ΑΕΝ - Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Kostas444
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Kostas444 »

Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, πως μπορεί κανείς να γίνει δόκιμος οικονομικός αξιωματικός εμπορικού ναυτικού; Και αν υπάρχει η δυνατότητα να δουλεύει σε στεριά μετά από συγκεκριμένη θαλάσσια υπηρεσία.
PRODEATOR
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 21
Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

Δημοσίευση από PRODEATOR »

Sakis7 έγραψε:Ξέρει κανένας πως μπορούμε να κάνουμε θαλάσσια υπηρεσία ούτος ώστε να ανεβάσουμε τα μόρια; Πρέπει να έχεις κάνει τη θητεία σου ή παίρνεις αναβολή; Τα σωστικα είναι απαραίτητα γιατί διάβασα ότι βγάζεις και φυλλάδιο χωρίς να έχεις παρακολουθήσει στη σχολή σωστικών... Και τέλος σε ποια πλοία "μετρανε" τα μόρια της θαλάσσιας υπηρεσίας, στην προκήρυξη έγραφε ολικής χωρητικότητας (οχ) (500 κόρρων ολικής χωρητικότητας κοχ). Ποια πλοία είναι αυτά; Επίσης είναι καλές οι πιθανότητες να βρεις εργασία έτσι ως ανειδικευτος; Τι αρμοδιότητες θα έχεις μέσα στο πλοίο; Αυτά προς το παρόν

Μπορείς να μπαρκάρεις σαν δόκιμος μηχανικός η καθαριστής ( για πλήρωμα μηχανής ) ή σαν ναύτης ή OS ordinary seaman για πλήρωμα καταστρώματος. Μπορείς να πας απο φερι μποτ και πάνω.. Αλλά πρέπει να βρεις εταιρία να σε πάρει σαν ανιδείκευτο, δεν είναι ακατόρθωτο. Για ναυτικό φυλλάδιο χωρίς σωστικά νομίζω παίρνεις αυτο που είναι με κόκκινο χρώμα και όχι μπλε που σημαίνει ισχύει για 1 χρόνο , μετά πρέπει να πάρεις τα σωστικά .

PRODEATOR

Kostas444 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, πως μπορεί κανείς να γίνει δόκιμος οικονομικός αξιωματικός εμπορικού ναυτικού; Και αν υπάρχει η δυνατότητα να δουλεύει σε στεριά μετά από συγκεκριμένη θαλάσσια υπηρεσία.

Εξήγησε μου το : δόκιμος οικονομικός αξιωματικός εμπορικού ναυτικού και που το διάβασες αυτό το πράγμα αν δεν το έβγαλες από το μυαλό σου.. Αν θες στεριά τι δουλεία έχεις στο εμπορικό ναυτικό;

Άβαταρ μέλους
Kostas444
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Φίλε βεβαίως και υπάρχει και δεν το έχω βγάλει από το μυαλό μου.
Ορίστε και το link http://www.psoaen.gr/index.htm

Αν γνωρίζει κάποιος ας με διαφωτίσει για τους δόκιμους οικονομικούς αξιωματικούς ΕΝ.
PRODEATOR

Kostas444 έγραψε:Φίλε βεβαίως και υπάρχει και δεν το έχω βγάλει από το μυαλό μου.

Αν γνωρίζει κάποιος ας με διαφωτίσει για τους δόκιμους οικονομικούς αξιωματικούς ΕΝ.

Α κατάλαβα τι είναι. Από εκεί πάνε οι λογιστές σε ποστάλια και κρουαζιερόπλοια Δεν ήξερα ότι λεγόταν έτσι, και δίνεις εξετάσεις νομίζω στο υπουργείο μια φορά το χρόνο για να μπείς.

Sakis7
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Sakis7 »

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα... Μια τελευταία ερώτηση : Για την εξέταση από υεανεθ πάω στο λιμεναρχείο μετά κάνω εξετάσεις σε δημόσιο νοσοκομείο και μετα βγάζω φυλλάδιο και τέλος;
Άβαταρ μέλους
Kostas444
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

PRODEATOR έγραψε:
Kostas444 έγραψε:Φίλε βεβαίως και υπάρχει και δεν το έχω βγάλει από το μυαλό μου.

Α κατάλαβα τι είναι. Από εκεί πάνε οι λογιστές σε ποστάλια και κρουαζιερόπλοια Δεν ήξερα ότι λεγόταν έτσι, και δίνεις εξετάσεις νομίζω στο υπουργείο μια φορά το χρόνο για να μπείς.

Αα μάλιστα. Άρα με εξετάσεις, αφού πρώτα βέβαια έχεις πάρει το πτυχίο από ΑΕΝ σωστά; Και κάτι τελευταίο αυτοί είναι στο καράβι συνέχεια ή μπορούν να εργαστούν και στεριά; Το ρωτάω αυτό γιατί δεν θεωρούνται ναυτικοί αυτοί. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση όπως και να χει.
PRODEATOR

Kostas444 έγραψε:Αα μάλιστα. Άρα με εξετάσεις, αφού πρώτα βέβαια έχεις πάρει το πτυχίο από ΑΕΝ σωστά; Και κάτι τελευταίο αυτοί είναι στο καράβι συνέχεια ή μπορούν να εργαστούν και στεριά; Το ρωτάω αυτό γιατί δεν θεωρούνται ναυτικοί αυτοί. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση όπως και να χει.

Από αυτά που διάβασα θέλει δίπλωμα αεν ή αναγνωρισμενη ναυτική σχολή, τουλάχιστον 8μηνη θαλάσσια υπηρεσία και ναυτικό φυλλάδιο σε ισχύ. Για να πας στεριά, προφανώς σε γραφείο ναυτιλιακής εταιρίας, πρέπει πρώτα να έχεις ταξιδέψει σε βαπόρι της εταιρίας να σε μάθουν και αν είσαι καλός σε βάζουν στο γραφείο εκτός και αν είσαι ΤΟ ΒΙΣΜΑ. Πάντως στις πιο πολλές ναυτιλιακές είναι οικογενειακή η φάση. Και παίρνει κάθε δύο έτη όχι ένα που έίπα πριν. Τωρα δεν ξέρω αν μπορέίς να κάτι άλλο με αυτο εκτος ναυτιλιακής εταιρίας στη στεριά.

Άβαταρ μέλους
Kostas444
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

PRODEATOR έγραψε:
Kostas444 έγραψε:Αα μάλιστα. Άρα με εξετάσεις, αφού πρώτα βέβαια έχεις πάρει το πτυχίο από ΑΕΝ σωστά; Και κάτι τελευταίο αυτοί είναι στο καράβι συνέχεια ή μπορούν να εργαστούν και στεριά; Το ρωτάω αυτό γιατί δεν θεωρούνται ναυτικοί αυτοί. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση όπως και να χει.

Από αυτά που διάβασα θέλει δίπλωμα αεν ή αναγνωρισμενη ναυτική σχολή, τουλάχιστον 8μηνη θαλάσσια υπηρεσία και ναυτικό φυλλάδιο σε ισχύ. Για να πας στεριά, προφανώς σε γραφείο ναυτιλιακής εταιρίας, πρέπει πρώτα να έχεις ταξιδέψει σε βαπόρι της εταιρίας να σε μάθουν και αν είσαι καλός σε βάζουν στο γραφείο εκτός και αν είσαι ΤΟ ΒΙΣΜΑ. Πάντως στις πιο πολλές ναυτιλιακές είναι οικογενειακή η φάση. Και παίρνει κάθε δύο έτη όχι ένα που έίπα πριν. Τωρα δεν ξέρω αν μπορέίς να κάτι άλλο με αυτο εκτος ναυτιλιακής εταιρίας στη στεριά.

Ναι κατάλαβα. Εντάξει θα το ψάξω και εγώ πιο πολύ. Σε ευχαριστώ πολυ
Moka
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Moka »

Καλημερα σε ολους. Διαβασα ολο το φορουμ ολες τις απορίες του καθενός εδω μέσα.

Θελω μια συμβουλή απο εσάς ωστε να δω τι ειναι καλυτερο.

Λοιπον.. Εχω τελειώσει με το στρατιωτικό μου εκανα θητεία σαν δοκιμος μετα το λυκειο αφού, στις πανελλήνιες δεν εγραψα καποιον σημαντικο βαθμό δεν με νοιάζε κιολας τοτε.

Τωρα ειμαι 20 και σκέφτομαι να μπω ΑΕΝ.

Το θεμα μου ειναι οτι ειμαι σε μια σχολη για μηχανικός αυτοκινήτων κ μηχανών ωστε να εχω μια τέχνη στο χερι μου... Μαθε τεχνη κ άστην οπως λενε..

Η λυση ειναι η να ξαναδωσω πανελλήνιες ή να παω σε ναυτικό ΕΠΑΛ δυο χρόνια ωστε να ανεβασω και το απολυτήριο μου και να μπω με προκήρυξη.. Επειδη, έχω τελειώσει γενικο με χαμηλό βαθμο.

Ειμαι πολύτεκνος και συνολικα μαζεύω 18.500 (μαζι με μπαρκο) μόρια και αν πουμε οτι παω για προφισενσι παω 19.100

Υπάρχει πιθανότητα να μπω σαν μηχανικός; η σαν πλοίαρχος;

Η θα΄ναι καλυτερα να κανα τα δυο χρόνια στο ΕΠΑΛ παράλληλα και με την σχολη που ειμαι τωρα ωστε να μπω μεσω προκυρηξης;

Οποιος μπορει ας με κατευθύνει... Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος φέτος ήταν η τελευταία χρονιά που πήραν με τη μέθοδο του απολυτηρίου.Γιατί δεν τελειώνεις τη σχολή σου και Να πας μετά να πάρεις το δίπλωμα του Γ Μηχανικού;

Θα χρειαστεί 12 μήνες μπάρκο με ΚΕΠ και θα δώσεις 7-9 (δεν ξέρω σίγουρα) μαθήματα σε κάποια ΑΕΝ.

Οπότε θα έχεις 2 διπλώματα να πορευτείς.

afoaofaitnol
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: πολλά θες
Επάγγελμα: τίποτα

Δημοσίευση από afoaofaitnol »

Γεια σας, ο καθηγητής μας στο ΕΠΑΛ είπε ότι οι ελληνικες ναυτιλιακές εταιρείες δεν δέχονται πλοιάρχους με πτυχίο από τις Αγγλικές Ακαδημίες επειδή η Αγγλία δεν ανηκει πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκέφτομαι να φοιτήσω στην Ακαδημία Warsash στο Southampton, είναι πασίγνωστη, έγκυρη. Ξέρει κανείς να ισχύει αυτό που είπε ο καθηγητής;
Moka
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Moka »

Αυτο ειναι σιγουρο με το απολυτήριο; Οτι δεν θα ξαναπάρουν; επειδη εχω, φιλους που κανουν μπαρκο και μαζεύουν μόρια για να μπουν στη σχολη με το απολυτήριο. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλα θα ηθελα απο καποιον που ξερει σιγουρα!
promniC
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από promniC »

Καλησπέρα

Σκέφτομαι και εγώ το ενδεχόμενο να μπω σε κάποια σχολή ΑΕΝ (Ασπροπύργου συγκεκριμένα).

Από ΕΠΑΛ πιστεύεται ότι έχω την δυνατότητα με 15.500 μόρια να μπω στον Ασπρόπυργο σαν μηχανικός ή έστω σαν πλοίαρχος;

Επίσης με στεναχώρησες λίγο Βασίλη που είπες ότι δεν θα ξαναπάρουν με απολυτήριο, είναι σίγουρο αυτό; Υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο; Γιατί το έψαξα λίγο στο Google και δεν βρήκα κάτι.
Άβαταρ μέλους
death4glory
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από death4glory »

15.500 ειναι πολύ λίγα μορια.. Η κριση της στεριάς τους εφερε όλους στη θάλασσα. Ακόμα και τα 18.000 που ανέφερε ο φιλος πιο πανω δεν είναι σιγουρο οτι ειναι αρκετα , για πλοιαρχος πχ ξεχασε το.. Πλεον οι σχολες εχουν γεμίσει με παιδια τα οποια εχουν απολυτηρια 18-19 +αγγλικα +μπαρκο
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης