Γένια και μουστάκια στο στρατό
Επειδή αυτό το θέμα δν αναφέρεται μόνο για το ξύρισμα και τα μούσια στον στρατό, αλλά και σε άλλα σώματα ασφαλείας, θέλω να πω πως σήμερα είδα οχι έναν, οχι 2 αλλα τουλάχιστον 5-6 άντρες της Ο. Π. Κ. Ε με περιποιημένα μούσια. Για τους άνδρες των Μ. Α. Τ και της ΔΙ. ΑΣ δεν ίσχυε το ίδιο πράγμα. Ήταν όλοι ξυρισμένοι και κουρεμένοι. Ολα αυτά σε ποδοσφαιρικό αγώνα
- aris 1943
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: Πολεμικες Τεχνες
Το περιποιημενο μουσι δεν ειναι κακο απορω γιατι δεν αφηνουν και τουςφανταρους να εχουν π. Χ οι ΟΥΚαδες επιτρεπεται να εχουν
δε με σέβεσαι τότε θα με φοβάσαι
Στο Ναυτικό επιτρέπεται για να περιορίζεται η κατανάλωση νερού στα πλοία του Στόλου.
- aris 1943
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: Πολεμικες Τεχνες
Α δεν το ξερα καλα εκανες και το ανεφερες για το ειχα και αποριαNassos έγραψε:Στο Ναυτικό επιτρέπεται για να περιορίζεται η κατανάλωση νερού στα πλοία του Στόλου.
δε με σέβεσαι τότε θα με φοβάσαι
lionslaw έγραψε:Επειδή αυτό το θέμα δν αναφέρεται μόνο για το ξύρισμα και τα μούσια στον στρατό, αλλά και σε άλλα σώματα ασφαλείας, θέλω να πω πως σήμερα είδα οχι έναν, οχι 2 αλλα τουλάχιστον 5-6 άντρες της Ο. Π. Κ. Ε με περιποιημένα μούσια. Για τους άνδρες των Μ. Α. Τ και της ΔΙ. ΑΣ δεν ίσχυε το ίδιο πράγμα. Ήταν όλοι ξυρισμένοι και κουρεμένοι. Ολα αυτά σε ποδοσφαιρικό αγώνα
Δε ξερω τι ισχυει για ΟΠΚΕ κτλ, αλλα πολλες φορες εχω δει ΜΑΤατζηδες με φαβοριτα αλα Σφακιανακης... Δε ξερω ηταν αυτοι περιπτωσαρες η γενικα στην αστυνομια υπαρχει ανοχη σε θεματα εμφανισης, μεγαλυτερη απο τις ενοπλες δυναμεις.
Στα Σώματα Ασφαλείας υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή σε γενικές γραμμές αλλά και πάλι αυτό εξαρτάται από την Υπηρεσία, τις Αρμοδιότητες και φυσικά τον Διοικητή ή τον Προϊστάμενο.
Greek_Army έγραψε:Nicommando έγραψε:Μπαίνω Ειδικές δυνάμεις, μπορεί να με καψωνέψουν αν έχω μουστάκι; Να μου σπάσουν τ' αρχίδια ή να το τολμήσω να παρουσιαστώ έτσι;
βασικά θα έχεις ένα τεράστιο μειονέκτημα, ειδικά στην αρχή οι παλιοί και κυρίως οι ανώτεροι δεν θυμούνται ονόματα, οπότε θα σου λένε έλα εσύ με το μουστάκι εδώ.
Κάνε τα πάντα για να περνάς απαρατήρητος, τώρα με το μουστάκι θα κάνεις μπαμ! Ρώτα και εμάς που φορούσαμε γυαλιά μυωπίας τι τραβήξαμε
πες το ψεμματα... Ουτε να τα θυμαμαι.
DaMon έγραψε:lionslaw έγραψε:Επειδή αυτό το θέμα δν αναφέρεται μόνο για το ξύρισμα και τα μούσια στον στρατό, αλλά και σε άλλα σώματα ασφαλείας, θέλω να πω πως σήμερα είδα οχι έναν, οχι 2 αλλα τουλάχιστον 5-6 άντρες της Ο. Π. Κ. Ε με περιποιημένα μούσια. Για τους άνδρες των Μ. Α. Τ και της ΔΙ. ΑΣ δεν ίσχυε το ίδιο πράγμα. Ήταν όλοι ξυρισμένοι και κουρεμένοι. Ολα αυτά σε ποδοσφαιρικό αγώνα
Δε ξερω τι ισχυει για ΟΠΚΕ κτλ, αλλα πολλες φορες εχω δει ΜΑΤατζηδες με φαβοριτα αλα Σφακιανακης... Δε ξερω ηταν αυτοι περιπτωσαρες η γενικα στην αστυνομια υπαρχει ανοχη σε θεματα εμφανισης, μεγαλυτερη απο τις ενοπλες δυναμεις.
Υπήρχε και ένας ΜΑΤατζης με φαβορίτες Σφακιανάκη όπως λες
Καλησπέρα!
Παρουσιάζομαι σε ένα μήνα, και εφόσον σαν πολίτης έχω μούσια, σκεφτόμουν αντί να τα ξυρίσω όλα να αφήσω μόνο το μουστάκι. Ωστόσο μου είπαν (και διάβασα και εδώ) ότι εφόσον παρουσιαστείς με μουστάκι, πρέπει υποχρεωτικά να το κρατήσεις για όλη τη θητεία σου. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Αν ναί, μπορώ παρουσιαστώ χωρίς μουστάκι, αλλά να το αφήσω κατά τη διάρκεια της θητείας;
Ευχαριστώ!
Παρουσιάζομαι σε ένα μήνα, και εφόσον σαν πολίτης έχω μούσια, σκεφτόμουν αντί να τα ξυρίσω όλα να αφήσω μόνο το μουστάκι. Ωστόσο μου είπαν (και διάβασα και εδώ) ότι εφόσον παρουσιαστείς με μουστάκι, πρέπει υποχρεωτικά να το κρατήσεις για όλη τη θητεία σου. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Αν ναί, μπορώ παρουσιαστώ χωρίς μουστάκι, αλλά να το αφήσω κατά τη διάρκεια της θητείας;
Ευχαριστώ!
mustakioforos έγραψε:Καλησπέρα!
Ευχαριστώ!
Αυτό που λες τηρούνταν, άρα και ίσχυε παλαιότερα.
Πλέον μπορείς να αφήσεις μουστάκι και να το ξυρίσεις όποτε εσύ επιθυμείς.
Φυσικά ΑΝ πέσεις σε στελέχη και κυρίως αξιωματικούς που τηρούν κατά γράμμα (πράγμα δύσκολο πλέον) τις διαταγές τότε μπορεί και να αναγκαστείς να το κρατήσεις καθ'όλη την διάρκεια της θητείας σου.
Καλησπέρα κι από εμένα,
Ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει «μουστάκι. » Ίσως ακούγεται... Χαζό αλλά, δεν είναι όλα ίδια! Για παράδειγμα, υπάρχουν περιορισμοί στο μήκος; Το φάρδος ποιο πρέπει να είναι, μπορούμε να το αφήσουμε λίγο και μέχρι το πλάι των χειλιών;
Ευχαριστώ.
Ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει «μουστάκι. » Ίσως ακούγεται... Χαζό αλλά, δεν είναι όλα ίδια! Για παράδειγμα, υπάρχουν περιορισμοί στο μήκος; Το φάρδος ποιο πρέπει να είναι, μπορούμε να το αφήσουμε λίγο και μέχρι το πλάι των χειλιών;
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα σε 20 μέρες παρουσιάζουμε και έχω μούσι. Μπορώ να το αφήσω στο στρατό αν το έχω περιποιημένο;
Όχι, μόνο στο Ναυτικό επιτρέπεται. Στο ΣΞ μόνο μουστάκι.
Τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορείς να φοράς προσωπίδα (μάσκα) αερίων. Σαν το παρακάτω του Σάββα Γκέντσογλου

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες