Mad max έγραψε:Μπορει καποιος να μου απαντησει ποιον τυπο πλοιου να διαλεξω για δοκιμος πλοιαρχος; Γενικα ποιος ειναι ο καλυτερος τυπος πλοιου για εναν πλοιαρχο;Επισης μπορει καποιος γνωστης να μου πει ποιες ειναι οι καλυτερες ναυτιλιακες εταιριες που δινουν και επιπλεον δικαιωματα στους πλοιαρχους (αδειες εξοδους κλπ) ; Και κατι τελευταιο... Μπορει καποιος αποφοιτος της σχολης ασπροπυργου να μου πει εαν ειναι σχετικα ευκολες οι εξεταστικες (χωρις τρελο αλλα σωστο διαβασμα παντα) και γενικα εαν ειναι καλη ως σχολη διοτι καπου διαβασα οτι η συγκεκριμενη ειναι χαλια (δε γινεται να παω αλλου εκτος απο ασπροπυργο... Ειναι η μονη μου επιλογη γιαυτο προσεξτε τι θα πειτε...lol)
Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα εαν μου απαντουσατε και στα τρια αυτα ζητηματα που εθεσα οσο το δυνατον πιο γρηγορα γιατι πλησιαζουν και οι γ... Πανελληνιες!
Ευχαριστω εκ των προτερων και μπραβο στα ατομα τα οποια γεμιζουν με αισιοδοξια τα νεα παιδια οπως εμενα να ακολουθησουμε το επαγγελμα του ναυτικου μεσα απο τις πολυ χρησιμες πληροφοριες που παραθετουν καθημερινα!
Μεγα το της θαλασσης κρατος...
Η απάντηση, θα αφορά δύο σκέλη. Το τι ισχύει, και έπειτα την προσωπική μου άποψη.
Ως προς το τι ισχύει, οι πιο παραδοσιακά καλές σχολές Πλοιάρχων, είναι η Σύρου, η Ιονίων Νήσων, και η Οινουσσών, αυτές, ειναι απο κάθε άποψη οι πιο ολοκληρωμένες αλλά και πιο φημισμένες μέχρι τώρα. Οι υπόλοιπες, λίγο ή πολύ, υστερούν σε κάποια πράγματα, με αποκορύφωμα τον Ασπρόπυργο, που υστερεί στα πάντα στο εσωτερικό της σχολής.
Πάμε και στην προσωπική μου άποψη:
δεν Θα σε κάνει η σχολή καπετάνιο, είτε στις Οινούσσες πας, είτε στην "μεγάλη του γένους σχολή" - (Ασπρόπυργο). Καπετάνιος, αλλά και ναυτοσύνη, όπως και αν κάνεις για αυτήν την δουλειά, θα το μάθεις με το πέρας και των 2 εκπαιδευτικών σου. Στο 1ο εκπαιδευτικό θα πέσεις στα μαλακά, στο 2ο θα σου ζητηθούν απαιτήσεις. Οπότε σε όποια σχολή κι αν πας, όλη η ιστορία είναι μέσα στο καράβι.
Με σωστό διάβασμα, βγαίνει χωρις τρελό κόπο η Πλοιάρχων. Φυσικά και θα διαβάσεις αρκετές ώρες, αλλά δεν απαιτεί κάνα τρελό υπόβαθρο απο φυσικομαθηματικά. Αν είσαι ενας μέτριος προς καλός μαθητής στο ΓΕΛ, και τα έχεις και φρέσκα στο μυαλό σου, την βγάζεις σχεδόν τρένο.
Όσον αφορά τον καταλληλότερο τύπο πλοίου που αναφέρεις γις τους πλοιάρχους είναι λίγο πιο απλά τα πράγματα σε σχέση με τους μηχανικούς. Η απάντηση μου, είναι ότι ξεκινάς απο την ποντοπόρο σε αεράδικα ή γκαζάδικα ή φορτηγά ή κοντεϊνεράδικα, κάθεσαι τουλάχιστον μέχρι γραμματικός, και μετά έρχεσαι στα ποσταλια να θες να είσαι πιο κοντά, όπου θα σου φανούν της πλάκας τα ποστάλια, και το μόνο που θα χρειαστεί να μάθεις θα είναι το μανιούβερινγκ (ελιγμοί).(Οι μηχανικοί είναι κάπως δυσκολότερο να προσαρμοστούν, ειναί πολλές οι τεχνολογίες που πρέπει να μάθουν εαν πάνε απο δίχρονη σε 4-χρονή ή τούμπαλιν).