μου, έστω και σαν Ι-4. Μακάρι να μπορούσα να μείνω. Εικόνα

Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Και πολύ καλά ήξερες Mitsos93 έτσι ακριβώς είναι.

gr_ar Όταν δεν γνωρίζουμε για κάποιο θέμα καλύτερα να μην απαντάμε δημόσια σε κάποιο φορουμ γιατί παραπληροφορείς τον κοσμο.

Στο Δημόσιο μπορείς να εργαστείς ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ σε όλες τις υπηρεσίας πλην των σωμάτων ασφαλείας φυσικά.

Και έτσι για την ιστορία γιατί μερικοί μιλάνε ενώ είναι άσχετοι παραθέτω

1. Σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν.2472/97 παράγραφος 1: Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για να τύχουν νόμιμης επεξεργασίας πρέπει :

α) Να συλλέγονται κατά τρόπο θεμιτό και νόμιμο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και να υφίστανται θεμιτή και νόμιμη επεξεργασία ενόψει των σκοπών αυτών.

β) Να είναι συναφή, πρόσφορα, και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται εν όψει των σκοπών της επεξεργασίας.

γ) Να είναι ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, να υποβάλλονται σε ενημέρωση

2 Η έκδοση πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ από τα στρατολογικά γραφεία της χώρας, τα οποία βασίζονται στα δεδομένα καταχωρισμένα από αυτά στα αρχεία τους, πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο όσα στοιχεία είναι απαραίτητα για τον σκοπό τον οποίο αυτά επιτελούν. Η αναγραφή οποιουδήποτε άλλου στοιχείου που δεν ανταποκρίνεται στο σκοπό της επεξεργασίας, ήτοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αναγραφή σε αυτά της κρίσης σωματικής ικανότητας και του τύπου ικανότητας με τον οποίο κάποιος ολοκλήρωσε τη θητεία του, είναι περιττή και παράνομη.

3 Συγκεκριμένα σκοπό του πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ αποτελεί η πιστοποποίηση του ότι κάποιος εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή ότι απηλλάχθηκε νόμιμα από αυτές. Η αναγραφή, επομένως, στο πιστοποιητικό οποιουδήποτε άλλου δεδομένου και, ιδιαίτερα, η αναγραφή προσωπικών στοιχείων που έχουν σχέση ή υποδηλώνουν την ψυχική και σωματική κατάσταση της υγείας προσώπου μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 2472/1997.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ πρέπει να αναγράφει αποκλειστικά και μόνο τα παρακάτω δεδομένα:

1) ότι κάποιος εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, και

2) σε περίπτωση απαλλαγής, ότι απαλλάχθηκε νόμιμα από αυτές, χωρίς να αναγράφεται και ο συγκεκριμένος λόγος απαλλαγής.

Ο Πρόεδρος

Κων/νος ΔαφέρμοςΕπίτ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Η ΓραμματέαςΚαλλιόπη Καρβέλη

Με πολύ απλά λόγια μετά το 2000 το χαρτί απαλλαγής ΔΕΝ αναγράφει τον λόγο απαλλαγής και ο εργοδότης ΔΕΝ έχει κανένα δικαίωμα νομικά να μάθει τον λόγο που σου επιτρέπει να εργαστείς όπου θες (πλην των σωμάτων ασφαλείας επαναλαμβάνω)

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Γεια σας... ειμαι 28 χρονων και μετα απο 10 χρονια αναβολης λογω σπουδων ηρθε το χαρτι οτι παρουσιαζομαι 13-3... σε 2 εβδομαδες δηλαδη... δεν ειμαι σε θεση να παρουσιαστω φυσικα... αν μπορουσα θα ειχα κοψει την αναβολη σπουδων καθως ετσι και αλλιως εχω αφησει και την σχολη μου στην ακρη λογω της καταστασης μου... αλλα οπως καταλαβατε την εξαντλησα... δεν ειχα παει ποτε σε καποιον γιατρο αλλα απο την στιγμη που ηξερα πως πλησιαζει η ωρα του στρατου πηρα την αποφαση να παω... γιατι οντως γνωριζα οτι ειχα καποια θεματα και απλα θα ηταν σαν να τα επιβεβαιωνω... πηγα λοιπον σε δημοσιο ψυχιατρο... οπου στην πρωτη συνεδρεια με εκρινε με αγχωδεις διαταραχες καταθλιψη... και μου εγραψε ζανεξ και ενα αντικαταθλιπτικο χαπι... ομως με την αγωγη δεν εβλεπα καλυτερευση... νευρα πολλα αγχος και ειχα φυγει και απο το σπιτι μια φορα και με. εψαχνε η κοπελα μου για ωρες... ετσι πηγα δευτερη συνεδρεια και ο γιατρος μου σταματησε το ζανεξ για να μου δωσει ενα αμειγως ψυχιατρικο φαρμακο... κλοναζεπαμη... και με εκρινε f 41.2 μικτη αγχωδεις και καταθλιπτικη διαταραχη... συν μανιοκαταθλιψη και μετατραυματικο στρες για κατι που ειχα περασει... το θεμα ειναι οτι η διαγνωση της ειναι γενικευμενη και φαινεται μονο στην συνταγη με τα φαρμακα γιατι μου ειπε πως ακομα δεν μπορει να μου γραψει διαγνωση επειδη θελει καποιες επισκεψεις ακομα ωστε να. μπορεσει... απλα με ολα αυτα που βλεπω με τους τουρκους ελειψη στρατιωτων και τα λοιπα υπαρχει περιπτωση να μην παρω αναβολη; εστω αν δειξω τα χαρτια με τα χαπια που παιρνω για αρχη γιατι μετα θα εχω διαγνωση... θα με βαλουν μεσα η δυσκολο με ψυχιατρικα χαπια να μην μου την δωσουν... η ασθενεια μου υπαγεται στο φεκ ΔΑ ΣΙ5... ευχαριστω εκ τον προτερων...

Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο τρις εκατομμύριο να μην σου δώσουν την απαλλαγή.

Καμία όμως!

Με αυτά που γράφεις κατά 99.9% πιστεύω θα σου δώσουν και 2 χρόνια αναβολή με το καλημερα και μετά θα πας μια ακόμα φορά μετά τα 2 αυτά χρόνια να πάρεις και τυπικά την οριστική απαλλαγή σου.

Μην αγχώνεσαι καν φίλε, απλά πήγαινε σε κάποιον Ιατρό να πάρεις μια γνωμάτευση και πες ότι ξεμπέρδεψες ήδη με τον στρατό.

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση... ελπιζω στην διετη για αρχη... να μου φυγει ενα τεραστιο βαρος και μετα θα εχω ολον τον χρονο να εχω τα χαρτια μου... να ειμαι οργανωμενος...
Μπαλέτος

Δημοσίευση από Μπαλέτος »

Γειά σας Εικόνα !

Παρουσιάζομαι στις 14ις Μαρτίου και το σχέδιό μου είναι να πάρω 1.5 χρόνια αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και μετά να κάνω τα χαρτιά μου για Έλληνας εξωτερικού μιάς και μέχρι τότε θα δουλεύω στο εξωτερικό για 7 χρόνια.

• Οι ψυχολόγοι που βλέπω στην χώρα που βρίσκομαι μου έδωσαν την διάγνωση για να την δείξω αλλά αναφέρει πολλά προσωπικά, οικογενειακά και άλλα στοιχεία που θα ένιωθα άβολα να την κρατήσουν.Την κρατάνε την διάγνωση οι ψυχολόγοι του στρατοπέδου ή απλά τους βοηθάει να γράψουν τα δικά τους; Συνήθως γράφουν "για ψυχολογικούς λόγους" ή επιπλέον πληροφορίες;
  • Αν τελικά γυρίσω στην Ελλάδα και υπηρετήσω θα φαίνεται πως Υπηρέτησα κανονικά και δεν θα φαίνεται πουθενά η διάγνωση;
Σας ευχαριστώ πολύ,

mr Μπαλέτος

Πανος

Δημοσίευση από Πανος »

Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις. Πριν 4 μέρες άρχισα την θητεία μου. Το απόγευμα με έπιασε κρίση πανικού. Ο ψυχίατρος με έκανε μερικές ερωτήσεις, απάντησα ειλικρινά, και με είπε ότι έχω aspenger(?) , Κρίσεις πανικού, καταθλιπτικές περιόδους και τάσεις αυτοκτονίας. Με έδωσαν 12 μήνες αναβολή. Πλέον φοβάμαι ακόμα πιο πολύ. Μπορείτε να με πείτε τι πρέπει να κάνω για απαλλαγή; Το να πάω σε δημόσια κλινική δεν γίνεται. Φοβάμαι πάρα πολύ για να πάω. Μπορώ να πάρω χαρτί από ιδιώτη ψυχίατρο αυτό το μήνα και να το δώσω σε έναν χρόνο που θα με ξανακαλεσουν; Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε πληροφορία.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες