Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
me
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από me »

Καλησπέρα! Θέλω να ρωτήσω και εγώ την κοινότητα. Αν παρακολουθούμαι από ειδικό, υπάρχει περίπτωση να υπηρετώ σε μεγάλη πόλη ή και στην πόλη όπου παρακολουθούμαι; Ή απλά παίρνω αναβολή; Επίσης, αν όντως υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει πιθανότητα να με βάλουν να υπηρετήσω ως Ι1 π. Χ. Ή να κρίνουν οτι δεν είμαι π. Χ. Ι4 αλλά Ι3;
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Καλησπέρα σας... Πήρα Ι/5 απαλαγή φέτος... Σήμερα μου ήρθε το χαρτί... Το Ι/5 είναι ψ αν και δεν το αναφέρει... Αναφέρει ομως σστην παράγραφο υποχρεώσεις απαλλαγέντων οτι υπέχω στρατιωτικής υποχρέωσης εφοσον πριν τα 45 μου κριθώ ικανός μετά απο επανεξέταση της σωματικής μου ικανότητας...

Τι σημαίνει αυτό; Μου λένε δηλ οτι αν καταφέρεις και δούμε στα χαρτιά οτι Βρήκες π. Χ δουλειά θα σε κάνουμε να την χάσεις και θα σε ξαναφωνάξουμε; Λένε δλδ σε κάποιον με τέτοια προβλήματα αν ξεπεράσεις τα δικά σου θέματα, και αν σε πάρουν δειχνοντας ένα τέτοιο χαρτί, ξέρε οτι ανα πάσα στιγμή μπορεί να την χάσεις, και ζήσε με επιπλέον αγχος απο αυτό που αναλογεί σε κάποιον υγειή; Πάνε καλα;
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Επανεξέταση μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση πολέμου.
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Παιδια καλησπερα, διαβασα ολα τα μηνυματα ασφαλως, αλλα ακομα εχω καποιες αμφιβολιες σχετικα με τις επιπτωσεις του ι5 στην επαγγελματικη σου ζωη. Για παραδειγμα εγω εαν παρω ι5 και προφανως δεν εχω κανενα προβλημα ψυχολογικο (παθολογικο εχω αλλα οχι σοβαρο) θα μπορω να πω στο αφεντικο μου οταν με ρωτησει οτι το πηρα για αυτον και αυτον τον λογο; Η θα ειναι προτιμοτερο να πω ψεματα και αν πω ψεματα οτι και καλα εξαγορασα την θητεια μου, ειναι πιθανο να βρει την πραγματικη αιτια του ι5; Ευχαριστω!
stefa191
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από stefa191 »

Δεν μπορει κανενας να μαθει την πραγματικη αιτια του Ι5, μονο εαν καταταγεις σε σωματα ασφαλειας ειναι οι μονοι που εχουν τη δυνατοτητα να μαθουν για το Ι5.
Λες στο αφεντικο σου οτι πασχεις απο κοιλιοκακη (δυσανεξια στη γλουτενη) και εληξε το θεμα. Η κοιλιοκακη παιρνει Ι5.
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Ωραια και για ποιον λογο απο τη στιγμη που δεν ειναι κατι κακο πλεον να παρεις ι5 να πεις ψεματα στο αφεντικο σου; Δηλαδη οταν τους πας το βιβλιαρειο υγειας δεν αναγραφεται πουθενα οτι και καλα επαιρνες φαρμακα ή οτι αλλο εχεις σκεφτει για να παρεις το πολυποθητο ι5; Εγω ας πουμε εχω τελειωσει οικονομικα και θελω να δουλεψω σε τραπεζα! Υπαρχει κανα παιδι που να ειναι σε αντιστοιχη θεση και να εχει προσληφθει; Γνωριζω οτι πλεον ουτε που ασχολουνται με το στρατοχαρτο απλα με τοση ανεργια μπορει ο αλλος να θελει το τελειο, ξερω γω. Αν και απο την αλλη εγω αν ημουν αφεντικο θα κοιταγα τα πτυχια του και οχι το αν εχει παει στρατο... Τελος παντων! Επισης γνωριζει κανεις οτιδηποτε για την εξαγορα; Εχω ακουσει οτι πρεπει να εχεις συμπληρωσει ενα συγκεκριμενο οριο ηλικιας! Γνωριζει κανεις εαν γινεται απλα να παω και να τους τα σκασω για να ξεμπερδευω?
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Για την εξαγορά υπάρχει ξεχωριστό θέμα, για την σωματική ικανότητα και την εργασία επίσης, ψάξε και βρες.
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Στο συγκεκριμενο σαιτ υπαρχουν αυτα; Παιδες, αλλο ρωτησα! Ειναι προτιμοτερο να πω στο μελλοντικο μου αφεντικο οτι το πηρα γιατι ηθελα να βοηθησω την οικογενεια μου και ηθελα να δουλεψω αντι να χασω 8 μηνες απο την ζωη μου, ή καλυτερα να πω εναν λογο γιατι ετσι και αλλιως δεν τους νοιαζει απλως θελουν να δουν αν εχεις ξεμπερδεψει; Τελος θα ηθελα να ρωτησω και το εξης! Υπαρχει η πιθανοτητα να γραφει το χαρτι πανω οτι μπορει να με καλεσουν μεχρι τα 45 μου ή απλα θα γραφει οτι δεν υπεχει καμια στρατιωτικη υποχρεωση και τελος; Ευχαριστωω
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Παίδες μπορεί να απαντήσει κάποιος τι ισχύει με το θέμα της εξαγοράς; Επισης βλεπω σε ορισμένες αιτήσεις για εργασία οτι καποιοι ρωτούν και μέρος που υπηρετήσε ο ενδιαφερομενος. Σε τετοιες περιπτωσεις τι κανεις εαν εχεις το ι5; Προτιμοτερο να πεις την αληθεια για ποιον λογο το πηρες η δεν γραφεις τιποτα επι του θεματος?
Άβαταρ μέλους
manos959
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από manos959 »

Καλησπερα παιδια. Τον τελευταιο μηνα υπηρετω στον ΛΣ της 34μκ ταξ στον Δρυμο Θεσσαλονικης (κολοβυσμα ειμαι και γουσταρω!). Αυτην την στιγμη μιλαω επ μερους ενος παιδιου που ειμαστε μαζι (ιδια σειρα). Το παλικαρι πασχει 100% απο αγοραφοβια. Επειδη ειμαστε καλοι φιλοι, μου εχει εκμυστηρευτει οτι καθε μερα που ειναι μεσα στο στρατοπεδο ξερναει απο 2-3 φορες. Και εξαλλου ειναι φανερο οτι δεν μπορει ο ανθρωπος, τι να κανουμε δεν τον εχουν ολοι. Το κακο ειναι οτι εχουν αρχισει καποιοι να τον σχολιαζουν πισω απο την πλατη του και θα ειναι ακομα ποιο ασχημο για αυτον αμα αρχισουν και τον κοροιδευουν η τπτ αλλο (ξερετε εσεις) ... Υπαρχει περιπτωση να μπορεσει να παρει απευθειας απαλλαγη η πρεπει να παρει 2 αναβολες πρωτα; Αν ναι θα υπαρχει καποια επιπτωση στα "χαρτια του";

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το ερώτημα σου Κώστα έχει μεταφερθεί εδώ
Dharmaleader
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Dharmaleader »

Καλησπέρα. Έπαθα δύο κρίσεις άγχους κατά τη διάρκεια της θητείας μου (μπήκα στις 9/11). Πλέον πιστεύω ότι δεν θα παλέψω ολόκληρη την θητεία, παρά μόνο με σοβαρότερα προβλήματα (κατά τη διάρκεια της μιας κρίσης σκέφτηκα να κάνω κακό σε αντικείμενα - φοριαμό κτλ) και τρελαίνομαι στην ιδέα να ξαναγυρίσω. Βρίσκομαι σε άδεια αυτή τη στιγμή και θα πάω να δω έναν ψυχίατρο μέσα στη βδομάδα για το θέμα. Είμαι ήδη Ι4 λόγω κήλης οπότε δε με ενδιαφέρει το άοπλο καθόλου. Υπάρχει περίπτωση να πάρω απαλλαγή; Χρειάζεται 3 αναβολές;(ανεξάρτητα από την πρώτη του σχολείου). Ευχαριστώ και καλή χρονιά.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Dharmaleader έγραψε:Καλησπέρα. Έπαθα δύο κρίσεις άγχους κατά τη διάρκεια της θητείας μου (μπήκα στις 9/11). Πλέον πιστεύω ότι δεν θα παλέψω ολόκληρη την θητεία, παρά μόνο με σοβαρότερα προβλήματα (κατά τη διάρκεια της μιας κρίσης σκέφτηκα να κάνω κακό σε αντικείμενα - φοριαμό κτλ) και τρελαίνομαι στην ιδέα να ξαναγυρίσω. Βρίσκομαι σε άδεια αυτή τη στιγμή και θα πάω να δω έναν ψυχίατρο μέσα στη βδομάδα για το θέμα. Είμαι ήδη Ι4 λόγω κήλης οπότε δε με ενδιαφέρει το άοπλο καθόλου. Υπάρχει περίπτωση να πάρω απαλλαγή; Χρειάζεται 3 αναβολές;(ανεξάρτητα από την πρώτη του σχολείου). Ευχαριστώ και καλή χρονιά.

Φίλε μου σε παρέπεμψα σε αυτό το topic, διότι εδώ έχει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, κάνε τον κόπο να διαβάσεις όλες τις σελίδες του νήματος αλλά και του άλλου νήματος που σου παράθεσα για την αναβολή, αποκλείεται να μην πάρεις απάντηση σε κανένα νήμα. Ευχαριστούμε που εμπιστεύθηκες το φόρουμ.
hero

Δημοσίευση από hero »

Καλησπερα.
Παρακαλω εαν γνωριζει καποιος εχω την εξης απορια. Ειχα παρουσιαστει και μετα απο 3 μηνες θητεια πηρα αναβολη 6 μηνες για αγχωδη αντιδραση, επειτα οταν με καλεσαν πηρα αναβολη 1 χρονο Αρα πρεπει να παρω αλλους 6 μηνες και μετα απαλλαγη, σωστα μεχρι εδω;
Πως μπορω να μαθω την παθηση που μου διαγνωστηκε στην τελευταια φορα που πηρα ενα χρονο αναβολη και εαν κριθηκα Ι3 ή Ι4;
Υπαρχει καποια υπηρεσια στην στρατολογια; Το μονο που εχω στα χερια μου ειναι το πιστοποιητικο στρατολογικης καταστασης που γραφει μονο τις μεταβολες και οτι εχω ετησια αναβολη εως Νοεμβριο 2016.
Ρωταω διοτι θελω να παω διαβασμενος την επομενη και για να δωσω εναν μπουσουλα στον ιδιωτη ψυχιατρο.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

hero έγραψε:Καλησπερα.
Παρακαλω εαν γνωριζει καποιος εχω την εξης απορια. Ειχα παρουσιαστει και μετα απο 3 μηνες θητεια πηρα αναβολη 6 μηνες για αγχωδη αντιδραση, επειτα οταν με καλεσαν πηρα αναβολη 1 χρονο Αρα πρεπει να παρω αλλους 6 μηνες και μετα απαλλαγη, σωστα μεχρι εδω;
Πως μπορω να μαθω την παθηση που μου διαγνωστηκε στην τελευταια φορα που πηρα ενα χρονο αναβολη και εαν κριθηκα Ι3 ή Ι4;
Υπαρχει καποια υπηρεσια στην στρατολογια; Το μονο που εχω στα χερια μου ειναι το πιστοποιητικο στρατολογικης καταστασης που γραφει μονο τις μεταβολες και οτι εχω ετησια αναβολη εως Νοεμβριο 2016.
Ρωταω διοτι θελω να παω διαβασμενος την επομενη και για να δωσω εναν μπουσουλα στον ιδιωτη ψυχιατρο.
Καλησπέρα. Να σε ρωτήσω κάτι φίλε μου. Τους είπες, ότι θέλεις απαλλαγή, ή το όποιο ψυχικό νόσημα διαγνωστηκε και έπειτα πήρες την αναβολή; Έχει σημασία η ερωτησή μου, ώστε να προσπαθήσω να μπώ στο σκεπτικό των ιατρών. Γιατί εαν έχεις κάποια ψυχική πάθηση, μπορώ να σου πω και απο το ΦΕΚ Το "Ι" σου.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες