Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Αλεξανδρος

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Αλεξανδρος »

Καλησπερα, ειμαι κατοικος του νομου Σερρων και ενδιαφερομαι να ενταχθω στην Εθνοφυλακη. Εχω λευκο απολυτηριο απο τη μοναδα που υπηρετησα (535 Μ/Κ ΤΠ, Φερες Εβρου,31η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) και ειμαι 26 ετων. Εχω μια αμφιβολια καθως ημουν Ι-3 αλλα ημουν ενοπλος. Πληρω ολες τις προυποθεσεις για να καταταγω στην Εθνοφυλακη; Επισης γνωριζει κανεις που πρεπει να απευθυνθω στις Σερρες; Δε γνωριζω που βρισκονται Τ. Ε. Στο νομο ειναι η αληθεια...
Άβαταρ μέλους
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ »

Καλησπερα σας Τι κανετε Ελπιζω να ειστε Ολοι Καλα
απο οτι καταλαβα Απο ολα οσα διαβασα Μπορω να καταταχτω Και εγω στην ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ της περιοχης μου Εφ'οσον εχω τελειωσει την Θητεια μου αλλα μπορω να πω οτι κολαω στο θεμα του πρασινου και λευκου Οι μισοι λενε Μονο αν Εχεις Λευκο ενω εχω ακουσει επισης απο πολλους οτι μπορω και εγω που εχω πρασινο να καταταχτω στην ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ...
οντας πληρης Μπερδεμενος Και μην ξεροντας τι απο τα δυο να πιστεψω Θα ηθελα την αποψη σας επ'αυτου
σας Ευχαριστω Εκ των Προτερων Και σας Ευχομαι καλο Υπολοιπο μεγαλης Τεσσαρακοστης και Καλό ΠΑΣΧΑ
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από DaMon »

Ως ΔΕΑ ημουν εκει, ειχα εναν λοχο εθνοφυλακης. Τωρα απολυθηκα αρα δεν ειμαι πια εκει.

Και σχετικα με τα απολυτηρια, μονο με λευκο μπορεις.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ »

Ιανουαριο-φεβρουαριο-μαρτιο θα τους πληρωθουμε μαζι; γιατι τοση καθυστερηση; και 'γω ξερω για 12 ευρω πλεον...3 μηνες απληρωτοι... δεν ξερω πλεον...
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ »

Μπορειτε συνοπτικα ολα μαζι τι να μας πειτε τι χρειαζεται καποιος για να γινει εθνοφυλακας;(οτι πρεπει να εισαι σε παραμεθοριο, οτι πρεπει να εχεις λευκο απολυτηριο)

Γιώργος

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλημέρα στα μέλη του φόρουμ.

Ζητάω τα φώτα σας σχετικά με το τάγμα Εθνοφυλακής: Έχω κληθεί να παρουσιαστώ στις 26/4, όμως εργασιακές κ προσωπικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να εκπληρώσω αυτή την θητεία (4 ημέρες την εβδομάδα ταξιδεύω κ εκτός, πολλές φορές κ Κυριακή), πόσο μάλλον να διατηρήσω οπλισμό του ΕΣ με ασφάλεια (αφού η έδρα μου δεν είναι σταθερή).

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Nassos »

Αυτοκτονία Εθνοφύλακα στον Έβρο

Τέλος στη ζωή του έδωσε μέσα στο σπίτι του ένας Εθνοφύλακας στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ήταν 57 ετών. Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στην τραγική απόφαση.

Onalert.gr
θανασης Σταυρου

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από θανασης Σταυρου »

Να κανω και εγω μια ερωτιση αν γνωριζει κανενας να μου απαντισει; Ειμαι εθνοφυλακας ενεργος και εκτελω ειδικες αποστολες για το στρατο, δικαιουμε να σιτιζομαι εναντι αμοιβης φυσηκα να πληρωνω το αντιτιμο, στη τοπικη λεσχη?
Άβαταρ μέλους
samloxias
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από samloxias »

Βεβαίως και θα πρέπει. Ξέρεις πόσα "έθνη" φυλάς; .
εθνοφυλαξ

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από εθνοφυλαξ »

Μάγκες να ξεκαθαρίσουμε κάτι.Εθνοφυλαξ λέγεται ο νυχτοφρουρος που κακώς λέγεται εθνοφυλαξ , αλλα και αυτον που καλούν για μετεκπαίδευση.

Με κάλεσαν για μετεκπαίδευση και ειναι να παρουσιαστω 2 φορες το μήνα για 10 φορες. το προγραμμα λέει βολές με κάποια όπλα και εκπαίδευση πανω σ αυτά .

Εμενα με καλεσαν να παρευρεθω σ την εκπαιδευση για να παρω ενα χαρτι που να λεει οτι παρακολουθησα ςκανα βολες κι μπορω να εργαστω ως εθνοφυλακας αλλιως διαγραφομουν.

όσοι δεν ήταν νυχτοφρουροι τους κάλεσαν και αυτους για μετςκπαιδευση κ στο δελτιου εισοδου λεγονται εθνοφυλακες.

Παναγιωτης

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Παναγιωτης »

Καλησπερα δεν μπορω να καταταγω σαν εθνοφυλακας γιατι υπηρετησα αεροπορια γνωριζει καποιος να μου τι μπορω να κανω
Άβαταρ μέλους
maksec
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από maksec »

Καλησπερα, ειμαι 34 εχω απολυθει το 2001, με ειχαν στειλει λευκο απολυτηριο και μου το ξανααλαξαν με γαλαζιο, μπορω να καταταγω στην εθνοφυλακη?
Σαμιος

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από Σαμιος »

Απο 45 ετων μεχρι 60
πολίτης

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από πολίτης »

Οταν η εθνοφυλακες θελουν αλλα τα στρατοπεδα δεν πραγματοποιουν τις κηριακατικες εκπαιδευσεις τοτε τι μπορει να κανει ο εθνοφυλακας για να αλλαξει αυτο; Και μιλαμε για εθνοφυλακες νησιων που εχουν οπλα στα σπιτια τους για πολλα χρονια και πολλοι δεν ξερουν καν να τα δουλεψουν... Σε αυτη την περιπτωση τι δικαίωμα εχει ενας απλος εθνοφυλακας (αν εχει) ωστε να ενεργησει για να αλλαξει αυτο
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Εθνοφύλακες - Εθνοφυλακή

Δημοσίευση από dn24 »

πολίτης έγραψε:Οταν η εθνοφυλακες θελουν αλλα τα στρατοπεδα δεν πραγματοποιουν τις κηριακατικες εκπαιδευσεις τοτε τι μπορει να κανει ο εθνοφυλακας για να αλλαξει αυτο; Και μιλαμε για εθνοφυλακες νησιων που εχουν οπλα στα σπιτια τους για πολλα χρονια και πολλοι δεν ξερουν καν να τα δουλεψουν... Σε αυτη την περιπτωση τι δικαίωμα εχει ενας απλος εθνοφυλακας (αν εχει) ωστε να ενεργησει για να αλλαξει αυτο

Φίλε μου ωραίο θέμα έπιασες. Οι εθνοφύλακες είναι στρατιώτες με όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις για το χρονικο διάστημα που υπηρετουν π. Χ ΣΚ ή νυκτοφρουρα. Την χρονική αυτη περιοδο ισχύει πληρως ο ΣΠΚ. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Πεζικού του ΓΕΣ (και όχι στη Δνση Επιστράτευσης), καθώς η τελευταία δεν έχει αρμοδιότητα.

Επίσης, διάβασε τον νόμο , για τα δικαιώματα των εθνοφυλάκων.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης