ΑΕΝ - Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Απάντηση
Στρατός και θητεία
PRODEATOR
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 21
Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

Δημοσίευση από PRODEATOR »

kathe3 έγραψε:Γεια σας. Θα ηθελα να ρωτησω ποσες ωρες διδασκαλιας υπαρχουν την ημερα στη σχολη πλοιαρχων στον απροπυργο και ποσες απουσιες εχει τη δυνατοτητα καποιος να κανει μηνιαιος. Ευχαριστω!

Μέσο ώρων μαθημάτων την ημέρα περίπου 6.. Για κάθε εξάμηνο έχεις περιθώριο 68 απουσίες. Αν κάνεις 69 χάνεις το εξάμηνο.

Άβαταρ μέλους
DimitrisR21
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από DimitrisR21 »

Δεν με πηραν με την προκυρηξη στις αεν... Για να μπω επειδη μου ειπα οτι μπορω να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο και να παω σαν δοκιμος για ταξιδι ετσι ωστε να παρω επιπλεον μορια.. θελω να ρωτησω το εξης... εχει κανεις σας περασει την ιδια διαδικασια ή γνωριζει τι ακριβως χρειαζεται να μου τα πει ενα χερακι?; Και για την χαρτουρα που θα χρειαστει και γενικα οτιδηποτε αλλο...
PRODEATOR

Πρέπει να βγάλεις ναυτικό φυλλάδιο και να βρεις εταιρία να μπαρκάρεις σαν δόκιμος πλοίαρχος η μηχανικός για 6 μήνες περίπου η ανάλογα πόσα μόρια χρειάζεσαι(για κάθε μήνα είναι τα μόρια αλλά δεν θυμάμαι πως πάνε ακριβώς) Με μισθό βέβαια λίγο κατώτερο απο ότι αν ήσουν ήδη στη σχολή και ταξίδευες σαν πρωτοετής, αν και παίζει ρόλο ανάλογα με την εταιρία αυτό αλλα όσες περιπτώσεις ξέρω έτσι ηταν.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ :
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥΟ υποψήφιος ναυτικός προσέρχεται στην οδό ΙΙας Μεραρχίας 18,8ος όροφος στον Πειραιά και έχει στην κατοχή του τα κατωτέρω δικαιολογητικά:1) Ακτινογραφία θώρακος μόνο από ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ συνοδευόμενη υποχρεωτικά μετά της ιατρικής γνωματεύσεως. (Παραπέμπεται από το ΥΝΑ/ΔΝΕΡ Α' (Μητρώων ναυτικών) για εξέταση στην αρμόδια ΥΕΑΝΕΘ Πειραιά που βρίσκεται επί της Οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 150 (Κτήριο πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας) ή στις κατά τόπους ΥΕΑΝΕΘ των επαρχιών. Η ΥΕΑΝΕΘ Πειραιά δέχεται προς εξέταση τους υποψήφιους ναυτικούςκάθε Τρίτη και Παρασκευή από ώρα 09:00 - 10:30.2) Πρωτότυπο ή ακριβές φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού στρατολογίας τύπου Α' εις διπλούν (το ένα την ημέρα της εξέτασης και το άλλο κατά την υποβολή των δικαιολογητικών).3) Διπλότυπο είσπραξης ποσού 31,17? για την ΥΕΑΝΕΘ Πειραιά ή 41,17? για τις ΥΕΑΝΕΘ των επαρχιών, το οποίο κατατίθεται στον ΚΑΕ 3741 ή παράβολο δημοσίου από την ΔΟΥ. (κατατίθεται πρωτότυπο την ημέρατης αίτησης στην Υπηρεσία μας).4) Ακριβές φωτοαντίγραφο ταυτότητας εις διπλούν (μία για την Ημέρα της ΥΕΑΝΕΘ και μία με την κατάθεση των δικαιολογητικών). Εν συνεχεία μόλις προσκομισθεί η γνωμάτευση από την ΥΕΑΝΕΘ εντός μιας εβδομάδας το αργότερο στην Υπηρεσία μας και κριθεί ότι είναι ικανός για το ναυτικό επάγγελμα, τότε ζητείται από την Υπηρεσία μας το Ποινικό Μητρώο (ο κάθε ναυτικός να επικοινωνεί με την Υπηρεσία μας προκειμένου διαπιστώσει αν έχει έρθει το Ποινικό Μητρώο). Όταν έρθουν στην Υπηρεσία μας τα ανωτέρω δικαιολογητικά (ποινικό μητρώο - ιατρική γνωμάτευση), τότε ο κάθε ενδιαφερόμενος:5) Υποβάλλει αίτηση κανονικά συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την οποία υπογράφει ενώπιον της Υπηρεσίας μας, εκτός και αν είναι ήδη υπογεγραμμένη και έχει σφραγίδα για το γνήσιο της Υπογραφής από αρμόδια υπηρεσία. (Σε περίπτωση που υποβληθεί η αίτηση από διαφορετικό πρόσωπο θα πρέπει να συνοδεύεται και από εξουσιοδότηση). Επίσης, θα επισυνάπτονται τα κατωτέρω δικαιολογητικά:6) Πρωτότυπο ή ακριβές φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού Γέννησης με καθαρά γραμμένο το μητρώο αρρένων για τους άνδρες καθώς επίσης και ακριβές φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης (μόνο για τις γυναίκες).7) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Απολυτηρίου Γυμνασίου ή Δημοτικού.8) Ακριβές Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας9) Τρεις (03) πρόσφατες όμοιες φωτογραφίες όχι από αυτόματο μηχάνημα (διαστάσεων 3,5Χ4,5cm). Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ναυτικός δεν έχει κλείσει τα 18 χρόνια ημερολογιακά απαιτείται έγγραφη συγκατάθεση των γονέων με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους. Δικαίωμα απόκτησης για Ν. Φ. έχουν όσοι ημερολογιακά έκλεισαν τα 16 χρόνια. Επίσης, οι μαθητές Ναυτικού Λυκείου όταν κλείσουν ημερολογιακά τα 15 έτη και αφού προσκομίσουν σχετική βεβαίωση ναυτικής κατεύθυνσης από το Ναυτικό Λύκειο. Κατά την πρώτη μέρα της παρουσιάσεως στο ΥΝΑ/ΔΝΕΡ Α' (Μητρώων Ναυτικών) ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει απαραιτήτως να έχει στην κατοχή του τα δικαιολογητικά (1), (2) και (3). Αφού κατατεθούν τα ανωτέρω δικαιολογητικά (4) έως (7), χορηγείται από την Υπηρεσία μας παραπεμπτικό σημείωμα για να εγγραφεί ο υποψήφιος ναυτικός στη Σχολή Σωστικών - Πυροσβεστικών μέσων (Ασπροπύργου ή Μακεδονίας) ώστε να φοιτήσει στο Βασικό Κύκλο σπουδών. Εν συνεχεία, προσκομίζει βεβαίωση αποφοίτησης από τη Σχολή Σωστικών Μέσων στην Υπηρεσία μας και αφού καταβάλλει την αξία του ναυτικού Φυλλαδίου (22?), το παραλαμβάνει εντός τριών (03) εργάσιμων ημερών. Κατάθεση δικαιολογητικών 08:30 - 13:30 από Δευτέρα - Παρασκευή.
Άβαταρ μέλους
DimitrisR21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Αυτα τα χαρτια τα εχω κανει ηδη για την φετινη προκυρηξη και γιατρους περασα και ακτινογραφιες τα παντα... Δευτερον, εγω ειμαι απο θεσσαλονικη πρεπει αναγκαστηκα μονο στον πειραια να παω?; Δεν γινεται εδω ;
PRODEATOR

Και όπως κατάλαβες αφού πας στα μητρώα, στη 2ας μεραρχίας στον Πειραια, και καταθέσεις τα δικαιλογητικά και είναι όλα οκ σε στέλνουν μηχανιώνα ή ασπρόπυργο για να περάσεις σωστικά τον βασικό κύκλο και μόλις πάρεις το πιστοποιητικό το πας πάλι στα μητρώα και μετά απο 5 6 μέρες παραλαμβάνεις το ναυτικό σου φυλλαδιο..

Όταν πέρναγα αυτές τις διαδικασίες και έτρεχα για όλη τη χαρτούρα πρώτο εξάμηνο στη σχολή νόμιζα ότι δεν θα τα καταφέρω ποτέ γιατί μου έμοιαζαν ατελείωτα , ειδικά αν είσαι απο επαρχία και πρέπει καθε τοσο να τραβιέσαι Αθήνα Εικόνα Θέλει υπομονή...

PRODEATOR

DimitrisR21 έγραψε:Αυτα τα χαρτια τα εχω κανει ηδη για την φετινη προκυρηξη και γιατρους περασα και ακτινογραφιες τα παντα... Δευτερον, εγω ειμαι απο θεσσαλονικη πρεπει αναγκαστηκα μονο στον πειραια να παω?; Δεν γινεται εδω ;

Σωστικά μπορείς να πας στη Μηχανιώνα. Για τα χαρτιά αυτά μόνο στα μητρώα στης 2ας μεραρχίας. Τι εννοείς τα έχεις κάνει αυτα τα χαρτια; Έχεις ναυτικό φυλλάδιο; Αν τα έκανες για την προκύρηξη μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ακτινογραφία θώρακα και τις γνωματέυσεις ιατρών για να εκδόσεις ναυτικό φυλλάδιο

Άβαταρ μέλους
DimitrisR21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εσυ τελικα τα καταφερες?;
PRODEATOR

DimitrisR21 έγραψε:Εσυ τελικα τα καταφερες?;

Αν σκεφτείς οτι φέτος ξεκινάω 4ο έτος μπορείς να πεις οτι τα κατάφερα κάπως. Πάντως Α' εξάμηνο είχε αρκετό τρέξιμο για χαρτούρα και έχει πάλι αφού τελειώσεις τη σχολή και τρέχεις μετά ΚΕΣΕΝ για το δίπλωμα. Βασικά άπαξ και ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα όπως τα έχουν κάνει σήμερα, που καθε τι θέλει ανανέωση , θα ανταγωιζεσαι το Βέγγο..

Άβαταρ μέλους
DimitrisR21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Χαχαχα... Οκ ευχαριστω παντως για ολα !!
PRODEATOR

DimitrisR21 έγραψε:Χαχαχα... Οκ ευχαριστω παντως για ολα !!

Πως τα βλέπεις είσαι ψημένος η θα μείνεις στεριανος ;

Raizo

Δημοσίευση από Raizo »

Γεια σας!

Είμαι πρωτοετής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και πέρασα στην Ύδρα. Θέλω να περάσω στον Ασπρόπυργο αλλά ο πατέρας μου λέει ότι έχει πολλά παιδιά, θα χρειαστώ φροντιστήριο και πολλά αλλά. Ρώτησα και έναν κύριο της σχόλης και μου είπε πως στην Ύδρα θα ρωτάω τις Απορίες σχετικά με τα μαθήματα και πως είναι κλίμα οικογενειακό. Η ερώτηση μου είναι αν η σχολή Ασπροπύργου είναι μια φυσιολογική σχολή και αξίζει να πάω. Αν είναι να σπάσω τα νεύρα μου και ξανά φροντιστήριο τότε να μην φύγω!

PRODEATOR

Raizo έγραψε:Γεια σας!

Είμαι πρωτοετής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και πέρασα στην Ύδρα. Θέλω να περάσω στον Ασπρόπυργο αλλά ο πατέρας μου λέει ότι έχει πολλά παιδιά, θα χρειαστώ φροντιστήριο και πολλά αλλά. Ρώτησα και έναν κύριο της σχόλης και μου είπε πως στην Ύδρα θα ρωτάω τις Απορίες σχετικά με τα μαθήματα και πως είναι κλίμα οικογενειακό. Η ερώτηση μου είναι αν η σχολή Ασπροπύργου είναι μια φυσιολογική σχολή και αξίζει να πάω. Αν είναι να σπάσω τα νεύρα μου και ξανά φροντιστήριο τότε να μην φύγω!

Καλά πληροφορημένος φαίνεται ο πατέρας σου. Επειδή είναι πολλά άτομα ασπρόπυργο είναι υψηλότερα τα στάνταρ των μαθημάτων και δεν αναπτύσεις προσωπικές σχέσεις με τον καθηγητή σε σχέση με μικρότερες σχολές δεν σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρεις η θα χρειαστέίς ντε και καλά φροντηστήριο , απο σένα εξαρτάται αυτό, και πως εκλαμβάνεσ αι τις σπουδές σου. παντως το σίγουρο είναι ότι ασπρόπυργο θα ρίξεις περισσότερο διάβασμα από ότι αν ήσουν σε άλλη σχολή. Δεν θέλω να σε επηρρεάσω πάντως και για το οικογενειακό κλίμα ισχύει σε μικρές σχολές που δεν ισχύει ασπρόπυργο. Απλά σκέψου μόνο ότι ο ασπρόπυργος έχει πολλά άτομα και όταν γίνονται οι μεταγραφές πληθαίνουν ακόμα περισσότερο. Αλλά απο την άλλη αν έίσαι αθηναίος είσαι δίπλα στο σπίτι σου. Ότι προτιμάς.

Άβαταρ μέλους
Kostas444
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Kostas444 »

Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι 22 και μεχρι τον ιανουάριο θα έχω τελειώσει με το πτυχίο μου κατά πάσα πιθανότητα. Σαν πρωταρχικό στόχο έχω να ξανα δώσω πανελλήνιες για κάποια στρατιωτική σχολή αλλά με ενδιαφέρει και η ΑΕΝ. Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζει κάποιος ΑΕΝ πλην τον πανελληνίων πως μπορώ να μπω; Το πτυχίο μου θα μετράει μαζί με το απολυτήριο λυκείου μου αν θα μπορούσα να μπω με κατατακτήριες;
mattypocket
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από mattypocket »

Μπορεις με απολυτηριο λυκειου αλλα να ξερεις οι βασεις ειναι πολυ υψηλες εκει ενω με πανελληνιες μπαινεις πολυ ευκολα. Το πτυχιο απο την σχολη σου δεν μετραει για την εισαγωγη μονο αν εχεις καποιο πτυχιο αγγλικων που σου δινει 2000/2500 μορια αναλογα αν εχεις lower/proficiency.
Άβαταρ μέλους
Kostas444
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Kostas444 »

Μάλιστα κατάλαβα. Γνωρίζεις μήπως που μπορείς να την δηλώσεις με βάση το απολυτήριο λυκείου; Πρέπει να επικοινωνήσω με κάποιο κέντρο;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες