Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Ειναι πολύ χαζή ερώτηση για να απαντηθεί κατά τη γνώμη μου.Είπαμε...

Να ρωτάτε ότι σας απασχολεί αλλά δεν θα σπαταλάμε χρόνο για να απαντήσουμε κάτι τέτοιο.

νικος

Δημοσίευση από νικος »

Τι σταδιοδρομια υπαρχει στν στερια μετα τν αποφοιτιση;
dionisis_rak

Δημοσίευση από dionisis_rak »

Καλησπέρα

Είμαι στα 23-24 και έχω πτυχίο ΑΕΙ και του χρόνου θα τελειώσω και ένα μεταπτυχιακό που κάνω, επίσης αγγλικά κλπ προφίσενσι

Το θέμα είναι όμως πως όλα αυτά έχω καταλήξει πως δεν είναι για μένα, στα 19 μου ήθελα να μπω στην ΑΕΝ, δε το έκανα και το μετάνιωσα, θα ήθελα να κάνω έστω και τώρα μια προσπάθεια. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει τρόπος εισαγωγής χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και αν έχει ελπίδα ένα άτομο της ηλικίας μου.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

dionisis_rak έγραψε:Καλησπέρα

Είμαι στα 23-24 και έχω πτυχίο ΑΕΙ και του χρόνου θα τελειώσω και ένα μεταπτυχιακό που κάνω, επίσης αγγλικά κλπ προφίσενσι

Το θέμα είναι όμως πως όλα αυτά έχω καταλήξει πως δεν είναι για μένα, στα 19 μου ήθελα να μπω στην ΑΕΝ, δε το έκανα και το μετάνιωσα, θα ήθελα να κάνω έστω και τώρα μια προσπάθεια. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει τρόπος εισαγωγής χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και αν έχει ελπίδα ένα άτομο της ηλικίας μου.

Ναι γίνεται! Προκηρρυσονται και θέσεις με απολύτηριο λυκείου όπου μοριοδοτείται και το πτυχίο αγγλικών σου.

Απλώς είναι περιορισμένες οι θέσεις! Μικρό το ποσοστό επι των εισακτέων.(αν έχεις μεγάλο βαθμό απολυτηρίου δεν αγχώνεσαι!)

Κατέβασε την περυσινή προκήρυξη να της ρίξεις μια ματιά!

dionisis_rak

Δημοσίευση από dionisis_rak »

Καλησπερα

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

μήπως γνωρίζεις ποτε προκηρρύσονται και πότε πρέπει να καταθέσεις χαρτιά κλπ;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

Η περσινή προκήρυξη βγήκε στις 12/6.

Όλες οι υπόλοιπες απορίες σου μπορούν να λυθούν διαβάζοντας την περσινή προκήρυξη όπως πολύ σωστά σου είπε και ο Vasilis_Ch! Σου παραθέτω το link.

http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=37906

Μακης

Δημοσίευση από Μακης »

Γεια σας!!! Θα ηθελα παρακαλω πολυ να μου πειτε τι ευκαιριες υπαρχουν στα κρουαζιεροπλοια για εναν 18χρονο σαν και εμενα με 2 ξενες γλωσσες(αγγ+γαλ).Για να γινω πιο συγκεκριμενος θα ηθελα να δουλεψω ως καμαρωτος η κατι τετοιο για μερικους μηνες ωστε να βγαλω τα μορια για πλοιαρχων! Εχω πιθανοτητες η δεν παιζει να με παρουν; Να πω οτι δεν με ενδιαφερουν καθολου οι απολαβες καθως θελω μονο τα μορια! Επισης ουτε η σημαια με ενδιαφερει(δεν ξερω βεβαια αν αυτο παιζει ρολο στη θαλασσια υπηρεσια που παιρνεις 20 μορια καθε μερα). Ακομη θα ηθελα να μου πειτε εαν εκτος απο κρουαζιεροπλοια μπορω να βρω κατι στην ακτοπλοια γιατι για ποντοπορα απο τωρα δεν ενδιαφερομαι. Τελος αν οντως υπαρχουν εταιρειες ελληνικες η ξενες με κρουαζιεροπλοια μπορειτε να μου πειτε πως να τις βρω; Δλδ μεσω internet στελνω μια αιτηση και περιμενω η παω εγω ο ιδιος εσωτερικο η εξωτερικο για προσληψη στα γραφεια της καθε εταιρειας;

Αναφερομαι στα κρουαζιεροπλοια γτ απο ακτοπλοια ξερω πως να βρω εταιρειες(πειραιας-πατρα, νετ κλπ).

Ευχαριστω πολυ! Η βοηθεια σας θα μου ειναι πολυτιμη

Νίκος Σ

Δημοσίευση από Νίκος Σ »

Φιλαράκι ΑΣΕ μην το ψάχνεις καθόλου επιβατηγά, θες βισματαρα για να μπεις και Άμα εχεις παλι πρεπει να υπαρχουν καποιες προϋποθέσεις για να μπεις
αλεξης

Δημοσίευση από αλεξης »

Οι απόφοιτοι των ΑΕΝ αποκτούν τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα το δίπλωμα Αξιωματικού Γ' τάξης, Πλοιάρχου ή Μηχανικού Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι απόφοιτοι των ΑΕΝ μπορούν να εξελιχθούν σε Β' Πλοιάρχους ή Μηχανικούς και στη συνέχεια σε Α' Πλοιάρχους ή Μηχανικούς, αφού πραγματοποιήσουν θαλάσσια υπηρεσία και να επιμορφωθούν κατάλληλα. Η σταδιοδρομία δεν περιορίζεται μόνο στα πλοία. Οι απόφοιτοι των ΑΕΝ μπορούν να εργαστούν σε 16 ακόμα κλάδους, όπως ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ναυπηγήσεις, εφοδιασμοί, πρακτορεύσεις κ. Α.

παιδια ας μου απαντησει καποιος αποφοιτος απο αεν! Σε τι αλλο εκτος απο τα ταξιδια μπορει να απασχοληθει καποιος πλοιαρχος;

αλεξης

Δημοσίευση από αλεξης »

Κανεις δεν ξερει ρε παιδια; Σας παρακαλω... Εχουμε και ενα μηχανογραφικο να φτιαξουμε.
Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από TAG »

Αλέξη κι εγώ υποψήφιος για ΑΕΝ είμαι, άρα σου απαντώ ενώ δεν είμαι του επαγγέλματος.

Εκτός από ταξίδια, ένας Πλοίαρχος μπορεί να γίνει επίσης Καθηγητής σε ΑΕΝ, Καθηγητής σε Ναυτικό Λύκειο, να εργαστεί σε Ναυτιλιακές Εταιρίες σε γραφείο (όπως π. Χ. Υπεύθυνος για τα πληρώματα) αλλά και σε ναυπηγία.

Αυτά όμως δεν μπορείς να τα κάνεις κατευθείαν, πρέπει πρώτα να γίνεις Α' Πλοίαρχος (Καπετάνιος) και μετά, οπότε υπολόγισε 10-15 χρόνια αργότερα.
Πολιτης

Δημοσίευση από Πολιτης »

Καλησπέρα σε όλους, η φοίτηση στα τμήματα πλοιάρχων ειναι εσώκλειστη;
εχει πρωινές αναφορές, προσευχή, στολές, αρβυλα, γυαλισμα κ. Τλ;

Υπάρχει η επιλογή να παρακολουθείς απλώς τα μαθήματα και να μένεις εκτός σε δικό σου μέρος;

ευχαριστώ
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Καλημέρα παιδιά. Ενδιαφέρομαι για εμπορικό ναυτικό. Είναι εύκολο να βρεις καράβι να μπαρκάρεις αρχικά; Οι μισθοί πόσο είναι περίπου; Σίγουρα υπάρχουν μικρές διαφορές ανάμεσα σε πλοίαρχους και μηχανικούς. Μπορείτε να μου δείξετε ένα πίνακα; Κανονικά οι μισθοί πάνε ανά μήνα ε; Και τέλος πόσο κάθεσαι στην θάλασσα και πόσο στεριά (εννοείται είναι η εταιρεία) αλλά πόσο περίπου;
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Πολιτης έγραψε:Καλησπέρα σε όλους, η φοίτηση στα τμήματα πλοιάρχων ειναι εσώκλειστη;
εχει πρωινές αναφορές, προσευχή, στολές, αρβυλα, γυαλισμα κ. Τλ;

Υπάρχει η επιλογή να παρακολουθείς απλώς τα μαθήματα και να μένεις εκτός σε δικό σου μέρος;

ευχαριστώ

Ούτε καν. Απλός μένεις μέσα σε κοιτώνες των 8 ατόμων (εξαρτάται πάντα τη σχολή) και λίγες έχουν εσωτερική φοίτηση.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης