Απαλλαγή από τη θητεία

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Dimitris_verlis
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 21, 2018 1:25 am
Επικοινωνία:

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Dimitris_verlis »

Καλησπέρα σε όλους, σε 5 μήνες περιπου κλείνω τα 18 έτη είμαι 6/1/2001, γνωρίζω πως θα μου έρθει χαρτί ώστε να παρουσιαστώ αρχές 2019, φυσικά θα πάρω αναβολή λόγο σπουδών βέβαια, το θέμα μου είναι το εξής, εκτός το ότι δεν γουστάρω να έχω κάποιον να μου δίνει εντολές για το τι θα κάνω κτλ έχω πρόβλημα με κλειστούς χώρους και όταν βρίσκομαι παγιδευμένος σε κάποιο μέρος για πάντα, αν εγώ κάθε μέρα δεν πάω την μισή Αθήνα νιώθω ολόκληρος να καίγομαι και πέφτω σε κατάθλιψη, δεν μπορώ να είμαι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο ή ένα μέρος συγκεκριμένο.

Είχα πάει κατασκήνωση όταν ήμουν 11 ετών και ένιωθα πως θα πεθάνω, είχα φρικαρει και πραγματικά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα απολύτως, ήταν τραγωδία για εμένα πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κατασκήνωση, για να καταλάβετε τι εννοώ, ξυπνάω το πρωί 9-10, και τρέχοντας ετοιμάζομαι να φύγω από το σπίτι γιατί απλά δεν αντέχω μέσα είτε είναι χειμωνα είτε καλοκαίρι το ίδιο πρόβλημα έχω.

Πέρνω λεωφορείο για Πειραιά, από εκεί θα πάρω ηλεκτρικό, θα αλλάξω με τραμ, θα ανέβω Γλυφάδα θα περπατήσω 5-10 χιλιόμετρα με την ησυχία μου, κάποια στιγμή θα κανονίσω με κάποιο άτομο να βγω και μετά μπορεί από Γλυφάδα να βρεθώ Βριλήσσια, Περιστέρι η η ακομη και Νέο Κουβαρά (Κερατέα) δεν ξέρω αν θα αντέξω το 9 μηνο στον στρατό, δεν είμαι άνθρωπος που θα του πεις μείνει εκεί και θα μείνει.

Όσο για την ομοφυλοφιλία τι παίζει εκεί; Θα έχω κάνα θέμα να με δουλεύουν κτλ για αυτό που είμαι; Φοβάμαι μόνο στην σκέψη πως σε 3 χρόνια θα βρίσκομαι σε στρατόπεδο, μόνο και μόνο που πάει ο νους μου στο ότι θα πιάσω όπλο στο χερι μου νιώθω δολοφονος, θα εκτιμούσα κάθε απάντηση και βοήθεια σας παιδια, ευχαριστω για την κατανόηση και ζητώ συγγνώμη για το άθλιο συντακτικό μου!
Thanos88
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 12, 2019 9:35 pm
Επικοινωνία:

Προβλήματα υγείας και κατάταξη

Δημοσίευση από Thanos88 »

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Θα ήθελα την βοήθεια σας για να ξεκαθαρίσω ένα πρόβλημα που με απασχολη. Έχω πάρει 2 ετήσιες αναβολές για ψυχολογικά και μάλλον πάω για τρίτη. Σε περίπτωση που αποφασίσω απαλλαγη πρέπει να το ζητήσω ή ζητάω πάλι αναβολη για 1 χρόνο από το Ρουφ. Και αυτόματα με δεινουν απαλλαγη; Ευχαριστω
Noname92
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Δευ Φεβ 11, 2019 1:43 am
Επικοινωνία:

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Noname92 »

Καλημέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, η αναβολή μου λήγει τέλους του τρέχοντος έτους αλλά δεν με συμφέρει να παρουσιαστώ διότι και χρόνο από τη ζωή μου χάνω αλλά και 8000?/μήνα λόγω ναυτικού επαγγέλματος... Δεν είναι ούτε θέμα ιδεολογίας ούτε μπουρδες... Καθαρά οικονομικό... Αν θα πάω στρατό θα χάσω αρκετά χρήματα... Για αυτό τον λόγο θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει να μου προτείνει κάποιος κάποια λύση για απαλλαγή από τον στρατό ή αναβολή... Η ηλικία μου είναι 26 στα 27... οποτε έχω αρκετά χρόνια μέχρι τα 33 και την ε ξαγορα... Ξέρω για το Ι5 ψυχολογικό αλλά θεωρώ ότι είναι ταλαιπωρία άσε που δεν το έχω και με τα θέατρα... Το θέμα την ανυποταξίας θα έχω θέμα με την ανανέωση του διαβατηρίου μου όταν λήξει... Αν είναι ανυπότακτος μαυρίζει το ποι νικο σου μητρώο; ήήοχι επειδή θεωρείται πλειμελημα; Όσο αφορά το πρόστιμο των 6000 τι γίνεται όταν το πληρώσεις τελικά...

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 20, 2018 2:55 pm
Επικοινωνία:

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Jay27 »

Θέλω να ρωτήσω αν με απαλλαγή από την στράτευση, παίρνεις απολυτήριο στρατού. Και αν ναι τι αναφέρει μέσα. Επίσης τι ζητάνε συνήθως οι εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα. Ζητάνε πιστοποιητικό τύπου Α ή απολυτήριο. Η απαλλαγή φαίνεται μόνο στο πιστοποιητικό τύπου Α ή και στο απολυτήριο. Ευχαριστώ.
Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 20, 2018 2:55 pm
Επικοινωνία:

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Jay27 »

Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει επανεξέταση μετά την απαλλαγή ύστερα από 2 χρόνια μέχρι και την συμπλήρωση του 45ου έτους. Αν υπάρχουν άτομα που έχουν επανεξετάστει να καταθέσουν τις απόψεις και εμπειρίες τους. Ευχαριστώ πολύ. Εικόνα
student

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από student »

Είμαι γιος θανόντος πατέρα και ο μεγαλύτερος γιος από 3 παιδιά. Μου επιτρέπεται Απαλλαγη;
Απλος πολιτης

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Απλος πολιτης »

Η μοναδικη περιπτωση που θα ξανακαλεσει ο στρατος ειναι μονο σε περιπτωση επιστρατευσης. Το γραφει στο προσωρινο απολυτηριο που πηρα μεσω στρατοπεδου και πηρα απαλλαγη στρατευσης γραφει σε περιπτωση προσκλησης οφειλει να παρουσιαστει στην μοναδα που θα καθοριζεται απο την διαταγη προσκλησης και απο οτι μου ειπαν ειναι μονο σε περιπτωσεις επιστρατευσης σε συννενοηση με το γεεθα και αφου πρωτα επανεξεταστει καποιος και αν δεν ειναι καλα θα τον απαλλαξουν και παλι αυτο μου ειπαν απο την στρατολογια. Οσο για το προσωρινο που γραφει το γραφει γιατι καποιος που πηρε απαλλαγη στρατευσης μπορει να ζητησει επανεξεταση σωματικης ικανοτητας με αιτηση του. Μου το ειπαν πριν τεσσερις μηνες
Απλος πολιτης

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Απλος πολιτης »

Οσον αφορα την αυτεπαγγελτη επανεξεταση σωματικης ικανοτητας ειχαν καλεσει πριν 15 χρονια καποιους επειδη εδωσαν πλαστα πιστοποιητικα υγειας και πηραν απολυτηριο ι5 αυτο το πραγμα που γραφω το ειδα στο ιντερνετ που το υπουργειο αμυνας ειχε κανει ερευνα για τα πλαστα πιστοποιητικα υγειας που δωσαν καποιοι για να απαλλαγουν απο τον στρατο. Με λιγα λογια οποιος δεν εχει δωσει πλαστα ιατρικα εγγραφα για να απαλλαγει απο τον στρατο δεν τον ξανακαλουν για επανεξεταση.
Απλός πολιτης

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Απλός πολιτης »

Όταν είναι κάποιος ανυπότακτος δεν μπορεί να εκδοσει κάρτα ανεργίας δεν μπορεί να βγάλει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν μπορει να διοριστεί στο δημόσιο. Επίσης τρώει πρόστιμο από την εφορία κάποιος που είναι ανυπότακτος το οποίο είναι 6.000 ευρώ επίσης τον κυνηγάει και η αστυνομία κάποιον που είναι ανυπότακτος. Το πρόστιμο των 6.000 ευρώ τοκιζεται 2 τα εκατό κάθε μήνα. Η πληρωμή του προστίμου των 6.000 ευρώ δεν απαλλάσσεσαι από την στρατιωτική θητεία δηλαδή και το πληρώνεις και πας στρατό. Επίσης δεν εκδίδεται διαβατήριο όταν είναι κάποιος ανυποτακτος. Για τις χώρες Σένγκεν δεν χρειάζεται διαβατήριο. Δεν ανανεώνεται επίσης διαβατήριο όταν είναι κάποιος ανυπότακτος.
Καλησπέρα!

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Καλησπέρα! »

Πέρασα σημερα απο επιτροπή απαλλαγών το μονο που με ρώτησε ειναι αν θέλω να παω φαντάρος τωρα και ειπα οχι.. Μετα μου λεει να πας στο καλο...

Η απάντηση μου ειπανε θα ερθει στο σπίτι.

Ξέρετε ποσες μερες κάνει να ερθει?

Υπαρχει περίπτωση να παω φανταρος?

ΙΩΑΝΝΗΣ

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΗΣ »

Καλησπερα

σημερα ελαβα e-mail με την ημερομηνια παρουσιασης μου στο στρατο.

εχω χαρτι απο νοσοκομειο για απαλαγη μου τι πρεπει να κανω;

ευχαριστω

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Δημοσιεύσεις: 1857
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 11, 2011 3:04 am
Επικοινωνία:

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Terminator »

Στο στρατιωτικό γραφείο που εντάσσεσαι θα πας και θα σε εξυπηρετήσουν αμέσως (βασικά μιλα μέσω τηλεφώνου γιατί δεν ξέρω τι παίζει με κορωνοϊο)
ΙΩΑΝΝΗΣ

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΗΣ »

Καλησπερα

μiλησα με το φρουραρχειο στο τηλεφωνο και μου ειπαν οτι πρεπει να περασω απο μια επιτροπη που απαρτιζετε απο ενα ατομο απο τον δημο μου και απο ενα ατομο απο το αστυνομικο τμημα της περιοχησ μου 5 ημερες πριν απο την ημερα που πρεπει να παρουσιαστω. ισχυει αυτο ;
Nasos

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Nasos »

Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι παχύσαρκος με ΔΜΣ άνω του 40 (συγκεκριμένα 160kg και 1.90cm ). Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για την απαλλαγή; Αν τυχόν δικαιούμαι!

Spiros11
Πολίτης
Πολίτης
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Σεπ 08, 2020 6:17 pm
Επικοινωνία:

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Spiros11 »

Αν πάρεις απαλλαγη και καταλάβεις ότι έκανες βλακεια υπάρχει μια περίπτωση να ξανά μπεις;
Stam
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες