Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 2
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!
Καλησπέρα σας και μπράβο για την ενημέρωση μέσω του site!
Έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τη θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις...
1) Παρουσιάζομαι την επόμενη εβδομάδα, πεζικάριος στη Κόρινθο. Αν δηλώσω με την είσοδο στο στρατόπεδο ότι επιθυμώ ειδικές δυνάμεις, μετά από πόσες μέρες πηγαίνω; Αναγκαστικά μετά το τέλος της εκπαίδευσης;
2) Δηλώνουμε προτίμηση για το που ακριβώς θέλουμε να πάμε και αν ναι, έχει κάποια σημασία τελικά; Εσείς τι προτείνετε, οκ δεν έχω την απαίτηση για ΟΥΚ, ή αλεξιπτωτιστές! Τι αξίζει όμως;
3) Ίσως ακουστεί κάπως, αλλά οι ώρες ύπνου κατά πόσο είναι σταθερές είναι; Εννοείται ότι υπάρχουν και τα νυχτερινά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, γενικά όμως τι συνηθίζεται;
4) Με μετα8έσεις, άδειες και εξόδους, ισχύει ότι και στον υπόλοιπο στρατό ή αλλάζουν πολλά;
5) Έστω ότι δε μου αρέσει με τη καμία μετά από 10 μέρες ή με κρίνουν ακατάλληλο... Τι γίνεται μετά;
Όλα αυτά τα ρωτάω για να γνωρίζω τι παίζει και τι να περιμένω. Δε φοβάμαι, ούτε αγχώνομαι. Το μόνο που με 'πειράζει' είναι ότι αναγκαστικά θα χάσω προσωπική ζωή και οκ θα υπάρξουν και στιγμές που θα νομίζεις ότι δεν αντέχεις άλλο από τη κουραση. Αλλά κάπως έτσι δε πάει και στον υπόλοιπο στρατό;
Ο λόγος που σκέφτομαι να μπω ειδικές δυνάμεις είναι και τα ενδεχόμενα μόρια/ βιογραφικό, αλλά φυσικά και η 'πραγματική' θητεία... Μου αρέσει η εκπαίδευση και η ιδέα ότι θα είμαι αληθινά μάχιμος! Πότε άλλωστε θα δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε τόσα χρήσιμα πράγματα για επιβίωση και να μη πήξουμε από ενα σημείο και μετά στο στρατό; Πραγματικά μου αρέσει η ιδέα και δε το κάνω από ανάγκη!
Από φυσική κατάσταση δεν υστερώ, αλλά δεν είναι και στο τέλειο σημείο! Μπορώ π. Χ. Να βγάζω εβοδομαδιαία 4-5 'καλά 2ωρα στο γυμναστήριο, είμαι ανθεκτικός και έχω διάθεση να δουλέψω σκληρά. Είμαι 1,92,88 κιλά, κανονικό σώμα. Έχω την εντύπωση όμως ότι στο 1ο μήνα θα χω βελτιωθεί πολύ.
Περιμένω γνώμες/συμβουλές, όλες ευπρόσδεκτες!

Έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τη θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις...
1) Παρουσιάζομαι την επόμενη εβδομάδα, πεζικάριος στη Κόρινθο. Αν δηλώσω με την είσοδο στο στρατόπεδο ότι επιθυμώ ειδικές δυνάμεις, μετά από πόσες μέρες πηγαίνω; Αναγκαστικά μετά το τέλος της εκπαίδευσης;
2) Δηλώνουμε προτίμηση για το που ακριβώς θέλουμε να πάμε και αν ναι, έχει κάποια σημασία τελικά; Εσείς τι προτείνετε, οκ δεν έχω την απαίτηση για ΟΥΚ, ή αλεξιπτωτιστές! Τι αξίζει όμως;
3) Ίσως ακουστεί κάπως, αλλά οι ώρες ύπνου κατά πόσο είναι σταθερές είναι; Εννοείται ότι υπάρχουν και τα νυχτερινά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, γενικά όμως τι συνηθίζεται;
4) Με μετα8έσεις, άδειες και εξόδους, ισχύει ότι και στον υπόλοιπο στρατό ή αλλάζουν πολλά;
5) Έστω ότι δε μου αρέσει με τη καμία μετά από 10 μέρες ή με κρίνουν ακατάλληλο... Τι γίνεται μετά;
Όλα αυτά τα ρωτάω για να γνωρίζω τι παίζει και τι να περιμένω. Δε φοβάμαι, ούτε αγχώνομαι. Το μόνο που με 'πειράζει' είναι ότι αναγκαστικά θα χάσω προσωπική ζωή και οκ θα υπάρξουν και στιγμές που θα νομίζεις ότι δεν αντέχεις άλλο από τη κουραση. Αλλά κάπως έτσι δε πάει και στον υπόλοιπο στρατό;
Ο λόγος που σκέφτομαι να μπω ειδικές δυνάμεις είναι και τα ενδεχόμενα μόρια/ βιογραφικό, αλλά φυσικά και η 'πραγματική' θητεία... Μου αρέσει η εκπαίδευση και η ιδέα ότι θα είμαι αληθινά μάχιμος! Πότε άλλωστε θα δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε τόσα χρήσιμα πράγματα για επιβίωση και να μη πήξουμε από ενα σημείο και μετά στο στρατό; Πραγματικά μου αρέσει η ιδέα και δε το κάνω από ανάγκη!
Από φυσική κατάσταση δεν υστερώ, αλλά δεν είναι και στο τέλειο σημείο! Μπορώ π. Χ. Να βγάζω εβοδομαδιαία 4-5 'καλά 2ωρα στο γυμναστήριο, είμαι ανθεκτικός και έχω διάθεση να δουλέψω σκληρά. Είμαι 1,92,88 κιλά, κανονικό σώμα. Έχω την εντύπωση όμως ότι στο 1ο μήνα θα χω βελτιωθεί πολύ.
Περιμένω γνώμες/συμβουλές, όλες ευπρόσδεκτες!

Κύριοι... Μην ακούτε ότι παπατζα σας λέει ο κάθε ένας... Πάρτε ένα τηλέφωνο στη στρατολογία που ανήκετε και θα μάθετε ότι ζητάτε. Όσο αφορά το κομμάτι που δεν γνωρίζουν στη στρατολογία, για το πως είναι η θητεία σαν ΚΔ ο κάθε ένας θα σας πει την δική του ιστορία... Δεν θα κάτσω να σας πω τι έκανα και τι δεν έκανα. Εάν πραγματικά το θέλετε, εάν είστε τύπος που αντέχει και δεν κλαίγεται με το παραμικρό, μπείτε στις Ειδικές δυνάμεις και φτάστε μέχρι το τέλος... Ο πόνος είναι προσωρινός μα η δόξα του καταδρομέα παντοτινή... Όταν θα απολυθείτε θα λέτε στον εαυτό σας, "είμαι πιο γαμάτος από τους άλλους γιατί πήγα" κάποιοι "Έλληνες" το 60%+ πιθανολογώ δεν έχει το θάρρος να πάει στην πύλη του ΚΕΕΔ... Αυτός που θα πάει και θα αντέξει το ξέρει από πριν... Κι εγώ έφεδρος ΛΧΙΑΣ (ΚΔ) είμαι και απολύθηκα πριν από 7 ημέρες. Μία τελευταία παράκληση για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες Επιστράτους, μόνιμους, απόστρατους και ότι άλλο υπάρχει, ΜΗΝ αναρτάτε πληροφορίες για την υπηρεσία σας στο στρατό, μην αποκαλύπτετε το οτιδήποτε για τις μονάδες που υπηρετήσατε, τις ειδικότητές σας, τις συνθέσεις των μονάδων, λόχων τον οπλισμό κ. Α. Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με φωτογραφίες από όπλα από μονάδες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... Σε λίγο θα βάλουν και συνδέσμους στο google earth πάνω από τα στρατόπεδα με φωτογραφίες! Μην τα γράφετε σε forum γιατί μένει γραμμένο για πάντα και το βλέπει αυτός που ψάχνει απεγνωσμένα να μάθει τα πάντα για εμάς... , πείτε τα με email ή καθόλου... Συγγνώμη για το ύφος μου.
Μην τα γράφετε σε forumγιατί μένει γραμμένο για πάντα και το βλέπει αυτός που ψάχνει απεγνωσμένα να μάθει τα πάντα για εμάς.
Ενώ πριν ας πούμε δεν τα ήξεραν; Όσο υπηρετούσα έχασα να μετράω τα Τουρκικά F-16/F-4 που πέρναγαν απο επάνω μας με συσκευές αεροφωτογράφισης.
Χρόνια τώρα υπάρχουν κατασκοπευτικοι δορυφόροι με υψηλής ποιότητας ανάλυση, το Google Earth και το Internet θα περίμεναν;

Όσα ξέρουν οι απέναντι για εμάς, άλλα τόσα ξέρουμε εμείς γι'αυτούς.
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 9
Νασο συμφωνω απολυτα μαζι σου!
Με μια μικρη διαφοροποιηση αν μου επιτρεπεις!
Τα συγχρονα μεσα και οι δορυφοροι φωτογραφιζουν μοναδες, οπλισμο, οπλικα συστηματα και πολλα πολλα ακομα...
ΔΕΝ φωτογραφιζουν ομως φρονημα και ηθικο...
Και καλα θα ειναι να ειμαστε λιγο φιδωλοι και επιφυλακτικοι στα οσα γραφουμε γιατι αντικατοπτριζουν κατα καποιο τροπο και τα οσα σκεφτομαστε για την θητεια μας και την μοναδα μας.
Ξερω οτι ακομα και για αυτα υπαρχουν και αλλοι τροποι να τα δει κανεις αλλα ελπιζω να συμφωνεις πως καλα θα ειναι να ειμαστε λιγο προσεχτικοι.
Να πω και παλι πως σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου και να εισαι καλα

Με μια μικρη διαφοροποιηση αν μου επιτρεπεις!
Τα συγχρονα μεσα και οι δορυφοροι φωτογραφιζουν μοναδες, οπλισμο, οπλικα συστηματα και πολλα πολλα ακομα...
ΔΕΝ φωτογραφιζουν ομως φρονημα και ηθικο...
Και καλα θα ειναι να ειμαστε λιγο φιδωλοι και επιφυλακτικοι στα οσα γραφουμε γιατι αντικατοπτριζουν κατα καποιο τροπο και τα οσα σκεφτομαστε για την θητεια μας και την μοναδα μας.
Ξερω οτι ακομα και για αυτα υπαρχουν και αλλοι τροποι να τα δει κανεις αλλα ελπιζω να συμφωνεις πως καλα θα ειναι να ειμαστε λιγο προσεχτικοι.
Να πω και παλι πως σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου και να εισαι καλα

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 7
Έτσι ακριβώς Νάσο!Nassos έγραψε:
Nassos έγραψε:Μην τα γράφετε σε forumγιατί μένει γραμμένο για πάντα και το βλέπει αυτός που ψάχνει απεγνωσμένα να μάθει τα πάντα για εμάς.
Ενώ πριν ας πούμε δεν τα ήξεραν; Όσο υπηρετούσα έχασα να μετράω τα Τουρκικά F-16/F-4 που πέρναγαν απο επάνω μας με συσκευές αεροφωτογράφισης.
Χρόνια τώρα υπάρχουν κατασκοπευτικοι δορυφόροι με υψηλής ποιότητας ανάλυση, το Google Earth και το Internet θα περίμεναν;
Επισης συμφωνω απολυτα.
Μαγκες ορκιστηκα σημερα! Τζαμι ολα στην ορκομοσια... Σκισαμε! Παμε γερα για δεα τωρα!
Σταθερα στον στοχο μας tolios.
Καλη θητεια φιλε και να θυμασαι παντα οτι 'Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ'.
Καλη θητεια φιλε και να θυμασαι παντα οτι 'Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ'.
Δυναμεις δυναμεις καταδρομων εκει οπου νικαει παντα ο τολμων!

Επειγον παιδες... Υπαρχει περιπτωση καποιος που ορκιστηκε σε κεντρο ειδικων δυναμεων και επελεξε να παει για υεα... Να μπορει να παρει ειδικοτητα ειδικων δυναμεων στο χαιδαρι; Οπου ειναι οι διαβιβασεις! Δηλαδη να ειναι δοκιμος διαβηβαστης ειδικων δυναμεων!
Με τα 9μηνα μεχρι τωρα λογο 3ιων τεκνων που ειχαν το δικαιωμα να υπηρετησουν Ε. Δ. Τι 8α γινει; Μπορει καποιος να με βοη8ησει;
σορρυ για ορ8ογραφικα λαθη
-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Οι στρατεύσιμοι της Α ΕΣΣΟ 2009 θα απωληθούν αντί για Φεβρουάριο 2010 τον Ιανουάριο του 2010 και οι αντίστοιχοι της Β ΕΣΣΟ 2009 θα απωληθούν τον Μάρτιο του 2010 αντί για Μάιο του 2010. Δεν αλλάζει κάτι στις ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων και τριτέκνων με τις ισχύουσες ανακοινώσεις. Ευχαριστώ.. έγραψε:Με τα 9μηνα μεχρι τωρα λογο 3ιων τεκνων που ειχαν το δικαιωμα να υπηρετησουν Ε. Δ. Τι 8α γινει; Μπορει καποιος να με βοη8ησει;
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Οι στρατεύσιμοι της Α ΕΣΣΟ 2009 θα απωληθούν αντί για Φεβρουάριο 2010 τον Ιανουάριο του 2010 και οι αντίστοιχοι της Β ΕΣΣΟ 2009 θα απωληθούν τον Μάρτιο του 2010 αντί για Μάιο του 2010. Δεν αλλάζει κάτι στις ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων και τριτέκνων με τις ισχύουσες ανακοινώσεις. Ευχαριστώ. Iσως δεν το διατυπωσα σωστα. Μπαινω τον αυγουστο '09. Εχω δηλωσει Ε. Δ. Και περιμενω το χαρτι κατατα3ης. Δικαιουμαι 9μηνη 8ητεια λογω 3ων τεκνων. Εδω μεσα στο φορουμ διαβασα σε ενα ποστ οτι το 9μηνο 8α γινει 7μηνο και απ οσο γνωριζω με τις μεχρι τωρα διατα3εις δεν δεχονται στις Ε. Δ.8ητειες λιγοτερο απο 9μηνα. Καποια νεοτερη πληροφορια;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Παιδια τελικα στης ειδικες δυναμεις ποια σωματα υπαρχου, αφου οι πεζωναφτες δεν ανοικουν ποια σε αθτη τη κατηγορια ποιοι εχουν μηνει
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης